Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αντιγράφοντας τον ΓΑΠ

Τάκης Μίχας 
 Όπως έχω επισημάνει και άλλες φορές, οι αντιδράσεις του ελληνικού status quo έναντι των πολιτικών του ΓΑΠ είχαν ελάχιστη σχέση με ορθολογικά αίτια και λόγους. Κλασικό παράδειγμα υπήρξαν οι αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική και τις προτάσεις του ΓΑΠ μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Με αποκορύφωμα την περίφημη πρότασή του για δημοψήφισμα σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη (αποδεχόμενη τη δανειακή σύμβαση) ή όχι.
Η πρότασή του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους νεοσυντηρητικούς της ΝΔ, τους νεοσταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά από τους εσωτερικούς κομματικούς του αντιπάλους. Χωρίς φυσικά να λησμονούμε και τον μιντιακό χώρο των ολιγαρχών. Με αποτέλεσμα, όπως όλοι γνωρίζουμε, την πραξικοπηματική ανατροπή του. Αν φυσικά είχε γίνει αποδεκτή τότε η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, το τοπίο θα είχε ξεκαθαρίσει. Τώρα, αντιμετωπίζουμε ακριβώς την ίδια προοπτική -δηλαδή να συρθούμε μέσα στον επόμενο μήνα σε ένα δημοψήφισμα με το ίδιο ακριβώς ερώτημα. Μόνο που τώρα το δημοψήφισμα θα το προτείνουν εκείνοι που είχαν αντιταχθεί λυσσωδώς στην ιδια ακριβώς πρόταση όταν την έκανε ο ΓΑΠ.
Αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών στην αντιμετώπιση της πολιτικής Παπανδρέου, αποδεικνύεται και από ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός. Όταν ο ΓΑΠ εξελέγη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να διευρύνει το κόμμα βάζοντας στο εκλογικό ψηφοδέλτιο τους ανεξάρτητους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Ποιος είδε τότε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Όλες οι δυνάμεις που συγκροτούν τον νεοελληνικό παρεοκρατικό καπιταλισμό βρέθηκαν ενωμένες σε μια εκδήλωση μαζικής υστερίας, καταγγέλλοντας την «προδοσία» των ιερών και οσίων του σοσιαλισμού! Με αποτέλεσμα, φυσικά, να χάσει τις εκλογές.
Όμως, παραδόξως σήμερα, όταν ένα κόμμα όπως το Ποτάμι (που προσδιορίζεται και αυτό στο ευρωπαϊκό επίπεδο ως σοσιαλδημοκρατικό) επιχειρεί μια διεύρυνση, περιλαμβάνοντας στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίους προερχόμενους από τη νεοφιλελεύθερη Δράση -και καλά κάνει!- δεν παρατηρείται απολύτως καμία αντίδραση. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή στο μεταξύ έγινε πιο δημοφιλής στην Ελλάδα ο νεοφιλελευθερισμός; Ελάτε καλέ...
Τόσο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος όσο και στην περίπτωση της διεύρυνσης ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με νεοφιλελεύθερους, οι αντιδράσεις του ελληνικού status quo  τότε και τώρα υπήρξαν τελείως διαφορετικές. Το μοναδικό κριτήριο, όπως είναι πασιφανές πλέον σήμερα, δεν ήταν αν οι προτάσεις αυτές ήταν ορθές ή λογικές αλλά ποιος τις έκανε. Στον βαθμό που τις έκανε ο ΓΑΠ ήσαν a priori απορριπτέες. Η αντίθεση του κατεστημένου στον ΓΑΠ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με ορθολογισμό. Ήταν πάντοτε μία αντίθεση που προσδιοριζόταν από τα An Sich χαρακτηριστικά του ΓΑΠ και τους συμβολισμούς στους οποίους αυτά παρέπεμπαν.
Τόσο απλά.      
protagon.gr

Litsa.com…

Πέντε μέρες πριν από τις εκλογές και τα κανάλια (MEGA – ANT1) ασχολούνται με την Λίτσα, την ξαδέρφη του Βλαστού…

Mια βδομάδα μας χωρίζει από τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων 50 ετών – όπως λέει και ο κύριος Σαμαράς – και τα κανάλια ασχολούνται με τη δράση της συμμορίας Βλαστού – Σκαφτούρου και Στεφανάκου.

Και…
το ρόλο βεβαίως που διαδραμάτισε η Μάτα Χάρι Λίτσα (ξαδέρφη του Βλαστού).

Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;..
 

QUIZ γιά πάρα πολύ δυνατούς παίχτες : Είναι η Ντόρα μέ τό ΣΥΡΙΖΑ ....;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τό παρακάτω δημοσίευμα τού newpost.gr καί 
-αμέσως μετά- τό ερωτηματολόγιο τού σημερινού QUIZ  τής "N.M." :

 Μπακογιάννη: «Κοριτσάκι μου, κάνεις κακό στον ΣΥΡΙΖΑ» ...


Τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για τύπωμα χρήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ρευστότητας, σχολίασε η...
υποψήφια στην Α' Αθήνας με την ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν το 2015 να βγαίνει η άλλη και να λέει θα τυπώσει χρήμα. Δεν υπάρχει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να της πει: Κοριτσάκι μου, δεν μπορεί να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθε βλακεία;».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα:

Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία είναι γεγονός. Έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και λέει ότι θα φορολογήσουμε με 50%. Πρέπει να μας πει αναλυτικά τι εννοεί....
newpost.gr 
                                                                              ---------------------------------------------- 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, τώρα, τό παρακάτω ερωτηματολόγιο πού αναδύεται -σχεδόν μόνο του- από τήν ανάρτηση τού newpost.gr καί απαντήστε σωστά αφού πρώτα αναρωτηθείτε : 

 Tί, ακριβώς, προσπαθεί νά κάνει η "πολύπειρος Ντόρα" (όπως λέγαμε, στό σχολείο, ο πολύπειρος καί πολυμήχανος Οδυσσέας!); 

1)Nά βοηθήσει τόν ΣΥΡΙΖΑ στήν αποφυγή λαθών εν όψει τής κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης;

2)Nά διευκολύνει  τόν .....Σαμαρά στήν αποχώρηση του από τήν ενεργό πολιτική;

3)Τίποτα από αυτά τά δύο. 

4)ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!


Σημ. "Ν.Μ." : Oι λανθασμένες απαντήσεις δέν θά διαπομπευθούν. 
(Ομοίως καί οι σωστές)

"...ήρχισαν τά όργανα ...ο Κυριάκος εργάζεται!.."

Κυριάκος: Αντώνη χάσαμε...

undefined
Ο μόνος από τους πολιτικούς της ΝΔ, ο Κυριάκος,  που παραδέχεται δημοσίως την ήττα του κόμματος του στις επερχόμενες εκλογές...
Σοκ από τον Κυριάκο στην εκπομπή του Αυτιά. Παραδέχτηκε οτι η ΝΔ έχει χάσει την μάχη των εκλογών. 
Είπε...
στον Αυτιά, πως, δεν έκανε την κρισιμότερη ερώτηση στον Αλέξη Μητρόπουλο , που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή του:Κύριε Αυτιά, επειδή είναι βέβαιο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση, δεν ρωτήσατε τον κ. Μητρόπουλο ποιο υπουργείο θα αναλάβει!

Η πρώτη δημόσια παραδοχή της ήττας...

undefined

«Καρμανιόλα» για τη ΝΔ το λεκανοπέδιο...

undefined

Καθοριστικό για το εκλογικό αποτέλεσμα και σε μεγάλο βαθμό για την αυτοδυναμία είναι το λεκανοπέδιο των 2.833.144 ψηφοφόρων, των πέντε εκλογικών περιφερειών και των 87 εδρών.

Ειδικότερα, για τους...
υποψηφίους της ΝΔ, το λεκανοπέδιο κινδυνεύει να γίνει «καρμανιόλα» καθώς μία εκλογική ήττα στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου θα έχει ως αποτέλεσμα 1 στους 2 που είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012 στις περιφέρειες της Αττικής, να μην μπει στη νέα Βουλή του 2015.

Η ΝΔ ξεκινά από πολύ χαμηλά ποσοστά, αν λάβουμε ως αφετηρία τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, δηλαδή πριν από οκτώ μήνες.

Ενδεικτικά: στη Β ́ Αθηνών είχε λάβει ποσοστό 21,13%, στην Α ́ Αθηνών 24,59%, στην περιφέρεια
Αττικής 20,52% και στη Β ́ Πειραιώς 14,89%. Και στις πέντε περιφέρειες του λεκανοπεδίου (συμπεριλαμβανομένης και της Α ́ Πειραιώς, της μικρότερης συγκριτικά περιφέρειας) η ΝΔ ήταν δεύτερο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεχομένως, τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα αν επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις που δείχνουν...

Γυροβολιές...



undefined
Ο κ. Χατζημαρκάκης προσπάθησε να πάει με το ΠΑΣΟΚ, τον απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάει με τη Ν.Δ. Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και, αφού έκανε δήλωση ότι ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα...
πάει με τη Ν.Δ. Ο κ. Φλωρίδης, που ήταν ΠΑΣΟΚ και μετά έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναείναι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ν.Δ.
Ο Ψαριανός ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ποτάμι.
Η κυρία Τζάκρη πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και...
ο Παραστατίδης επίσης.
Ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, που έφυγαν από τον ΛΑΟΣ, παραμένουν στη Ν.Δ.
Η κυρία Ιατρίδη, που ποτέ των ποτών δεν θα έδινε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα πάει με τον Σαμαρά. Ο κ. Σαχινίδης ήταν με το ΠΑΣΟΚ του Καστελόριζου (και του κ. Παπανδρέου), παρέμεινε με το ΠΑΣΟΚ του PSI (και του κ. Βενιζέλου) και τώρα (μέσω του ΚΙ-ΔΗΣΟ και του κ. Παπανδρέου) πάει ξανά στο Καστελόριζο...

