Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Tό επίκαιρο σκίτσο...

...του Δημήτρη Χαντζόπουλου (KAΘΗΜΕΡΙΝΗ 21.09.17)

Τα «fake polls»...

...ο Μητσοτάκης και οι δημοσκοπήσεις που… ξέχασε...

Τα «fake polls» ανακάλυψε οψίμως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα fake polls έχουν κάνει, πλέον, αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, καθώς συχνά μη εγγεγραμμένες εταιρείες «φαντάσματα», αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη».

Κατά «σατανική» σύμπτωση, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αρκετές δημοσκοπήσεις, οι οποίες χάλασαν το κλίμα αστάθειας που προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να καλλιεργήσει η ΝΔ, ενώ παράλληλα μπήκε μια και καλή τέλος στα «γαλάζια όνειρα» περί διψήφιας διαφοράς.

Έτσι, δεν κρίνεται καθόλου τυχαία η οξεία αντίδραση τις ΝΔ για τις εν λόγω μετρήσεις, οι οποίες επί της ουσίας στερούν τον «τεχνητό πολιτικό αέρα» στον οποίο μέχρι τώρα βασιζόταν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, εν έτει 2017 «ανακάλυψε» τα fake polls, σαν να είναι ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Ξέχασε όμως – ή τεχνηέντως παρέλειψε – να αναφέρει στην κ. Γκαμπριέλ, ορισμένα παραδείγματα αποτυχημένων προβλέψεων από εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ίσως γι’ αυτό, βέβαια, να παίζει κάποιον ρόλο, το γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, εργαζόταν για δημοσκοπική εταιρεία (GPO), η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η GPO όμως δεν ήταν η μόνη εταιρεία που «πήγε κουβά». Τα παραδείγματα είναι πολλά, ενώ από τη σύγκριση πρόβλεψης – τελικού αποτελέσματος προκύπτουν σφάλματα που ξεκινούν από 6,7% έως και – κρατηθείτε – 23,2%.

Φυσικά, για τα παραπάνω δεν είπε ούτε λέξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα είπε όλα» όμως η πρόσφατη επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ, η οποία φανερώνει την αμηχανία που επικρατεί στην Πειραιώς.

Παρακάτω παρατίθεται ορισμένα παραδείγματα που «ξέχασε» ο κ. Μητσοτάκης να αναφέρει στην κ. Γκάμπριελ:

Ποιά πετρελαιοκηλίδα;

(από τό "ΠΟΝΤΙΚΙ")

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση προς τιμή όσων συμμετείχαν, τό 1973, στο Κίνημα του Ναυτικού

Παυλόπουλος: Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι ποτέ δεδομένη...
Στην ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας καθημερινά με το δικό μας παράδειγμα και ιδίως εκείνων που ασκούν κάθε μορφής πολιτειακά καθήκοντα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση προς τιμή των αξιωματικών και ιδιωτών, που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε (χθές) στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι οι συμβολισμοί του Κινήματος του Ναυτικού είναι πολλαπλοί και εξαιρετικά επίκαιροι, τόνισε ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία σήμερα είναι τόσο περισσότερο διαβρωτικοί όσο είναι υποδόριοι.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές τι σημαίνει να ροκανίζονται τα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας. Πρέπει λοιπόν μέσα από αυτή την τιμή και ανάλογες τιμές να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι ποτέ δεδομένη. Πρέπει να την υπερασπιζόμασθε -και το τονίζω- με την ίδια την στάση της ζωής μας» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το Κίνημα του Ναυτικού μας θυμίζει ότι δεν ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στη Δικτατορία, σ' αυτήν την σκοτεινή περίοδο, δραματική, τραγική περίοδο της Ιστορίας μας.

