Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το πόρισμα των ανακριτών για τη βία της Χρυσής Αυγής - Διαβάστε αποσπάσματα

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

 Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μετέρχονται εγκληματικών ενεργειών με σκοπό τη μέσω βίας επικράτηση των αρχών τους; Το αποτελούμενο από 190 σελίδες έγγραφο του ειδικού ανακριτικού τμήματος του Εφετείου Αθηνών δίδει θετική απάντηση στο πρωτοφανές για τα ελληνικά πράγματα, ανατριχιαστικό ερώτημα, και δείχνει ευθέως τη Χρυσή Αυγή.
Πρόκειται για το έγγραφο το οποίο εμπεριέχοντας μαρτυρίες, αποδεικτικά στοιχεία και συγκλονιστικά απεχθείς ως προς το περιεχόμενό τους περιγραφές δραστηριοτήτων στελεχών και μελών του συγκεκριμένου κόμματος, διαβιβάστηκε στη Βουλή με το αίτημα της άρσης της ασυλίας και των μη προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α., «προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη και απαγγελθεί κατηγορία» σε βάρος τους.
   Υπό αυτό το πρίσμα, οι δύο ανακρίτριες επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότερα όσον αφορά ορισμένους εκ των βουλευτών που εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου:
- «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Έχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», είπε (Χανιά, Νοέμβριος 2012, παρουσία των Ν. Μίχου, Χρ. Παππά, Κ. Μπαρμπαρούση) ο Ηλ. Κασιδιάρης.
-  «Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία», είπε ο Ευστ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνοντας αναλόγου περιεχομένου τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου (ομιλία στην Τ.Ο. Σαλαμίνας).
- «Η φύση μας και η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα, τα οποία και ως όπλα σκληρά, θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ν. Κούζηλος (μετά τις εκλογές του 2012, στην Τ.Ο. Πειραιά).
- Υπάρχει αναφορά σε προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου: «Και όταν γίνουμε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες».
- Απόσπασμα από άλλη ομιλία του στις 2/7/11: «Ακόμη και αν εκλέξουμε βουλευτές,  στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες».
- Άρθρο εφημερίδας στην Χρυσή Αυγή του Γ.Μ.: «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο ,ο’τι και αν χρειαστεί τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε του να μετανιώσουν για τις εκλογές τους».
- Ομιλία του Γ.Μ. (23/7/11) σε δόκιμα μέλη της Χ.Α.: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν. Την ημέρα της κρίσης, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους.  Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλατευόντουσαν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».
- Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Πνευματικού, δήμαρχου Κορίνθου, για τον Μπουκουρα: «Με πλησιάζει, στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου και αρχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας μου χαμηλόφωνα στο αυτί: «Θα σε γ…. ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει».
Επίσης, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στον οπλισμό των Ταγμάτων Εφόδου εμπεριέχονταν σιδερογροθιές, ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια, σπασμένα μπουκάλια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ κάποιες φορές χρησιμοποιούν και σκύλια στις επιθέσεις τους.
kathimerini.gr 

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς


Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του - Μηνύματα συναδέλφων και φίλων
 Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Σάκης Μπουλάς



  
 Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αναφέρει:

