Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Πολιτικά, όχι ποινικάΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Αν γίνεται ακόμα, με τόση οικονομική ανυδρία πια, δεν το ξέρω. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια πάντως αρκετά σωματεία στον προϋπολογισμό τους για την επόμενη χρονιά προέβλεπαν και ένα μελαγχολικό κονδύλιο: με αυτό θα καλύπτονταν τα έξοδα για την αποστολή στεφανιών στην κηδεία όσων μελών του σωματείου θα πέθαιναν στο επόμενο έτος. Διασυνδέσεις με την Πυθία δεν είχαν οι άνθρωποι για να γνωρίζουν τα μελλούμενα, απλώς στήριζαν τους φόβους τους στα στατιστικά στοιχεία. Και σίγουρα ουδείς μπορούσε να τους κατακρίνει ότι προσελκύανε τον θάνατο με την πρόνοιά τους αυτή, ότι έπαιρναν στον λαιμό τους οι γρουσούζηδες ανθρώπους που αλλιώς δεν θα πέθαιναν. Οπως ουδείς μπορεί να κατηγορήσει σαν μαιευτήρα του θανάτου του όποιον κάνει ασφάλεια ζωής.

Το έγραψαν αρκετοί αυτές τις μέρες ότι το να προνοείς για κάτι που ενδέχεται να συμβεί ή φοβάσαι ότι θα συμβεί δεν σημαίνει ότι εύχεσαι να συμβεί, ούτε ότι μεριμνάς υπούλως να συμβεί. Κι όμως. Το ότι και η ελληνική κυβέρνηση, η κατεξοχήν ενδιαφερόμενη, έπραξε ό,τι έπραξαν ρητά ή άρρητα όλες οι υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (αλλά και η Κομισιόν, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία) καταγγέλλεται σαν συνωμοσία της δραχμής. Και αντιμετωπίζεται με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Πράγμα όχι πρωτοφανές στη χώρα μας.

Υποχρεωμένος ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, να έχει και δεύτερο και τρίτο πλάνο στο μυαλό του, για την περίπτωση που οι αγαπητοί μας εταίροι αποφάσιζαν να κόψουν το γαγγραινιασμένο μέλος της Ενωσής τους, αδιαφορώντας για νόμους και αρχές. Ο ακρωτηριασμός αυτός άλλωστε φαινόταν μέρα τη μέρα όλο και πιο πιθανός, αφού μια δηλωσούλα του κ. Σόιμπλε αρκούσε για να δηλητηριάσει το όποιο καλό κλίμα και λειτουργούσε σαν προάγγελος αποπομπής της Ελλάδας.

Αν υπάρχει λόγος να επικριθεί -πολιτικά- ο κ. Βαρουφάκης, δεν είναι το ότι οργάνωσε μιαν άτυπη ομάδα για να μελετήσει κάθε ενδεχόμενο. Είναι το ότι και σε αυτή την περίπτωση, αντί της σοβαρής μελέτης, επικράτησαν οι φαντασμαγορικοί διανοητικοί πειραματισμοί, όπως τους εξιστορεί ο ίδιος σε απανωτές συνεντεύξεις, με μια σχεδόν ακκιζόμενη και αυτοτροφοδοτούμενη ρητορική εύροια, αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα των στιγμών.

Αυτό όμως δεν τον καθιστά «πράκτορα και όργανο των κερδοσκόπων» και «άνθρωπο του Σόρος, με επαφές με πανίσχυρα λόμπι», όπως ουρλιάζει ο μεταμφιεσμένος σε προστάτη της Αριστεράς αυριανισμός, στην τηλεοπτική και ειδησεογραφική μορφή του· και είναι θλιβερό κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ερωτοτροπούν με αυτόν τον βαθύτατο κιτρινισμό. Δεν τον καθιστά επίσης ένοχο εθνικής προδοσίας και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός αν αποφασίσουμε πως είναι ποινικώς κολάσιμη κάθε σκέψη, ιδέα, υπόθεση εργασίας για τη δραχμή, τη μνα ή ό,τι άλλο, όπως και κάθε κριτική για το ευρώ. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, το επικρίνουν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι.
kathimerini.gr

Εξαλλος ο Ταμτάκος όταν είδε το νέο πουκάμισο!

         πρόκειται περί "δημιουργικής σαφήνειας..."


από τό "καλλιτεχνικό" τής "Ν.Μ."!...

