Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Τό σκίτσο τού Spiegel...

...για τα οκτώ χρόνια του ελληνικού προγράμματος...
Spiegel_geloiografia
Αφιερωμένη στην Ελλάδα και στο τέλος των προγραμμάτων προσαρμογής είναι η γελοιογραφία στο περιοδικό «Der Spiegel» που κυκλοφορεί αύριο.

Στο σκίτσο εμφανίζεται ένας σκελετωμένος άνδρας να κάθεται μπροστά από το γραφείο ενός «γιατρού» με την επιγραφή «EU» (E.E.). Στην καρέκλα του πρώτου είναι κρεμασμένη μια μπλούζα με την επιγραφή «Griechenland» (Ελλάδα) και την ελληνική σημαία.

«Μετά τα οκτώ χρόνια δίαιτας φαίνεστε σημαντικά καλύτερα», λέει ο «γιατρός» στον αποκαμωμένο άνδρα...

Ολούθε προδότες...

Να γλείφεις τα δάχτυλα σου...
Η αξιωματική αντιπολίτευση στην FYROM, δηλαδή το εθνικιστικό VMRO, κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Ντιμίτροφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τζαφέρι και όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να διωχθούν για τέσσερα ποινικά αδικήματα: της εσχάτης προδοσίας, της διακύβευσης της ανεξαρτησίας, της σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων και της κατάχρησης εξουσίας. Ωραίο πακέτο. Να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Οι κακούργοι λοιπόν διέπραξαν τέσσερα σοβαρά εγκλήματα και πρέπει να παραδοθούν στους φυσικούς δικαστές τους για να λογοδοτήσουν...

"Οικτρόν ιδείν…"

Απωθητική εικόνα...
Υψηλοί τόνοι, βαρείς χαρακτηρισμοί, ηλεκτρισμένο κλίμα και μισές αλήθειες εκατέρωθεν στη Βουλή. Οικτρόν ιδείν… Κλίμα που προϊδεάζει για το τι μέλλεται να συμβεί προεκλογικώς. Κατά τα λοιπά:

1) Αιδώς Αργείοι: Μομφή που είχε απευθύνει ο Αίαντας προς του Αργείους, επειδή διέκρινε ότι είχαν λιποψυχήσει μπροστά στους Τρώες. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ειπωθεί για όσους παραβρέθηκαν προσφάτως στο αρχαίο θέατρο του Άργους. Μετά την παράσταση («Εκκλησιάζουσες 2018 μ.Χ»), άφησαν ένα τόνο σκουπίδια στις κερκίδες και απήλθαν. Άνθρωποι του πολιτισμού κατά τα άλλα…

2)...