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».
Ο Σάκης Μπουλάς, πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνδυάσε την πορεία του, το τραγούδι με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στιχουργός, ερμηνευτής αλλά και ηθοποιός, έχει στο ενεργητικό του τραγούδια μεταξύ των οποίων είναι τα «Αλλάξανε τα γούστα σου», «Μπανάκι μανάκι», «Τσικαμπούμ», «Αννα», «Το φλασίκι».
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.
Είχε συνεργαστεί για περισσότερα από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο ενώ  υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.
Στη συνέχεια ακολούθησε το «Αχ Μαρία», από τις πλέον ιστορικές μουσικές σκηνές, όπου συνεργάστηκε με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο κ.α. ενώ στη διάρκεια της πορείας του, συνεργάστηκε με τους  Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα.
Φέτος συμμετείχε ως τη μουσική παράσταση «Γκαγκατιν» με τον Διονύση Σαββόπουλο.
Είχε συμμετάσχει σε δίσκους όπως  τα «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» ου Θάνου Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μίμη Πλέσσα, «Αχαρνής» του Διονύση  Σαββόπουλου ενώ οι προσωπικοί του δίσκοι είναι οι εξής: «Μπουλάς-Ελλάς», (1986), «Ας πρόσεχες» (album). « Ζαμανφού», (1992). «Έκθεση ιδεών», με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)
Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το «Graffity» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ότι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», ενώ  η τελευταία σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήταν το «Πενήντα – Πενήντα».
Εχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις σειρές «Κουφώματα», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Σαββατογεννημένες», «Ας πρόσεχες», «Πενήντα - Πενήντα», «Φίλα το βάτραχό σου».
Στον κινηματογράφο είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες
«Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», «Τηλεκανίβαλοι», «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια», «Η Αγάπη είναι ελέφαντας», «Λουκουμάδες με Μέλι», «Πεθαίνω για σένα», «Μια φορά και ένα μωρό»

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά
Πανελλήνια συγκίνηση και θλίψη...

Παράτυποι ή παράνομοι;




Παντελής Μπουκάλας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Λες και θέλει να μας θυμίζει τα λάθη, την αδιαφορία ή και την κακότητά μας, το Αιγαίο συνεχίζει να αποθέτει νεκρούς ανθρώπους στις παραλίες μας. Πάλι καλά, θα σκέφτονται οι ευρωθηρευτές, που είναι Φλεβάρης και δεν έχουν έρθει ακόμα τουρίστες. Και να φυλάει ο Θεός να μη βυθιστεί ώς τον Μάιο κάποιο άλλο σαπιοκάραβο γεμάτο ανθρώπους της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, και δυσφημιστούμε. Ανθρώπους που, και να το ήθελαν, δυστυχώς αδυνατούν ν’ ακούσουν ειδήσεις στο «μεγάλο κανάλι». Κι έτσι δεν έφτασαν ώς τ’ αυτιά τους οι «πατρικές συμβουλές» (ο Θεός του να τις κάνει) του κ. Πρετεντέρη, να μην παίρνουν χειμωνιάτικα τα όρη και τα πελάγη, γιατί κακό του κεφαλιού τους κάνουν, κι εμείς δεν φταίμε τίποτα· ούτε τα ψελλίσματα του κ. Τσίμα άκουσαν.

Ούτε όσα ανεπίτρεπτα είπε για το Φαρμακονήσι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου άκουσαν οι νεκροί. Ναυτιλίας και Αιγαίου; Δεν το ξανασκέφτονται οι ονοματοδότες; Δεν τους είπε τίποτα ο σεισμός στην Κεφαλονιά, νησί του Ιονίου; Δεν τους είπε δηλαδή πόσο βλακωδώς λαϊκιστική ήταν η σκέψη να κοπούν στα δύο τα πελάγη, ώστε να δείξουν τάχα και διά του τίτλου του υπουργείου πόσο πολύ νοιάζονται για τα νησιά του Αιγαίου;

Δεν πληροφορήθηκαν επίσης οι νεκροί...

Κύμβαλον αλαλάζον ...




 Η αναρτηση του  nonews βασίστηκε στο άρθρο του Στάθη.
Το...
greki την οπτικοποίησε κατά τρόπο εξαιρετικό:

«Α! εγώ είμαι κατηγορηματικά εναντίον του κλεισίματος των δρόμων» δηλώνει ο κ. Ευαγγελάτος-, ποιος νοιάζεται με τι είσαι εσύ αντίθετος (εκτός απ’ την...
προπαγάνδα που κάνεις), αλαλάζον κύμβαλο;

Στάθης 

nonews-NEWS

μοντάζ Γρέκι