Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επίσκεψη Ερντογάν...



Ανακοινώθηκε επισήμως από την Προεδρία της Δημοκρατίας η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

"Ύστερα από
πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdogan θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Χώρα μας την 7η και 8η τρέχοντος μηνός. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Την σχετική επίσημη πρόσκληση επέδωσε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας κ. Yasar Halit Cevik." αναφέρει η ανακοίνωση...


enikos.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                               ...τού Ηλία Μακρή (1/12/2017)
από kathimerini.gr

Τι επιδιώκουν Αθήνα και Αγκυρα από την επίσκεψη Ερντογάν...

 στη χώρα μας...


Διπλωματικός πυρετός επικρατεί σε Αθήνα και Άγκυρα μετά την οριστικοποίηση χθες της επίσκεψης του...
Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας 7 και 8 Δεκεμβρίου, την πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια!

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Εμινέ, θα γίνει δεκτός από τον έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και θα του απευθύνει σήμερα την επίσημη πρόσκληση, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα έχουν και οι υπουργοί που θα συνοδεύουν τον Ταγίπ Ερντογάν με τους έλληνες ομολόγους τους.

Η Άγκυρα επιδιώκει από την επίσκεψη πρωτίστως την...

Πλειστηριασμοί : Η «λαϊκή κατοικία» • Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές • Οι νόμοι της αγοράς

Οι πολιτικές αλήθειες και οι αριθμοί για τους πλειστηριασμούς





Η εικόνα που δίνουν οι αριθμοί αποτυπώνει το ουσιαστικό “πάγωμα” των πλειστηριασμών και την πλήρη – καίτοι προσωρινή - προστασία της κατοικίας στην οκταετία της κρίσης. Είναι μια εικόνα που αλλάζει άρδην πλέον και η αλλαγή αυτή παρά τις δεσμεύσεις κυβέρνησης αλλά και τραπεζών για την προστασία της “λαϊκής” κατοικίας, δεν είναι εύκολη ούτε κοινωνικά, ούτε πολιτικά. Η νεοελληνική και νεοπτωχευμένη κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τις ιδεολογικές της αρχές και το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κι η αριστερά ζει τον δικό της "εμφύλιο" με την ΛΑΕ να δίνει κάθε Τετάρτη ραντεβού μαχών στα ειρηνοδικεία.
Η αλήθεια των αριθμών
Πίσω από τη φόρτιση και τα πολιτικά συνθήματα ωστόσο...

Διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα ...για απαγόρευση του γύρου...

Το φωσφορικό άλας μπορεί να είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν ψύχεται και ξαναζεσταίνεται...

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων για απαγόρευση του γύρου προχώρησε η Κομισιόν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου στις Βρυξέλλες, Αθανάσιου Αθανασίου.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η Κομισιόν και το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη Γερμανία και αναπαράγονται μεταξύ άλλων από κοινοτικά μέσα και τα οποία θέλουν την ΕΕ “να απαγορεύει τον γύρο”.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ διέψευσε τις κατηγορίες, ενημερώνοντας ότι η Κομισιόν εισηγήθηκε και ενέκρινε την παράταση της χρήσης των λεγόμενων φωσφορικών αλάτων στην παρασκευή κρέατος. Η Κομισιόν κατέθεσε την πρότασή της στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών και συγκεκριμένα στη διαρκή επιτροπή για την ασφάλεια τροφίμων.
Σύμφωνα με τα όσα ανέγραφαν τα πρωινά δημοσιεύματα, η Επιτροπή Υγείας του Ευρωκοινοβουλίου υπέβαλε ένσταση έναντι μιας πρότασης της Κομισιόν που επιτρέπει την χρήση φωσφορικού άλατος στο παγωμένο ντονέρ επικαλούμενοι μια έρευνα η οποία συνδέει το φωσφορικό άλας με καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με το AP υπάρχουν πολλές έρευνες που αμφισβητούν αυτήν την σύνδεση.
Το φωσφορικό άλας χρησιμοποιείται στο παγωμένο ντονέρ ως μέσο διατήρησης των υγρών και της γεύσης του κρέατος. Αν και χρησιμοποιείται και σε άλλα φαγητά, η έρευνα και οι Ευρωβουλευτές που την επικαλούνται αναφέρουν ότι μπορεί η ουσία να επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν ψύχεται και ξαναζεσταίνεται.
Η  γερμανική εφημερίδα Bild  άσκησε κριτική στην ΕΕ λέγοντας ότι στοχεύει συγκεκριμένα στο ντονέρ κεμπάμπ. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα κάθε μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταναλώνονται 500 τόνοι κεμπάμπ και το 80% εξ αυτών παρασκευάζεται στη Γερμανία.  

πηγή: insider

Απίστευτες κατηγορίες της Μόσχας κατά της Ουάσινγκτον...

"Αιμοδιψές ξέσπασμα"...
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ για...
την Βόρειο Κορέα, τις χαρακτήρισε ως «αιμοδιψές ξέσπασμα», επισημαίνοντας ότι η χρήση βίας κατά της Πιονγιάνγκ θα είναι ένα μεγάλο λάθος, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η Χάλεϊ είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι «θα καταστραφεί ολοσχερώς» εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τελευταίου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.

«Εάν κάποιος πραγματικά θέλει πολύ να κάνει χρήση ισχύος για να «καταστρέψει την Βόρειο Κορέα», όπως είπε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ -τέτοιο ήταν το αιμοδιψές ξέσπασμα- πιστεύω ότι παίζει με την φωτιά και είναι μεγάλος λάθος» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «εμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να μη συμβεί αυτό, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί αποκλειστικά με ειρηνικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