Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Μύκονος: Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία Αλβανών ληστών

Μια άγρια συμμορία «ποντικών» που είχε ρημάξει δεκάδες βίλες και καταστήματα στη Μύκονο έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μετά από πολυήμερες έρευνες και ταυτοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και σημάτων. Τέσσερις Αλβανοί με την καθοδήγηση του μεγάλου αφεντικού που διέφυγε με το μεγαλύτερο μέρος της λείας στα Τίρανα είχαν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες ο φόβος και ο τρόμος του νησιού των ανέμων καθώς πραγματοποιούσαν 2 με τρεις επιθέσεις την εβδομάδα.
Τα «λαγωνικά» του Τμήματος Μυκόνου μετά από έρευνες και συγκέντρωση στοιχείων σε δύο παράλληλες επιχειρήσεις με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε σπίτια- καβάντζες στη Χώρα και τον Ορνό κατάφεραν σήμερα το πρωί να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση τους.
Όπως προέκυψε πρόκειται για άτομα που εγκαταστάθηκαν στη μέση της καλοκαιρινής σεζόν στη Μύκονο και αμέσως έπιασαν δουλειά. Αρχηγός φέρεται ένας σκληρός Αλβανός ο οποίος, αν και έχει ταυτοποιηθεί, δεν κατάφερε να πέσει στα δίχτυα των αρχών καθώς πληροφορίες τον θέλουν να έχει δραπετεύσει στην πατρίδα του με το μεγαλύτερο μέρος της λείας που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ ενώ υπάρχει ένα ακόμη μυστηριώδες άτομο το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά φαίνεται να έπαιρνε μέρος σε πολλές από τις επιθέσεις.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μυκόνου, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος και από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων. Αυτό ήταν και το λάθος της συμμορίας που έκλεβε πανάκριβα smartphones πέταγε την κάρτα των κατόχων και τα χρησιμοποιούσε με άλλες τις λεγόμενες «πακιστανικές» συνδέσεις. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα μέλη της συμμορίας και οι διασυνδέσεις τους.
 
 από aftodioikisi.gr

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ: Ο Δήμαρχος Μυκόνου στήν "Republic Day of India"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
 
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ»

Καλεσμένος της νέας Πρέσβεως της Ινδίας Σάμμα Τζέην.
                            ***
Στην ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας (Republic Day of India), η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, έπειτα από επίσημη πρόσκληση που έλαβε από την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κουκάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρέσβη της Ινδίας κα Σάμμα Τζέην, για μια σειρά από ζητήματα, σχετικά με τον τουρισμό, την κρουαζιέρα και τη νησιωτικότητα, όπως επίσης και θέματα που άπτονται της γεωπολιτική κατάστασης της ευρύτερης γειτονιάς των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ της απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί τη Μύκονο κατά την προσεχή τουριστική σεζόν.

Μύκονος, 30-01-2018
                                                         ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Όταν ακόμη και ο δήμαρχος Πατούλης μπαίνει στο χορό του Μακεδονικού

Μάμα μία, Μακεδονία!
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Παιδιά ας το πάρουμε απόφαση. Και να βγει αύριο ο Τσακαλώτος να ανακοινώσει ότι διαγράφεται το χρέος, φεύγει το ΔΝΤ και επανέρχονται η δέκατη τρίτη και η δέκατη τέταρτη σύνταξη, πάλι με τη Μακεδονία θα ασχολούμαστε. Πάλι με τον Μέγα Αλέξανδρο, την Ολυμπιάδα, τον Φίλιππο, τη γοργόνα, τους Σκοπιανούς,  τον Αριστοτέλη και πάει λέγοντας. Τώρα που βρήκαμε αφορμή να μαλλιοτραβηχτούμε, ως Έλληνες και Ελληνίδες που σέβονται τους εαυτούς τους, δεν θ’ αφήσουμε.. τρίχα στις κεφάλες όσων διαφωνούν μαζί μας. Και φυσικά, από τον καυγά τον δικό μας θα σπεύσουν να επωφεληθούν πλείστοι όσοι πονηροί. Πλείστοι όσοι αρούρηδες που λέμε και στο Τρίκαλο Θεσσαλίας…
Τους πρώτους τους είδαμε ήδη στη συμπρωτεύουσα. Τον στρατηγό Φράγκο, τον κομισάριο Λυγερό, τον Παπανδρέα από τ’ Ανώγεια και τους διοργανωτές φυσικά του συλλαλητηρίου, που ανέβαιναν στην εξέδρα σαν φουσκωμένοι διάνοι και ευχαριστούσαν το Θεό και τους γονείς τους που τους αξίωσαν να ζήσουν μια τέτοια μέρα. Και δώσε χαιρετούρες! Αυτά στη Σαλονίκη όμως, πάνω απ’ τα Τέμπη, που είναι άλλος κόσμος και αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Τώρα περνάμε στη μεγάλη σκηνή, στο big dance που λένε και οι Αμερικάνοι, τώρα κατεβαίνει το πάρτυ στο Λεκανοπέδιο με τα πέντε εκατομμύρια κόσμο. Κι εδώ είναι ώρα να...

Αντώναρος «πυροβολεί» Άδωνη...

«Οι ιδέες δεν είναι πλαστελίνη»...
«Φωτιά» παίρνει το εσωκομματικό τοπίο στη ΝΔ με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την ώρα που ημέρα με την ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να δώσει απαντήσεις σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τη γραμμή που χαράζει ο ίδιος, ως όμηρος της ακροδεξιάς του πτέρυγας.

Του λόγου του αληθές για την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ επί ηγεσίας Μητσοτάκη, αποδεικνύει η ανάρτηση – «φωτιά» του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρό του τον Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες κυβιστήσεις του σχετικά με το Σκοπιανό.

«Αντίθετα με κάποιους που θέλουν να ξεχάσουν και να ξεχάσουμε τι λέγανε δέκα χρόνια πριν εγώ είμαι από εκείνους που ούτε θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε ντρεπόμαστε για όσα λέγαμε και δέκα και δεκαπέντε χρόνια πριν», σημειώνει με νόημα ο κ. Αντώναρος «φωτογραφιζόντας» τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Κι αυτό κάνει τη μεγάλη πολιτική και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους και σε μας. Οι ιδέες δεν είναι πλαστελίνη για να τις πλάσεις ανάλογα με ποιον αφέντη υπηρετείς», καταλήγει στην ιδιαίτερα αιχμηρή του ανάρτηση ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τρίτης το γραφείο...