Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ιράν στα πορτοκάλια του Άργους και στους τοίχους της Αθήνας


  Παραπολιτική

«Όταν μας δίδασκαν για την κατασκευή του Παρθενώνα στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ιράν, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα καταλήξω στην Αθήνα», λέει ο Ταχίρ Αλιζαντέ. Ο 43χρόνος Αφγανός ωστόσο όχι μόνο έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, αλλά ανήγαγε σε έργο της ζωής του τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Δουλεύοντας το μάρμαρο, την πέτρα και τον γύψο, ο Ταχίρ δίνει νέο αέρα στην όψη της παλιάς πρωτεύουσας. Μαζί με την ομάδα του (τρεις Αφγανούς, ένα Σύρο κι έναν Έλληνα) αναλαμβάνει την αποκατάσταση κτηρίων, όπως το παλιό Χημείο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την εκκλησία στην Αγίου Κωνσταντίνου, κτήρια στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Μεταξουργείο. Πρόκειται για μια τέχνη που έμαθε από 13 χρονών, όταν οι γονείς του τον φυγάδευσαν στην Τεχεράνη, για να γλιτώσει απ’ τις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν.

Το πρωί, ο Ταχίρ δούλευε σ’ ένα μαρμαράδικο, ενώ το βράδυ πήγαινε σχολείο. Το πηγαίο ταλέντο του τον οδήγησε στο πανεπιστήμιο και μετά τα τέσσερα χρόνια μπήκε στη δουλειά για τα καλά. Ειδικευόταν στην ελληνική, τη ρωσική και την ιταλική αρχιτεκτονική, κι έφτιαχνε σπίτια στο Ιράν και το Ντουμπάι. «Η καρδιά μου όμως βρισκόταν πάντα στο Αφγανιστάν», θυμάται. «Προσπάθησα δύο φορές να επιστρέψω, αλλά λόγω του πολέμου ήταν αδύνατο να μείνω εκεί». Η επιθυμία του να λάβει το νόμιμο καθεστώς του πρόσφυγα τον οδήγησε στα σύνορα της Ευρώπης. Όσο περίμενε να εξεταστεί το αίτημά του, κατέληξε στο Άργος να μαζεύει πορτοκάλια – όμως τα χέρια του αναζητούσαν το μυστρί.

Με υπομονή κι επιμονή, έψαξε για δουλειά εργάτη στην αποκατάσταση κτηρίων στην Αθήνα. Ένα πρωί του 2004, βρέθηκε έξω απ’ το Πολυτεχνείο, που ετοιμαζόταν για μεγάλη ανακαίνιση. Πήγε σ’ ένα μηχανικό και του ζήτησε δουλειά. Διστακτικά, εκείνος έδειξε στον Ταχίρ τι πρέπει να κάνει και του ζήτησε δείγμα για να το συγκρίνει με άλλες προσφορές. «Περιτριγυρισμένος από αρχιτέκτονες και μηχανικούς ξεκίνησα να φτιάχνω μοντέλα και σχέδια», διηγείται ο Ταχίρ. «Κάποια στιγμή, ήρθε η επίβλεψη και με ρώτησε από πού είμαι. ‘Τελείωσε!’ αναφώνησαν. ‘Να τα κάνει όλα ο Ταλιμπάν!’ πρόσθεσαν αστειευόμενοι».

Το Πολυτεχνείο μοιάζει να είναι το καμάρι του Ταχίρ. Αυτό και η οικογένειά του, η οποία μεγάλωσε στην Ελλάδα. Τον χρόνο που του απομένει, τον αφιερώνει στην Αφγανική κοινότητα – επιζητώντας την προσέγγιση της πρώτης και της δεύτερης πατρίδας του.

Περισσότερες ιστορίες προσφύγων στο ανανεωμένο site της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Ο Ελληνας όχι μόνο πίνει το πιο ακριβό γάλα στην ΕΕ αλλά δυστυχώς και το πιο βρώμικο»


     Παραπολιτική

O Κίμων Ανδρέας Καρατζάς είναι επίκουρος καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Ρέντινγκ της Αγγλίας και δημοσίευσε χθες στα ΝΕΑ ένα διαφωτιστικό άρθρο σχετικά με το τι ακριβώς ισχύει με το γάλα.

