Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Θρίλερ με το ενδεχόμενο απελευθέρωσης του Άγγελου Φιλιππίδη

                                                                                                                                                                                               

ΙΩΑΝΝΑΜΑΝΔΡΟΥ   
 Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων. Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων. Το αίτημα του κ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Παραμένει ωστόσο επί τουρκικού εδάφους, καθώς...

Ο Μαξιμίλιαν Σελ στην αγκαλιά της Μελίνας

Και άλλη σημαντική απώλεια: ο Αυστριακός ηθοποιός Μαξιμίλιαν Σελ, βραβευμένος με Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου το 1961 για την ερμηνεία του στην ταινία του Στάνλεϊ Κράμερ «Τα απόρρητα της Νυρεμβέργης», άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.
Ο Μαξιμίλιαν Σελ με τη Μελίνα Μερκούρη στην ταινία «Τοπ Καπί» (1964) του Ζυλ Ντασσέν Ο Μαξιμίλιαν Σελ με τη Μελίνα Μερκούρη στην ταινία «Τοπ Καπί» (1964) του Ζυλ Ντασσέν Αδελφός της διάσημης χολιγουντιανής ηθοποιού Μαρία Σελ, εμφανίστηκε στην οθόνη έχοντας ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στο θεατρικό σανίδι και αφού είχε ολοκληρώσει λαμπρές σπουδές στη φιλοσοφία, την ιστορία της τέχνης, το θέατρο, τη γερμανική φιλολογία και τη μουσική στη Ζυρίχη, τη Βασιλεία και το Μόναχο.
Μεγαλωμένος στην Ελβετία, όπου κατέφυγαν οι δικοί του μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία, ο Μαξιμίλιαν Σελ έπαιξε πλάι σε μορφές όπως η Μάρλεν Ντίντριχ, ο Μπαρτ Λάνγκαστερ, ο Σπένσερ Τρέισι ή ο Μάρλον Μπράντο, ενώ στη φιλμογραφία του περιλαμβάνονται ταινίες όπως «Ο χορός των καταραμένων», «Τοπ Καπί», «Απόρρητος φάκελος Οντέσα», «Τζούλια», «Μικρή Οδησσός» κ.ά. Ο Σελ είχε δοκιμαστεί με επιτυχία κι ως σκηνοθέτης της όπερας, κυρίως στο Λος Αντζελες, όπου ύστερα από πρόσκληση του Πλάθιντο Ντομίνγκο είχε παρουσιάσει τον «Λόενγκριν» του Ρίχαρντ Βάγκνερ και τον «Ιππότη με το Ρόδο» του Ρίχαρντ Στράους, το 2001 και το 2005, αντίστοιχα.
enet.gr

Καποιανού χαρίζανε και στραβοκαμάρωνε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο του κόμματος που κλοτσάει τη καρδάρα με το γάλα: Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν σαφή υπεροχή που διαρκώς αυξάνεται έναντι της ΝΔ, η τελευταία βρίσκεται σε ψιλοπανικό, στον εκλογικά ανταγωνιστικό χώρο της κεντροαριστεράς βολοδέρνουν ατελείωτα. Αλλά, όπως και το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της Κεντρικής του Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συχνά την εικόνα ενός κόμματος που αντί να καταπιαστεί με την βαθιά εθνική και κοινωνική κρίση της χώρας, ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα,με ιδεολογήματα ή και με θεολογικού τύπου διαφωνίες.


Επιπλέον, ένα κόμμα που εκτινάχτηκε από το 4% στο 27% δεν...

Τέσσερα πόδια δυνατά και μια τιγρέ γουνάρα


Παραπολιτική

Υποψηφιότητα για τη φωτογραφία που θα κοσμεί το συλλεκτικό βιβλίο του ιστορικού του μέλλοντος με τίτλο «Η Μεταπολίτευση» βάζει η παραπάνω φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από την περιγραφή «Τελετή παραλαβής 6 αυτοκινήτων και 3 μηχανών από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας» και διακρίνεται η βουλευτής του νομού, κάποιοι λίγο-πολύ αυτόκλητοι εκπρόσωποι του Θεού και φυσικά οι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Μαγνησίας.

Την παράσταση πάντως κλέβουν, με όρους καλλιτεχνικούς, τα τέσσερα γερά πόδια του τραπεζιού που φιλοξενεί τα σύνεργα με τα οποία επιχειρήθηκε ο αγιασμός άψυχων μηχανών αλλά και η εντυπωσιακή γούνα της κ. Υφυπουργού η οποία μάλλον τρολάρει τη σεμνή της στάση.

Είμαι τόσο περήφανος για τον τρόπο που γεμίζουν τη μέρα τους οι πολιτικοί μας...

Κομπίνα με βουλγαρικές πινακίδες για λιγότερους φόρους, τέλη, ασφάλιστρα...




ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Οπου κι αν ταξιδέψεις στην Ελλάδα, συναντάς βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα. Από τη Θράκη και τη Μακεδονία, που ήταν πιο συνηθισμένο το φαινόμενο, μέχρι την Αθήνα και τις νότιες περιοχές της χώρας, Πελοπόννησο, ακόμα και Κρήτη. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες είναι ακριβά μοντέλα, συχνά πολυτελείας, και όλα μεγάλου κυβισμού. Τι έχει συμβεί λοιπόν; Πλούτισαν μαζικά οι Βούλγαροι και κατεβαίνουν για τουρισμό στην Ελλάδα, και μάλιστα όλες τις εποχές του χρόνου, ή απλώς οι Ελληνες βρήκαν ακόμα έναν τρόπο για να γλιτώνουν φόρους, τέλη, ασφάλιστρα;
Δυστυχώς, η πλειονότητα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες ανήκει σε Ελληνες και πολλοί απ’ αυτούς απλώς αξιοποιούν τα παραθυράκια του νόμου για να αποφύγουν φορολογικά και άλλα βάρη. Το κέρδος είναι μεγάλο. Για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού...