Μακρύς ο κατάλογος και το φαινόμενο καθόλου σημερινό. Παλιότερα, για παράδειγμα, ήταν οι πρώην Νεοδημοκράτες Μάνος, Ανδριανόπουλος και Κοντογιαννόπουλος που πήγαν με το ΠΑΣΟΚ, ήταν η Δαμανάκη και ο Βούγιας που επίσης πέρασαν στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΝ κ.ο.κ.

Κατόπιν αυτών των «γυροβολιών», περιμένουμε με αδημονία τα κηρύγματα, που ειδικά την τελευταία, προεκλογική εβδομάδα θα φουντώσουν, περί της ανάγκης «να επανέλθει στο προσκήνιο» η πολιτική της ανιδιοτέλειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας.
Φυσικά θα κρατήσουμε σαν φυλαχτό τις διαβεβαιώσεις ότι η πολιτική (όπως την έχουν καταντήσει ορισμένοι) δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα...

 Νίκος Μπογιόπουλος
Real news

Από τό αρχειο τού Βαγγέλη Παυλίδη...

undefined

Μύκονος - Άνδρος : Γιά τήν υπόθεση τών πολυτελών αυθαιρέτων...

Παραπέμπονται σε δίκη 16 άτομα

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΤΖΑΣ  
 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ξενοδόχους, πολεοδόμους και μηχανικούς για τη σκανδαλώδη υπόθεση με τα πολυτελή αυθαίρετα ξενοδοχεία και παραθεριστικά συγκροτήματα της Μυκόνου και της Ανδρου, η οποία ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατ. ευρώ.
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Οικονόμου, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητεί την παραπομπή στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου 16 προσώπων. Εκτός από τον πρώην προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη, που είναι ήδη προφυλακισμένος από το περασμένο καλοκαίρι, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τού τότε αναπληρωτή προϊσταμένου του πολεοδομικού γραφείου, των συζύγων και των τέκνων τους, ενός ιδιοκτήτη γνωστών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, δύο ιδιοκτητών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, τεσσάρων μηχανικών και ενός ακόμη υπαλλήλου της πολεοδομίας. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, οι 16 πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Αναμένεται πλέον η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.
Από τη μακρόχρονη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι κατά τη χρονική περίοδο 1990-2010, το κύκλωμα που είχε στηθεί στην πολεοδομία Σύρου εξέδιδε και αναθεωρούσε οικοδομικές άδειες για αυθαίρετα, δεν εισέπραττε πρόστιμα για βεβαιωμένες πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ εκμεταλλευόμενο τον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων επιχείρησε να τα νομιμοποιήσει, χωρίς όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι πρώην προϊστάμενοι της πολεοδομίας, όλο αυτό το διάστημα, έγιναν αποδέκτες εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους από ξενοδόχους, τεχνικές εταιρείες ή μηχανικούς, ακόμη και από τη δημοτική αρχή της Μυκόνου, για να ανεγερθούν ή να νομιμοποιηθούν πολυτελή αυθαίρετα. Τα χρήματα αυτά, στη συνέχεια, τα επένδυσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε αγορές ακινήτων. Τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως και το σύνολο της ιδιωτικής τους περιουσίας δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

18 Οκτωβρίου η δίκη
Πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε επί χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από πέντε χρόνια, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα ανείσπρακτα τέλη παρεπιδημούντων στον Δήμο Μυκόνου. Για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου οι πρώην δήμαρχοι Μυκόνου Αθ. Κουσαθανάς-Μέγας και Χρήστος Βερώνης. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους, έπειτα από δύο αναβολές, ορίστηκε για τις 18 Οκτωβρίου.
Τον Μάιο του 2011 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Ολομέλεια Εφετών Αιγαίου περαιτέρω έρευνα, καθώς διαφάνηκε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν οι κρατικοί υπάλληλοι ήταν αρκετών εκατ. ευρώ.

έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 
(Παρασκευή 16/1/2015)

Καπιταλισμός ή κλεπτοκρατία;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
 Γιατί δεν γίνονται επενδύσεις και παραμένει ισχνή η παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας; Ενας ισχυρισμός (με ακραία ταξικό περιεχόμενο) είναι ότι φταίει το υψηλό «εργατικό κόστος». Αλλος, ότι φταίει η κυβερνητική αστάθεια και η αβεβαιότητα που προκαλεί. Πιστεύω ότι βοηθά στην προσέγγιση του πυρήνα του ελληνικού προβλήματος η άποψη ότι ο καθοριστικός παράγοντας που αποτρέπει τις επενδύσεις είναι το ίδιο το μοντέλο της «δήθεν επιχειρηματικότητας», το ευρέως διαδεδομένο μοντέλο του παρασιτικού πλουτισμού, με πελατειακά έως προκαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Οτι οι παρασιτικές σχέσεις (αυτό που αποκαλείται καθεστώς κλεπτοκρατίας) εμποδίζουν τις επενδύσεις και την ίδια την ανάπτυξη του καπιταλισμού. Αυτές πρέπει να ανατραπούν.

