Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λεπτομέρειες γιά τήν υπόθεση τών λαθρομεταναστών

Mεγάλη επιτυχία τού Λιμενικού η εξάρθρωση τής εγκληματικής οργάνωσης



         Από το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου ως το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στο Αιγαίο με το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στην επιχείρηση πήραν μέρος περιπολικά σκάφη Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, καθώς και χερσαίες δυνάμεις των Λιμενικών Αρχών Πειραιά, Λαυρίου, Ισθμίων και προσωπικού της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. Αποτέλεσμα ήταν η εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών/παράνομων αλλοδαπών από την Τουρκία στη χώρα μας. Διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Συνολικά σ΄αυτή τήν επιχείρηση συνελήφθησαν από τή Λιμενική Αρχή Μυκόνου τριάντα τρείς παράνομοι αλλοδαποί.
        Από άνδρες του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ύστερα από συνεχιζόμενη καταδίωξη από περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσγυάλωση του ταχυπλόου, συνελήφθη στην περιοχή Γαλάζια Ακτή Καλυβίων ένας 47χρονος αλλοδαπός, χειριστής του ταχύπλοου σκάφους «ODYSEAS», που μετέφερε τους 33 παράνομους αλλοδαπούς στη Μύκονο.
       Ακολούθησε κατάσχεση του «ODYSEAS» από άνδρες της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενώ διενεργείτο έρευνα για τον εντοπισμό δύο ακόμα αλλοδαπών διακινητών που επέβαιναν στο σκάφος (ο ένας φερόμενος και ως ιδιοκτήτης του εν λόγω ταχυπλόου).
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν κλιμάκιο της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. και προσωπικό του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αγ. Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Ισθμίων να συλλάβουν ακόμα έναν αλλοδαπό ηλικίας 16 ετών, μέλος του κυκλώματος ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και ένα τρέιλερ μεταφοράς σκάφους.
         Οι συλληφθέντες από τις Λιμενικές Αρχές Ισθμίων και Λαυρίου μαζί με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά/Διοίκηση Ασφάλειας, θα προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για συσχέτιση με το προανακριτικό υλικό που επίσης θα υποβληθεί για την ίδια υπόθεση από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.                                                                     Σημείωση Νέας Μυκόνου : oι πληροφορίες προέρχονται από τόν ημερήσιο έντυπο καί ηλεκτρονικό τύπο.