Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κανονικά η δίκη για το γηροκομείο της οικογένειας Γιακουμάτου...

Στο κενό έπεσε το αίτημα αναβολής της δίκης για την "περίπτωση" του οίκου ευγηρίας  "Άγιος Χαράλαμπος", στην οποία κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων μέλη της οικογένειας του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για αναβολή της δίκης καθώς ακόμη δεν έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου για το γηροκομείο, αλλά το δικαστήριο δεν το έκανε δεκτό.

«Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας. Είναι παράνομο και πρωτάκουστο», υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Μιχ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», Αναστασία Βαρδουλάκη...
matrix24.gr

"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

  Σημείωμα τού εκδότη
Eν όψει τών Δημοτικών εκλογών η "Νέα Μύκονος", γιά λόγους ίσης μεταχείρισης, θά δημοσιεύει όλες τίς ανακοινώσεις τών συνδυασμών πού θά λαμβάνει μέσω τού ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. 
Δέν θά δημοσιεύει ανακοινώσεις αυτοπροβολής υποψηφίων συμβούλων ή προπαγανδιστικό-διαφημιστικό υλικό μέ τή στενή έννοια τού όρου. 
Ενέργειες ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως π.χ. προεκλογικές συγκεντρώσεις,  σύνθεση τών ψηφοδελτίων, ομιλίες κλπ. πού "πέφτουν" (καί εφ'όσον πέσουν) στήν αντίληψη μας θά δημοσιοποιούνται, ούτως ή άλλως. Όποιος δέν κοινοποιήσει έγκαιρα τό υλικό του άς μήν παραπονεθεί -μετεκλογικά- γιά ό,τι τού συμβεί τήν ημέρα καί -ιδίως- τή νύχτα τών εκλογών. Καί αυτό διότι :
"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"
Δ.Ν.Α. 

Υ.Γ. : Στό κάτω-κάτω (καί τής παρούσης) γραφής δικαιούμαστε καί εμείς, όπως όλος ο κόσμος, νά έχουμε άποψη γιά τό καλό ή τό κακό αυτού τού τόπου. 
Τό απαράδεκτο, κατακριτέο καί καταδικαστέο γεγονός, τών ημερών, είναι η λασπολογία πού όπως συνήθως, έτσι καί τώρα, κατά τήν προεκλογική περίοδο γιγαντώνεται καί απευθύνεται αδιακρίτως πρός κάθε κατεύθυνση. Γι'αυτό :

 Απομονώστε τούς λασπολόγους

Όμοίως καί όσους -μέ τό πρόσχημα ότι δέν "απαντάνε στους λασπολόγους"-  αποφεύγουν νά πάρουν -δημόσια- θέση γιά τίς ευθύνες καί τούς πρωταίτιους τής κατάντιας τού Δήμου. 

 Επίσης, μιά άλλη "πληγή" καί ένα άλλο "σπόρ" στό οποίο επιδίδονται κάποιες "παλιοσειρές" τής πιάτσας (αλλά "φρέσκοι" στήν "πολιτική κονίστρα" τού νησιού) είναι νά προσδίδουν ανύπαρκτα ή φανταστικά προσόντα στούς υποψηφίους πού συμπαθούν καί νά διηγούνται γι' αυτούς (μέ ...άπειρο θαυμασμό) τά "curriculum vitae" τους ενισχυμένα μέ ..."διογκωμένη πολυουρεθάνη" όπως ονομάζουνε -υπομειδιώντας- αυτού τού είδους τά "βιογραφικά"  οι προσωπάρχες τών εταιριών πού -εξ αιτίας τού αντικειμένου τής εργασίας τους- συναπαντούν, ολοχρονίς, τέτοια ...φρούτα κατά χιλιάδες! 
...Μέχρι καί ...διπλωματικές -τρόπος τού λέγειν- καριέρες θυσιάστηκαν (στό κουβεντιαστό!) γιά νά "μή μείνουμε ...ακυβέρνητοι"!..
ο ίδιος

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Bαρύτατες ευθύνες στον Δήμο Ελληνικού για το λούνα παρκ


ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
 Σωρεία παραβάσεων και παρατυπίων στην εγκατάσταση και τη λειτουργία του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος μαθητής και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του, διαπίστωσε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ). Οι ευθύνες που προκύπτουν είναι βαρύτατες για τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη και όσους δημοτικούς συμβούλους ενεπλάκησαν στις διαδικασίες για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ.
Τα όσα αναφέρονται στις 29 σελίδες του πορίσματος του ΣΕΕΔ είναι αποστομωτικά. Από την αρχή μέχρι το τέλος η όλη εγκατάσταση και λειτουργία της επιχείρησης είναι παράνομη. Ο κοινόχρηστος χώρος που λειτουργούσε το λούνα παρκ παραχωρήθηκε παράνομα, δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας, ενώ, παρά ταύτα, ο δήμος αντί να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης, ως όφειλε, εισέπραττε κανονικά το μίσθωμα και ηλεκτροδοτούσε μέρος της επιχείρησης αν και δεν είχε χορηγηθεί παροχή ρεύματος για ηλεκτροδότηση.
«Οι υπηρεσίες και τα όργανα του δήμου, παρά το γεγονός ότι εισέπρατταν τακτικά το μίσθωμα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και συγκεκριμένα στην πρόσκληση του μισθωτή για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών αδειοδότησης της εγκατάστασης, άλλως στην αποβολή του από τον παραχωρηθέντα χώρο και τη μονομερή άρση της σχετικής παραχώρησης», επισημαίνεται στο πόρισμα. Οι αναφορές για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ καθώς, όπως υπογραμμίζεται, τα αρμόδια μέλη και όργανα του δήμου έλαβαν αποφάσεις που στηρίχθηκαν «σε διατάξεις που δεν εφαρμόζονται...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Δήμος Αθηναίων: Ένα αληθινό success story

Παραπολιτική

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αθηναίων την 1η Ιανουαρίου 2011 ήταν τραγική. Οι σπατάλες των προηγούμενων ετών, ο αλόγιστος δανεισμός από το εσωτερικό και το εξωτερικό, η “μαύρη τρύπα” των χρηματοδοτήσεων σε δημοτικές ανώνυμες επιχειρήσεις, ιδίως εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης, είχαν φέρει το Δήμο Αθηναίων στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Μέσα σε 3 μόλις χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων, χωρίς να συνάψει κανένα νέο δάνειο, πέτυχε την αναχρηματοδότηση του ληξιπροθέσμου δανείου της Αγροτικής Τράπεζας
με ευνοϊκότερους για το Δήμο όρους και μειωμένο επιτόκιο, με αποτέλεσμα να μειωθεί το χρέος του Δήμου σε πιστωτικά ιδρύματα κατά 35 εκατομμύρια ευρώ (15%). Επίσης, στην τριετία 2011 - 2013, οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν λόγω μνημονίου κατά 180 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2009. Όμως, και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι μειώθηκαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κατά 216 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα επιπλέον κόστη των νέων αρμοδιοτήτων που κλήθηκαν να αναλάβουν οι δήμοι λόγω «Καλλικράτη».

Ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε, από το πρώτο έτος της νέας δημοτικής αρχής, να μετατρέψει το έλλειμμα των 46,8 εκατομμυρίων ευρώ σε πλεόνασμα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το οποίο αυξήθηκε στα 12,5 εκατομμύρια το 2012. Το 2013 για τρίτη συνεχή φορά εμφάνισε πλεόνασμα περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, και μάλιστα εν μέσω της δεινότερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα.


*Tο παραπάνω κείμενο δημοσίευσε ο Γιώργος Καμίνης στο Facebook.

Ο απίθανος Γρηγοράκος προειδοποιεί: Ή θα ψηφίσετε Ελιά ή θα γίνουμε Ουκρανία


Παραπολιτική

Σε απόλυτη παράκρουση φαίνεται ότι βρίσκονται οι τελευταίοι φρουροί του απεχθούς Βενιζελισμού, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τη σημερινή απίθανη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, η ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ να φανούν στις εκλογές ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν ένας βουλευτής που δεν έχει τη νομιμοποίηση στο Νομό του ή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ που δεν θα έχει νομιμοποίηση να συνεχίσει να είναι στην Κυβέρνηση ή να είναι μέλος μίας Κυβέρνησης που δεν θα είναι σταθερή».

Ανεβάζοντας τους τόνους κάλεσε τους πολίτες να διερωτηθούν πριν ψηφίσουν «εάν την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θέλουν η Ελλάδα να είναι μία χώρα που θα υποστεί ότι έχουν υποστεί χώρες όπως η Ουκρανία, ή χώρες της Βόρειας Αφρικής …».

Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε πως «αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές είναι η σταθερότητα της Κυβέρνησης. Εάν ο λαός θέλει να στηρίξει μία Κυβέρνηση που “έχει βάλει πλάτη” πρέπει να στηρίξει την ΕΛΙΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχασε πολλές δυνάμεις σε αυτή την πορεία, έφτασε στο 12%. Εάν δεν επικυρωθεί η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, δεν μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στην Κυβέρνηση».

Νοθευμένα ελαιόλαδα ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ...


ΦΩΤΟ...

Στην ανάκληση νοθευμένων – μη κανονικών και μη ασφαλών ελαιολάδων προχωρά ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο ...
πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα οποία πωλούνται με την ένδειξη ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ΗΛΙΕΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ.

Πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :

Το νέο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο του Βενιζέλου...


