Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                         από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (14.07.16)

Μετά από συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                            Μύκονος, 14-07- 2016
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ: «Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου-Νησιωτική αποστολή σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης»
                                                                  ------
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα 14 Ιουλίου 2016 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο Δήμαρχος Άνδρου, οι Αντιδήμαρχοι Πάρου και Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, η Υποθηκοφύλακας Πάρου και ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, καθώς και Συμβολαιογράφοι του Νομού.
Ο Γενικός Γραμματέας αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των εκπροσώπων των νησιών, σχετικά με το νομοσχέδιο που καταργεί τα νησιωτικά Υποθηκοφυλακεία και έδωσε θετική διαβεβαίωση, ότι κατά την τελική κατάθεση του νομοσχεδίου θα ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα και η βιωσιμότητα αρκετών εκ των γραφείων των
Κυκλάδων.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε
ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη της διαβούλευσης, που δικαιώνει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των επαγγελματιών και κατοίκων της Μυκόνου που αντέδρασαν στο προσχέδιο. Η κυβέρνηση, όταν νομοθετεί πρέπει να λαμβάνει πάντα υπ’ όψιν την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τόπο.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος τις τελευταίες μέρες είχε διαρκείς επαφές με εκπροσώπους του κοινοβουλίου και θεσμικούς φορείς, ενώ ολοκληρωμένη άποψη του Δήμου Μυκόνου περί μη κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου καταχωρήθηκε στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ



Νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Jobby.gr


tvxs.gr 10:10 | 14 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 10:29 | 14 Ιουλ. 2016
Δείτε ποιά τουριστικά επαγγέλματα έχουν ζήτηση.

Μπείτε στο Jobby.gr και ενημερωθείτε για όλες τις διαθέσιμες θέσεις που άνοιξαν σε φορείς του τουρισμού σε όλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό.
Διαβάστε επίσης:
Δείτε επιπλέον στο Jobby.gr τις τελευταίες θέσεις που ανοίγουν στην αγορά εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Επίσης, στο Jobby.gr  μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προγράμματα υποτροφιών, πρακτικής άσκησης αλλά και εθελοντισμού.

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:54 | 13 Ιουλ. 2016
1. Άμεση εκδίκαση των δύο υποθέσεων Siemens δρομολογεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής μετά το φιάσκο της χθεσινής αναβολής.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση:
2. «Πρέπει να το παραδεχθούμε. Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times.
3. Ο Ντέιβιντ Κάμερον παρέδωσε κι επίσημα σήμερα τη σκυτάλη της Μεγάλης Βρετανίας στην Τερέζα Μέι. Ήδη από χθες άρχισε «να τα μαζεύει» από την Ντάουνινγκ Στριτ. Στον τελευταίο του λόγο στο βρετανικό κοινοβούλιο  είπε: «Κάποτε ήμουν το μέλλον». Η Τερέζα Μέι ορκίστηκε ενώπιον της Βασίλισσας Ελισάβετ, έδωσε την πρώτη της ομιλία και είναι πλέον η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας. 
4. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις εκλογές του Δεκεμβρίου στην Ισπανία καθώς οι κάλπες του Ιουνίου δεν φαίνεται να λύνουν το κυβερνητικό αδιέξοδο. Οι Σοσιαλιστές έκλεισαν σήμερα για άλλη μια φορά την πόρτα του συνασπισμού στο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, γράφοντας τους τίτλους της αρχής σε ένα σίριαλ που αναμένεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια…
5. «Όχι εγώ, ο άλλος…». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την αποκάλυψη πως η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, είχε λάβει το 2005 δάνειο 300.000 από την Τράπεζα Πειραιώς για το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ ούτε ένα ευρώ.
6. Ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και δυο τραυματίες σημειώθηκε σήμερα στην οδό Ζήνωνος, κοντά στην Ομόνοια. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
7. Στην εποχή του Brexit, της κρίσης των ιταλικών τραπεζών και της μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας, οι αγορές μπορεί και να... πληρώνουν τη Γερμανία για να τη δανείσουν.
8. Ένα νέο site βρίσκεται ήδη στον διαδικτυακό «αέρα» και γίνεται το απαραίτητο εργαλείο για όσους αναζητούν δουλειά, ευκαιρίες για υποτροφίες ή μεταπτυχιακά, καθώς και εθελοντική απασχόληση. Και το όνομα αυτού jobby.gr.
9. Unfair, Κώστα Μητρόπουλε - Το σκουφάκι με το «Δ» της Δημοκρατίας σημαίνει πολλά ακόμη για κάποιους σ' αυτόν τον τόπο.
10. Το γκολ του Ούγγρου Ζόλταν Γκέρα είναι το καλύτερο του Euro 2016, σύμφωνα με τους ποδοσφαιρόφιλους. Δείτε και τα άλλα πέντε που συμπληρώνουν το top 5. 
* Γελοιογραφία του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος

Και σκυλιά ρίχνει το υπ. Οικονομικών στη μάχη για το αδήλωτο χρήμα



tvxs.gr 00:42 | 14 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 00:53 | 14 Ιουλ. 2016
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκύλους για την ανίχνευση χρημάτων που κρύβονται  σε βαλίτσες επιβατών στα αεροδρόμια ή στα λιμάνια ή οπουδήποτε αλλού, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει όσους παράνομα βγάζουν εκτός Ελλάδας αδήλωτο χρήμα.

