Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μέσα σε 5 χρόνια τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 40%

«Από το 2010 ο τουρισμός μεγάλωσε κατά 40%, όταν το ΑΕΠ της χώρας έχασε το 25%, ενώ η μελέτη για το 2ο στρατηγικό σχέδιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) δείχνει ότι το 2021 οι αφίξεις θα φθάσουν τα 35 εκατομμύρια τουρίστες και τα άμεσα έσοδα, χωρίς τις μεταφορές, θα αγγίξουν τα 19-20 δισ. ευρώ».
 

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη στο οικονομικό συνέδριο Thessaloniki Summit. Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό ανήλθαν στα 14,2 δισ. το 2015 από 10 δισ. το 2010, ενώ το 2016 θα είναι οριακά αυξημένα.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, διστάζουν να κάνουν νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές, επειδή η υψηλή φορολογία καθιστά κατά 50% αποδοτικότερες τις επενδύσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μαγιόρκα.

Ο ίδιος έθεσε, στη συνέχεια, το αυτονόητο ερώτημα στο οποίο και απάντησε: «Δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες την επίπτωση από την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση;». Οπως είπε, την καταλαβαίνουν, αλλά, επειδή σε όλα τα κόμματα οι πολιτικάντηδες είναι περισσότεροι από τους πολιτικούς, δεν λαμβάνουν μέτρα που δεν θα τα καταλάβαιναν αμέσως οι πολίτες, έτσι προτιμούν να μη μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες.

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.) Δημήτρης Μακρής κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές του ΟΛΘ να καταθέσουν ικανοποιητικές προσφορές. Ο κ. Μακρής επεσήμανε ότι έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση του 6ου προβλήτα, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Από την πλευρά του, ο managing partner της Ernst & Young Πάνος Παπάζογλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε: «Δεν έχουμε αρκετούς επιχειρηματίες στη χώρα. Είμαστε στον όγδοο χρόνο μιας πολύ βαθιάς κρίσης και ακόμη ψάχνουμε τι θα μας βγάλει από αυτήν, ενώ πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών. Εχουμε συζητήσει, όμως, πολύ λίγο για τις ευθύνες της επιχειρηματικής τάξης στην Ελλάδα, μιας κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής τάξης, που έχασε και την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια».

 
από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παζαρεύει ο Ψυχάρης…


Απόλυτα κρίσιμες οι επόμενες εννιά ημέρες για τον ΔΟΛ. Στις 18 Οκτωβρίου ο Σταύρος Ψυχάρης θα κάνει τις ανακοινώσεις του για το μέλλον του Οργανισμού υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης από δάνεια και...
υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Ο εκδότης ζήτησε και πήρε παράταση τριών ημερών από τους εργαζόμενους, καταβάλλοντας σε αντάλλαγμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016. Στην επιστολή προς τους εργαζόμενους ο Στ. Ψυχάρης ανέφερε πως «στις 18 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί στους εργαζόμενους το γενικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, με το οποίο θα διασφαλισθεί η εξυγίανση του ΔΟΛ». «Δεδομένων των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την κεφαλαιακή ενίσχυση του Οργανισμού, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανακοινωθούν στοιχεία που αφορούν την αναδιοργάνωση του ΔΟΛ», τόνισε ο εκδότης.

Στα πιθανά ενδεχόμενα είναι η ανάληψη της διαχείρισης του ΔΟΛ από τις τράπεζες, η υπαγωγή του στο άρθρο 99 αλλά και το κλείσιμο του ιστορικού ομίλου. Στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα εκδικαστούν ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει δημοσιογράφοι του ΔΟΛ και τεχνικοί στον ΒΗΜΑ FM, ενώ εκτιμάται πως τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλοι εργαζόμενοι...

typologies.gr


Από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης...

Από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης
Από σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμές όμως αρκετά υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας κυρίως της...
αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Έτσι, η μέση τιμή εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί περίπου στα 93 λεπτά το λίτρο.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της περσινής χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 - 85 λεπτά.
Κατά την φετινή χειμερινή σεζόν το υπουργείο Οικονομικών μελετάει σειρά αλλαγών στη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, με σημαντικότερη αυτή της επιλογής των ζωνών ανάλογα με την πόλη που βρίσκεται το ακίνητο, και όχι τον νομό, για να μπορέσει να γίνει καλύτερη κατανομή μεταξύ πεδινών, ημιορεινών και ορεινών περιοχών.

Δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα αλλάξουν. 

Συγκεκριμένα:
  • Αγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ.
  • Εγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ.
  • Εγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και Αντ. Αξία έως 150.000 ευρώ.
  • Εγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ
  • Εγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ - Αντ. Αξία ακινήτων έως 150.000 ευρώ.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ...
in.gr

Τα νέα αυξημένα πρόστιμα για τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους μετά τις 25 Ιουλίου 2016

Πότε θα επιβάλλονται τα νέα αυξημένα πρόστιμα για τον ΦΠΑΤα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016.

