Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Ένα νέο σφοδρό κύμα χιονιά, ισχυρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς, θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στο tvxs.gr εξηγεί το πως και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τη χώρα μας.
2. Οσμή σκανδάλου «αλα Siemens» εκπέμπει όλο και πιο έντονα η υπόθεση Novartis -μια υπόθεση, με βαριές πλέον ενδείξεις για μίζες και δωροδοκίες στην φαρμακευτική αγορά, με εμπλοκή γιατρών και κρατικών λειτουργών, με έρευνες επί ελληνικού εδάφους από πράκτορες του FBI αλλά και με σοβαρά ανοιχτά ερωτήματα για την ποιότητα των κλινικών ερευνών και τις πρακτικές διαμόρφωσης των τιμών του φαρμάκου στη χώρα μας. Διαβάστε τι απαντά η εταιρεία για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών.
3. Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης με τον ΔΟΛ με την απαίτηση έκπτωσης του Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου προχωρούν οι πιστώτριες τράπεζες. Το έγγραφο με το οποίο θα καταγγέλλεται η δανειακή σύμβαση και θα ζητείται η έκπτωση του Σταύρου Ψυχάρη θα εκδοθεί αύριο.Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην περίπτωση που ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.
4. Με έντονη κινητικότητα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και με το «κλειδί» να βρίσκεται πάντοτε στις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν κορυφώνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για το Κυπριακό εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην οποία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση των δύο πλευρών στην διζωνική, δικοινοτική και ομόσπονδη λύση.
5. Τι κρύβεται πίσω από τα 600 δις που λέει ότι έχει ο Ατρέμης Σώρρας. Μια δικαστική απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά.
6. Αναβρασμός στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε στις καταγγελίες μέλους της νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίες για την πολιτική στάση του κόμματος και τις εργασιακές συνθήκες σε αυτό και η Δέσποινα Κουτσούμπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απάντησε στις αιχμές της Ζωής για το πρόσωπο της, κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση
7. Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης την Πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
8. Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά τα χθεσινά γκαζάκια στο σπίτι που μένει η πρόεδρος της Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας, εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στο γραφείο του εργατολόγου κι ενός εκ των «Σοφών του Ασφαλιστικού» Δημήτρη Μπούρλου αλλά και έξω από γραφεία του ιδρύματος Τσάτσου.
9. Η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής και διακίνησης κάνναβης. Η αστυνομία είναι αδύναμη να διαχειριστεί την κατάσταση και η μάχη για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών μοιάζει χαμένη. Κια κάπως έτσι η Αλβανία έγινε η Κολομβία της Ευρώπης.
10. Η Ιταλία δείχνει  έναν άλλο δρόμο για το πως οι κρατούμενοι στις φυλακές θα μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω σε μια κανονική ζωή… Ο σωφρονισμός αλά ιταλικά περιλαμβάνει τη διδασκαλία του τι εστί καλό κρασί.
* Σκίτσο του ΚΥΡ