Πώς εξηγείται ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες, ένας εξαιρετικά δυναμικός, εξωστρεφής και ανταγωνιστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας που ξεκίνησε με τις πλέον ευοίωνες προοπτικές, οδηγήθηκαν στο βαθύ, βαθύτατο «κόκκινο» και σημείωσαν παταγώδη αποτυχία; Πώς, πάλι, εξηγείται, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ακόμα και στις πιο καλές χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό, όταν υπάρχει έκρηξη αφίξεων και δεν μένει ούτε δωμάτιο ούτε κρεβάτι ελεύθερο, αυτά να εμφανίζουν ζημίες, να παίρνουν το ένα μετά το άλλο δάνεια από τις τράπεζες ή/και να αποσπούν ευνοϊκές ρυθμίσεις αυτών των δανείων; Πώς εξηγείται ότι εταιρείες στον χώρο της υγείας, όταν η σχετική δαπάνη ήταν σε ύψη ρεκόρ, εμφάνιζαν ελάχιστα κέρδη ή ζημίες; Ολοι αυτοί είχαν υψηλό «εργατικό κόστος» ή, μήπως, κλονίζονταν από την πολιτική αβεβαιότητα; Ανάλογα ερωτήματα τίθενται για κλάδους και επιχειρήσεις της χώρας. Κάθε περίπτωση είναι ειδική. Αλλά, με τις αναγκαίες διαφοροποιήσεις, το μοτίβο της ερμηνείας τέτοιων φαινομένων (που έχουν πάρει διαστάσεις παθογένειας της οικονομίας μας...) θεωρείται περίπου κοινό: Κάποιοι συγκέντρωναν κεφάλαια (ξένα λεφτά...), οργάνωναν μια επιχείρηση, τη λεηλατούσαν, έβρισκαν τους τρόπους και τους πρόθυμους για να αποσπάσουν δημόσιο χρήμα (δάνεια από λεφτά των καταθετών ή από προγράμματα με λεφτά των φορολογουμένων...), και το δημόσιο χρήμα «γύριζε» σε ιδιωτικό πλούτο, που εύρισκε τον δρόμο του σε ξένες τράπεζες, σε «κεφάλαιο κίνησης» μέσα στο πολιτικό σύστημα, ενίοτε σε αγορές ή μίσθωση μέσων μαζικής επιρροής. Λοιπόν, όταν στήνονται επιχειρήσεις με αρχική υπερτιμολόγηση που (αν δεν αφήνει καθαρό κέρδος...) καλύπτει όλο το κόστος της επένδυσης.

Οταν δίδονται προνομιακά τραπεζικά δάνεια, επί τη εμφανίσει πλαστών αποθεμάτων ή ψευδών στοιχείων, σε τέτοια έκταση ώστε (με εξαίρεση τους εφοπλιστές...) η έννοια «πλούσιος» να τείνει να ταυτίζεται με την έννοια «υπερδανεισμένος». Οταν ο πλουτισμός έρχεται όχι από την επιτυχία αλλά (συχνά) από την αποτυχία –κερδίζουν οι επιτήδειοι, με απλήρωτους εργαζόμενους, απλήρωτους προμηθευτές και ασφαλιστικά Ταμεία. Οταν η φοροδιαφυγή αναγορεύεται σε θεμελιώδη πρακτική, με τις ευγενικές υπηρεσίες ειδικών επί της δαιδαλώδους νομοθεσίας ελεγκτών. Οταν οι δουλειές (με το «κράτος χρεώστη» αλλά όχι μόνο...) γίνονται με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Με άλλα λόγια, όταν με αθέμιτα μέσα πετάγονται εκτός αγοράς όσοι επιχειρούν να λειτουργήσουν με σεβασμό στους νόμους, την παραγωγικότητα, τους κανόνες του ανταγωνισμού. Γιατί, πλέον, η διαφθορά είναι τόσο εκτεταμένη ώστε οι Βρυξέλλες έχουν κόψει τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού νόμου μέχρι να αποκατασταθεί η διαφάνεια. Και αρκετοί επιχειρηματίες διστάζουν να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες φοβούμενοι ότι θα τσουβαλιαστούν με τους πραγματικά διαπλεκόμενους ή θα καταστούν στόχος καθωσπρέπει εκβιαστών που λειτουργούν χωρίς ρίσκο – ίσως οι αρμόδιες αρχές είναι τυφλές. Οταν όλα αυτά συμβαίνουν, πόσοι θα έχουν το κουράγιο ή την τρέλα να ρισκάρουν να επενδύσουν στην Ελλάδα;
kathimerini.gr

To Πρώτο Θέμα υποκλίνεται στο Ποτάμι και παραμελεί μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά

18.1.15

undefined

Έχουμε κι έχουμε δει διάφορα περίεργα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της χώρας αλλά προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε μια εφημερίδα να έχει ως δεύτερο θέμα τη συνέντευξη ενός πρωθυπουργού και μάλιστα 1 εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Κάπως έτσι, το Πρώτο Θέμα σήμερα αφιερώνει το πρωτοσέλιδο του στον Σταύρο Θεοδωράκη και στριμώχνει σε μια γωνιά του πρωτοσέλιδου του τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς.