Ο υπέροχος κόσμος του ΦΠΑ: Σουβλάκι ανάλατο 13% - αλατισμένο 23%

Χάος

 31 Ιουλ. 2015
tvxs.gr
Διατριβή... λογιστικής προϋποθέτει για τους επαγγελματίες η τιμολόγηση των προϊόντων με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ που φέρνουν χαοτικό καθεστώς στην αγορά.
Ανάμεσα σε άλλα, η εγκύκλιος διευκρινίζει πως όταν το σουβλάκι πωλείται από το κρεοπωλείο ανάλατο έχει συντελεστή ΦΠΑ 13%, εάν όμως έχει αλάτι, καρικεύματα, ή πιπεριές και ντομάτες έχει συντελεστή 23%. Ομοίως, αν ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει αναμιχθεί και με άλλο κρέας πωλείται με 23%, ενώ αν πακεταριστεί μισός - μισός πωλείται αντιστοίχως ο μισός με 13% κι ο άλλος μισός με 23%.
Οι ανάλατοι ξηροί καρποί επίσης είναι στο 13% κι οι αλατισμένοι στο 23%, ενώ στο σουβλατζίδικο εάν ο πελάτης κάτσει στο τραπέζι όλα τα προϊόντα θα υπάγονται στο 23%. Εάν όμως πάρει πακέτο - ή του σταλεί με delivery - το κάθε προϊόν υπάγεται στον δικό του συντελεστή:
Για παράδειγμα, «πακέτο» που περιλαμβάνει σαλάτα, σουβλάκια χοιρινά, αναψυκτικό, νερό και ψωμί, φορολογείται ως εξής: η σαλάτα, τα σουβλάκια και το αναψυκτικό με 23%, το νερό και το ψωμί με 13%.
Η εγκύκλιος περιλαμβάνει ουκ ολίγες ακόμη... ενδιαφέρουσες διευκρινήσεις - από τις διαφορές στον συντελεστή ΦΠΑ ανάμεσα στις ρίζες ραδικιού και τις ρίζες ...αζαλέας και κρεμμυδιού, έως το πώς επηρεάζονται οι τιμές των δημητριακών όταν οι σπόροι είναι πάνω στο στάχυ...
Ολη η εγκύκλιος είναι η εξής:

New York Times : Η Γερμανία κάνει τα θεμέλια της ευρωζώνης να τρίζουν…

Διάλυση

undefined
19:10 | 31 Ιουλ. 2015
 tvxs.gr
Μπορεί μεν η Ελλάδα να κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της και να «διεσώθει την τελευταία στιγμή από το χείλος του γκρεμού», ωστόσο η σκληρή στάση της Γερμανίας και ιδιαίτερα η απειλή «προσωρινής εξόδου» από το ευρώ κλόνισε τα θεμέλια της ευρωζώνης πολύ βαθύτερα σε σχέση με ό,τι διεφάνη, γράφουν οι σημερινοί New York Times.
Η κατάρρευση των οραμάτων για την ευρωζώνη
Οι εντάσεις αυτές, σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι νέο φαινόμενο. Η Γερμανία ανέκαθεν θεωρούσε το ευρώ βελτιωμένο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών δομημένο γύρω από το γερμανικό μάρκο και η Γαλλία, κατά τον αρθρογράφο, έχει την τολμηρή, αλλά ασαφή φιλοδοξία διεθνούς νομίσματος, το οποίο θα ενίσχυε την αποτελεσματικότητα της θεωρίας του Κέινς.
Αυτές οι ουσιαστικές διαφορές, σύμφωνα με το άρθρο, καλύφθηκαν με την εισαγωγή του ευρώ, επειδή τόσο ο Φρανσουά Μιτεράν όσο και ο Χέλμουτ Κολ συμφώνησαν ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα λειτουργεί κυρίως ως μέσο προς την επίτευξη μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής ολοκλήρωσης.
Από το 2010, τόσο αυτή η εποικοδομητική ασάφεια όσο και ο τελικός στόχος της περαιτέρω πολιτικής ολοκλήρωσης, διατηρήθηκαν σε γενικές γραμμές, αλλά όπως σημειώνει ο Βαλέ, στη διάρκεια του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων για το χρέος, κατέρρευσαν και τα δύο και μαζί τους ό,τι μέχρι σήμερα κρατούσε τη Γαλλία και τη Γερμανία τόσο πιστά ταγμένες στο ευρώ και στην κοινή προάσπισή του.
Η Γερμανία θα μπορούσε να χτίσει μία νέα Ένωση
Οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συμφωνία κατέστησαν, λέει ο ίδιος, σαφές ότι η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να ακρωτηριάσει και να καταστρέψει ένα από τα μέλη της Συνθήκης του Μάαστριχτ αντί...

