Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                              από "TA NEA"

Έκλεψαν το Θείο Βρέφος από την φάτνη στην Ομόνοια!...




ΦΩΤΟ...

Βιάστηκαν να… ξεστολίσουν κάποιοι στην

 Ομόνοια καθώς το Θείο Βρέφος στην φάτνη

 που στολίζει το κέντρο της Αθήνας έκανε

 «φτερά»!
 
Όπως... διαπίστωσαν οι περαστικοί το πρωί
 
του Σαββάτου, ο μικρός Ιησούς δεν υπήρχε 

πουθενά, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες της 

φάτνης ήταν στη θέση τους.

topontiki.gr

Ν. Κακλαμάνης: Στο άγχος του Βενιζέλου...

Νικήτας Κακλαμάνης: Στο άγχος του Βενιζέλου οφείλεται η  επίσπευση της εκλογής...  
...οφείλεται η επίσπευση της εκλογής (ΗΧΗΤΙΚΟ)...
Η επίσπευση της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οφείλεται στο άγχος του Ευάγγελου Βενιζέλου μήπως έχει χρόνο και...
κατεβάσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, στον RealFM, 97.8.

«Κατά την άποψή μου, αν ισχύει αυτό, ήταν λάθος που το δεχτήκαμε», επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης, προσθέτοντας: «Προσωπικά, πιστεύω ως παραταξιακός και νεοδημοκράτης ότι η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου μόνο κακό δεν θα κάνει στη ΝΔ, διότι ο κ. Παπανδρέου, αν κατέβει, θα πάρει και ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κατά κύριο λόγο ο αντίπαλός μας».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε εκλογές σε έναν μήνα περίπου από σήμερα, «με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των εξαπτέρυγών του, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝ.ΕΛ.».

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ...
enikos.gr

«Οι κατασκευαστές του φόβου μετατρέπονται σε “προστάτες” του λαού»...


O Χαράλαμπος Πουλόπουλος
«Φόβος και ντελίριο», «τρόμος στην Ελλάδα», «η πολιτική του φόβου ενεργοποιείται ξανά». Είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που επιστράτευσαν τα διεθνή ΜΜΕ για να αφηγηθούν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα εν όψει προεδρικής εκλογής. Κι όχι απλώς να περιγράψουν, αλλά να κατασκευάσουν την εικόνα μιας...
χώρας, επηρεάζοντας -ει δυνατόν- τις εσωτερικές πολιτικές της εξελίξεις.

Ο δρ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι κοινωνικός λειτουργός με ειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Επιστήμες. Στο τελευταίο του βιβλίο, «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής» αναλύει διεξοδικά τη μηχανική του πολιτικού φόβου.

«Οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας φαντάζουν τότε αναπόφευκτες, "μικρές" απώλειες μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και της οικονομικής κατάρρευσης. Η «συμμόρφωση» των πολιτών προβάλλεται ως ο μόνος τρόπος προστασίας από τις αιωρούμενες απειλές και τον κίνδυνο μεγαλύτερης αστάθειας. Δηλώσεις, διαρροές, ανακοινώσεις αλλά και δημοσιεύματα από τους πρόθυμους "συνεργάτες" εντός και εκτός συνόρων εντείνουν τη σύγχυση. Παράλληλα, αποκρύπτονται τα επικείμενα σκληρά μέτρα που σχετίζονται με νέους φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περαιτέρω περικοπές στην υγεία και την κοινωνική φροντίδα», τονίζει ο κ. Πουλόπουλος.

«Το συλλογικό τραύμα που βιώνουμε παραμένει ανοιχτό και θα πάρει πολύ χρόνο για να επουλωθεί, ιδιαίτερα όσο συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας. Ωστόσο, παρά τις επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή και στον ψυχισμό μας, το τραύμα μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για αλλαγή, ιδιαίτερα αν κατανοήσουμε σε βάθος την προέλευσή του, τους υπαίτιους και παράλληλα αναλογιστούμε κριτικά και τις δικές μας στάσεις και συμπεριφορές πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, αναζητώντας νέους δρόμους».

από   «Εφημερίδα των Συντακτών»

Μόνο στην Κεντροαριστερά δεν συζητούν για …σύνθεση...



Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν στην κατακερματισμένη Κεντροαριστερά, σκέφτονται να εφαρμόσουν, μικρά –και ετερόκλητα μάλιστα- κόμματα, με στόχο την επίτευξη του …
ονείρου που μόνα τους το καθένα αδυνατούν να αγγίξουν. Την είσοδο στη Βουλή.
 Όλο και πληθαίνουν οι συζητήσεις περί κοινής καθόδου μικρών κομμάτων, όπως η «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη, το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» του Γιώργου Κόκκα, η «Κοινωνία Αξιών» του Στέλιου Φενέκου, οι «Έλληνες Φορολογούμενοι – Κίνημα Πολιτών» του Γιάννη Σιάτρα κ.α.

