Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης

Προφυλακιστέος ως «αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης» κρίθηκε απο τους ανακριτές και τους εισαγγελείς ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος απολογείτο επί έξι ώρες. Στη φυλακή και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Ρεπορτάζ: Εύα Καραμανώλη (Καθημερινή 3/10/΄13)





Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Προηγήθηκε η εξάωρη απολογία του Μιχαλολιάκου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 4 το πρωί.

Αξιοσημείωτες παρατηρήσεις...

Πρίν από λίγες μέρες, μέ αφορμή τήν ανάρτηση γιά τήν πυρκαγιά τής "καζάρμας" καί τίς ζημιές πού υπέστη τό ιστορικό κτίριο πού στεγάζεται τό ξενοδοχείο "ΑΠΟΛΛΩΝ" λάβαμε ένα σημαντικό σχόλιο πού λόγω τών ημερών καί τών άλλων γεγονότων πού επακολούθησαν (ναρκωτικά, λαθρομετανάστες κλπ.) δέν τού δόθηκε η πρέπουσα προσοχή καί η ανάλογη δημοσιότητα. Τό επαναδημοσιεύουμε σήμερα καί τό αφιερώνουμε σ΄όλους εκείνους  πού -σέ πείσμα τής τρέχουσας πραγματικότητας- καταφέρνουν καί κοιμούνται βαθειά τόν ύπνο τού δικαίου!..           Δ.Ν.Α. ..............Η "παρατήρηση"τού"Μερμελέχα" ...............                                                                           "Επειδή συμφωνώ με όσα γράφετε και παρ όλο που δεν συνηθίζω να αποκαλύπτω το περιεχόμενο των αναφορών μου προς τις πάσης φύσεως αρχές,θα σας παραθέσω όσα έγραφα με την από 04-07-2011 αρ.πρωτ. 5423 αναφορά μου προς τον Δήμαρχο Μυκόνου για δυσλειτουργίες των υπηρεσιών και αφορούν το επόπτη υγείας. Έγραφα λοιπόν.......Άλλωστε εάν ενδιαφέρεται για την ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων,έχοντας στην διάθεση του τους φακέλους των αδειοδοτήσεων ευχερώς και επακριβώς μπορεί να γνωρίζει ποία πιστοποιητικά έληξαν η επίκειται λήξις των,ώστε να υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες την υποχρέωση των για ανανέωση.Αυτή θα ήταν μια καλή υπηρεσία προς το νησί και αληθής αντίληψις του καθήκοντος όπως αυτή περιγράφεται εις την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών..........Η αναφορά μου έμεινε αναπάντητη από τον Δήμαρχο,αλλά την απάντηση την έδωσε το θλιβερό γεγονός της καταστροφής μιας επιχείρησης και του κινδύνου που διέτρεξε η πόλη".  Μερμελέχας26 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:46 μ.μ.