Του Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                                                        από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

"Επίθεση" Φίλη: Μισές αλήθειες από τον κ. Πετράκο...


"Λέει μισές αλήθειες"...
Στην πρόεδρο της Βουλής ανήκει η πρωτοβουλία για το διορισμού του νέου ΕΣΡ, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απαντώντας σε...
δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Πετράκος με αφορμή τη σχετική αναφορά που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων του ΕΣΡ.

«Η πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα του διορισμού νέου ΕΣΡ ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής η οποία πρέπει να εισάγει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί θα διαπιστωθούν οι αναγκαίες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο, συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα. Αναμένουμε», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Φίλης και καταλήγει λέγοντας:

«Λυπάμαι που με τη δήλωσή του ο σύντροφος Θ. Πετράκος επιχειρεί να παρακάμψει με μισές αλήθειες την εκκρεμότητα»...
enikos.gr

Χωρίς δελτίο απόψε ο ΑΝΤ1…


λόγω της μεγάλης σφαγής…

Πογκρόμ απολύσεων δεκάδων τεχνικών. 30 άτομα απελύθησαν σε μόλις 2 ώρες! Δεν βγαίνουν δελτία ειδήσεων. Σε μία πρωτοφανή κίνηση, εν μέσω αδειών, η τεχνική διεύθυνση του ΑΝΤ1 αποφάσισε να...
απολύσει 30 άτομα, όλοι τεχνικοί.

Στην ουσία ξηλώνει όλο το τμήμα των Συνεργείων Εξωτερικών Μεταδόσεων, αφού από τα 27 άτομα - εκ των οποίων ένας προϊστάμενος και 2 βοηθοί Desk - διώχνει τους 16!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Planet-Greece τον δρόμο του λογιστηρίου παίρνουν άλλα 4 άτομα από το τμήμα του μοντάζ και 10 τεχνικοί από τα πλατώ.

Αυτή τη στιγμή, επικρατεί αναβρασμός στο κανάλι. Οι τεχνικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλείσουν το κανάλι και να παύσουν την μετάδοση όλων των δελτίων ειδήσεων προκηρύσοντας επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι του σταθμού με την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ... 
planet-greece.blogspot.com

Στο Boeing 777 των Malaysia ανηκει το πτερύγιο...


Malaysia Airlines: Το πτερύγιο που βρέθηκε στον Ινδικό Ωκεανό ανήκει σε Boeing 777
...που βρέθηκε στον Ινδικό Ωκεανό...
Ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του θρίλερ με την πτήση MH370 της Malaysian Airlines φαίνεται ότι βρίσκονται οι ερευνητές της υπόθεσης καθώς όπως επιβεβαίωσε Μαλαισιανός αξιωματούχος, το πτερύγιο που «ξεβράστηκε» στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού ανήκει σε αεροσκάφος τύπου Boeing 777.

«Ο...
σειριακός αριθμός επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει σε αεροσκάφος τύπου Boeing 777. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από την Malaysia Airlines» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Abdul Aziz Kaprawi.

Το μήκους δύο μέτρων εύρημα που πιθανολογείται ότι πρόκειται για πτερύγιο κλίσης βρέθηκε από δύο πολίτες που καθάριζαν μια παραλία στο νησί Ρεϊνιόν, ένα μηκρό νησί ανατολικά της Μαγαδασκάρης.

Boeing 777 ήταν το μοντέλο της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 16 μήνες με 239 επιβάτες.

Τα σενάρια από την κατάσταση του ευρήματος

Και ενόσω αναμένονται οι επίσημες απαντήσεις απο τα γαλλικά εργαστήρια στα οποία θα σταλεί το εύρημα ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα σενάρια για το τι προκάλεσε την εξαφάνιση του αεροπλάνου βασιζόμενα στην κατάσταση του ευρήματος στο νησί Ρεϊνιόν όπως προκύπτει από τις πρώτες φωτογραφίες.