Διαβάζοντας το, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι τόσοι οι παραγωγοί έχουν άδικο αλλά και το ότι τα βήματα της κυβέρνησης προς την απελευθέρωση της αγοράς είναι επίσης διστακτικά και διόλου τολμηρά.

Παραθέτω μερικά από τα επιχειρήματα του κ. Καρατζά:

-Ο Ελληνας όχι μόνο πίνει το πιο ακριβό γάλα στην ΕΕ αλλά δυστυχώς και το πιο βρώμικο. Ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι το γάλα μας είναι τόσο βρώμικο που η αύξηση έστω και μιας ημέρας πάνω από τις πέντε θα προξενούσε προβλήματα Δημόσιας Υγείας (πιθανότητα ανάπτυξης B. cereus λόγω βρώμικης πρώτης ύλης).

-Ο αποκλεισμός παιχτών από την αγορά μειώνει τον ανταγωνισμό, αυξάνει τις τιμές  και δημιουργεί ολιγοπώλια που άλλωστε έχουν παρατηρηθεί στην αγορά γάλακτος στο παρελθόν.

-Παραπλανάται ο καταναλωτής που νομίζει ότι το παστεριωμένο γάλα των 10 ημερών είναι μη φρέσκο, χαμηλότερης ποιότητα και περίπου ίδιο με το αποστειρωμένο γάλα το οποίο διατηρείται για 180-300 ημέρες (αυτή η άποψη εμφανίζεται σε πολλά δημοσιεύματα). Πώς μπορεί το γάλα των έξι ημερών να είναι πιο κοντά στο γάλα των 300 ημερών από ό,τι στο γάλα των πέντε ημερών;

-Πριμοδοτείται ο χειρότερος παραγωγός με τη χειρότερη ποιότητα γάλακτος καταστρέφοντας την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγή μας και την ανταγωνιστικότητα γιατί δεν υπάρχει κίνητρο για κάποιον να παράγει καλής ποιότητας γάλα. Οσο πιο βρώμικο γάλα παράγεις τόσο πιο μικρή διατηρησιμότητα πετυχαίνεις (εντός πέντε ημερών) και το πουλάς σαν «φρέσκο».

-Υποχρεώνει κάποιες από τις παραπάνω γαλακτοβιομηχανίες που παράγουν καλής ποιότητας γάλα (διατηρησιμότητας 10-15 ημέρες) να ψεύδονται παρουσιάζοντας ότι λήγει στις πέντε ημέρες, για να βάλουν το προϊόν στην κατηγορία του «φρέσκου».

Αναλυτικά εδώ.

Ο Μιχάλης ξέρει από γάλα...Και ενώ στο υπουργείο Οικονομικών γινόταν ένας άτυπος διαγωνισμός ανάμεσα σε έναν υπουργό και έναν βουλευτή για το ποιος είναι η μεγαλύτερη φάτσα, την ίδια ώρα στη Βουλή, κατά την ενημέρωση των βουλευτών για το θέμα του γάλακτος από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, εξελίσσονταν σκηνές απείρου οικοδομικο-βουκολικού κάλλους.
 Ο κ. Μιχ. Ταμήλος ζήτησε ξαφνικά να...
παρέμβει για να δώσει λύση στο θέμα του γάλακτος: «Εγώ έχω χτίσει δύο εργοστάσια για γάλα, τα ξέρω καλά» είπε στους έκπληκτους βουλευτές. Ουδείς όμως του έδινε σημασία, αλλά ο κ. Ταμήλος επέμενε, οπότε αναγκάστηκε να παρέμβει ο υπουργός: «Δεν θέλουμε, Μιχάλη, να πιούμε... τούβλα, γάλα θέλουμε να πιούμε. Τι σημαίνει έχεις χτίσει δύο εργοστάσια;» του είπε και η παρέμβαση Ταμήλου σταμάτησε εκεί. Κάτι τέτοια άκουγε και η κυρία Φωτεινή Πιπιλή και ανέκραξε: «Εδώ δεν είναι Βουλή των Ελλήνων, σε λίγο θα γίνουμε Βουλή Ανω ή Κάτω Παρτάλι» και έπεσε γέλως.

"BHMAτοδότης"
ΠΝΟ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα

Προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν τη Δευτέρα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

ΠΝΟ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα
Η ΠΝΟ αντιδρά στη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται στη βουλή, στην οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Γιώργος Βλάχος, είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας με τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλει να καταργήσει κεκτημένα χρόνων και να διαλύσει τον Έλληνα ναυτικό και σε καμία περίπτωση η συνομοσπονδία δεν πρόκειται να το δεχτεί και θα αντιδράσει με κάθε τρόπο.

Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω).
Aκόμη ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
EΘΝΟΣ.gr
17:38 | 28 Μαρ. 2014
«Για πραγματική βιομηχανία χορήγησης ασυλίας για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς» μιλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ορίζει ότι τα ποινικά αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας υπαλλήλου μετατρέπονται από κακουργήματα σε πλημμελήματα εφόσον δεν «αντίκεινται στα καθήκοντα του υπαλλήλου». Η διάταξη καθ’ ότι ευμενέστερη θα ισχύσει αναδρομικά «ανοίγοντας την πόρτα της παραγραφής» για υποθέσεις όπως η Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μπαλάντα για παρεξηγημένους δημάρχους

Γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν μια σειρά παρανοήσεις που επικεντρώνονται κατά κανόνα γύρω από το πρόσωπο του δημάρχου, αυτού του πολυτεχνίτη που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.


Του Χριστόφορου Κάσδαγλη


Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω την ακριβή προέλευση της λαϊκής ρήσης «Τα παράπονά σου στο δήμαρχο». Θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος για όλους μεριμνά και για όλα φροντίζει και δεν θέλει να του ξεφεύγει τίποτα, ώστε να σπεύδει αμέσως και αυτοπροσώπως να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Ένας λαϊκός ηγέτης, με άλλα λόγια, ένας τοπικός Ζορό.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι το νόημα της ρήσης είναι εντελώς διαφορετικό. Υπονοεί ότι δεν πα να λες εσύ και να παραπονιέσαι, όπου και να απευθυνθείς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άκρη, σαν να σου λέει ο άλλος ότι σε έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδειγμάτων του και αντί να σου πει να πας να πετάξεις την αίτησή σου στον κάλαθο των αχρήστων, σε παραπέμπει στον τοπικό γραφειοκράτη, στον άνθρωπο που σου υπόσχεται να σε φροντίζει μέχρι να σου αποσπάσει την ψήφο σου, και μετά δεν έχει χρόνο ούτε να σε δεχτεί στο γραφείο του και σε αφήνει να περιμένεις μάταια στον προθάλαμο. Ή, για να το πω με μιαν άλλη ρήση των εφηβικών μας χρόνων, «και στο δήμαρχο να πας, άλλη τόση θα τη φας».

Συγνώμη για την αθυροστομία, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με την κρίση και με την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, είναι καλύτερα ν’ αφήσουμε στην άκρη τη σεμνοτυφία και το σαβουάρ βιβρ και να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αντί να τα καλλωπίζουμε και να τα εξωραΐζουμε, και τελικά να αντιλαμβανόμαστε το λάθος «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου».

Ο πατερούλης
Αρχικά λοιπόν ο δήμαρχος αντιμετωπιζόταν ως ένας τοπικός πατερούλης, ο μέγιστος παράγων του τόπου που ήξερε τους πάντες με τα μικρά τους ονόματα και φρόντιζε για τα πάντα. Η πραγματικότητα βέβαια δεν ήταν ακριβώς αυτή, ο δήμαρχος ήταν ένας τοπικός κομματάρχης και νταραβεριτζής, εκφραστής του πελατειακού κράτους σε τοπικό επίπεδο, η χαρά των εργολάβων και των αργόσχολων της τοπικής γραφειοκρατίας.

