Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τό σκίτσο...

                                                                      ...τού Αρκά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΔΗΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
  
                                 
ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΔΗΛΟΣ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Διευθυντή του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, κ. Massimo Osanna, τον Διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, κ. Alexandre Farnoux και τον Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρη Αθανασούλη.
 

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αποτέλεσε η αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου και τρόποι χρηματοδότησής της, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για μία κοινή πρωτοβουλία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πομπηίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η οποία είναι η πρώτη αρχαιολογική σχολή της Αθήνας που ιδρύθηκε το 1846, έχει αναλάβει την έρευνα του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου τα τελευταία 150 χρόνια.

Ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι επιθυμεί να μεταφέρει...

Αίσιο τέλος για τη δεύτερη αξιολόγηση «βλέπει» το Βερολίνο...

...στις 22 Μαΐου
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζει την αισιοδοξία αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Απαντώντας στο...
κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής εκπρόσωπος του υπουργείου σε ερώτηση της Deutsche Welle τόνισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι «πεπεισμένος» ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου «είναι δυνατόν» να επιτευχθεί συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την οποία θέτει ως όρο το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε πως δεν προετοιμάζονται αυτή τη στιγμή μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η βιωσιμότητα του χρέους στο επίκεντρο
Είναι όμως «ξεκάθαρο» ότι τις «επόμενες ημέρες και εβδομάδες» θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτό προβλέπεται στη συμφωνία του Μαΐου του 2016. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν τόσο το μεταρρυθμιστικό πακέτο όσο και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που «μεσοπρόθεσμα» έχει καθοριστεί στο 3,5%.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών το ύψος και η διάρκεια του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι σημαντικοί παράγοντες για να «εξασφαλιστεί» η βιωσιμότητα του χρέους.

Το υπουργείο «ελπίζει» ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα επιτευχθεί σχετική συμφωνία επ΄ αυτού. Τέλος, εφόσον κριθούν αναγκαία πιθανά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αυτά θα εξετασθούν «μετά την πλήρη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» που «προς το παρόν επιδιώκεται» να επιτευχθεί το 2018.

Ο παράγοντας ΔΝΤ
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν θέλησε να δώσει μια σαφή απάντηση στην ερώτηση κατά πόσο θα μπορούσε να συζητηθεί η πρόταση, την οποία φαίνεται να έχει καταθέσει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, ότι δηλαδή η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να εφαρμοστεί σταδιακά. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή άμεσα θα πρέπει να αποφασιστεί το πλαίσιο μέτρων και μετά τη λήξη του προγράμματος, η ποσοτικοποίησή τους. Όπως δείχνουν πάντως οι μέχρι τώρα ενδείξεις, χωρίς μια δέσμευση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα το καθιστά βιώσιμο, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα.

Πηγή: dw.com

Ο Γιούνκερ έχει εκνευρίσει τους Βρετανούς!...

Δείτε το βίντεο που του ετοίμασε η Telegraph...
Οι Βρετανοί μάλλον θύμωσαν αρκετά με τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η...
αγγλική γλώσσα έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη της, όπως αποδεικνύουν όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και video στις ιστοσελίδες των βρετανικών εφημερίδων.

Πρώτη η γνωστή «Sun» υποστήριξε σε δημοσίευμά της ότι στη Σύνοδο Κορυφής για το Κυπριακό ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν... μεθυσμένος και μάλιστα επικαλείται διπλωματικές πηγές για το αληθές της όλης υπόθεσης.

Σήμερα κτύπησε και η περισσότερο σοβαρή «Telegraph», η οποία σε video στην ιστοσελίδα της στο YouTube, αλλά και στην online έκδοσή της, «δείχνει» ότι ο κ. Γιούνκερ σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ πιο... αυθόρμητος και αντισυμβατικός απ' ότι επιβάλλει το πρωτόκολλο της Ε.Ε. και πιθανώς και της θέσης του.
Απολαύστε τον...

Γιούνκερ: Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη...