Οι εικόνες δείχνουν ότι υπάρχει μικρή ζημιά στο μπροστινό κομμάτι του πτερύγιου κλίσης και αυτό κάνει μια ομάδα ανεξάρτητων παρατηρητών, σύμφωνα με το CNN, να υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένδειξη πως το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους αποκολλήθηκε ενώ το αεροπλάνο ήταν ήδη στον αέρα.

Αντίθετα αν το Boeing είχε πέσει στον ωκεανό, λένε οι αναλυτές αυτοί, θα είχε προκληθεί ζημιά στο πίσω μέρος του πτερυγίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους η απουσία ζημιά στο μπροστινό τμήμα κάνει πιο πιθανό το σενάριο το αεροπλάνο να προχώρησε σε μια βίαιη, υψηλής ταχύτητας, σπειροειδή κάθοδο με αποτέλεσμα το πτερύγιο να αποκοπεί.

Ωστόσο άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί παραπέμποντας στα «μαύρα κουτιά» ενώ άλλοι όπως ο Tom Ballantyne του περιοδικού Orient Aviation επιμένουν ότι η κατάσταση των συντριμιών θα δείξει αν το αεροπλανο είχε καταστροφικό τέλος επισημαίνοντας, για παράδειγμα, ότι τυχόν ενδείξεις καψίματος θα μπορούσαν να αποτελούν σημάδια έκρηξης.

Πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με το «κουαρτέτο» των θεσμών


undefined
12:53 | 31 Ιουλ. 2015
tvxs.gr
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, είχαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM).
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ ήταν το βασικό θέμα της σημερινής συνάντησης. Την ελληνική πρόταση για το ταμείο έχει επιμεληθεί ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς με ξένους συμβούλους. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πως βλέπουν την πρόταση αυτή οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να έχουν σήμερα συνάντηση με αξιωματούχο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για το θέμα του ΑΔΜΗΕ, αλλά όχι με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Αλέξη, θα ξεκινήσω ευχάριστα...


ΒΙΝΤΕΟ...
Ο Νικήτας πριν υποβάλει την ερώτησή του προς τον Αλέξη (για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης), σχολίασε θετικά το...
γεγονός ότι πρωθυπουργός απαντά σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή. 

«Θα ξεκινήσω ευχάριστα και θετικά για εσάς. Είμαι πολλά χρόνια εδώ, δεν θυμάμαι την Ωρα του Πρωθυπουργού να έχει έρθει πρωθυπουργός να απαντήσει σε βουλευτή. Σε αρχηγό κομμάτων ερχόταν, άλλοτε σπανιότερα, άλλοτε συχνότερα. Το θεωρώ σημαντικό ότι απαντάτε και σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κακλαμάνης. 
Δειτε το βίντεο, ΕΔΩ...

Τσίπρας: Nα σταματήσει να χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό ......για πολιτική σκοπιμότητα...
Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξανόμενων προσφυγικών ροών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη, στην "Ώρα του Πρωθυπουργού".

«Το μεταναστευτικό είναι...
ένα από τα σημαντικότερα για την Ελλάδα και την ΕΕ και ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα σε παγκόσμια κλίμακα που καλούμαστε να απαντήσουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη «να σταματήσει να χρησιμοποιείται για πολιτική σκοπιμότητα που τροφοδοτεί μισαλλοδοξία».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η ιδεολογική τύφλωση και ο ρατσισμός πολλές φορές είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ματιάς στα πράγματα». «Κι ας μην κάνουμε τους έκπληκτους που αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο διευρύνονται, αλλά γεμίζουν με εκπροσώπους κομμάτων μισαλλόδοξων ιδεών τα έδρανα της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να συμβάλουμε ώστε να μην αποτελεί κόμβο αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συγκλίνουν στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του διαφορετικού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τις προσφυγικές ροές που δημιουργεί προβλήματα καταρχήν στους πρόσφυγες που θαλασσοδέρνονται για να ξεφύγουν από την καταστροφή και την ανέχεια» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας την κομβική γεωγραφική θέση της Ελλάδας ως «ένα ακραίο σύνορο της Δύσης, ένα σημείο σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή. Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο ψυχών»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο θέμα, τονίζοντας ότι «στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση. Ορισμένες χώρες είχαν άποψη για αλα καρτ αλληλεγγύη. Αυτό που τους είπα είναι ότι η Ελλάδα έχει μία πολύ μεγάλη κρίση μέσα στην κρίση».