Το άλλοθι
Μετά τη μεταπολίτευση επικράτησε συχνά στις δημοτικές εκλογές, ειδικά στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, μια διαφορετική λογική: Πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι που είχαν παρασυρθεί από τη σοσιαλιστική λάμψη του ΠΑΣΟΚ, επέλεγαν στις δημοτικές εκλογές αριστερούς δημάρχους ως άλλοθι για την αριστερή τους συνείδηση και την οικογενειακή παράδοση. Την ίδια περίπου τακτική, αλλά με διαφορετικό σκεπτικό, επέλεγαν ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων, που είχαν την πεποίθηση ότι είναι χρήσιμο να ψηφίζεις στις βουλευτικές έναν από τους δύο μονομάχους του δικομματισμού, αλλά να ’χεις και έναν αριστερό δήμαρχο να φωνασκεί, ώστε να στέλνεις κι ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός σου να μην το παραξεφτιλίζει ασκώντας αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο τεχνοκράτης
Από τη δεκαετία του ’90 αλλάζει πάλι το κλίμα. Είναι η εποχή των κοινοτικών πλαισίων στήριξης, του εκσυγχρονισμού των δήμων και της αυξημένης δυνατότητας να πραγματοποιούνται έργα με τραπεζικό δανεισμό. Οι τοπικές κοινωνίες αλλάζουν εν μέρει στάση, βάζουν συχνά στην άκρη τους παραδοσιακούς δημάρχους που δεν είχαν ιδέα απ’ αυτά και προκρίνουν μια νέα γενιά τεχνοκρατών. Οι νέου τύπου αυτοί δήμαρχοι καθόλου δεν υστερούσαν σε πελατειακές συμπεριφορές, αν και συχνά τις ασκούσαν με νέες μεθόδους, με οχήματα διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις με ηχηρά ονόματα, υψηλούς προϋπολογισμούς και πανάκριβα διοικητικά συμβούλια και άλλα όργανα διοίκησης - αλλά ήταν σε θέση να κυνηγήσουν τα κοινοτικά ECU και αργότερα τα ευρώ.
Το τι τα έκαναν τώρα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, όλες αυτές τις επιδοτήσεις, κι από πάνω άλλα τόσα δανεικά με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, είναι μια άλλη ιστορία, ή, πιο σωστά, ένα ακόμα κεφάλαιο του βιβλίου που περιγράφει πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Ο ομαδικός παίκτης
Υπάρχουν φυσικά πάντα και οι εξαιρέσεις, άνθρωποι...

Πήρε τα 413 ονόματα και έφυγε


Καταγγελία ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης πήρε μαζί του το έγγραφο της «αρχής Νικολούδη» που αφορά τα ονόματα των 413 που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σύμφωνα με τη βουλευτή, η οποία επικαλείται τους υπαλλήλους της Επιτροπής, το έγγραφο έφτασε στη Βουλή την Πέμπτη ή το πρωί της Παρασκευής. Δεν διενεμήθη στη Βουλή, αλλά αναχωρώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Νεράντζης το πήρε μαζί του. Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι επί μία ώρα αναζητείται ο κ. Νεράντζης, χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μαζί του.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους ελέγχους που διεξήγαγε η «αρχή Νικολούδη» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και έξι Περιφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 75 Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Κατά την ακρόαση του κ. Νικολούδη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του ζητήθηκαν τα ονόματα και είχε δεσμευθεί ότι θα τα στείλει, καθώς δεν υπάρχει απόρρητο. Επίσης σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά ότι αρμόδια για να ζητήσει τα ονόματα είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και λίγο αργότερα ο Βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής.
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων λόγω γρίπης...

Συγχαρητήρια κύριε Γεωργιάδη...

Με 110 θανάτους, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα κατέκτησε το αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ θνητότητας εξαιτίας του ιού της γρίπης. Σύμφωνα με...
το ΚΕΕΛΠΝΟ, 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 286 άτομα. Όμως ο υπουργός Υγείας δεν προλαβαίνει. Με τη γρίπη θα ασχοληθεί τώρα;

«Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει επειδή το θέλουν μερικοί κομμουνιστές» κραύγασε...
ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εν μέσω αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Imperial College. «Θα δουν (σ.σ. οι κομμουνιστές) τον κόσμο να πεθαίνει, αλλά γι΄αυτούς αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα» πρόσθεσε ακάθεκτος και αναιδής. Κι όμως ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να είναι περισσότερο σώφρων και φειδωλός στη χρήση της λέξης θάνατος. Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για θάνατο, καθώς ο θάνατος ή μάλλον οι θάνατοι θα αποτελέσουν, ως φαίνεται, το ιστορικό αποτύπωμα της θητείας του ανδρός στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας αγνοεί, αν δεν λοιδωρεί, τα ερευνητικά δεδομένα, όπως αυτά καταγράφονται από το διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό The Lancet. Προσπερνά με χαρακτηριστική αμεριμνησία τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των επιστημόνων για την αδυναμία των ασθενών να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι το 47% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν λαμβάνει την αναγκαία περίθαλψη, παρακάμπτει τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων, λανθάνει της προσοχής του η επανεμφάνιση της ελονοσίας μετά την παρέλευση 40 ετών, όπως και της φυματίωσης. Με τον ιό της γρίπης θα ασχοληθεί τώρα; Ίσως ναι. Αν τουλάχιστον τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Με 110 θανάτους, μέχρι στιγμής, εξαιτίας του ιού της γρίπης, η Ελλάδα κατέκτησε το αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ θνητότητας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που δημοσιοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών...