Θυμίζω ότι η στήριξη της συγκεκριμένης φυλλάδας στο Ποτάμι έχει ξεκινήσει με πάθος ήδη από τις Ευρωεκλογές όταν ο Θεοδωράκης, ο Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζονταν ως αυτοί που θα φέρουν το νέο και θα μας σώσουν.

Ελλαδιστάν για πάντα.
parapolitiki.com

"Financial Times": Η ΕΚΤ προχωράει σε αγορά ομολόγων...


undefined
Σε συμφωνία φέρονται να κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Βερολίνο σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που σχεδιάζει η ΕΚΤ και αναμένεται να ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της 22ης Ιανουαρίου. Η χρυσή τομή, σύμφωνα με του Financial Times, που βρέθηκε είναι οι...
κεντρικές τράπεζες των 19 χωρών της ευρωζώνης να είναι υπεύθυνες για το χρέος των χωρών τους.

Η Γερμανία, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα των Financial Times, είχε εκφράσει διαφωνίες καθώς δεν επιθυμούσε να αναλάβει το χρέος άλλων χωρών της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο η προσφορά χρήματος από την ΕΚΤ να οδηγήσει σε μια επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στις χώρες του Νότο.

Ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επιβεβαίωσε την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation πως ο θεσμός θα εξετάσει την Πέμπτη μια αγορά κρατικών ομολόγων. «Θα πρέπει επίσης να δηλώσουμε αν η αγορά θα αφορά το χρέος ορισμένων χωρών ή θα πρέπει να σταθμισθεί επί του συνόλου της ευρωζώνης», πρόσθεσε. Ωστόσο κύκλοι της ΕΚΤ ανέφεραν πως όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε πως ενδέχεται τα ελληνικά ομόλογα να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα λόγω της χαμηλής τους αξιολόγησης. Ωστόσο κύκλοι που γνωρίζουν τις εξελίξεις θεωρούν ότι ο αποκλεισμός της Ελλάδας θα παραβίαζε όλους τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Το ζήτημα σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας τις πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, τονίζοντας πως “με βάση αξιόπιστες πληροφορίες τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται”.

Δραγασάκης:Αν μας εκβιάσουν...


dragasakisΣυνέντευξη στην "Der Standard"...
«Εάν η χώρα μας εκβιαστεί, δεν θα το υπομείνουμε απλώς παθητικά. Θα ήταν...
οι Έλληνες, οι οποίοι για μια δημοκρατική απόφαση που πήραν, θα εκβιάζονταν» τονίζει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και, όπως γράφει η εφημερίδα, πιθανός υπουργός Οικονομικών μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ- Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο ίδιος διερωτάται ταυτόχρονα για το «πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Ισπανία, στην Ιταλία, σε μια τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, και ποιόν θα ωφελούσε όλο αυτό, την Ευρώπη ή τους ακροδεξιούς και τη Μαρίν Λε Πεν. Για το λόγο αυτό δεν επιθυμούμε να λάβουμε μονομερή μέτρα».

Απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα εάν μπορεί να φανταστεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή μεμονωμένες κυβερνήσεις της ΕΕ πουν απλώς «όχι» στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης διευκρινίζει πως «κάθε χώρα-μέλος μπορεί να οδηγηθεί σε μια δύσκολη θέση και να ταπεινωθεί, εάν κάτι τέτοιο θέλουν οι εταίροι της. Αλλά ταυτόχρονα μπορεί επίσης μια μικρή χώρα να προκαλέσει μεγάλη ζημία. Το ερώτημα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε. Να πάμε στην κατεύθυνση της εκατέρωθεν καταστροφής;».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους παρατηρεί πως...

Παπανδρέου: Ουδέποτε προτάθηκε από μένα ο Βενιζέλος...




...για πρωθυπουργός...
Αποκαλυπτική η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην "RealNews". Παραθέτουμε 3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα που αφορούν στην πρόταση για π/θ το 2011, την ανατροπή και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ:

Για τους ισχυρισμούς Βενιζέλου ότι...
ο Παπανδρέου τον πρότεινε για πρωθυπουργό:

2015-01-17_8.12.55.png

Για την ανατροπή του από τον Βενιζέλο:

2015-01-17_8.12.08.png

Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ:

20215-01-17_8.18.26.png

epikairo.gr

Η ευκολία να «είσαι Charlie»...


undefined
Τελικά βρέθηκε πού συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί μας αλλά κι εμείς οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες κάθε λογής: είμαστε όλοι Charlie! Αλλά τι σημαίνει αυτό;
Η υποκρισία που...
διέκριναν πολλοί στην παρουσία των ηγετών της Δύσης κατά το πανδημοκρατικό συλλαλητήριο του Παρισιού δεν περιορίζεται σ’ αυτούς τους εκπροσώπους κρατών. Αφορά και όσους προβάλλουν την ελευθερία της έκφρασης ως όχημα για τη διάδοση του αντιισλαμικού και αντιμεταναστευτικού μίσους.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς για όσα συνέβησαν στο Παρίσι και συντάραξαν όλη την Ευρώπη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και καιρό το «Charlie Hebdo» βρισκόταν στο επίκεντρο μιας βάσιμης κριτικής για τον τρόπο που παρουσίαζε το Ισλάμ, τον οποίο πολλοί (ακόμα και πρώην στελέχη του περιοδικού) δεν δίστασαν να επικρίνουν ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό». Για την ακρίβεια, το «Charlie Hebdo» είναι πλέον μια μετάλλαξη του αρχικού ελευθεριακού προτύπου του. Και ναι μεν εξακολουθεί να έχει στο στόχαστρό του κυρίως τον Σαρκοζί, τους Λεπέν και τα πρόσωπα της δημοσιότητας, αλλά εδώ και αρκετό καιρό δεν παύει να απεικονίζει με κάθε ευκαιρία τον Μωάμεθ με τη γαμψή «σημιτική» μύτη, αναπαράγοντας μια πρόκληση που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια.

Το όπλο της σάτιρας
Είναι βέβαια φυσικό για ένα έντυπο που εξαρχής δημιουργήθηκε με στρατηγική την πρόκληση και τη γελοιοποίηση των ταμπού και του καθωσπρεπισμού της γαλλικής κοινωνίας να σχοινοβατεί μονίμως στα όρια. Το χιούμορ bête et méchant (ανόητο και κακό), που υπήρξε το σήμα κατατεθέν της ομάδας των ταλαντούχων δημιουργών του περιοδικού από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε ως «Hara-Kiri» (1969), απαιτεί μάλιστα να ξεπερνιούνται συνειδητά κάθε τόσο αυτά τα όρια. Κανένα πρόβλημα, αν αυτό συμβαίνει με στόχο τους ισχυρούς και τους εξουσιαστές κάθε είδους. Τα πράγματα αλλάζουν αν συμβαίνει το αντίθετο, αν δηλαδή στο στόχαστρο της γελοιοποίησης και του διασυρμού βρίσκονται οι αδύναμοι, οι ήδη στοχοποιημένοι απόβλητοι. Τότε το γέλιο σταματά και αρχίζει η τραγωδία.

Υπάρχει εδώ μια σκόπιμη παρανόηση...

QUIZ γιά πάρα πολύ δυνατούς παίχτες : Είναι η Ντόρα μέ τό ΣΥΡΙΖΑ ....;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τό παρακάτω δημοσίευμα τού newpost.gr καί 
μετά τό ερωτηματολόγιο τού σημερινού QUIZ  τής "N.M." :

  από newpost.gr

 Μπακογιάννη: «Κοριτσάκι μου, κάνεις κακό στον ΣΥΡΙΖΑ» ...



Τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για τύπωμα χρήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ρευστότητας, σχολίασε η...
υποψήφια στην Α' Αθήνας με την ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν το 2015 να βγαίνει η άλλη και να λέει θα τυπώσει χρήμα. Δεν υπάρχει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να της πει: Κοριτσάκι μου, δεν μπορεί να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθε βλακεία;».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα:

Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία είναι γεγονός. Έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και λέει ότι θα φορολογήσουμε με 50%. Πρέπει να μας πει αναλυτικά τι εννοεί....
newpost.gr 
                                                                              ---------------------------------------------- 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τό παρακάτω ερωτηματολόγιο πού αναδύεται -σχεδόν μόνο του- από τήν ανάρτηση τού newpost.gr καί απαντήστε σωστά αφού πρώτα αναρωτηθείτε : 

 Tί, ακριβώς, προσπαθεί νά κάνει η "πολύπειρος Ντόρα" (όπως λέμε ο πολύπειρος καί πολυμήχανος Οδυσσέας!); 

1)Nά βοηθήσει τόν ΣΥΡΙΖΑ στήν αποφυγή λαθών εν όψει τής κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης;

2)Nά διευκολύνει  τόν .....Σαμαρά στήν αποχώρηση του από τήν ενεργό πολιτική;

3)Τίποτα από αυτά τά δύο.

4)ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Σημ. "Ν.Μ." : Oι λανθασμένες απαντήσεις δέν θά διαπομπευθούν. Όπως καί οι σωστές.