«Τέθηκε ως προϋπόθεση από την κυβέρνηση η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για δίκαιη διερεύνηση των αιτημάτων για υποδοχή και άσυλο. Το ρεύμα αυτό προσφυγικών ροών μας υπερβαίνει. Για την Ελλάδα το σοκ είναι μία καθημερινή πραγματικότητα. Το πρώτο εξάμηνο οι νεοεισερχόμενοι έφτασαν τους 96.550. Πάνω από το 80% είναι πρόσφυγες αφού προέρχονται από τη Συρία και οι ροές αυτές οφείλονται στις δραματικές εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ» πρόσθεσε.

«Η αυξητική τάση καταγραφόταν ήδη από το 2014. Παρόλα αυτά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, παρά μόνο εάν αντιμετωπιστεί συλλογικά από την ΕΕ. Η κυβέρνηση προέταξε την ενεργοποίηση των υπαρχόντων μηχανισμών στο πλαίσιο της ΕΕ. Δώσαμε μάχες με τον Ρέντσι και στις δύο Συνόδους Κορυφής, που ο Γιούνκερ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «αυτά που δίνουμε είναι ψίχουλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Παγώνουν» τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ


Αναστολή όλων των έργων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων που είχαν δρομολογηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και για τα οποία δεν είχαν υπογραφεί συμβάσεις μέχρι τη μέρα έγκρισης του νέου ΕΣΔΑ προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που είχε τεθεί για διαβούλευση τον Ιούνιο και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο αναθεωρημένο κείμενο, επίσης, απορρίπτεται η καύση ως μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων, δίνοντας το στίγμα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, ακυρώνονται όλοι οι διαγωνισμοί που αφορούσαν διαχείριση Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ) σε μεγάλες εγκαταστάσεις σε Πελοπόννησο, Δυτική Μακεδονία, Ηλεία, Σέρρες, Ηπειρο, Αλεξανδρούπολη, Θήβα, Φωκίδα κ.α., που θα αντικατασταθούν από έργα και υποδομές βάσει του νέου σχεδιασμού, ο οποίος δίνει βάση στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων και στην ανακύκλωση, σύμφωνα και με τη νέα κοινοτική νομοθεσία. Γενικότερα, δίνεται έμφαση στον ρόλο των δήμων σε όλο το φάσμα της διαχείρισης, ενώ θεσμοθετούνται Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης που ενσωματώνονται στα νέα Περιφερειακά Σχέδια (ΠΕΣΔΑ). Τα ΠΕΣΔΑ, τα οποία πρέπει να έχουν αναθεωρηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να προβλέπουν ΣΔΙΤ συμβατά με τον νέο ΕΣΔΑ.

Το φιλόδοξο σχέδιο αντιστρέφει σε σχέση με πριν το ισοζύγιο επεξεργασίας των σύμμεικτων ΑΣΑ υπέρ των ανώτερων μορφών διαχείρισης, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, θέτοντας στόχο για το 2002 την αναλογία 74% ανάκτηση και 26% διάθεση. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνεται η χωριστή συλλογή αποβλήτων για γυαλί, χαρτί, μέταλλο και πλαστικό, ώστε να εξασφαλισθεί η ανακύκλωση του 65% του συνολικού τους βάρους από το στάδιο της προδιαλογής έως το 2020.

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση σε σχέση με το αρχικό κείμενο είναι η σαφής απορριπτική αναφορά στην καύση ως μέθοδο διαχείρισης, καθώς αποτελεί διεργασία υψηλής περιβαλλοντικής όχλησης. Αντ’ αυτής προστέθηκε με διακριτό τρόπο το κεφάλαιο «Ανάκτηση Ενέργειας-Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων», δηλαδή πρακτικές ήπιας περιβαλλοντικής όχλησης που μέσω βιολογικών ή και χημικών διεργασιών παράγουν δευτερογενή αέρα ή υγρά καύσιμα για παραγωγή ενέργειας (π.χ., ανάκτηση βιοαερίου από ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, παραγωγή βιοαερίου μέσω αναερόβιας αποδόμησης και παραγωγή βιοντίζελ από απόβλητα έλαια).