Καρφιά Γιούνκερ στο Λονδίνο...
Μηνύματα του προς το Λονδίνο εν μέσω της κόντρας αναφορικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. φρόντισε να...
στείλει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία του επέλεξε τη γαλλική γλώσσα και όχι την αγγλική, καθώς όπως είπε «σιγά σιγά τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ε.Ε.».

«Είμαι ανάμεσα σε αγγλικά και γαλλικά. Αλλά έκανα την επιλογή μου, θα εκφραστώ στα γαλλικά, επειδή αργά αλλά σίγουρα τα αγγλικά θα χάσουν τη σημασία τους στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Φλωρεντία.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε για ηρεμία στις συζητήσεις για το Brexit, κατηγορώντας ωστόσο τη Βρετανία.

Στην ομιλία του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήρε τον Εμανουέλ Μακρόν, αναμένοντας τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής...
 

Τό σκίτσο...

                                          ...τού Αρκά

Έκτακτη συνεδρίαση του EWG...

για να τρέξει η συμφωνία...
Ευκλείδης Τσακαλώτος - Γερούν Τσακαλώτος

Η ικανοποίηση των εταίρων-δανειστών από τη συμφωνία των Αθηνών δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια, αλλά...
φαίνεται στην πράξη, με την επίσπευση της διαδικασίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στη σύνοδο της ευρωζώνης που θα συνέλθει στις 22 Μαΐου.

Ενδειξη της απόφασης των εταίρων-δανειστών να πάνε τα πράγματα γρήγορα αποτελεί η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της ευρωζώνης (EWG), η οποία θα εξετάσει για πρώτη φορά την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Η EWG θα συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Μαΐου για να συζητήσει τη συμφωνία των Αθηνών, αυτή τη φορά στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.

Οταν τους βολεύει η εξέλιξη των πραγμάτων, οι εταίροι-δανειστές επισπεύδουν τη διαδικασία... Αλλωστε, η συμφωνία των Αθηνών πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια ορισμένων χωρών για να εισπράξει η Ελλάδα το πολυπόθητο τσεκ της δεύτερης αξιολόγησης.

Λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της EWG θα γίνει στο Μπάρι της Ιταλίας η υπουργική σύνοδος του G7, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας ως σκέλος της συμφωνίας των Αθηνών.

Στο Μπάρι θα βρεθεί όλος ο καλός κόσμος των εταίρων-δανειστών και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και φυσικά οι δύο σκιές του Β. Σόιμπλε: ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο Αυστριακός επικεφαλής της EWG, Τόμας Βίζερ.

Στις Βρυξέλλες αποσαφηνίζεται μετά την προκαταρκτική συμφωνία των Αθηνών ότι στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εάν στις 22 Μαΐου οριστικοποιηθεί η συμφωνία, αναμένεται, στην καλύτερη περίπτωση, ένα σκιαγράφημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων και η δέσμευση των εταίρων-δανειστών ότι τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος. Η ποσοτικοποίηση των μέτρων, λοιπόν, που αποτελεί και την πιο δύσκολη πτυχή του όλου θέματος, θα περιμένει το καλοκαίρι του 2018...

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 22 Μαΐου που θα συνέλθει η ευρωζώνη να νομοθετήσει στη Βουλή τα κείμενα της συμφωνίας των Αθηνών.

Τα πράγματα πηγαίνουν ακόμη πιο γρήγορα για την κυβέρνηση...


efsyn.gr

Χώρα λωτοφάγων;...

Κυριάκος Μητσοτάκης
Είναι η Ελλάδα χώρα λωτοφάγων; Το ερώτημα έχει διατυπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ψηφοφόροι με σταθερές πεποιθήσεις πάντοτε αναρωτιούνταν για τη συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους των συμπατριωτών τους που τους ονόμαζαν «κοψοχέρηδες».

Είναι αυτοί που απέρριπταν με την ψήφο τους ένα κόμμα και ύστερα από λίγα χρόνια ή και λίγους μήνες το ξαναψήφιζαν, δίνοντάς του εντολή να κυβερνήσει με κριτήριο το άμεσο, βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο συμφέρον τους.

Σήμερα, ύστερα από επτά χρόνια μνημονιακής πολιτικής -και με ασφυκτικό τον έλεγχο των δανειστών- τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο ελληνικός λαός επιλέγει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εφαρμόζουν μνημόνια, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση έξω από αυτά, ελπίζοντας σε μια διέξοδο.

