Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Πόσους χωράει το Σύνταγμα;... (Γιά νά έχουμε ένα αξιόπιστο μέτρο...)

1.000.000 Άνθρωποι («στοιβαγμένοι» ώμο με ώμο) χρειάζονται 360.000 τ.μ., δηλ., 360 στρέμματα...!

Στην προσπάθειά τους να «φτιάξουν κλίμα» για το σημερινό συλλαλητήριο, οι εμφανιζόμενοι ως «επίσημοι» διοργανωτές αλλά και κάθε λογής ακροδεξιά και εθνικιστικά μορφώματα, και...
πρώτοι πρώτοι βέβαια οι «χορηγοί επικοινωνίας» της εκδήλωσης, οι διάφορες φασιστοφυλλάδες και οι «ψεκασμένες» ιστοσελίδες, επιδίδονται σε ένα από τα αγαπημένα τους «σπορ», και συγκεκριμένα στις ιστορίες για αγρίους.
  Ετσι, μετά τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, όπου διά της... πλειοδοσίας έφτασαν να μιλάνε έως και για 800.000 κόσμου που συμμετείχε, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δε θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από... 1.000.000 κόσμο που περιμένουν!
Αν και κάτι γνωρίζουμε από συγκεντρώσεις, είπαμε να απευθυνθούμε και σε ειδικούς τοπογράφους, έτσι για να επιβεβαιώσουμε και με μαθηματικά το μέγεθος της απάτης...

 Τα όσα μας είπαν είναι αποκαλυπτικά: 
Αν οι διοργανωτές καταφέρουν και «στοιβάξουν» ώμο με ώμο και χωρίς να κουνιούνται, 1 εκατομμύριο κόσμου, τότε θα χρειαστούν ούτε λίγο ούτε πολύ 360.000 τετραγωνικά μέτρα (με ένα μέσο υπολογισμό 0,36 τετραγωνικών για τον καθένα, δεδομένου πλάτους ώμων 60 εκατοστών).
Πράγματι, τότε η πλατεία Συντάγματος των μόλις 14.454 τετραγωνικών θα είναι αρκετά μικρή, κι έτσι - όπως φαίνεται και στο διάγραμμα - αναμένουμε με αγωνία να δούμε τις εξής πλατείες και δρόμους τελείως γεμάτους: Αμαλίας (25.284 τ.μ.), Ομόνοια - Πανεπιστημίου - Σταδίου - Β. Σοφίας έως την αμερικάνικη πρεσβεία (112.324 τ.μ.), Προπύλαια και Πλατεία Κοραή (34.409 τ.μ.), Πατησίων από Ομόνοια έως Αλεξάνδρας (16.242 τ.μ.), Αλεξάνδρας από Πεδίον του Αρεως ως Αμπελόκηπους (59.220 τ.μ.), Πειραιώς από την Ομόνοια έως την Κουμουνδούρου (9.822 τ.μ.), Φιλελλήνων (6.039 τ.μ.), Ερμού (4.994 τ.μ.), Μεταξουργείο - Αγ. Κωνσταντίνου (15.080 τ.μ.), Μάρνη (10.650 τ.μ.), Ακαδημίας (19.565 τ.μ.).
  Οταν καταφέρουν να τα γεμίσουν όλα αυτά, θα μένουν και περίπου 32 χιλιάδες τετραγωνικά, περίπου δύο πλατείες Συντάγματος ακόμη... Κάτι ψιλά δηλαδή για το «μεγαλείο» των μαθηματικών των διοργανωτών...