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης χαρακτήρισε το νέο ΕΣΔΑ «φιλόδοξο σχεδιασμό που σηματοδοτεί την ανατροπή των ακολουθούμενων μέχρι σήμερα πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας και κατευθύνει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους». Οπως ανέφερε: «Η εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η αξιοποίηση -αλλά και υπέρβαση σε ορισμένες περιπτώσεις- των πιο θετικών στοιχείων του κοινοτικού κεκτημένου, σε συνδυασμό με τη διασφαλισμένη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων υποδομών και δράσεων, αποτελούν το πρώτο βήμα για το πέρασμα από τη μεσαιωνικού τύπου ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στη σύγχρονη αντίληψη της ανάκτησής τους με φιλικό για το περιβάλλον και την κοινωνία τρόπο». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανακύκλωση στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Μολονότι το 2011 τα οργανικά απόβλητα αντιστοιχούσαν στο 15% της συνολικής παραγωγής, οι ποσότητες οργανικού κλάσματος που ανακτήθηκαν την ίδια χρονιά μέσω χωριστής συλλογής (κομποστοποίηση και ενεργειακή ανάκτηση) αντιστοιχούσαν μόλις στο 3% επί των συνολικά παραγόμενων αστικών απορριμμάτων.
kathimerini.gr

Επιστολή-καταπέλτης προς τη Ζωή για τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

«Μεταλλάξατε το σταθμό της Βουλής σε μηχανισμό προσωπικής προβολής»

Επιστολή-καταπέλτης προς τη Ζωή για τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής
Για χαφιεδισμό, αυλή εθελοντών, μηχανισμό προπαγάνδας, μισαλλοδοξία και τρομοκράτηση κατηγορεί την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο σύμβουλος προγράμματος και αναπληρωτής συντονιστής του Καναλιού της Βουλής, Αριστείδης Φατούρος, σε ανοικτή επιστολή του.
Ο ίδιος περιγράφει τις συνθήκες εργασίας που έχουν επιβληθεί από την ημέρα που την τύχη της Βουλής ανέλαβε η κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά και την καταρράκωση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού του κοινοβουλίου.


Ολόκληρη η επιστολή του κ. Φατούρου έχει ως εξής:
«Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή του αναπληρωτή Συντονιστή του Τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

«Πράσσειν άλογα»

Κυρία Πρόεδρε,


Η συνήχηση του τίτλου γνωστής ομάδας δημιουργικού κουκλοθεάτρου απηχεί δυστυχώς αυθεντικά τον τραγέλαφο στον οποίο έχει περιέλθει το κανάλι της Βουλής- και φοβούμαι ολόκληρη η Βουλή- κατά τη σύντομη περίοδο της θητείας σας.

Η δημοφιλής σε «εχθρούς και φίλους» μετωνυμία του σε «κανάλι της Ζωής», καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού - επιμορφωτικού προγράμματος, αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού.

Η κατάλυση της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Βουλής και του καναλιού, ο παροπλισμός των Γενικών Διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου, η διάλυση του Διπλωματικού Γραφείου, η δημιουργία  αυλής «εθελοντών», ο ολοκληρωτισμός και η κατάχρηση εξουσίας, η επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, η άγνοια διοίκησης και διαχείρισης, η επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, η άσκοπη εξουθένωση των υπαλλήλων δια της επιβολής του προσωπικού σας εκκεντρικού ωραρίου, η εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας, σκιαγραφούν την πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο.

Αποκορύφωμα του νοσηρού αυτού κλίματος είναι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός δεκάδων συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν διαχρονικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής,  οι οποίοι «χορταίνουν» από τις υποσχέσεις σας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω δημόσια για όσα κατ’ ιδίαν συζητούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του καναλιού και της Βουλής, αλλά και να δηλώσω πως θα εργαστώ κατά το μέτρο των δυνάμεών μου για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης.

Με αρετή και τόλμη,

Αριστείδης Φατούρος


Σύμβουλος Προγράμματος

& Αναπληρωτής Συντονιστής

του Τηλεοπτικού Σταθμού

της Βουλής των Ελλήνων».