Οι διατάξεις του νόμου 4410/2016 (ελάχιστο πρόστιμο 250 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων εφόσον ο υπόχρεος τηρεί απλογραφικό σύστημα και 500 ευρώ για διπλογραφικό) δεν θα εφαρμόζονται σε παραβάσεις που ο χρόνος διάπραξής τους είναι προγενέστερος ακόμα και αν διαπιστώνονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διευκρινίσεις, σχετικά με την καταβολή των νέων προστίμων για τον ΦΠΑ δίνει με εγκύκλιο του σε όλες τις φορολογικές υπηρεσίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής...

Ικαρία : Το top 5 στον παγκόσμιο χάρτη μακροβιότητας!

tvxs.gr 19:08 | 14 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:36 | 15 Οκτ. 2016
Ταξίδεψαν στα πέντε μέρη του πλανήτη για τα οποία, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι τους έχουν ανακαλύψει το μυστικό της… μακροβιότητας.
Ο λόγος για τους ερευνητές του ιταλικού ινστιτούτου Barilla Center for Food and Nutrition που αποφάσισαν να φτιάξουν τον σχετικό χάρτη.
Και ναι, ένας γνωστός μας βρίσκεται στον χάρτη αυτό. Ο λόγος φυσικά για την Ικαρία. 
Επιπλέον κατέγραψαν στα πέντε μέρη αυτά και την διατροφή που ακολουθούν οι κάτοικοι καθώς αυτή εκτιμάται πώς συμβάλει ιδιαίτερα στην καλή υγεία και τα πολλά χρόνια που ζουν. 
Τα πέντε… μακροβιότερα σημεία του χάρτη: 

Ο θρίαμβος της δεοντολογίας!

 
 | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Απάντηση για την ταμπακιέρα δεν δόθηκε ούτε σήμερα από το ραδιοσταθμό που μέχρι χθες μιλούσε για το "παρακράτος" του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Υπουργού Ναυτιλίας που ξεδιπλώθηκε για να κουκουλώσει (;) ευθύνες στο ναυάγιο της Αίγινας. 
Οι συγκεκριμένοι καθημερινοί σχολιαστές στο  BHMA FM  αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες συκοφαντούσαν ανθρώπους διαβεβαιώνοντας τους ακροατές τους με υπονοούμενα ότι αποδείχτηκε πως ο οδηγός του ταχύπλοου στην Αίγινα δεν ήταν ο Λυκουρέζος, ξαφνικά χθες σιώπησαν!
Και τί θα μπορούσαν άλλωστε να πούνε όταν δικός τους συνάδελφός αποκάλυψε πρώτος το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που βεβαιώνει ότι ο Λυκουρέζος οδηγούσε το φονικό σκάφος.
Σήμερα με περισσή ειρωνεία αναφέρθηκαν στην ανάρτηση της «ΕΦ. ΣΥΝ.» αλλά δεν είπαν κουβέντα για την -γεμάτη προκατάληψη- γκάφα τους, ούτε μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους παραπληροφορημένους ακροατές τους. 
Ο θρίαμβος της δεοντολογίας!

Α.Ψ.
efsyn.gr
 

Δις ισόβια στόν πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης!...

Αίθουσα δικαστηρίου
Η καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας 
υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης 
του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ»
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης με ποινή δις ισόβια για απιστία και υπεξαίρεση ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ.
Η καταδίκη αφορά την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης).
Ο 54χρονος Θεολόγος Καλαϊτζής υπήρξε δικηγόρος του οποίου όμως αφαιρέθηκε πριν από κάποια χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστογραφίας.
Ο ίδιος υπήρξε από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της...

ΥΓΕΙΑ : Σε αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να υποβάλλονται οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες


SHUTTERSTOCK
Όπως ανέφεραν οι ερευνητές οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάσχουν από διαβήτη, η να έχουν αυξημένη χοληστερίνη, υπέρταση και μεταβολικό σύνδρομο.

H μετάβαση σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων πλησιάζει γρήγορα

Γερμανία: Κάλεσμα για απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2030

shutterstock
Η Ευρώπη εξακολουθεί να εξαρτάται από το ντίζελ, σε μεγάλο βαθμό χάρις στις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων 40 ετών, που ευνόησαν τα αυτοκίνητα με τέτοιους κινητήρες.

Μπομπ Ντίλαν : Νόμπελ Διχασμού

Γιατί διχάζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν

tvxs.gr 14:54 | 14 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:26 | 14 Οκτ. 2016
Μπορεί η Σουηδική Ακαδημία, εδώ και ένα 24ωρο, «εξακολουθεί να μην έχει μιλήσει» με τον Μπομπ Ντύλαν για το Νόμπελ που κέρδισε, ώστε να τον ενημερώσει επίσημα, ωστόσο η απόφαση έκπληξη της Επιτροπής έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων.

«Η Ακαδημία μίλησε με τον καλλιτεχνικό πράκτορα του Ντύλαν και επίσης με τον υπεύθυνο της περιοδείας του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός της Οντ Τσίντριχ. Όμως δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσει με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, προσθεσε.
Ο Μπομπ Ντύλαν, που βρίσκεται σε περιοδεία, στη χτεσινή του συναυλία δεν έκανε καμία αναφορά για το βραβείο Νόμπελ, ενώ σύμφωνα με την Washington Post, που ήρθε σε επαφή με οικείους του, «παρέμεινε σιωπηλός όλη την ημέρα σχετικά με τη βράβευσή του». Μόνο ανάρτησε στο Twitter την ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας: «Στον Ντίλαν απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας»...