Ήδη στη «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (με αριθ. πρωτ. 4013259ΕΞ2016), που υπογράφει η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπη Παγώνη  με την οποία συγκροτείται επιτροπή για την προμήθεια τεσσάρων - σε πρώτη φάση  - σκύλων κατά προτίμηση Γερμανικών Ποιμενικών, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.

Αλλο ψήφος στα 17 και άλλο άδεια οδήγησης

"...σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το 2015, χρονιά που οι θάνατοι από τροχαία στη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση έπειτα από 18 χρόνια, η ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αναλογία θυμάτων, με 117 νεκρούς σε σύνολο 798, γεγονός απόλυτα εναρμονισμένο με τα στοιχεία του ΠΟΥ που καταγράφουν τις τροχαίες συγκρούσεις παγκοσμίως ως το πρώτο αίτιο θανάτου στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία".

Ιταλικός δήμος έκλεισε επειδή οι υπάλληλοι συνελήφθησαν για… κοπάνες

Ιταλικός δήμος έκλεισε επειδή οι υπάλληλοι συνελήφθησαν για… κοπάνες

Τα δημοτικά γραφεία έκλεισαν αναγκαστικά στο Boscotrecase, μια μικρή πόλη κοντά στη Νάπολη, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι συνελήφθησαν από την αστυνομία για αδικαιολόγητες απουσίες. Ακόμα και χαρτόκουτο στο κεφάλι φόρεσε υπάλληλος για να μην αναγνωρίζεται από τις κάμερες, ενώ χτύπαγε κάρτα για απόντα συνάδελφο.

Οι κάμερες κατέγραψαν 200 μεμονωμένες περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι χτυπούσαν κάρτα και αμέσως μετά έφευγαν, ή χτυπούσαν κάρτα για συναδέλφους τους που έλειπαν. Οι 23 συλληφθέντες, ανάμεσά τους ο αρχηγός της τοπικής τροχαίας, κατηγορούνται για απάτη έναντι του κράτους. Έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα και ενδέχεται να απολυθούν.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σκάνδαλο στα πλαίσια εκτεταμένης έρευνας των ιταλικών αρχών στο δημόσιο τομέα. Οι αδικαιολόγητες απουσίες φαίνεται να αποτελούν παράδοση, που επιβαρύνει την ιταλική οικονομία. Πάνω από το 80% της αστυνομίας της Ρώμης πήρε αναρρωτική άδεια την Πρωτοχρονιά του 2015, μία από τις πιο δύσκολες ημέρες για την αστυνομία κάθε χρόνο, ενώ κάθε μέρα το 15% των οδηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ρώμης απλά δεν πηγαίνει στη δουλειά. 
tanea.gr

Επέστρεψε στη θάλασσα η χελώνα caretta–caretta που είχε τραυματιστεί πριν ένα μήνα

Επέστρεψε στη θάλασσα η χελώνα caretta–caretta που είχε τραυματιστεί πριν ένα μήνα

Στη θάλασσα επέστρεψε, μετά από περίπου ένα μήνα, η θαλάσσια χελώνα caretta - caretta, που πήρε το όνομα «Γιασμίν», σε μια συγκινητική και μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία του Καλαμακίου, στη Ζάκυνθο.

Παρουσία του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά και του αντιδημάρχου Λαγανά, Αναστάσιου Μποτώνη, αλλά και πλήθους τουριστών, η άτυχη «Γιασμίν» απελευθερώθηκε από εθελοντές του «ΑΡΧΕΛΩΝ» και επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον.

Η άτυχη «Γιασμίν», στις 12 Ιουνίου, βρέθηκε στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, με δίχτυα γύρω από το μπροστινό πτερύγιο, που της προκάλεσαν δυσκολία στη κολύμβηση.

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και με τη βοήθεια των ΚΤΕΛ Ζακύνθου, μετέφεραν τη χελώνα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής.

Εκεί οι ακτινογραφίες της χελώνας έδειξαν ότι δεν υπήρχε εσωτερική αιμορραγία ή κατάποση αγκιστριών.

tanea.gr

«Κυβέρνηση Brexit» από την Τερέζα Μέι


Ο Τζόνον αντικαθιστά τον Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος διορίστηκε από τη νέα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, υπουργός Οικονομικών στη θέση του Τζορτζ Οσμπορν. Ο τελευταίος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, όντας από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, η Μέι έδωσε στον Ντέιβιντ Ντέιβις τον ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις εξόδου από την Ε.Ε., μια θέση που δημιουργήθηκε ενόψει των διαβουλεύσεων της βρετανικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για το Brexit. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβις είχε διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών το 2005, χάνοντας από τον Ντέιβιντ Κάμερον.
Στον επίσης υπέρμαχο της εξόδου από την Ε.Ε., Λιαμ Φοξ, ανατέθηκε το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου, το οποίο θα κληθεί να συνάψει νέες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες με τους Ευρωπαίους.
Το χαρτοφυλάκιό του στο υπουργείο Αμυνας διατήρησε ο Μάικλ Φάλον, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανατέθηκε στην Αμπερ Ραντ, από το στρατόπεδο της παραμονής.
kathimerini.gr

Aνέλαβε τήν πρωθυπουργία η Τερέζα Μέι...