από tanea.gr

Στα χέρια των Δήμων περνάει η διαχείριση των σκουπιδιών

Ο κάθε Δήμος θα είναι πλέον υπεύθυνος για τη διαχείριση των σκουπιδιών του.
Αυτό προβλέπεται από τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, το τελικό κείμενο τού οποίου δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.
Με τον νέο σχεδιασμό –που παρουσίασαν «ΤΑ ΝΕΑ» την Τρίτη 2 Ιουνίου- καθιερώνεται η εκπόνηση τοπικών δημοτικών σχεδίων διαχείρισης των αποβλήτων στα όρια του κάθε Δήμου, δίνοντας έμφαση στη διαλογή από την πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο τού Εθνικού Σχεδιασμού, όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν εκπονήσει και εφαρμόσει τα τοπικά σχέδια διαχείρισης το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η αναθεώρηση των Περιφερειακών Σχεδίων (ΠΕΣΔΑ) θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Όπως εξηγούν, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού είναι δεσμευτικές για τις Περιφέρειες και, κάθε απόκλιση από αυτόν απαιτεί ισχυρή περιβαλλοντική, τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.
Ο νέος σχεδιασμός έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2020. Στα νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί από τη διαβούλευση συγκαταλέγεται και η απόρριψη της καύσης ως μεθόδου διαχείρισης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «μέθοδοι θερμικής ανάκτησης ενέργειας δευτερογενών στερεών καυσίμων όπως η καύση, η αεριοποίηση, η πυρόλυση, η αεριοποίηση Plasma κ.α θεωρούνται διεργασίες υψηλής περιβαλλοντικής όχλησης και βάσει της αρχής της προφύλαξης δεν ενδείκνυνται από τον παρόντα σχεδιασμό».
Αυτός είναι και ο λόγος, όπως εξηγούν, που τεχνικές που παράγουν RDF/ SRD ( καύσιμα που προέρχονται από τη βιομηχανική επεξεργασία αποβλήτων –κυρίως σκουπιδιών) δεν ενδείκνυται για την επεξεργασία απορριμμάτων αφού απομακρύνουν υλικά που πρέπει να κατευθύνονται προς την ανακύκλωση.

Στα νέα στοιχεία που διαμορφώνουν το τελικό κείμενο συγκαταλέγονται ακόμη:

Αλέξη, ιδού το πουκάμισο του Γιάνη...


ΦΩΤΟ...
Tην ώρα που ο Αλέξης Τσιπρας εκανε αναφορά στα κακόγουστα πουκάμισα που φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης (και δέχεται τα πυρά από την αντιπολίτευση και τα media), είχε απέναντι του στη βουλή τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε... καλοκαιρινή έκδοση.
Ο μαυρισμένος Βαρουφάκης (από τα μπάνια) έσκασε μύτη με...
ενα πουκάμισο φοβερό...

Στον εισαγγελέα, ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Παπασταύρου...


 Μετά τις 15 Αυγούστου θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Παπασταύρου εκλήθη από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.
Ο  Παπασταύρου, μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε μαζί με τον πατέρα του που έχει πεθάνει αλλά και τη μητέρα του η οποία επίσης εκλήθη ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.
newsbeast.gr

Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης δεν είναι λαμόγιο...Ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Γιάνη Βαρουφάκη. 
Απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά, είπε: Ο Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, μπορεί να έχει ευθύνες, να τον "χτυπάτε" επειδή δεν φορά καλόγουστα πουκάμισα, ή οτι πάει για διακοπές στην Αίγινα, όμως δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο. Οτι έπαιρνε...
τα λεφτά του λαού.
Κυρία Γεννηματά, ο Βαρουφάκης δεν έκρυψε τις λίστες στα συρτάρια, όπως έκανε ο Βενιζέλος, ούτε έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό, οπως ο προηγούμενος ΥΠΟΙΚ (Χαρδούβελης)...

Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη...


...για σχέδιο άμυνας έκτακτης ανάγκης...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

"Φυσικά και είχα δώσει εντολή να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό για σας σημαίνει ότι...
επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη; Είναι τουλάχιστον κωμικό να ανακαλύπτετε πολιτικό σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Nωρίτερα, τόνισε, πως, «παρακολουθώ προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαδικασία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Είναι λογικό κάποιοι να προσπαθούν ακριβώς γιατί αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν και δεν έφτασαν στα όρια για το καλό του λαού, αλλά έπαιρναν έτοιμα όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι».

«Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε πολιτικές σκοπιμότητες. Στόχο έχει όχι μόνο να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για τυχόν ατύχημα, την ώρα που ευρωπαϊκοί και γερμανικοί κύκλοι ακόμα θέλουν ένα Grexit» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση αυτή «είναι επικίνδυνη γιατί η μάχη της διαπραγμάτευσης δεν τελείωσε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

«Θα έπρεπε να μας εγκαλέσετε εάν δεν είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Γεννηματα

Τσιπρας: Κυρία Γεννηματά, δεν έχετε ακούσει τίποτα για το plan B της Κομισιόν;...Από το βήμα της βουλής, ο πρωθυ-πουργός έσπευσε να απαντήσει στη Φώφη Γεννηματά (του ζήτησε να δώσει εξηγήσεις για το plan B Βαρουφάκη):  Σχέδιο έκτακτης ανάγκης, βεβαίως είχαμε. Σχέδιο GREXIT, όμως, δεν είχαμε. Κυρία Γεννηματά, γιατί δεν απευθύνεστε καλύτερα σε...
αυτους που το προετοίμαζαν (το GREXIT). Από τη μεριά των δανειστών. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το plan B των 1.000 σελιδων της Κομισιόν?...  

Νωρίτερα, η Γεννηματά, κατά την ερωτηση της στον Τσιπρα, είπε, πως, είναι «ανησυχητική  η σιωπή σας για το plan B».
«Η αλλοπρόσαλλη η τακτική της κυβέρνησής σας έφερε το Grexit στην αυλή μας», πρόσθεσε.
Μάλιστα η κυρια  Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει ειλικρινά και να μην πει ότι οι κινήσεις Βαρουφάκη ήταν γραμμή άμυνας...

Beach party τέλος...

Το Υπουργείο Οικονομικών απαγόρευσε τα beach parties σε όλα τα νησιά!


Για λόγους κοινής ησυχίας τους καλοκαιρινούς μήνες!
Tο Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στους δήμους, σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα της χώρας με την οποία τους απαγορεύει κάθε είδους Beach parties, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.
Μάλιστα, το Υπουργείο υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση. Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.
Αυτό πάντως φέρνει μεγάλες ανατροπές στις οργανωμένες παραλίες, αλλά και στο προτεινόμενο τουριστικών προϊόν, κάποιων νησιών όπως η Μύκονος, καθώς ο νεαρόκοσμος τα τελευταία χρόνια, διασκεδάζει και …ξεσαλώνει στα μπαρ και στις υπαίθριες συναυλίες που στήνονται δίπλα στο νερό.
parapolitika.gr
Beach party τέλος... 
...με υπουργική απόφαση!...
Να βάλει τέλος στα beach party επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, αφού με έγγραφο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και απέστειλε στους δήμους απαγορεύεται η...
κατάληψη κοινόχρηστης παραλίας και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το Μάιο η χρήση αιγιαλού επιτρέπεται μόνο για εκμεταλλευτές μπαρ, καντίνες, θαλάσσια σκάφη, κλπ.

Απαγορεύεται, όμως, η διοργάνωση beach party σε δημόσιες παραλίες, όχθες λιμνών ή ποταμών. Στο έγγραφο αναγνωρίζεται ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν φαινόμενα παρανομίας, καθώς οι εξέδρες μπορεί να στήνονται για λίγες ώρες, ωστόσο ζητείται από τους υπαλλήλους, όταν εντοπίζουν τέτοια φαινόμενα να συλλέγουν τα απαραίτητα στοιχεία...
in.gr

Γερμανικός Τύπος: Πιέζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα... Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ...Την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μην συμμετάσχει για την ώρα στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε χθες πως θα μπει στο νέο πρόγραμμα μόνο όταν υπάρξουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον η Ελλάδα να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δεύτερον οι Ευρωπαίοι πιστωτές της να συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους.
Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει τη στάση του, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και συμπληρώνει ότι θέτει υπό πίεση τους πιστωτές, επιμένοντας σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Ταμείο προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε τελικά να συμφωνήσουν σε ένα κούρεμα. 

Η εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα κλασικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως δεν διαφωνεί με την παράταση της ωρίμανσής του και με μια μείωση των επιτοκίων. Παράλληλα, όμως το Βερολίνο βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας.
Από την πλευρά της η οικονομική Handelsblatt εκτιμά ότι η απόφαση για ένα ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες, ενδεχομένως και έως τις αρχές του επόμενου έτους.
«Η Μέρκελ σε δύσκολη θέση: Το ΔΝΤ αποχωρεί από τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του οικονομικού ιστότοπου Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου ότι μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μόνο αν συμμετέχει και το ΔΝΤ. Όμως, συμπληρώνει ο ιστότοπος, εξακολουθεί να απορρίπτει την ιδέα μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους...
newpost.gr