Στην Κεφαλονιά καταφτάνει ο Αρχιεπίσκοπος...



Στην Κεφαλονιά θα βρίσκεται το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καταφτάνει στο νησί γύρω στη 1 το μεσημέρι για ψυχική ενίσχηση και τόνωση των σεισμόπληκτων.

inkefalonia.gr

Νέα καναδική μελέτη γιά τήν πρόληψη τού κρυολογήματος

Πλύσιμο χεριών: Καλύτερο από... αντιβίωση

Εκτός από τη γρίπη που στη χώρα μας ήδη βρίσκεται σε έξαρση, στην καρδιά του χειμώνα το κοινό κρυολόγημα δεν μπορεί παρά να ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Πώς όμως μπορεί κανείς να το προλάβει ή να το αντιμετωπίσει;

Σύμφωνα με μια νέα καναδική μελέτη, που ανέλυσε και συνέκρινε όλη τη σχετική διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, από όλα τα διαθέσιμα «όπλα» δύο είναι τελικά τα καλύτερα για την πρόληψη: το συχνό πλύσιμο των χεριών και η λήψη ψευδάργυρου.

Ενώ για την θεραπεία του κρυολογήματος, η συνιστώμενη θεραπεία περιλαμβάνει την ακεταμινοφαίνη ή παρακεταμόλη (αντιπυρετικό-αναλγητικό), την ιβουπροφαίνη (αντιφλεγμονώδες) και πιθανώς κάποιο αντισταμινικό ή αποσυμφορητικό της ρινικής κοιλότητας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Άλαν του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου (CMAJ), αναφέρουν ότι το κοινό κρυολόγημα πλήττει τους ενήλικες δύο έως τρεις φορές το χρόνο, ενώ τα μικρά παιδιά κάτω των δύο ετών περίπου έξι φορές ετησίως.

Τα συμπτώματα (πονόλαιμος, καταρροή, βήχας, αδιαθεσία) είναι συνήθως χειρότερα κατά τις τρεις πρώτες μέρες, αλλά...

Έξι καταθέσεις "καίνε" τον Γιακουμάτο...

Ως "άμεσο συνεργό" στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και "υποκρυπτόμενο διαχειριστή" στον οίκο ευγηρίας "Αύρα - Αγιος Χαράλαμπος Α.Ε." παρουσιάζει τον βουλευτή και τέως υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Το εν λόγω σημείωμα απεστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2014, ημέρα σύλληψης της συζύγου του, Ελένης Θεοδώρου, και του αδερφού του, Δημήτρη Γιακουμάτου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, της εταιρείας.

Σύμφωνα με το σημείωμα ελέγχου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο αποκαλύπτει η Realnews, ο βουλευτής, εκτός από τις υπηρεσίες που παρείχε ως ένας από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ομάδας του οίκου ευγηρίας, με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, είχε πλήρη γνώση και συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Ολα ξεκίνησαν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε η Οικονομική Αστυνομία, στην οποία αναφερόταν ότι η Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγιος Χαράλαμπος», που εδρεύει στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία...

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά...

Λέκκας: Δεν είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο...

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα στις 5:08 το νησί της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με...
το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,1 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

«Δεν είναι ο ίδιος σεισμός με τον προηγούμενο» λέει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Πρώτη φορά βίωσα τέτοιο σεισμό στο νησί. Το ξενοδοχείο που διέμενα κόντεψε να καταρρεύσει. Είναι πιθανό να υπάρχουν κατολισθήσεις στο δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου» πρόσθεσε...
newsbeast.gr

Ομηροι τερατώδους μηχανισμού



Η μεσαία τάξη απελπίζεται όταν πέρα από την ίδια την κρίση βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη μιας ακατανόητης Βαβέλ φορολογικών ρυθμίσεων, που τρελαίνουν ακόμη και τους πιο έμπειρους φοροτεχνικούς. Οι νόμοι που ψηφίζονται έχουν γραφτεί στο πόδι και κατόπιν απαιτούνται εξίσου ακατανόητες εγκύκλιοι, οι οποίες δημιουργούν παγίδες και γκρίζες ζώνες. Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι πολλές φορές εξωπραγματικά και ωθούν τους πάντες στη «μαύρη» οικονομία. Ολοι νιώθουν όμηροι πλέον ενός τερατώδους μηχανισμού. Είναι ώρα οι υπεύθυνοι να σοβαρευθούν, να διορθώσουν τα λάθη τους και να απλοποιήσουν τα πράγματα, γιατί οδηγούν τους νομοταγείς νοικοκύρηδες πολίτες σε έκρηξη. Και είναι ώρα να τραβηχτεί μια γραμμή με το παρελθόν, γιατί σε λίγο οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί θα δουλεύουν άψογα στα χαρτιά, αλλά τα ταμεία θα είναι άδεια και η πραγματική οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

(Kύριο άρθρο τής Καθημερινής 2/2/'14 )