Προς ώρας βεβαίως γίνονται απλώς συζητήσεις. Απόφαση δεν έχει ληφθεί. Στην Κεντροαριστερά, πάντως, ούτε λόγος. Ο καθένας το …μαγαζάκι του και αν δεν τα καταφέρει, θα φταίνε οι άλλοι…
matrix24.gr

Η τελευταία επιστολή του Σεραφείμ Φυντανίδη στην “Ελευθεροτυπία”...



Ο Σεραφείμ Φυντανίδης απολύθηκε από την εφημερίδα που διεύθυνε επί 31 χρόνια στις 23 Απριλίου 2007. 
Την απόλυση κοινοποίησε ο...
Διονύσης Αυγουστινιάτος ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της Χ.Κ.Τεγόπουλος, στενός συνεργάτης του εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου και του ιστορικού διευθυντή της “Ελευθεροτυπίας”. 
Την απόφαση είχε λάβει η Μάνια Τεγοπούλου, μαζί με το Θανάση Τεγόπουλο, οι οποίοι είχαν αναλάβει την τύχη της εφημερίδας, μετά το θάνατο του Κιτσου Τεγοπούλου το Νοέμβριο του 2006. 
Η τελευταία επιστολή του Σεραφείμ Φυντανίδη προς τους συντάκτες της εφημερίδας, είναι η εξής:

                                                                                                            Αθήνα, 1η Μάη 2007
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρίσκω αυτό τον τρόπο να σας αποχαιρετίσω, αφού η νέα ιδιοκτησία – και όχι μόνο αυτή – επέλεξε το δικό της τρόπο, να μου πει το αντίο. Ειλικρινά, ποτέ δε θα καταλάβω τι τους έκανα και μου φέρθηκαν, όπως μου φέρθηκαν, από την ημέρα που μας άφησε ο Κίτσος Τεγόπουλος.

Πάντως, σας αποχαιρετώ, με τις καλύτερες αναμνήσεις, από μια συνεργασία, που ξεπέρασε, κατά 20 ημέρες, τα 31 χρόνια. Όχι μόνο στηρίξαμε τις δύο εφημερίδες μας, αλλά τις αναδείξαμε σε κορυφαίες, μέσα στον, εξοντωτικά ανταγωνιστικό, χώρο των ΜΜΕ. Και δημιουργήσαμε, κατά γενική ομολογία, το κάτι άλλο στον ελληνικό Τύπο. Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε μακράν το καλύτερο κλίμα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας. Ούτε ίντριγκες, ούτε συνωμοσίες, ούτε τρικλοποδιές ευδοκίμησαν. Ό, τι είχαμε να πούμε, το λέγαμε ανοιχτά. Ακόμα και τα καβγαδάκια μας ήταν δημιουργικά. Και, όπως γνωρίζετε, εγώ προσωπικά ουδέποτε έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου. Και ποτέ δεν αλλοίωσα ενυπόγραφα χειρόγραφά σας, ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ, ποτέ δεν προσπάθησα να δείξω ότι είμαι κάτι άλλο, από αυτό που ήμουν, από τα 18 μου χρόνια.
Εύχομαι η νέα φάση στην ιστορία της ‘Ε’ και της ‘Κ.Ε.’ να αποβεί εξίσου δημιουργική. Διαφυλάξτε, όσο μπορείτε, το καλό κλίμα και την ελευθερία της γραφής σας, όπως συνέβαινε όσο υπήρχε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος.
Αντισταθείτε στους αμφισβητίες της επαγγελματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειάς σας. Υψώστε τη φωνή σας στους μαθητευόμενους μάγους, που διαχειρίζονται – κατά τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό – ερασιτεχνικά το μέλλον των δύο εφημερίδων και το δικό σας. Αυτά προς το παρόν.
Με όλη μου την αγάπη,

Σεραφείμ Φυντανίδης

typologies.gr

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος με κωμικοτραγικά στημένη συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

27.12.14


Ενώ όλοι περίμεναν ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού πριν από τη 3η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να μας θυμίσει πόσο δικό του μαγαζί θεωρεί τη ΝΕΡΙΤ.

Κάπως έτσι, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνίστησε σε μια από τις πλέον στημένες συνεντεύξεις όλων των εποχών, όπου η κεντρική κάμερα δεν είχε καν στηθεί στην ίδια θέση με αυτή που βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός πότε να κοιτάει αυτούς και πότε να στρίβει το βλέμμα του προς τον τηλεοπτικό φακό, δημιουργώντας ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν, κάτι μεταξύ συνέντευξης και διαγγέλματος.

