Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (29.08.15)

                                                                                                                                        από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Συμπλοκή διακινητών με λιμενικούς στη Σύμη - νεκρός από ασφυξία ανήλικος μετανάστης



Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν 60 με 70 παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε στις 3:10 το μεσημέρι του Σαββάτου ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός και ένας διακινητής, ενώ βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από ασφυξία, ένας μετανάστης 15 ετών.
Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, περιπολικό σκάφος της Frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα στην περιοχή και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός αρνήθηκε να συμμορφωθεί και ανάπτυξε ταχύτητα, ενώ εκτός του σκάφους της Frontex, στην καταδίωξη ενεπλάκη και ένα ακόμη ιδιωτικό πλεούμενο, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν μέλη του λιμεναρχείου Σύμης.
Όταν η θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε, άτομα από τα δύο σκάφη έκαναν ρεσάλτο σε αυτή και ακολούθησε συμπλοκή με τους διακινητές. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός άνδρα του λιμενικού σώματος και ενός εκ των διακινητών, πιθανόν από πυρά.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην θαλαμηγό εντοπίστηκε νεκρός ο νεαρός μετανάστης, με τον θάνατό του να αποδίδεται πιθανότατα σε ασφυξία.
από kathimerini.gr

Σε ποιον ανήκει το κτίριο της Κουμουνδούρου...


Σε ποιον ανήκει το κτίριο της Κουμουνδούρου; Οι περισσότεροι θα πουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στην πραγματικότητα ανήκει στον...
Φώτη Κουβέλη.

Oπως γράφει ο "ΒΗΜΑτοδότης":  Βρισκόμαστε στο 1987, η ανανεωτική Αριστερά ονομάζεται ΕΑΡ και πραγματοποιεί οικονομική καμπάνια προκειμένου να αγοραστεί το κτίριο της Κουμουνδούρου. Οντως, βρίσκονται τα 80.000.000 δραχμές που κόστιζε, αν και φήμες της εποχής έκαναν λόγο για χρήματα από εφοπλιστή που δόθηκαν αλλά δεν έφτασαν ποτέ να πραγματοποιήσουν τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν, αλλά δεν τις πιστεύουμε. Και έρχεται η ώρα να αγοραστεί το κτίριο. Σε τίνος όνομα, όμως, θα αγοραζόταν εφόσον, χάρη στον σοφό νομοθέτη, τα κόμματα δεν είναι ξεκάθαρο αν διαθέτουν ή δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, άρα το εάν δικαιούνται ή δεν δικαιούνται να έχουν περιουσία είναι σχετικό και μπορεί να εξαρτάται από τη νομολογία; Αποφασίζεται, λοιπόν, το κτίριο να αγοραστεί στα ονόματα των Λεωνίδα Κύρκου, Φώτη Κουβέλη και Στέργιου Πιτσιόρλα (του νυν προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ), όπερ και συνέβη. Οταν η ΕΑΡ προσχώρησε στον Συνασπισμό και ο κ. Πιτσιόρλας βρέθηκε στο πλάι του Νίκου Κωνσταντόπουλου ζήτησε τη μεταβίβαση του ποσοστού του. Ετσι, το ποσοστό του κ. Πιτσιόρλα μεταβιβάστηκε στον Λεωνίδα Κύρκο και μετά τον θάνατο του Λεωνίδα όλο το ποσοστό μεταβιβάστηκε στον Φώτη Κουβέλη .

Προτείνουν, αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική…


Τρεις εβδομάδες έμειναν για τις εκλογές και τα ψέματα τελειώνουν. Αντίπαλος πλέον για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ, προεκλογικά τουλάχιστον…
 Εξού και η…
υπενθύμιση προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως όποια μεγάλη μεταρρύθμιση έγινε στην χώρα, έγινε από το ΠΑΣΟΚ. ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές δομές, Ισότητα φύλλων, ΑΣΕΠ , ΚΑΠΗ , ΚΕΠ, αποκέντρωση αυτοδιοίκησης, εκδημοκρατισμός του κράτους, εκλεγμένοι Νομάρχες, εκλεγμένοι Περιφερειάρχες, Καποδίστριας, Καλλικράτης, Νόμος Διαμαντόπουλου για την Παιδεία, όλα μπαίνουν μπροστά για να αποδείξουν ότι στον αντίποδα η ΝΔ υπήρξε «μια βαθιά αντιμεταρρυθμιστική, συντηρητική, πολιτική δύναμη, που όταν ξέσπασε η κρίση πριν από πέντε χρόνια, ήταν αυτή πρώτη που ξεκίνησε και πολιτεύτηκε ως αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη, πολέμιος κάθε μεταρρύθμισης», όπως λένε, καλώντας τη ΝΔ αντί για «κήρυγμα μεταρρυθμισμού» στο ΠΑΣΟΚ, να κάνει την αυτοκριτική της…

Το ότι εκείνοι δεν την κάνουν, με αποτέλεσμα οι προαναφερθείσες μεταρρυθμίσεις να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, οικειοποιούμενες από το σημερινό ΠΑΣΟΚ αν και έγιναν από κυβερνήσεις και στελέχη άλλων εποχών, πολλά από τα οποία σήμερα βρίσκονται εκτός Χαριλάου Τρικούπη, άλλο θέμα…
matrix24.gr