Η παραγωγή ανεκδότων συνεχίζεται από τον πολιτικό με το πιο παχύρρευστο λόγο. Μετά το «Ουρά της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ δεν είναι, αν κάποιος είναι ουρά του άλλου είναι η ΝΔ που προσχώρησε στις θέσεις μας» και το «Πρέπει να...
υπάρχει ο απίθανος συνδυασμός ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας και να βρει και οπαδούς όποιος πάει να με ρίξει», ήρθε και το πιο ξεκαρδιστικό: «Αν κέρδιζα τις εσωκομματικές εκλογές το 2007 η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική».

(Πάλι καλά που στον συνδυασμό «ανοησίας, κυνισμού και αμετροέπειας» δεν έβαλε και τον καιροσκοπισμό. Τότε η φωτογραφία θα ήταν τέλεια)

Harddog

Ο ύστατος εκβιασμός

Πάσχος ΜανδραβέληςΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

 Αν χαρακτηρίζει κάτι τη σοβαρή ηγεσία είναι η υπευθυνότητα. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν φοβήθηκαν ποτέ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στους μικρότερους φταίνε πάντα οι συνεργάτες τους· στους ελάχιστους φταίνε οι συνθήκες, ο καιρός, το γήπεδο. Υπό την έννοια αυτή είναι αποκαλυπτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η δήλωση που έκανε το πρωτοπαλίκαρο του κ. Βενιζέλου κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ότι στις εκλογές της 25ης Μαΐου «δεν κρίνεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κρίνεται η σταθερότητα της χώρας». Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ απέκτησε τον ανεύθυνο άρχοντά του. Αν κερδίσει η «Ελιά» κερδίζει ο ίδιος. Αν συντριβεί, χάνει η Ελλάδα. Ξέραμε ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αλλά το να ταυτίζει την τύχη του με τη χώρα ξεπερνά και το «L’État, c’est moi» του 14ου Λουδοβίκου.

Θα συμφωνήσουμε ότι ο εκβιασμός είναι μέρος του πολιτικού παιγνίου. Τον έχουν ασκήσει σοβαρότερες ηγεσίες από αυτή που έχει σήμερα το συγκυβερνών κόμμα της χώρας. Μόνο που ο καλός εκβιασμός χρειάζεται...

Καλοκαίρι, μην πίστεψες πως δεν συλλογιέμαι

  • photo: john4ever7@flickr
    photo: john4ever7@flickr

Έναν όροφο κάτω από το σπίτι που μεγάλωσα, έμενε μια κοπέλα που ήξερε να παίζει πιάνο. Η ίδια φοβόταν ότι μας ενοχλεί, αλλά η μουσική της ήταν κάθε χρονιά η ειδοποίηση ότι το καλοκαίρι πλησιάζει.
Αν και έπαιζε κάθε μέρα, ο ήχος έμπαινε στο σπίτι μας λίγο πριν ή λίγο μετά την 25η Μαρτίου, όταν δειλά-δειλά οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού άνοιγαν για να υποδεχθούν τον ήλιο και τη ζέστη της Άνοιξης και να ξεφορτωθούν αυτή την περίεργη αίσθηση που περιγράφεται με τη μαγική ελληνική λέξη «κλεισούρα». Κάπου λίγο πριν ή λίγο μετά την 28η Οκτωβρίου, τα παράθυρα έκλειναν και η μουσική χανόταν. Ίσως για να την εκτιμήσουμε περισσότερο, ίσως γιατί κάθε καλοκαίρι προϋποθέτει έναν χειμώνα, ίσως γιατί κανείς ποτέ δεν κατάφερε να αποφύγει μια κάποια δόση κλεισούρας.
Ειλικρινά δεν θυμάμαι πού, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ με τον Συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ  (ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΡΑ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ με τον Συνδυασμό
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ του Γιώργου Χατζημάρκου

Displaying PHOTO THEOCHARIS.jpg 
Η πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να στρατευθώ μαζί του για τη διεκδίκηση στις εκλογές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τιμά.
Την αποδέχθηκα με χαρά και με διάθεση να αγωνιστώ για το καλό του τόπου μας σε μια εποχή που η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη των νησιών μας. Η μέχρι σήμερα πορεία μου στα δημοτικά πράγματα αλλά και η πρόσφατη ανάληψη της προεδρίας της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου απέδειξε έμπρακτα ότι τάσσομαι υπέρ της συλλογικότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών, δύο στοιχεία που, σύμφωνα με τη δική μου λογική και τα «πιστεύω» μου, συμπλέουν με την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στις κοινές αποφάσεις.
Με την ίδια λογική σκοπεύω να πορευτώ και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου με γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας χωρίς εύνοιες και αποκλεισμούς, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Ως άνθρωπος της αγοράς που εργάζεται από τα 12 του χρόνια έμαθα να είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός, αποτελεσματικός και όχι αιθεροβάμων. Έτσι σκοπεύω και να συνεχίσω. Με σκληρή δουλειά, χωρίς  τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά τερτίπια. Με συνέπεια και μεθοδικότητα. Με αγάπη για τον τόπο και φροντίδα για τον Μυκονιάτη