Κατά τα λοιπά, ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι δεν καίγεται και τόσο να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς πέρα από το να πει ότι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί, δεν επιχείρησε κάποιο θεαματικό άνοιγμα προς άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αντιθέτως, δυναμίτισε το κλίμα λέγοντας ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Δήμα, ταυτίζεται αναγκαία με τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

Συνολικά, αφιέρωσε το 90% των τοποθετήσεων του στο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι για τον ίδιο η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Είπε πάντως και δυο ωραία αστεία: α) ότι θα κερδίσει τις εκλογές καθώς τον βολεύουν β) ότι στη χώρα έχει γίνει επί των ημερών του κοσμογονία αλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έσπευσε αυτός να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους και να κλείσει τη συνέντευξη, απαντώντας στην τελευταία ερώτηση τους! Ιστορικές στιγμές γελοιότητας.
parapolitiki.com

Χάθηκαν 10,6 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο...

... στη χρονιά του...success story...
Σε «γη των χαμένων κεφαλαίων» μετεξελίχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο το 2014, ύστερα από τη μεγάλη άνοδο της προηγούμενης χρονιάς. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά 26,62% από...
την αρχή του χρόνου και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση στην Ευρώπη μετά την πτώση της Μόσχας (-40,37%). Η κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου υποχώρησε κατά 10,6 δισ. ευρώ από τις 31/12/2013 μέχρι τις 22/12/2014, κεφάλαια που εάν παρέμειναν στη χρηματιστηριακή αγορά ενδεχομένως να άλλαζε όχι μόνο η εικόνα του χρηματιστηρίου αλλά και των ευρύτερων οικονομικών εξελίξεων. Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει δέσμιο μίας ανησυχητικής πολιτικής μεταβλητότητας, γεγονός που οδηγεί σε εκροές κεφαλαίων προς χρηματιστηριακές αγορές μειωμένων κινδύνων και αυξημένης εμπορευσιμότητας. «Πτήση προς την ποιότητα» (flew to quality) όπως λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων. Το γεγονός ότι πλέον οι αποδόσεις των μεγάλων ξένων αγορών είναι εξαιρετικές οδηγούν σε εκροές κεφαλαίων από αγορές αυξημένων κινδύνων προς αγορές υψηλών προσδοκιών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Νίκου Σακελλαρίου στην Ημερησία.

parapolitiki.com

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα!...


Ο Σαμαράς -παγκόσμια πρωτοτυπία!- έκλεισε αυτός την συνέντευξη!
Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τους έστειλε από εκεί που ήρθαν...
Μα καλά, ούτε αυτό δεν πρόσεξαν σ΄αυτή την στημένη συνέντευξη?
Αντί για τους δημοσιογράφους -που υποτίθεται πήραν την συνέντευξη- ο ίδιος ο πρωθυπουργός την έκλεισε, λέγοντας ...
" σας ευχαριστώ", και εκείνοι, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, τον κοίταγαν αμήχανα και αποσβολωμένοι.
Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα...

Ε,ρέ τί γίνεται!...


To να θέλεις να πετύχεις το look and style Αβραμόπουλου θυμίζει προσπάθεια παιδιού που παριστάνει τον Μέσι. 
Απλώς δεν γίνεται.

Η "συνέντευξη" Σαμαρά θα πρέπει να διδάσκεται στα τμήματα ΜΜΕ των Πανεπιστημίων...

...ως παράδειγμα προς αποφυγή.
 Το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε την “ασφάλεια” του “ελεγχόμενου περιβάλλοντος” της ΝΕΡΙΤ...
Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την οποία μετέδωσε η κυβερνητική ραδιοτηλεόραση ΝΕΡΙΤ, θα πρέπει να διδάσκεται στα τμήματα ΜΜΕ των Πανεπιστημίων της χώρας, ως παράδειγμα προς αποφυγή. 
Τι δεν πρέπει να κάνει ένας Πρόεδρος μιας κυβέρνησης, αν δεν θέλει να...
ελαχιστοποιήσει, το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει στην κοινωνία.
Η συνέντευξη θύμισε τα προϊόντα που κατά καιρούς αναγκάζονται να προώθησουν οι δημοσιογράφοι. Ήταν μια “εικονική συνέντευξη” σε ένα τηλεοπτικό σταθμό που ελέγχεται απόλυτα από την κυβέρνηση από τη διοίκηση ως τους δημοσιογράφους. Θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε διάγγελμα για να μην υπάρχει όλη αυτή η υποκρισία, των υποτιθέμενων ερωτήσεων και των δήθεν απαντήσει.
Αν ήθελε να παραχωρήσει κανονική συνέντευξη θα μπορούσε να αναμετρηθεί με τους καλύτερους δημοσιογράφους της χώρας, σε τηλεοπτικό σταθμό. πλην της απευθείας ελεγχόμενης από την κυβέρνηση ΝΕΡΙΤ, σε μέρα που εγκαίρως θα έχει ανακοινωθεί. Σ΄αυτή θα έκριναν πραγματικά οι θεατές το μήνυμα του Πρωθυπουργού.
Αλλά, το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε την “ασφάλεια” του “ελεγχόμενου περιβάλλοντος” της ΝΕΡΙΤ.
Γι΄αυτό, άλλωστε, δεν έκλεισε και την ΕΡΤ;


typologies.gr