Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου εκβίαζε για να αλλάξει την κατάθεση ...

«Δωράκι» ύψος 150.000 ευρώ με αντάλλαγμα τη… σιωπή της ζητούσε από τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ Μυκόνου, κ. Β. Π., μία πρώην υπάλληλος η οποία συνελήφθη χθες από τους άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η πρώην υπάλληλος η οποία έπεσε στα χέρια των «Αδιάφθορων» αποτελούσε -μέχρι και πριν από μερικές ημέρες- βασική μάρτυρα κατηγορίας, έχοντας δώσει εκτενείς καταθέσεις για τις "ημέρες και τα έργα" του πρώην διοικητή αλλά και άλλων υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Έτσι, ένεκα της οικονομικής κρίσης, βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της με αντάλλαγμα την αλλαγή των καταθέσεών της.

«Η υπάλληλος μέσω του λογιστή πλησίασε τον πρώην διοικητή και αρχικά του ζήτησε 150.000 ευρώ προκειμένου να αλλάξουν τη κατάθεσή της και να ταχθεί υπέρ του», εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο zougla.gr.

Ο λογιστής μεσάζων

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κ. B.Π. προσεγγίστηκε από τον λογιστή-φίλο της πρώην υπαλλήλου, ο οποίος του διεμήνυσε ότι η μάρτυρας κατηγορίας προτίθενται να αλλάξει την κατάθεσή της και να ελαφρύνει την θέση του με αντάλλαγμα 150.000 ευρώ.

Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μυκόνου αντέδρασε καθώς το χρηματικό ποσό που ζητούσαν οι δύο συλληφθέντες, του φάνηκε μεγάλο. Κάπως έτσι άρχισαν τα παζάρια και τελικά οι εκβιαστές αποφάσισαν να… ρίξουν το κασέ τους.

Η σύλληψη

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ.Β.Π. με τον μεσάζοντα-λογιστή επικοινώνησε με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταγγείλει τον εκβιασμό.

«Ο πρώην Διευθυντής κατήγγειλε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 δεχόταν εκβιαστικές πιέσεις, οι οποίες φέτος αυξήθηκαν λόγω της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσής του. Αρχικά του ζήτησαν 150.000 ευρώ. Του φάνηκαν πολλά και ζήτησε μείωση του ποσού. Τελικά συμφώνησαν να τους δώσει τμηματικά 25.000 ευρώ. Μάλιστα ο λογιστής ζητούσε προκαταβολή 5.000 ευρώ», επισημαίνουν στο zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές.

Η κινητοποίηση των «Αδιάφθορων» ήταν άμεση. Έθεσαν σε εφαρμογή οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, παγίδευσαν το ζευγάρι των εβιαστών και του φόρεσαν χειροπέδες.

Χθες το απόγευμα σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στον λογιστή, στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό των 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν την σύλληψή του.

Παράλληλα, από κλιμάκιο των «Αδιάφθορων» συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην Διευθυντή, για να καταθέσει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 20:01                                                                   zougla.gr

Για νέο Κίνημα κάνει λόγο ο Αλέκος Παπαδόπουλος

ΑΘΗΝΑ 21/12/2013

Να συγκροτηθεί Κίνηση Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας,που θα πετύχει μια Νέα Μεγάλη Συμφωνία, με τους εταίρους ζητά ο πρώην υπουργός κ Αλέκος Παπαδόπουλος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και οι όποιες ελίτ ή κατανοούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει», λέει χαρακτηριστικά.

 Εκτιμά ότι «αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης».   Νοοz.gr

Καθαρές δουλειές, τρελές πατέντες!

Magic chair

Σκεφθείτε άν αντί γιά τήν "πτυσσόμενη καρέκλα"(τήν πήρε ολόκληρη κι έφυγε) ήταν -ΤΟΤΕ- στή θέση της τά "δημοτικά έσοδα"! 

Ρέ πώς καί δέν τό σκεφτήκανε! (Ούτε ψύλλος στόν κόρφο μας!) 

Θά είχανε γίνει "πτυσσόμενα" καί "πτητικά"! Δέν σού λέω τίποτα!.. 

Έ, βέβαια...

Τό σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου


                                                                                                                                                              ("ΤΑ ΝΕΑ"  21/12/΄13)

Έχουμε καιρό μπροστά μας ως τίς εκλογές, μή βιάζεστε...

No-wheels bike .

...παρ΄όλο πού ο δρόμος γιά τό σχηματισμό τών συνδυασμών δέν είναι καί ό,τι πιό εύκολο, γιά σιγά! Σέρνονται καί εμφράγματα! Σού λέει ο άλλος :"Πώς θά γίνεις Δήμαρχος χωρίς συμβούλους  ή έστω μέ πρόσωπα πού ενώ θά πρέπει νά σέ συμβουλεύουν, νά χρειάζεται νά ΤΑ συμβουλεύεις εσύ"; Καί σέ πρεσάρει νά τρέχεις! Πάει τό ποδήλατο μόνο μέ πεταλιές αλλά χωρίς ρόδες, αναρωτιέσαι εσύ; "Πάει πάει", σού ξαναλέει ο άλλος, "αλλά μένει συνεχώς μέσα στήν εικόνα..." (εικόνα//εικονική πραγματικότητα κτλ. κτλ. κτλ. σκέφτεσαι πάλι) Kαί δώστου τρέξιμο ξανά...      Δ.Ν.Α.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει νάναι μαγγιώροι κι επιδέξιοι άνθρωποι...

Cheerleader backflip catch in one hand             ...σάν  τό μπαλαδόρο πάνω στό στύλο καί σάν τήν αθλήτρια πού ισορροπεί μέ άνεση στά "ψηλά", ιδίως λόγω καί τής άριστης συνεργασίας. Γιατί θάχουνε πολλά παλούκια νά πηδήξουνε καί δέ φτάνει η επιθυμία γιά δόξα καί διάκριση. Θέλει πολύ δουλειά καί περισσότερη "προπόνηση" μέ τήν κοινωνία. Καί τ΄αυτιά ανοιχτά σέ όλα τά ακούσματα, μέ γνήσια καλοσύνη γιά όλο τόν  κόσμο.  [Όπου νάναι, μού λένε, έρχεται ο θείος, όχι από τίς Κάτω Δήλες αλλά από τήν Κουμουνδούρου καί δέ βαστά τό καλαθάκι του γεμάτο πατελίδες παρέ βαστάει αγκαζέ τή Δούρου, πού νά φυλάει καί νά σκεπάζει έχει άκριες μέχρι Ουάσιγκτον μεριά...] Οι εγωϊσμοί στήν πολιτική είναι εργαλεία πού, οι επιτυχημένοι, τά έχουν εγκαταλείψει από τόν δέκατο ένατο αιώνα (πληροφορήθηκα εσχάτως). Αλλιώς η πτώση από τά ψηλά, εκτός από πάταγο, έχει καί πόνο. Όχι μόνο γι αυτόν πού πέφτει, μά καί γιά ΄κείνον πού "στηρίζει" γιατί νοιώθει συνυπεύθυνος -ενίοτε- αναλόγως καί τού "χαρακτήρα"...                                                               Δ.Ν.Α.