Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

"Σε 48 ώρες πρέπει να ξέρω τις παραβάσεις των Ελλήνων στα Paradise Papers"...

7.11.17
Εντολή Πιτσιλή...

Αυστηρές εντολές να ελεγχθούν μέσα σε 48 ώρες όσοι Έλληνες εμπλέκονται στα Paradise Papers έδωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. 
Ο Πιτσιλής συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αργά το απόγευμα της Δευτέρας και επεσήμανε στα στελέχη του ότι θέλει να γνωρίζει εάν οι εμπλεκόμενοι της δικηγορικής εταιρίας Appleby έχουν φορολογικές παραβάσεις.

Όπως έχει γινει γνωστό περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby.
Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων υπάρχουν και πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς, ενώ επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη.
Στη διαρροή από την δικηγορική εταιρία Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές: Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας.
Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές...