Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ουάου!


Στέφανος ΚασιμάτηςΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν εμποδίζεται, όπως φάνηκε, από τα «επιστημολογικά» θέματα του προϊσταμένου του, Γιούκλιντ Τσαλακώτου. Από το βήμα της Βουλής, μάλιστα, δήλωσε χθες τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου. Η κυβέρνηση εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ». Να αναφωνήσω «ουάου»; Να το κάνω ως φόρο τιμής σε εκείνον που σιγά σιγά ξεθωριάζει από τη μνήμη καθώς του τελειώσαν τα πυροτεχνήματα για να προσελκύει τη δημοσιότητα.
Κατόπιν αυτού υποθέτω ότι τακτοποιείται η υπόθεση που ντροπιάζει τη χώρα και το κυριότερο όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι. Ο μεν πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θα αθωωθεί (έπειτα από τέτοια ευθεία και απερίφραστη στήριξη της κυβέρνησης, δεν βλέπω πώς γίνεται να μην αθωωθεί), οι δε νομικοί εγκέφαλοι που εκπόνησαν τη δίωξη θα είναι πια ελεύθεροι να πολιτευθούν με τους ΑΝΕΛ.

από τή στήλη ΦAΛHPEYΣ
τού  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
kathimerini.gr

Λεφτά υπάρχουν!..

Στο τραπέζι έπεσαν συνολικά περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Αν τα έβαζαν σε έναν κουμπαρά, πήγαιναν και αγόραζαν ρεφενέ το λιμάνι του Πειραιά από τους Κινέζους, θα τους έμεναν και άλλα στην τσέπη για...
κανένα περιφερειακό κανάλι. Και επειδή τυχαίνει οι τρεις να είναι και ιδιοκτήτες ΠΑΕ, αν έριχναν στο γήπεδο τα ποσά που διέθεσαν για κανάλι, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έφερναν στα αποδυτήρια. Ειδικά ο Ιβάν Σαββίδης, που βρέθηκε να προσφέρει ένα φορτηγό λεφτά για κανάλι, αλλά φορ για τον ΠΑΟΚ δεν αγόρασε. Τέλος πάντων…

Τα λεφτά είναι πολλά, τα νούμερα είναι μεγάλα και οι υπολογισμοί δίνουν τροφή για σκέψη...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Πάνου Παπαδόπουλου, πατήστε εδώ

Βασανισμένοι καναλάρχες, έλεος!..


Δέκα αρνητικά και θετικά σημεία από τη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που ζήσαμε τις τρεις τελευταίες ημέρες.

1) Η...
κυβέρνηση δικαιούται να πανηγυρίζει. Τόσο για το συνολικό τίμημα (που δεν το πίστευε και η ίδια πως έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα), όσο και για τη χωρίς προβλήματα και απολύτως ξεκάθαρη διαδικασία.

2) Αφού διαθέτουν τόσα χρήματα οι ιδιοκτήτες καναλιών, 45 εκ. ο Αλαφούζος και 70-75 εκ. ο Κυριακού, γιατί εδώ και χρόνια ξεσκίζουν τους εργαζομένους τους στις περικοπές;

3) Και δεν είναι μόνο τα 246 εκατομμύρια ευρώ, είναι επιπλέον άλλα 50 εκ. περίπου από το φόρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν... ήθελαν να εισπράξουν. Κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου κατά τις 4 το απόγευμα, έφερναν τροπολογία στη Βουλή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από το 2010 συνεχώς, αναβάλλοντας την είσπραξη του φόρου για μία ολόκληρη χρονιά κάθε φορά.

4) Κόπτονται και κλαίγονται από το πρωί οι μεγαλοδημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ για τους συναδέλφους μας σε Star και Alpha που βλέπουν το φάσμα της απόλυσης να πλησιάζει, και είναι αυτοί που όταν κάναμε απεργία για τις απολύσεις, δήλωναν απεργοσπάστες.

5) Η μέθοδος της δημοπρασίας που ακολουθήθηκε ήταν η πλέον ιδανική ώστε να αυξηθεί το τίμημα. Οι κλειστές προσφορές στο τέλος πιθανότατα να ανέβασαν τις προσφορές ακόμα και 50 εκατομμύρια ευρώ (και για τις τέσσερις άδειες, συνολικά).

6) Ο Βαρδινογιάννης, άγνωστο γιατί, αποφάσισε να κρατηθεί μακριά από τις άδειες. Κι έχει αφήσει και τον κόσμο απλήρωτο στο Mega. Παράδοξες τακτικές για αυτόν.

7) Τον Καλογρίτσα έλεγαν για... λαγό, ο Σαββίδης τους βγήκε παρ' ολίγο (και κατά δήλωσή του άλλωστε). Ο Κιμπουρόπουλος αποδείχθηκε ο πιο έξυπνος της υπόθεσης, είτε τυχαία είτε βάσει σχεδιασμού. Κυριακού και Μαρινάκης φοβήθηκαν στο τέλος και... χτύπησαν (και χτυπήθηκαν) αλύπητα.

8) Και σιγά το βασανιστήριο επειδή έμειναν τρεις ημέρες κλεισμένοι εκεί μέσα. Ας μην οδύρονται στο ΣΚΑΪ, δεν χρειάζεται. Όλοι αυτοί οι... βασανισμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ θα ξεκουράζονται τώρα για weekend στις βίλες τους ή τα σκάφη τους.

9) Η αμηχανία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενδεικτική.

10) Μήπως τελικά τα πολλά χρήματα που θα δαπανηθούν για τις άδειες σταθούν τροχοπέδη στην ποιότητα του προγράμματος;..

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τσίπρας VS Κομισιόν. Ποιος λέει την αλήθεια;..



Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη να...
μοιράζει τα λεφτά που ΘΑ μπουν στα κρατικά ταμεία.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως η Κομισιόν δια στόματος Μαργαρίτη Σχοινά έλεγε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών.

Ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», πρόσθετε...

paraskhnio.gr

Πώς παίχτηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες η δημοπρασία για τις 4 άδειες. Το Παρασκήνιο...

tvxs.gr 15:56 | 02 Σεπ. 2016
Ένα σκληρό επιχειρηματικό πόκερ, με αιφνιδιασμούς, χειρουργικά χτυπήματα και ανατροπές προγνωστικών παίχτηκε πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην τριήμερη δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες – μια δημοπρασία, που κινήθηκε στα όρια ανάμεσα στο τηλεοπτικό reality, τον ωμό τζόγο αλλά και τα διδάγματα της… Θεωρίας των Παιγνίων.

Εκ του αποτελέσματος, δε, και από τις πληροφορίες που αρχίζουν πλέον να βγαίνουν στη δημοσιότητα για το χρονικό των τριών 24ώρων που ανατρέπουν το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο προκύπτουν ήδη τρία καθαρά συμπεράσματα:
Το πρώτο είναι πως οι 4 νικητές των – πανάκριβων, όπως κατέληξαν - τηλεοπτικών αδειών δεν είναι… εξίσου νικητές.
Το δεύτερο είναι πως οι 8 «έγκλειστοι της Καλλιθέας» δεν προσήλθαν στην αρένα όλοι εξίσου αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.
Και το τρίτο, πως ο πόλεμος των τριών ημερών δεν είναι παρά η αρχή ενός παιχνιδιού που θα διαμορφώσει τους νέους συσχετισμούς ισχύος στο τηλεοπτικό και επιχειρηματικό στερέωμα.
Το «κόλπο γκρόσο» του Αλαφούζου
Στην πρώτη ανάγνωση, και αναζητώντας τον «νικητή των νικητών», το κόλπο γκρόσο ήρθε καθαρά από την πλευρά Αλαφούζου και ΣΚΑΙ. Κατά ειρωνικό τρόπο ο μεγαλύτερος πολέμιος της κυβέρνησης πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια με το χαμηλότερο τίμημα απ’ όλους: Για να την κατοχυρώσει θα πληρώσει 43,6 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 32,3 εκατομμύρια λιγότερα από τον όμιλο Κυριακού που πήρε την ακριβότερη άδεια με 75,9 εκατομμύρια.
Και ταυτόχρονα, έκανε και το μεγάλο «δώρο» στην κυβέρνηση:

«Εκάβη, μία πρόσφυγας», η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο αρχαίο θέατρο της Δήλου

Tvxs Συνέντευξη  16:14 | 02 Σεπ. 2016
Φωτεινή Λαμπρίδη
“Ποτέ δε μπήκα στη ζωή μου σε καράβι”. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που θα ακουστούν μετά από 2.100 χρόνια στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου και μάλιστα από το στόμα της πολύ σημαντικής Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Σήμερα και αύριο στις 18.00 το απόγευμα, το αρχαίο θέατρο ξαναπαίρνει ζωή με την παράσταση του έργου «Εκάβη μια πρόσφυγας» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Νίκου Καραγιώργου.

“Είναι συγκινητικό που η μεγάλη αυτή ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη  θα είναι αυτή που θα ανέβει στο θέατρο της Δήλου μετά από 2.100 χρόνια.” λέει στο tvxs.gr o σκηνοθέτης. Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση για την τιμή που του έκανε η εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο δήμος Μυκόνου, να επιλέξουν την παράσταση  η οποία είναι μια ελάχιστη προσφορά από τη μεριά τους στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου.
Εκεί εξάλλου, στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης, αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Ο Νίκος Καραγιώργος όταν ανέλαβε το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, επένδυσε στη δύναμη του μικρού και κέρδισε. Μικρές και δυνατές παραγωγές όπως η συγκεκριμένη κέρδισαν κριτικούς και κοινό. Πως δομήθηκε όμως η συγκεκριμένη παράσταση; 
“Η παράσταση είναι οι μονόλογοι της Εκάβης από την “Εκάβη και τους Τρωάδες του Ευριπίδη καθώς και το επεισόδιο της Κασσάνδρας και του  Αστυάναξα από τις Τρωάδες και της Πολυξένης από την Εκάβη. Ένας συνδυασμός των δύο τραγωδιών. Η παράσταση δημιουργήθηκε για το αρχαίο θέατρο της Στράτου στο Αγρίνιο κοντά στον Αχελώο. Παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία” λέει ο σκηνοθέτης. Όσο για το σκηνοθετικό του βλέμμα...
“Προσπάθησα να μην είναι αναμενόμενη η σκηνοθεσία, χωρίς τη δέσμευση αυτή την εμμονική του μοντέρνου''. 
“Όταν ήρθε η ώρα του τίτλου και επειδή ζούσαμε όλοι εκείνη την περίοδο όπως και τώρα το δράμα του προσφυγικού, βρήκα ένα γράμμα μίας μετανάστριας το οποίο ήταν πολύ κοντά στον μονόλογο της Εκάβης. Συνδέσαμε την προσφυγιά του Σύριου, του Αφγανού  του οποιουδήποτε με εκείνη των Τρώων μετά από την ήττα από τους Έλληνες. 
Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Η τραγωδία αναφέρεται στον άνθρωπο που από τη μια στιγμή στην άλλη τα χάνει όλα. Αυτή είναι η σχέση της Εκάβης με την προσφυγιά του τότε και του τώρα, του οποιουδήποτε χρόνου.
Όταν ξαφνικά βρίσκεσαι άπατρις σε μια άλλη χώρα, χωρίς οικογένεια, χωρίς μέλλον, χωρίς ταυτότητα. Όταν ξυπνάς σε ένα παγκάκι στο Βερολίνο ξεκινάς από το μηδέν. Δεν ξέρεις ποιος είσαι”.
Τί σημαίνει για τον ίδιο να “ανοίγει” το αρχαίο θέατρο της Δήλου μετά από δύο χιλιετίες;
“Η Εφορεία Αρχαιοτήτων μας έκανε την τιμή να μας καλέσει να παίξουμε στη Δήλο. Ευτυχώς η πρόταση ήρθε αφού είχαμε ολοκληρώσει τις πρόβες γιατί θα είχα μεγάλο άγχος. ίναι βαρύ το φορτίο. ΌταΕν μπαίνεις στα αρχαία θέατρα, ενώ νομίζεις πως θα σου επιβληθούν με το δέος τους, τελικά σε εντυπωσιάζει η ησυχία τους. Το καλύτερο μήνυμα είναι να γίνουμε μέρος του τοπίου και όχι το κέντρο του τοπίου'' εξηγεί. 
Τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη τη χαρακτηρίζει ηθοποιό τεραστίων διαστάσεων. 

“Είναι συγκινητικό που η μεγάλη αυτή ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα ξεκινήσει λέγοντας “Ποτέ δε μπήκα στη ζωή μου σε καράβι” και θα ακουστεί από τη συγκεκριμένη γυναίκα με αυτά τα λόγια, θεατρικός λόγος στο θέατρο της Δήλου μετά από 2.100 χρόνια. Αυτό είναι το συγκινητικό, γιατί είναι ηθοποιός τεραστίων διαστάσεων.

Κάθε φορά έχει ενθουσιασμό για την πρόβα. Είμαι περισσότερο συγκινημένος που συμβαίνει στη Δέσποινα όχι σε μένα. Περάσαμε πολύ καλά στις πρόβες γιατί είναι ηθοποιός που ψάχνει τη συνέχεια. Έχει παίξει εφτά φορές την Εκάβη και η αγωνία της είναι αν μπορεί ακόμα να την παίξει. Αυτό δείχνει πολλά''.

"Τουλάχιστον ο Ιβάν είχε την εξυπνάδα να παραδεχτεί την ήττα του"...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιβάν Σαββίδης ΓΓΕΕ
10+1 πράγματα που έμαθα από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών...
1) Μεγαλύτερος γάτος απ' τον Κιμπουρόπουλο δεν υπάρχει. Χαίρονται τώρα στον Αntena που τον αφησαν να κατηφορίσει στο Φάληρο;
2) Άμα...
έλεγες στον Παππά τη Δευτέρα ότι θα βγάλει 250 μύρια απο τη δημοπρασία, θα είχε λιώσει στο γέλιο.
3) Συνέχεια ψοφάει η τηλεόραση και συνέχεια μαζεύει όλο το χαρτί.
4) Τουλάχιστον ο Ιβάν είχε την εξυπνάδα να παραδεχτεί την ήττα του.
5) Λαμπάδες στο μπόι του Κρέτσου άναψαν οι ντελιβεράδες.
6)  Μπήκαν Αύγουστο, βγήκαν Σεπτέμβριο, πληρώνουν Οκτώβριο. Κι απο Νοέμβριο, παρτάκι στα δικαστήρια.
7) Άλλα 250 μύρια θα κονομήσει το Δημόσιο έτσι και προβάλλει το υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας.
8) Όλως τυχαίως τα αποτελέσματα της δημοπρασίας πέσανε πάνω στις μειώσεις των επικουρικών. Ούτε ο Λαλιώτης δεν τα σκεφτόταν αυτά.
9) Χωρίς Κούγια πάντως, δεν είχε και τόσο σασπένς.
10) Άμα θες να βγεις απο τα media, βγαίνεις απο τα media. Ούτε κλάμα, ούτε δάκρυ, ούτε με φάγανε στη στροφή.
10 + 1) Μην το δέσετε κόμπο ότι τα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα κλείσουν κιόλας. Με λίγη καλή θέληση (και επιχειρηματικό πνεύμα...) ξεκινάει η εποχή των συνεργασιών.

Και μια απορία bonus: τους εργαζομένους του Αlter τους θυμάται κανείς;

Xρήστος Ξανθάκης newpost.gr

Ο Γιούνκερ σε μία ελληνική ψαροταβέρνα μιλάει για την Ελλάδα: «Χαίρομαι που έχετε ακόμα ευρώ»

Newsroom K

Στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι ο κ. Γιούνκερ επέλεξε να το κάνει αυτό σε μία ελληνική ψαροταβέρνα με φόντο μία αμιγώς ελληνική εικόνα, που διαφημίζει την Ελλάδα.

Η συνέντευξη εντάσσεται στη διαφημιστική καμπάνια της ίδιας της FAZ, η οποία με το σλόγκαν «Πίσω από αυτήν (την εφημερίδα) βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό», φιλοξενεί από το 1995 προσωπικότητες από όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής φωτογραφίζοντας τους διαβάζοντας την εφημερίδα.

Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ λέει ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων πάλεψε προσωπικά για να μείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη και ως εκ τούτου νοιώθει ευτυχής που ο κατάλογος της ταβέρνας που κάθεται είναι ακόμα σε ευρώ.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (02.09.16)

                                                                                                                                       από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (02.09.16)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ... (Βίντεο μέ Αυλωνίτη)

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι «εύστοχες» αναλύσεις του...

Ο γνωστός σχολιαστής όλων των εκπομπών και δελτίων ειδήσεων του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου, ήταν κατηγορηματικός το βράδυ της Πέμπτης, απέναντι στη Σία Κοσιώνη, λίγες ώρες μόνο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας.

«Εδώ θα είμαστε, τα λεφτά θα είναι λίγα», σημείωνε με στόμφο ...
για το τίμημα της κάθε άδειας. Και με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος του γνώστη της αγοράς, συμπλήρωσε: «Εμείς ξέρουμε να περιμένουμε». 

Τόσο καλός κι εύστοχος είναι και στις υπόλοιπες οικονομικές αναλύσεις του ο Μπάμπης; Για να ξέρουμε δηλαδή (που ξέρουμε ούτως ή άλλως). 

Όσο για τις αμιγώς δημοσιογραφικές του τοποθετήσεις είναι επιπέδου σαν αυτή, τη σημερινή, περί Καλογρίτσα; «Ο κ. Καλογρίτσας είναι ο νέος σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορώ, χωρίς να έχω κανένα στοιχείο ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν μέσα διότι ότι ο Καλογρίτσας είναι άνθρωπος της παρατάξεως», είπε σε γενικές γραμμές. 

Απόλαυση. Να μας πει κανένα νούμερο στο Λόττο για να παίξουμε τα εντελώς διαφορετικά. 

Όντως Μπάμπη, τα λεφτά ήταν λίγα. 250 εκατομμύρια ευρώ. 

Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr 
      (Τό Βιντεο προστέθηκε από τή "Ν.Μ.")

Τα Έσοδα - Πόσο πλήρωσε ο καθένας - Συνολικά 246 εκατ. ευρώ για 4 άδειες


tvxs.gr 03:47 | 02 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 08:24 | 02 Σεπ. 2016
Στα 246 εκατ. ευρώ έφτασε το συνολικό ποσό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες πήραν οι Σκάι, Ant1, Καλογρίτσας, Μαρινάκης. Ένα απρόσμενα υψηλό τίμημα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εκτόξευσε τα έσοδα για το κράτος από τον διαγωνισμό.

Πόσο πλήρωσε ο καθένας
Αναλυτικά μέσω της δημοπρασίας το τίμημα των αδειών ανήλθε: 

  • Πρώτη άδεια - Σκάι - 43.600.000 ευρώ
  • Δεύτερη άδεια - Χρήστος Καλογρίτσας - 52.600.000 ευρώ
  • Τρίτη άδεια - Ant1 - 75.900.000 ευρώ
  • Τέταρτη άδεια - Βαγγέλης Μαρινάκης - 73.900.000 ευρώ
Τα ποσά που προσέφεραν οι 4 επιλαχόντες:
-DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδηςς 61,5 εκατομμύρια ευρώ
-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατομμύρια ευρώ
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης 18 εκατομμύρια ευρώ
-ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR 13 εκατομμύρια ευρώ

Σε ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, Μαρινάκη και Καλογρίτσα οι 4 άδειες

Έκλεισε

tvxs.gr 02:52 | 02 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:17 | 02 Σεπ. 2016
Μετά από μια διαδικασία, που ξεπέρασε τις 65 ώρες, ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως ανακοινώθηκε τις τέσσερις άδειες παίρνουν οι: Γιάννης Αλαφούζος (Σκάι), Χρήστος Καλογρίτσας, Βαγγέλης Μαρινάκης και Μίνως Κυριακού (Ant1).

Το συνολικό ποσό που μπαίνει στα κρατικά ταμεία από τη δημοπρασία είναι 246 εκατομμύρια ευρώ, έσοδα που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Υπενθυμίζεται πως η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια ήταν τα 3 εκατ. ευρώ. 
Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε:
1. ΣΚΑΪ
2. Χρήστο Καλογρίτσα
3. Ant1
4. Βαγγέλη Μαρινάκη
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι εκτός αδειών έμειναν το Star και ο Alpha


Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος κάνει δηλώσεις 
Πώς χτύπησαν τις άδειες
Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια την πρώτη μέρα (30/8) στις 20.50 έπειτα από 56 δημοπρατικούς γύρους. Την επόμενη μέρα (31/8), ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας κατοχύρωσε τη δεύτερη άδεια το μεσημέρι (15.25) έπειτα από 78 γύρους. Την 1η Σεπτεμβρίου, στις 11.20 το πρωί, ήταν η σειρά του Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1, που πήρε την τρίτη άδεια έπειτα από 99 γύρους. Η τέταρτη άδεια «έκλεισε» τα ξημερώματα της Πέμπτης (02.35) για τον Β. Μαρινάκη, αφού συμπληρώθηκαν 117 γύροι.