Συνεπώς επιλέγει αναγκαστικά και με σφιγμένα τα δόντια. Κανείς δεν μπορεί πια να τον εξαπατήσει με ψεύτικες υποσχέσεις. Δυστυχώς για τον τόπο, η ηγεσία της Ν.Δ. δεν φαίνεται να το κατανοεί.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ζητά εκλογές, υποσχόμενη ένα άλλο μείγμα (;) οικονομικής πολιτικής, το οποίο γνωρίζει πως δεν εγκρίνουν οι δανειστές. Ποιους νομίζει, άραγε, πως θα μπορούσε να εξαπατήσει; Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανικανότητα να διαπραγματευτεί.

Οσο αργούσε η συμφωνία τόσο περισσότερο σήκωνε τους τόνους, ζητώντας από τους κυβερνώντες να υπογράψουν ό,τι τους ζητήσουν οι θεσμοί, χαρακτηρίζοντας αριστερές ιδεοληψίες πράγματα που τελικά έγιναν αποδεκτά στη συμφωνία, όπως οι συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έστω και τυπικά αναγνωρισμένα. Τώρα δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Σε ποιους απευθύνεται;

Τελευταίο κατόρθωμα της ηγεσίας της Ν.Δ., η άρνησή της να ψηφίσει την τροπολογία για τη διαγραφή των προστίμων της ΣΕΚΑΠ με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των νεοδημοκρατών στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι τώρα καυχιούνταν πως το κόμμα τους έσωσε την εταιρεία ιδιωτικοποιώντας την επί Σαμαρά, ενώ σήμερα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρεώνεται πως την υπονομεύει.

Τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά δεν δικαιολογείται για ένα κόμμα που έχει εφαρμόσει μνημόνια και θέλει να γίνει κυβέρνηση. Εκτός και αν η ηγεσία του πιστεύει ότι πράγματι είμαστε χώρα λωτοφάγων!...

efsyn.gr

Ο Πρετεντέρης, ο αντι-Πρετεντέρης και οι ταγοί του γελοίου ελληνικού κράτους...

Ή αλλιώς πώς ο Σαββίδης τράβηξε το σεντόνι και αποκάλυψε την ασχήμια…
Κι όμως η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη ήταν μάθημα για το πώς γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα! Όχι ότι δεν ξέρουμε… αλλά αυτό είναι το πρόβλημα! Όλοι...
τα γνωρίζουν, όλοι τα συζητάνε, κανείς όμως δεν παίρνει την ευθύνη να τα πει δημόσια! Και όταν το κάνει κάποιος, όπως τώρα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κόμματα και ΜΜΕ, συμπεριφέρονται σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα ή αρχίζουν να τον πυροβολούν!

Ο καθένας – ανάλογα τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, φωτίζει ό,τι τον συμφέρει! Και ως ένα βαθμό είναι θεμιτό… Το να εκπλήσσεσαι όμως ή να κάνεις ότι πέφτεις από τα σύννεφα είναι μέγιστη υποκρισία!

Βολικό είναι να χρεώνεις τον Σαββίδη στον Τσίπρα (αν είσαι ο Πρετεντέρης)… Διότι μετά θα έρθει ο αντι- Πρετεντέρης και θα σου θυμίσει ότι πιο πριν ήταν με τον Σαμαρά… Αλλά αυτό πού οδηγεί; Για ποιον είναι πρόβλημα; Οι επιχειρηματίες έτσι κάνουν τις δουλειές τους.

Επίσης και τι έγινε αν ανοίξει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα και από το πρωί έως το βράδυ λιβανίζει την κυβέρνηση; Δεν υπάρχουν άλλοι σταθμοί ή άλλες εφημερίδες που λιβανίζουν άλλους από το πρωί έως το βράδυ; Ή μήπως ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει;...

Δεμένα τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017

ΠΝΟ: 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία από τις 16/5...

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017, καθώς η...
εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

"Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προσθέτοντας ότι "οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση"...
ΑΠΕ-ΜΠΕ