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Φιλία αυλικών, πίστη αλεπούδων, κοινωνία λύκων. 
Μετά τον Γιώργο ήρθε η σειρά του Αντώνη να διαβάσει Σαμφόρ. 
Και να ετοιμάζεται ο Αλέξης... 

matrix24.gr

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Σωκράτης Τσιχλιάς ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Κάποια στιγμή της συνέντευξής του στον Ν. Χατζηνικολάου που μεταδόθηκε από το STAR, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πιθανότητα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε, βεβαίως, ότι αυτή θα ήταν η ευτυχέστερη εξέλιξη για το κόμμα του καθώς θα μπορέσει να εφαρμόσει απερίσπαστο το πρόγραμμά του. Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς το κόμμα που κάποτε κατακεραύνωνε τις λογικές του δικομματισμού και της αυτοδυναμίας τώρα όχι μόνο την εύχεται για το ίδιο αλλά δίνει λυσσώδη μάχη για να την κερδίσει, ο κ. Τσίπρας μας άφησε άναυδους: εξήγησε στον εμβρόντητο Χατζηνικολάου ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν τις άλλες, των... άλλων! Οτι πρόκειται περί καλής αυτοδυναμίας καθώς εξασφαλίζει τη σωτηρία της χώρας...

Σιγά το θέμα, θα πει κάποιος, ακόμη μία παρόλα από τις τόσες που λέγονται από όλους σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο. Δεν είναι έτσι. Θα επρόκειτο για ακόμη μία αερολογία εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «έχουν αλλάξει οι συνθήκες» ή «η συγκυρία το επιβάλλει» κ.λπ. Η διατύπωσή του όμως ίσως κρύβει μια πολύ ανησυχητική πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει αριστερούς σχηματισμούς, κυρίως τους κομμουνιστές, αλλά συχνά και όσους κατάγονται από αυτούς. Ποια είναι; Πρόκειται για την αντίληψη ότι όσοι μετέχουν του δόγματος, του κόμματος, όσοι κοινωνούν του οράματος, είναι οι εκλεκτοί, εκείνοι που αγωνίζονται για τα αγαθά και τα μεγάλα. Αυτοί που η ιδεολογία τους τούς υποχρεώνει να συνομιλούν με την Ιστορία, να αλλάζουν τον κόσμο. Μόνο αυτοί.

Δεν έχω καταλάβει τι είδους κόμμα είναι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισως τοποθετείται αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας και δεξιά του ΚΚΕ. Δεν μου είναι σαφές σε ποια ακριβώς οικονομία πιστεύει, καθώς οι εξαγγελίες του συνήθως είναι αντιφατικές. Η δηλητηριώδης υποψία που με κατέλαβε ωστόσο, όταν άκουσα τον αρχηγό του να εξηγεί τη διαφορά της δικής τους αυτοδυναμίας, είναι μήπως τελικώς υποφέρουν από σύνδρομο μεγαλείου, αυτή την ακαταμάχητη αίσθηση του αμετάκλητα διαφορετικού. Γιατί αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνο για τη χώρα από όλες μαζί τις ασάφειες, τις προχειρότητες, την υποσχεσιολογία. Συνήθως οδηγεί σε διαζύγιο με την πραγματικότητα.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Γιώργος Μουρούτης σε παράκρουση...

undefined
Να θεωρηθεί τηλεοπτικός χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ η εκπομπή «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου ζήτησε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης και να αφαιρεθεί, αυτός, από τον συνολικό (χρόνο) του κόμματος.
Δεν ξέρω αν...
θα μπορούσε να περάσει μία τέτοια πρόταση, ίσως και ναι. Θα πρέπει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει έτοιμη την απάντηση και να ζητήσει από τη διακομματική να προσμετρηθούν ως τηλεοπτικός χρόνος της ΝΔ τα δελτία ειδήσεων του Mega και του ΑΝΤ1.
Δίκαιες δουλειές...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
 efsyn.gr

Λοβέρδος: Κάντε κάτι....

undefined

Εκεί στα μεζεδοπωλεία και στις λαϊκές αγορές της αχανούς Β' Αθήνας οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ δεν περνούν και τόσο καλά. Ακόμη και τα προβεβλημένα στελέχη που έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί, τα βρίσκουν δύσκολα. Πάνε να τους...

...αναπτύξουν το πρόγραμμα των κομμάτων τους, να τους επισημάνουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και ακούν τα εξ αμάξης από τον κόσμο για την ανεργία και για τον ΕΝΦΙΑ. Η κατάσταση, σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, είναι περίεργη, τόσο που ανάγκασε τον Α. Λοβέρδο να κάνει δύο τηλεφωνήματα έπειτα από επίσκεψη που είχε σε λαϊκή αγορά. Και τα δύο τηλεφωνήματα είχαν το ίδιο περιεχόμενο και απευθύνονταν στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλο και στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά: «Κάντε κάτι, ο κόσμος όλο για την ανεργία και τον ΕΝΦΙΑ διαμαρτύρεται» τους είπε. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος για να γίνει «κάτι» για αυτά τα δύο προβλήματα, αλλά αυτό που αποδεικνύεται σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι ο... ισχυρότερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από τον... ΕΝΦΙΑ. Το έλεγε πρώην υπουργός.

