Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Ώστε έτσι, λοιπόν. Ακροδεξιοί, εθνικιστές, γραφικοί, φασίστες, τηλεπωλητές και ψεκασμένοι ήσαν οι περισσότεροι- και αυτοί που έδωσαν τον τόνο- στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης…

Συγχαρητήρια στα τζιμάνια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής πού προέβησαν στην αξιοπρόσεκτη, λεπτή και ακριβή αυτή επισήμανση. Συγχαρητήρια και για τις αναλόγου εμβρίθειας και εξόχως στοχαστικές παρατηρήσεις και αναλύσεις τους για το συλλαλητήριο, καθώς και για το Μακεδονικό.

Επομένως, με βάση την συλλογιστική τους, περί το 60 με 70% των Ελλήνων που δεν θέλουν τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία τα γείτονος ανήκουν στο ίδιο τόξο! Στους φασιστίζοντες εθνικιστές και στους γραφικούς. Και πάλι συγχαρητήρια.

Υπήρξαν, βέβαια, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που διαφώνησαν με το συλλαλητήριο, αλλά απέφυγαν τις ύβρεις και τις λοιδορίες. Αναφέρθηκαν σε ακραία στοιχεία και σε γραφικότητες (υπαρκτά και τα δύο χαρακτηριστικά), καθώς και στις ανοησίες περί προδοσίας κλπ, αλλά δεν παρέλειψαν να παραδεχθούν τα προφανή.

Πρώτον, οτι το συλλαλητήριο ήταν ογκώδες παρά την αντίθεση Κυβέρνησης-Ιερώνυμου και την ουδέτερη ή αρνητική στάση των περισσότερων Μέσων Ενημέρωσης.

Δεύτερον, ότι η πλειονότης των παρευρεθέντων ανήκει στο πατριωτικό τόξο, δείχνοντας πηγαία και άδολη ευαισθησία για το Όνομα Μακεδονία.

Τρίτον, ότι η χλεύη, οι λοιδορίες και οι ύβρεις χαρίζουν κόσμο προς την Ακροδεξιά. Τους ωθούν προς τα εκεί.

Και, τέταρτον- θα προσθέσει η στήλη- είναι απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο να καταδικάζεται μια λαϊκή κινητοποίηση, και δη ακαθοδήγητη από τα κόμματα. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να αντιμετωπίζεται ο λαός α λα καρτ και όπως βολεύει τις εκάστοτε στοχεύσεις του καθενός.

Υ.Γ. Αυτονόητο δικαίωμα οιουδήποτε οι αντιδράσεις απέναντι στα  συλλαλητήρια ή σε λογής κινητοποιήσεις. Όμως δεν ανήκει στην δημοκρατική τάξη η λογική της αντιδιαδήλωσης την ίδια ώρα. Οι φασίστες, οι τραμπούκοι και οι παρακρατικοί συνήθιζαν να το πράττουν. Με τραγικά αποτελέσματα...


Γιάννης Τριάντης 
newpost.gr

Πράσινο φως από το Eurogroup...

για τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ...

Ολοκλήρωσε το Eurogroup τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος .

Οι υπουργοί Οικονομικών της
Ευρωζώνης έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόση 6,7 δισ. ευρώ και χαιρέτισαν την υλοποίηση των σχεδόν όλων των προαπαιτούμενων της γ΄ αξιολόγησης...

AΠΕ-ΜΠΕ

Τόμας Βίζερ: ''Βρείτε και τιμωρήστε όσους έφταιξαν για την ελληνική κρίση''...

Δήλωση-βόμβα από τον Τόμας Βίζερ...


Την άποψη πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιήσει μία δική της επίσημη έρευνα για να καταγράψει τα αίτια που οδήγησαν στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση το 2009, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπως έγινε στις άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, εξέφρασε ο Τόμας Βίζερ, απερχόμενος πρόεδρος του Euro Working Group, της ομάδας που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των 19 υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης, ο οποίος μιλά στη Realnews ενόψει της αποχώρησής του λόγω συνταξιοδότησης στις 30 του μήνα.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του EWG αναφέρει: «Στην Ιρλανδία δημιουργήθηκε μια εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην κρίση, κατέληξαν σε συμπεράσματα και κάποιοι μπήκαν στη φυλακή. Στην Ισπανία έγινε το ίδιο -όπως και σε παρόμοιο βαθμό στην Κύπρο- και σήμερα είναι γνωστό τι οδήγησε στα γεγονότα του 2013. Στην Πορτογαλία υπήρξε παρόμοια διαδικασία, αν και σε μικρότερο βαθμό. Οι μόνες χώρες όπου δεν έχει γίνει τίποτα είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη κατανομή ευθυνών και είναι επομένως δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συνέβη και να σχεδιάσουν το μέλλον ή να προστατεύσουν τη χώρα από τα ίδια λάθη. Το τι έγινε από το 2006 έως το 2009, αλλά και πριν από αυτό, δεν έχει γνωστοποιηθεί»...

Αυτός είναι ο νέος τιμοκατάλογος για το Κτηματολόγιο

Αυτός είναι ο νέος τιμοκατάλογος για το Κτηματολόγιο

Δείτε τις χρεώσεις

Τo Κτηματολόγιο και όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και τα ¾ από τα άμισθα και έμμισθα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας θα καταργηθούν συλλήβδην εντός μίας διετίας, με δυνατότητα να καταργηθούν ακόμη περισσότερα, και θα αντικατασταθούν από νέες συγκεντρωτικές δομές.
Η απόκτηση ενός ακινήτου ακόμη και με γονική παροχή, με δωρεά ή και με κληρονομιά κοστίζει. Δεν είναι μόνο ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία όσοι αποκτούν ακίνητη περιουσία ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κλπ) αλλά είναι και τα συμβολαιογραφικά έξοδα το ύψος των οποίων διαμορφώνεται ανάλογα με την αξία του ακινήτου που μεταβιβάζεται.
Στα έξοδα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα τέλη μεταγραφής των ακινήτων και των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο. Μάλιστα ο λογαριασμός θα είναι πλέον ακριβότερος αφού με τις νέες διατάξεις καθιερώνονται νέα αυξημένα κτηματολογικά τέλη.
Ειδικότερα τα νέα τέλη για τις συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο διαμορφώνονται ως εξής:

Πλήθος κόσμου συλλάλησε γιά τή "μή χρήση'' τού ονόματος τής Μακεδονίας...

Εικόνα από τό χθεσινό συλλαλητήριο στή Θεσαλονίκη

Προσοχή : Τό πνίξιμο τού φτερνίσματος μπορεί νά επιφέρει σοβαρή βλάβη...

Να γιατί δεν πρέπει να εμποδίζουμε ένα φτέρνισμα

Έχει αναφερθεί και το παρελθόν η προειδοποίηση των γιατρών να μην προσπαθούμε να καταπνίξουμε το φτέρνισμα κλείνοντας σφιχτά το στόμα και τη μύτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρής σωματικής βλάβης. Ένα περιστατικό επαναφέρει τη σύσταση.
Ένας 34χρονος άνδρας στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι δεν είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις ή προτίμησε να τις αγνοήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στον λάρυγγα, που προκλήθηκε όταν προσπάθησε να συγκρατήσει ένα δυνατό φτέρνισμα.
Χωρίς να βρίσκει διέξοδο από πουθενά, η πίεση εξαπλώθηκε μέσω...