Πόλεμος στο Μαξίμου για τον Κύρτσο...

Έντονη φημολογία υπήρξε σήμερα στα δημοσιογραφικά γραφεία για «κόψιμο» του Γ. Κύρτσου από τη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Ο...
δημοσιογράφος και εκδότης είχε ανακοινώσει από τα «παράθυρα» του ΣΚΑΙ την υποψηφιότητα του την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει έντονη διαφωνία για την υποψηφιότητα Κύρτσου μέσα στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού. Λέγεται ότι την πρόταση για την υποψηφιότητα Κύρτσου έφερε στο τραπέζι και επέμεινε έντονα σε αυτή ο Δημήτρης Σταμάτης και ενώ φαινόταν ότι την είχε επιβάλει… υπήρξε σφοδρή αντίδραση από το υπόλοιπο επιτελείο του πρωθυπουργού με προεξέχοντες τους Μπούρα, Λαζαρίδη και πιθανώς τον Μπαλτάκο οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Γ. Κύρτσος τόσο από τα γραπτά του όσο και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι πριν λίγο καιρό ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και δεν είναι δυνατό με τέτοια συμπεριφορά να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο.

Προφανώς την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αφού η περίπτωση Κύρστου είναι ιδιάζουσα και χρήζει υπολογισμών λόγω της πολύχρονης και πολυσύνθετης εμπλοκής του έμπειρου δημοσιογράφου στα κομματικά της ΝΔ. Όπως είναι ευνόητο ο Κύρτσος έχει φίλους αλλά και αντιπάλους στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ και θα πρέπει αυτός που θα πάρει την απόφαση για την υποψηφιότητα του να μετρήσει τα υπέρ και τα κατά σε μια μάλιστα εξαιρετικά οριακή και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση...

enimerosi24.gr

O Tσίπρας στη βέσπα του Κουρή...

Mε τη δέουσα ναυτία, πληροφορήθηκα ότι ο κύριος Τσίπρας "για να πάει κόντρα στο κατεστημένο των media" θα δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Κοntra News.

Ανατριχιάζω από το αντάρτικο!

Η...
εφημερίδα αυτή, μια κανονικότατη πατσαβούρα, που γράφεται όχι από δημοσιογράφους (αυτό όμως θα μπορούσε να ήταν και καλό!), αλλά από 4.000 σκιώδεις "αναγνώστες", είναι η τελευταία και κορυφαία λαμογιά του κ. Γιώργου Κουρή -του Alter, της Αυριανής, των εικονικών τιμολογίων και άλλων παρανομιών ων ουκ έστιν αριθμός. Είναι ένα φύλλο λούμπεν αισθητικής και γλώσσας, που εκδίδεται από τον άνθρωπο που αποκαλούσε κίναιδο και "αρρώστια της πατρίδας" τον Μάνο Χατζιδάκι και "κλεφταράκο" τον Τσαρούχη. Είναι το χαμηλότερο δημοσιογραφικό προϊόν ενός ανθρώπου που κατέκλεψε τα ταμεία, την εφορία, τους εργαζόμενους και πάει λέγοντας -με θεατρινισμούς αναψυκτηρίου.

Στην εφημερίδα αυτού του ανθρώπου, λοιπόν, θα πάει να δώσει συνέντευξη ο εξολοθρευτής της μιντιακής διαπλοκής κύριος Τσίπρας. Όπως έκανε και προεκλογικά, όταν έδωσε εκείνη την αλησμόνητη συνέντευξη στον έτερο αντιστασιακό Τράγκα (σε ένα μισοσκότεινο στούντιο, όπου συνομιλούσαν σαν την Άννα Παπαγιωτοπούλου και τον θρυλικό Παρνασσό στο μιούζικαλ " Το Γέλιο βγήκε απ' τον Παράδεισο"). Είτε ο κύριος Τσίπρας κάνει Αντίσταση όπως τα Καλουτάκια (τραγουδώντας και χορεύοντας), είτε πιστεύει ότι το έθνος πάσχει από συλλογική άνοια (που μπορεί και νά 'χει δίκιο). Αφού λοιπόν προκειμένου να κάνει αντίσταση στο (όντως άθλιο και) συστημικό Mega, συνομιλεί και νομιμοποιεί τον ολικά έκνομο εκδότη της Αυριανής, μπορώ να καταλάβω τι είδους είναι τα media που ονειρεύεται και ευαγγελίζεται.