"ΒΗΜΑτοδότης"

Προεκλογική συνάθροιση σε σπίτι επιχειρηματία...


undefined


 ...στο Ψυχικό. 
Ποιοι ήταν οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, που πήραν μέρος...
Το σπίτι κοντά στην Ρώσική πρεσβεία. Λαός απ' έξω ( σωματοφύλακες, οδηγοί, αστυνομικοί κ.λπ.) και Κολωνάκι (μέσα). 
 Δεν ειπαν οι τέσσερις βουλευτές, ούτε μια κουβέντα για την ανεργία και τα προβλήματα του κόσμου. Το δικό τους πρόβλημα, ήταν μόνο ένα: Να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Ποιοι ήταν οι βουλευτές ? Οι...
κ.κ. Αδώνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης  και Κωστής Χατζηδάκης. 
Φυσικά είχαν κλείσει τους δρόμους και στο εσωτερικό του σπιτιού είχαν στήσει εξέδρα (american style) oπου ανέβαιναν και μιλούσαν τα μπουμπούκια της γαλάζιας παράταξης...

Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να είναι κόμμα, έχει γίνει εταιρία


Mόλις είδα το διαφημιστικό σποτ του ΠΑΣΟΚ και έχω καταλήξει πλέον! Το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να είναι κόμμα, είναι εταιρία!...
 Ούτε μία ιδεολογική προσέγγιση, μία αναφορά σε αξίες, κάτι, ακόμη και μία πολυεθνική έχει ένα όραμα προς περιγραφή.
 Διαχείριση, λοιπόν, μίας κατάστασης, καθότι έχει τη γνώση και την εμπειρία!
 Άλλωστε, πάντα θα την έχει την εμπειρία, συγκριτικά με όσους δεν έχουν κυβερνήσει, οπότε γιατί να το αλλάξουμε; Ας σκορπίσουμε λίγο φόβο.
 Όπως και η χώρα, πάντα θα έχει ανάγκη από σταθερότητα! 
 Το χειρότερο όλων; Το αναδημοσιεύουν ως εξαιρετικό σποτ.

Ποιοι; Οι υπάλληλοι της εταιρίας.
epikairo.gr

Μέχρι και ο μετριοπαθής Δραγασάκης περιγράφει πλέον το σχέδιο ρήξης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη

17.1.15


Ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει προς την αυτοδυναμία καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι στο τέλος θα κάνει την κωλοτούμπα και δεν θα τραβήξει στα άκρα τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωζώνη. Προσωπικά, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Μου μοιάζει πλέον πιο πιθανό το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει νερό στο κρασί του μόνο και μόνο για να υφαρπάξει τις ψήφους που απαιτούνται για την αυτοδυναμία παρά το σενάριο που θέλει την Κουμουνδούρου να έχει ήδη συνθηκολογήσει.Για παράδειγμα, διάβασα με προσοχή τα όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης, ένα μετριοπαθές κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που συνήθως είχε τον ρόλο του ανθρώπου που καθησύχαζε τους πολίτες αλλά και τους επενδυτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, είπε τα εξής: 
-Όλα τα κράτη-μέλη είναι δυνατόν να συρθούν σε μια δύσκολη κατάσταση και να ταπεινωθούν από τους εταίρους τους. Ταυτόχρονα όμως, ακόμα και μια μικρή χώρα μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές. Το ερώτημα είναι λοιπόν: τι Ευρώπη θέλουμε; Θα διαλέξουμε την αμοιβαία καταστροφή; Αν η χώρα μας υποστεί εκβιασμό, δεν θα παραμείνουμε αδρανείς.
-Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε τη διοργάνωση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης. Αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, θα αναζητήσουμε μια λύση για το χρέος αποκλειστικά ελληνική.
-Αν δεν έχουμε συμφωνία ως τον Ιούλιο, θα έχουμε πρόβλημα. Ως τότε, μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με την έκδοση εντόκων γραμματίων που θα πουληθούν σε ιδιώτες επενδυτές. Ή μπορούμε να ζητήσουμε από το ΔΝΤ να αναβάλει για λίγους μήνες τις αποπληρωμές. 

Θα είναι παράδοξο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, για τα οποία δεσμεύεται μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, και μετά να του κάνουν κριτική οι ψηφοφόροι του επειδή δεν έκανε κωλοτούμπα. Οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς αυτή τη στιγμή: θα τζογάρουν.
parapolitiki.com

Ο ΕΝΦΙΑ βγάζει κυβέρνηση...

Ενας πρώην υπουργός, παλιά καραβάνα τής πολιτικής, έλεγε τίς προάλλες ότι ο... ισχυρότερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από τον... ΕΝΦΙΑ.


 

η σύνθεση είναι τής "Ν.Μ."