«Η Δικτατορία ήταν το αποτέλεσμα της δράσης ορισμένων αφρόνων αξιωματικών της εποχής εκείνης, που δυστυχώς ακόμα ο Τόπος και ιδίως το μαρτυρικό νησί της Κύπρου, πληρώνουν τα «επίχειρα της κακίας τους». Το μεγάλο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων και τότε υπερασπίσθηκε την Δημοκρατία και παρέμεινε δημοκρατικό, φυλάσσοντας τις παρακαταθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων όπως επιβάλει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα που είχε καταλυθεί τότε αλλά που έμενε ζωντανό μέσα στην ψυχή των αξιωματικών, οι οποίοι ήξεραν ότι μαζί με την Πατρίδα υπερασπίζονται και τους θεσμούς. Για αυτό το λόγο αισθάνομαι υποχρέωση μου να βρίσκομαι εδώ και να επιδώσω αυτό το πόνημα, το οποίο έχει ιστορική αξία πραγματικά, σε έναν-έναν από εκείνους που είναι σήμερα εδώ μαζί μας. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορώ να κάνω. Θέλω να τους ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω όλους εσάς, που όχι μόνο με την παρουσία σας εδώ, με την διαδρομή σας και τη ζωή σας, μας εμπνέετε όλους για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς πρέπει να υπηρετήσουμε τον Τόπο μας και τον Λαό μας» τόνισε.

Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι...

''MYKONOS RUN 2017''


ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9/2017 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ''MYKONOS RUN 2017''

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                              Μύκονος, 19-09-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ     
     
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9/2017 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ''MYKONOS RUN 2017''

Το προσεχές  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, θα λάβει χώρα ο Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία ''Mykonos Run 2017'', που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μυκόνου και η Out Loud.
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου στηρίζει έμπρακτα τις αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται στο νησί, παραμένοντας σταθερή στο τρίπτυχο ''Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός'', τομείς στους οποίους επενδύει συστηματικά, με στόχο το δημιουργικό παρόν και το καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς Μυκονιατών, 365 ημέρες το χρόνο.
Σχετικά με το ''Mykonos Run 2017''
Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από σημαντικά ιστορικά σημεία της πόλης.
Δεδομένης της περσινής απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης, σας καλούμε να ζήσετε και φέτος από κοντά ,τη μοναδική εμπειρία του ''Mykonos Run'' στο Νησί των Ανέμων!
Παρακάτω, παρατίθενται οι βασικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου ''Mykonos Run 2017'',  ενώ για δηλώσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ''Mykonos Run'': www.mykonosrun.com

Αποστάσεις αγώνων
Αγώνας δρόμου 5 χλμ                                                           
Αγώνας δρόμου 10 χλμ
Αγώνας δρόμου περιορισμένης απόστασης για παιδιά 5 έως 12 ετών (Kids Run) - Δωρεάν συμμετοχή
Αφετηρία - Τερματισμός
Αφετηρία (5 Km): Νέα Μαρίνα Μυκόνου (Αλλιευτικό καταφύγιο)
Αφετηρία (10 Km): Άνω Μερα – Μοναστήρι Παναγίας Τουρλιανής
Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει έξω από το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείoυ Μυκόνου.

Ώρες Εκκίνησης
5 Km: 17.00
10 Km: 17.00

Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για δρομείς κάτω των 18 ετών απαιτείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.
Χορηγοί Διοργάνωσης
Μπορείτε να δείτε όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης στο παρακάτω λινκ της επίσημης ιστοσελίδας των αγώνων: http://mykonosrun.com/sponsors-gr.html


                                    ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Όταν κάποιοι κεντρώοι γίνονται εκκεντρικοί...

Ηλεκτρονικά παρατράγουδα...
Μια παρωδία ανάμεσα σε Eurovision και «Survivor»...

Θα περίμενε κανείς ότι η Ελλάδα έχει λύσει όλα της τα προβλήματα από τη στιγμή που το μείζον ζήτημα στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς είναι η… ηλεκτρονική ψηφοφορία. Μία...
διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα (μιας νέας Ενωσης Κέντρου σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές…) έχει αναχθεί στο μοναδικό μέτρο και το τελειότερο «ζύγι» της προοδευτικότητας και της υποτιθέμενης σύγχρονης στάσης απέναντι στα πράγματα που υποχρεούται να έχει ένας κεντροαριστερός πολιτικός ηγέτης. 

Και ίσως πράγματι να είναι έτσι, όχι όμως με τον τρόπο που το σκέφτονται και το «πλασάρουν» οι θιασώτες μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας χωρίς ελέγχους, χωρίς επαληθεύσεις και χωρίς εξασφαλίσεις...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Παύλου Παπαδόπουλου, πατήστε εδώ