Αυτές είναι Ανατροπές, όχι αστεία!..

Πώλιν Κόκλα

Η Κούλα του Αδώνιδος...

στο τμήμα για τους φόρους...

Η Τζένυ είναι ένα διάσημο troll στο twitter. Είναι η γνωστή Κούλα ή αλλιώς η κυρία Υπουργού. Έγινε διάσημη όταν αυτοσυστήθηκε στον χώρο του διαδικτύου ως...
η κυρία του κυρίου Αδώνιδος. Η Τζένυ, λοιπόν, βρέθηκε σχεδόν σιδηροδέσμια στο αστυνομικό τμήμα. Ο λόγος; Διαμαρτυρήθηκε στην τράπεζα γιατί της είχαν δεσμεύσει χρήματα στον λογαριασμό της, δίχως να της εξηγούν τον λόγο. Εσείς σωστά μαντέψατε. Τα τελευταία της 700 ευρώ τα πήρε ο άλλος μεγάλος αστέρας του twitter, ο Χάρης Θεοχάρης.

Κι άρχισε η Τζένυ τις φωνές. Κι εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα. Θέλω να ξέρω βρε αδελφέ ποιος μου κατάσχει...

Ζημίες 23 εκατ. ευρώ είχε το 2013 το Mega...

Οι Megaλες ζημίες συνεχίζονται και το 2013. Η Τηλέτυπος την περασμένη χρονιά εμφάνισε ζημίες 23,9 εκατ. ευρώ έναντι 19 εκατ. ευρώ το 2012 και νέο μειωμένο κύκλο εργασιών ύψους 76 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία χρειάζεται επειγόντως...
κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στις τράπεζες και στους προμηθευτές προγράμματος. Το επόμενο διάστημα, μαζί με την τελική απόφαση για το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα αρχίσει νέος κύκλος λιτότητας και περικοπών, παράλληλα με επενδύσεις στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά με χαμηλότερες αμοιβές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να φτάσει έως και τα 30 εκατ. ευρώ. Το Mega χωρίς τις αυξήσεις δεν είναι σε θέση να παραμείνει σε λειτουργία, ενώ τονωτική ήταν η ένεση δανεισμού το 2009 και το 2012. Τώρα, όμως, υπάρχει το βάρος των δόσεων. Οι μέτοχοι του Mega έχουν αποφασίσει να βάλουν χρήματα στην εταιρεία για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, αλλά τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από την πορεία των εσόδων, τις περικοπές και τις απολύσεις.

Η επιχείρηση εντός του 2014 πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις, συνολικού ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια από 42 εκατ. ευρώ το 2012 υποχώρησαν στα 37 εκατ. ευρώ το 2013. Συνολικά, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 88 εκατ. ευρώ από 88,6 εκατ. ευρώ το 2012, εκ των οποίων το 53% είναι σε προμηθευτές και πιστωτές και το υπόλοιπο 47% σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Το 2013 το κόστος του προγράμματος αυξήθηκε κατά 5,7%, στα 53,8 εκατ. ευρώ, ενώ μειώθηκε των ειδήσεων και του τεχνικού τομέα κατά 13,3%, στα 82,9 εκατ. ευρώ. Το προσωπικό της εταιρείας το 2013 μειώθηκε στα 488 άτομα από 491 το 2012. Για τη χρήση των συχνοτήτων το 2013 πλήρωσε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ (2% επί του τζίρου) έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2012.

typologies.gr

Η αφοσίωση, έφερε την ανταμοιβή…

«Κλείδωσε» η Σπυράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ…

Η αφοσίωση της ρεπόρτερ μουχρίτσας - Σπυράκη στην κυβερνητική προπαγάνδα, επιτέλους ανταμείφθηκε, καθώς σύμφωνα με
αποκλειστικές πληροφορίες του Kalpes14.gr, η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείται δεδομένη.

Ένα μπράβο στη ΝΔ, καθώς δεν αφήνει τους δικούς της ανθρώπους να πάνε χαμένοι... 

Kalpes14.gr