ΔΝΤ: Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους, η αναδιάρθρωση αρκεί

REUTERS, ΑΠΕ
Μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ σε ελβετική εφημερίδα.
Το ΔΝΤ δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα συμμετάσχει στο τρίτο διεθνές πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ύψους 86 δισεκ. ευρώ, που υπογράφτηκε στις αρχές Αυγούστου, αφού έχει ταχθεί υπέρ μιας μερικής διαγραφής ενός χρέους το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο στην παρούσα μορφή του.
Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ιδίως η Γερμανία, έχουν αποκλείσει μια διαγραφή του χρέους αλλά είναι πρόθυμες να συζητήσουν άλλες μορφές αναδιάρθρωσης όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων.
Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές αυτές, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάνρντ δήλωσε στη σαββατιάτικη έκδοση της Le Temps: «Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν ήταν ποτέ ανοικτή, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε αν τα πράγματα πάνε καλά...».
«Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους».
Στη συνέντευξη δεν γίνεται αναφορά στο εάν το Ταμείο θα δώσει τελικά νέα δανειακή βοήθεια στην Ελλάδα, με την κ. Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει ωστόσο πως αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Πιστεύω ότι κανένας πια δεν λέει το αντίθετο», σημείωσε, σε ένα μήνυμα προς τους εταίρους.
Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πως το ΔΝΤ δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές συζητήσεις, όμως ξεκαθάρισε πως πρέπει σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάκτηση της «οικονομικής ανεξαρτησίας» της χώρας μας.
Τόνισε δε με νόημα πως ακόμα υπάρχουν «πολλές μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να γίνουν, αναφέροντας συγκεκριμένα αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. «Ελπίζω πως οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να ενισχυθεί», δήλωσε.
Αναφερόμενη στην Κίνα, η Λαγκάρντ είπε πως αναμένει ότι το ποσοστό ανάπτυξης της χώρας θα παραμείνει κοντά σε προηγούμενες εκτιμήσεις, ακόμα και αν κάποια επιβράδυνση είναι αναπόφευκτη έπειτα από την ταχεία επέκτασή της. 
Η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της, το γουάν, αυτό τον μήνα μετά την κατάρρευση των εξαγωγών της τον Ιούλιο, προκαλώντας φόβους στις διεθνείς χρηματαγορές ότι η χώρα που είναι από τους οδηγούς της παγκόσμιας ανάπτυξης χάνει την ορμή της.
«Η επιβράδυνση ήταν αναμενόμενη, προβλέψιμη, αναπόφευκτη», φέρεται να δήλωσε η Λαγκάρντ.
«Αναμένουμε ότι η Κίνα θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 6,8%. Μπορεί να είναι λίγο λιγότερο». Το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα πέσει στο 4 ή πέντε τοις εκατό, όπως προβλέπουν ορισμένοι.
Σημειώνοντας πως μια πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων έχει πλήξει πολλές αναδυόμενες αγορές, η Λαγκάρντ είπε πως οι οικονομίες αυτές βρίσκονται «στο κέντρο της προσοχής μας».
από kathimerini.gr

Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός πού είχε σχέση μέ...

...ανερχόμενη τραγουδίστρια...
Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός που διατηρούσε σχέση με νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια, με αποτέλεσμα να το φυσάει και να μην κρυώνει.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν...
ο πολιτικός -που είναι γνωστός για τις ερωτικές του «αταξίες»- είχε ραντεβού με την νεαρή τραγουδίστρια σε διαμέρισμα που διατηρεί κρυφά από τη σύζυγό του στο Κολωνάκι.

Η τραγουδίστρια πήγε πριν από τον πολιτικό στο διαμέρισμα και τον περίμενε να έρθει αλλά τότε της χτύπησε την πόρτα ο διαχειριστής και της ζήτησε τα κοινόχρηστα.

Η τραγουδίστρια του είπε να έρθει αργότερα αλλά αυτός την αναγνώρισε και της ζήτησε αυτόγραφο.

Επειδή η τραγουδίστρια δεν είχε αυτόγραφα μαζί της, ο διαχειριστής την παρακάλεσε να υπογράψει στο δεξι του κ...μέρι.

Την ώρα που η τραγουδίστρια υπέγραφε στον ποπό του διαχειριστή, άνοιξε η πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και βγήκε μια κυρία με ένα σκυλάκι, η οποία είδε την σκηνή και έκανε τον σταυρό της.

Τότε εμφανίστηκε και ο γνωστός πολιτικός, ο οποίος οπλοφορούσε, αλλά πες μου κάτι : 
Πιστεύεις πως θα έγραφα ποτέ για τις γκομενοδουλειές κάποιου πολιτικού;
Με έχεις για τόσο τελευταίο;
Όμως έχω δει άπειρα τέτοια κείμενα σε πολλά σάιτ, που δεν λένε απολύτως τίποτα και είναι ολοφάνερο πως είναι φανταστικές ιστορίες με φανταστικά πρόσωπα, με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν αναγνώστες και να βγάλουν χρήματα από τα χάπατα.
Οπότε, είπα να το κάνω μια φορά κι εγώ.
Τέλειο;

(αναδημοσίευση τής σχετικής ανάρτησης στή "Ν.Μ." τής  26/5/'15 από τόν "pitsirikos")