Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Υπόθεση Εξοπλιστικών: Απόστρατους με φουσκωμένους λογαριασμούς...


... εντόπισε το ΣΔΟΕ...
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τις έρευνες για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρονται να έχουν εντοπίσει απόστρατους με καταθέσεις σε τράπεζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με...
το "Έθνος" για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά, που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό ενός Ναυάρχου βρέθηκαν 400.000 ευρώ, ενώ σε άλλους δύο απόστρατους εντοπίστηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι απόστρατοι ενημερώθηκαν για τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και ήδη έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για τα ποσά που θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καταθέσεις και Ε9 ακόμη 200 ανώτερων αξιωματικών που ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικά. Οι έρευνες τόσο του ΣΔΟΕ όσο και της Εισαγγελίας για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών (άρματα μάχης, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη) συνεχίζονται και πέρα από τους στρατιωτικούς εξετάζεται η εμπλοκή στις μίζες και πολιτικών υπαλλήλων.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη