Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου: Πρέπει νά πέσουν φράχτες καί μάντρες...

Μπουλντόζες!

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό για την τραγωδία της Αττικής δεν θα είχε πρακτικό αντίκρισμα αν δεν συνοδευόταν από σημαντικές εξαγγελίες για την αποκατάσταση των απίστευτων στρεβλώσεων που χαρακτηρίζουν την οικιστική ανάπτυξη της χώρας. Εκτός από επιτακτική ανάγκη για τη χώρα είναι και υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας.Στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την επόμενη τραγωδία  αλλά θα μπουν μπουλντόζες όποιες και αν είναι οι αντιδράσεις κάνοντας λόγο για μια χώρα που χτίστηκε αυθαίρετα. Στο ίδιο μήκος κύματος, νωρίτερα ο Υπουργός Υποδομών έκανε λόγο για κατεδαφίσεις όπου κριθεί αναγκαίο όπως και η Περιφερειάρχης Αττικής. Το Μάτι είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου...

Ο κύριος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...!

Α να χαθείτε, Βορίδηδες
Θα μιλήσουμε αύριο -δηλαδή σήμερα- ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους. Το ξεστόμισε χθες ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος του Λεπέν, Μαυρουδής, ή Μάκης, Βορίδης στη Βουλή, προαναγγέλλοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της Ν.Δ. για την τραγωδία της φωτιάς. Ξεσάλωσαν εν ολίγοις τα αποξηραμένα εν πολλαίς αμαρτίαις ακροδεξιά άνθη της Ν.Δ. Ο Βορίδης, ειδικά, που εδώ..
και καιρό πλένεται με κεντροδεξιό σαπούνι, και ξεβγάζεται με νεράκι αγιασμένο, ξαναβρήκε τον παλιό, τσεκουράτο του εαυτό. Εξ ου και τα θρασίμια!
Αφού μιλάει έτσι, καθώς ευλόγως αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως ένα από τα θρασίμια, δικαιούμαι, νομίζω, να απαντήσω στον ίδιο τόνο. Και στο ίδιο επίπεδο. Και δεν θα τον πω παλιάνθρωπο - όχι. Ούτε φασίστα - όχι. Ούτε τσογλάνι του Παπαδόπουλου και της χούντας - όχι. Ούτε συνοδοιπόρο του Μιχαλολιάκου σε αιματηρές αναζητήσεις - όχι. Ούτε ιδεολόγο και χειροπράκτη της βίας κατά της δημοκρατίας, και κατά των διαφορετικών - όχι. Ούτε, τέλος, και μπασταρδεμένο ακροδεξιό, με μάσκα δημοκράτη. Ή μάλλον νεοδημοκράτη - όχι.
Βορίδη θα τον πω. Βορίδη, σκέτο. Γιατί Βορίδης είναι βρισιά...

Τά "καμώματα" είναι -εξέχον- χαρακτηριστικό τών δήθεν...

Ο άνθρωπος που θα γινόταν Δήμαρχος

Όταν μια πλημμύρα στο Μαρούσι μας δείχνει πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς
Είναι όπως το είχε πει ο Καρλ Μαρξ:
"Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη φορά ως φάρσα".
Η πατρότητα του γνωμικού έχει αμφισβητηθεί, όχι όμως και το αξιωματικόν της αληθείας του. Μια αλήθεια που επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς η καταστροφή του 2007 επαναλήφθηκε με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Κι αμέσως μετά, ήρθε η φάρσα με τη μίνι αλλά εξόχως θεαματική πλημμύρα στο Μαρούσι...

Όπου πλημμύρισε ένα πάρκινγκ αυθαίρετο και γίνανε κονφετί τα αυτοκίνητα, με το που έσκασε η χτεσινή μπόρα...

H Aνατολή του «ματωμένου φεγγαριού»

Έτσι ανέτειλε το «ματωμένο φεγγάρι» στο ναό του Ποσειδώνα στο ΣούνιοΈτσι ανέτειλε το «ματωμένο φεγγάρι» στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

27/07/2018
Το μεγαλύτερο «ματωμένο φεγγάρι», τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα, παρακολουθούμε απόψε στον ουρανό της Ελλάδας.
Το ιδιαίτερα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, αλλά και από σχεδόν όλο τον κόσμο, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τμήματα της Νότιας Αμερικής.
Δείτε πώς ανέτειλε απόψε το φεγγάρι στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο:
Δείτε φωτογραφίες