Αθλιότητα

Αυτοί που πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι ηλίθιοι. Ή είναι προβοκάτορες. Ή έχουν εμποτιστεί με την ίδια «λογική» εκείνων των φασιστών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται.
Είναι άλλο πράγμα η διαφωνία, η κριτική, ακόμα – ακόμα η (πολιτική) πολεμική για τη θέση του Θεοδωράκη για το «Σκοπιανό» – διατυπωμένη με επιχειρήματα.. και με σεβασμό στην ιστορία του Μίκη και στην Τέχνη του – και είναι άλλο πράγμα να κλείνεις αυτιά χρωματίζοντας ντουβάρια με φαιότητες.
Αν επομένως σημαίνει κάτι αυτό το «Α» που έγραψαν στο τοίχο του σπιτιού οι συγκεκριμένοι είναι ότι πρόκειται για «Ανόητους» που διέπραξαν «Αθλιότητα».


Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018
Νίκος Μπογιόπουλος (imerodromos)

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                  ...του Δημήτρη Χαντζόπουλου (03.02.18)
από kathimerini.gr

Αντώνη, ξέρεις κάτι;.. Εγώ δεν φιλούσα κατ…ες ποδιές.

Ούτε έριξα κυβερνήσεις...
 Με σκληρές εκφράσεις ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, στράφηκε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Ουσιαστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος φωτογράφισε τον Αντώνη Σαμαρά γράφοντας πως εγώ «δεν έβγαινα και έμπαινα. Δεν έριξα κυβερνήσεις. Δεν έφτιαξα δικό μου κόμμα. Δεν φιλούσα κατ…ες ποδιές για να γυρίσω».

Παράλληλα ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε και σε απειλές που δέχεται, τις οποίες ωστόσο και αγνοεί: «αγνοώ και απειλές και υπαινιγμούς σε βάρος μου».

Συγκεκριμένα γράφει:

«Αγνοω και απειλές και υπαινιγμούς σε βάρος μου που διοχετεύουν από τα γνωστά τους όργανα όσοι σπαταλούσαν πολύτιμο χρονο…προβαίνοντας σε παρανομίες

Γιατί:

() Δεν έχω τίποτε να φοβηθω. Τρεις επαγγελματικές διαδρομές πεντακάθαρες.

() Σαράντα τόσα χρόνια είμαι στη Νεα Δημοκρατία. Αταλάντευτα. Δεν έβγαινα κι έμπαινα. Δεν έριξα κυβερνήσεις. Δεν έφτιαξα δικό μου κόμμα. Ουτε φιλούσα κατ….ες ποδιές για να γυρίσω.

() Ακριβώς γι αυτό δεν δέχομαι οδηγίες από κανένα. Κι ούτε καποιος μπορει να μου πει στοπ. Την ελευθερία της σκέψης και του λόγου μου δεν την διαπραγματευομαι. Ετσι απλα.

Όσο για τα δήθεν σχέδια «διάσπασης», ας καγχάσω. Είπαμε. Εγω (και πολλοί άλλοι) είμαστε στο σπίτι μας. Αλλοι ανοιγοκλείνουν τις πόρτες.

Ας περιμένουμε να δούμε ποιος θα βγει πρώτος.

Καλο Σαββατοκύριακο»...

Κι όμως. Ο Βερέμης δεν πάει...

Πλατεία…

Ο καθηγητής πολιτικής ιστορίας, Θάνος Βερέμης, γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις, δήλωσε απόψε στο «Ε» πως: 

Tώρα είναι η ευκαιρία να λυθεί το Μακεδονικό. Αν δεν λυθεί τώρα, δεν θα λυθεί ποτέ. Η γειτονική χώρα άλλωστε, δεν…
μας απειλεί. Άλλοι μας απειλούν. Γιατί να έχουμε ένα ακόμη πρόβλημα στην πλάτη μας. Υπάρχουν επαγγελματίες της δουλειάς, που μπορούν να το λύσουν και τους οποίους πρέπει να εμπιστευόμαστε.

Όσον αφορά το όνομα είπε: Ας τους δώσουμε ένα. Ας το πουν στην γλώσσα τους. Κι εδώ συμπλήρωσε, πως η Ελλάδα στο παρελθόν και Δαναούς είχε και Δαρδάνους είχε και Τρώες.

Στην ερώτηση, αν θα πάει στο συλλαλητήριο απάντησε αρνητικά…