Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι στή Μύκονο : "Oυ φροντίς Ιπποκλείδη"...*

Είναι δυσδιάκριτο στή φωτογραφία αλλά το πλακάτ πού κρατούν οι δύο, γράφει : 
"ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ της ΜΥΚΟΝΟΥ"...
(συνεχδοχικά : κάποιοι δυστυχείς, αλίμονο, μπορεί καί νά αισθάνονται  ...πρίγκιπες!)
Παρελαύνει τό -μαύρου χιούμορ- πριγκιπάτο (...!)
(πού μέ τέτοιο απύθμενο ...χιούμορ τρομερό)
αποκλείεται νά βρούμε ...πάτο!

Από πάνω ο Ρεβύθης πουλάει ακίνητα
καί από κάτω...
...η Ελληνική σημαία γιά πάσα καρναβαλική χρήση...
                                                                                                         *** 
Τά είδε κι ο δήμαρχος...
...κι άλλοι πού, επίσης, ξέρουν γράμματα καί δέν αντέδρασαν. 
Καλά νά ΤΟΥΣ καί νά ΜΑΣ κάνουν...
Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης


* Γιά τή φράση "ΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣ ΙΠΠΟΚΛΕΙΔΗ", δείτε ΕΔΩ
επίσης καί ΕΔΩ 

O Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

                                                                                                                                                               από "ΤΑ ΝΕΑ"


Deutsche Welle : Νέα εποχή στις σχέσεις Τσίπρα-Μέρκελ...



Στη Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την πολιτική της στο προσφυγικό. Ωστόσο οι έλληνες πολιτικοί θαυμάζουν τον ανθρωπισμό της. Ξαφνικά η γερμανίδα καγκελάριος...
είναι η μόνη σύμμαχος της Ελλάδας.

Μέχρι πρότινος αρκετοί πολιτικοί στην Ελλάδα έβλεπαν την γερμανίδα καγκελάριο ως ενσάρκωση του κακού. Ωστόσο εν μέσω προσφυγικής κρίσης έχει γίνει ξαφνικά μία στενή – και ενδεχομένως η μόνη – σύμμαχος της χώρας. Ένα γεγονός που αποτελεί μία αξιοσημείωτη στροφή.

Πολιτικοί και ειδικοί από την Ελλάδα εκτιμούν ότι η Άγκελα Μέρκελ είναι η μόνη από τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιμένει σε μία κοινή ευρωπαϊκή λύση. Με άλλα λόγια, η μόνη που δεν επιτρέπει να γίνει η Ελλάδα "αποθήκη" μεταναστών.

Το γεγονός ότι επέκρινε τη γερμανίδα καγκελάριο ακόμη και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δυναμώνει τα επιχειρήματα των ελλήνων υποστηρικτών της Μέρκελ εντός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Τουσκ είχε ευχαριστήσει τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων χαιρετίζοντας έτσι την πολιτική του κλεισίματος των συνόρων.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε τη νέα στάση της κυβέρνησης για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις ενάντια στον έλληνα πρωθυπουργό. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η θέση του Τουσκ μαρτυρεί αποδοχή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα της πολιτικής του κλεισίματος των συνόρων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Τότε ακριβώς έσπευσε σε βοήθεια η γερμανίδα καγκελάριος: "Αυτή δεν είναι η λύση του προβλήματος" είπε σε μια συγκέντρωση του κόμματός της στην πόλη Μπαντ Νόιναρ. "Δεν μπορεί να γινόμαστε αρεστοί σε 27 χώρες και να αφήνουμε μια χώρα μόνη της με το πρόβλημα".

Η εφημερίδα "Αυγή" χαιρέτισε την "καθαρή απάντηση" της Μέρκελ, αν και εδώ και καιρό η ίδια έχει αλλάξει στάση απέναντι στην αρχική πολιτική της των ανοιχτών συνόρων. Καμία σχέση με τη εποχή που η εφημερίδα απεικόνιζε τη γερμανίδα καγκελάριο με στρατιωτική περιβολή επάνω σε πάντσερ.

"Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η φωνή της λογικής στην Ευρώπη"

Και τώρα; Με όποιον πολιτικό και αν μιλήσει κανείς στην κυβέρνηση ακούει κανείς μόνο ευγενικά λόγια για την Άγκελα Μέρκελ. Οι περισσότεροι συμφωνούν με εκείνο που δήλωσε στον Spiegel ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας: "Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η φωνή της λογικής στην Ευρώπη".

Σε κυβερνητικούς κύκλους η άποψη είναι ότι η προσέγγιση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα δε στηρίζεται μόνο στη συμφωνία τους όσον αφορά την προσφυγική κρίση. Αντίθετα θεωρείται πως η χημεία μεταξύ των δύο πολιτικών ήταν καλή από την αρχή. Ο έλληνας πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη για τη γερμανίδα πολιτικό κατά την πρώτη τους συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2015, ακόμη κι αν δεν ενέκρινε την πολιτική της λιτότητας.

Ποια είναι όμως η εικόνα που έχουν οι έλληνες πολίτες για την Άγκελα Μέρκελ; Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι ποτέ η γερμανίδα καγκελάριος δεν ήταν τόσο μισητή στην Ελλάδα όσο νομίζεται. Ακόμη και στο ζενίθ της κρίσης το καλοκαίρι του 2015 –που αποτελούσε και το ναδίρ των ελληνογερμανικών σχέσεων– ένας στους τέσσερις Έλληνες είχε θετική γνώμη για την Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Ωστόσο πολλοί Έλληνες είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι από την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό, καθώς γνωρίζουν ελάχιστα για την αρχική πολιτική της των ανοιχτών συνόρων ή για το γεγονός ότι στη Γερμανία βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι Γερμανοί επωφελούνται οικονομικά από την έλευση των προσφύγων. Τέλος δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η Αυστρία και οι χώρες το Βίζεγκραντ έχουν αναλάβει την άχαρη δουλειά στο όνομα της Γερμανίας.

Ίσως η γερμανίδα καγκελάριος να κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα – ωστόσο ο δρόμος μέχρι να κερδίσει τους Έλληνες είναι ακόμη μακρύς.

Deutsche Welle

Ο Κίτσος ξεσπαθώνει, ξεσπαθώνει...



Ο πρώην διευθυντής του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος γράφει, για όσα λέγονται και γράφονται  για το κανάλι της οδού Μεσογείων…

Απίθανος κανιβαλισμός με υπερδόση κωλοπαιδαρισμού έχει κατακλύσει τα social media με στόχο το Mega. Σαν να περίμεναν με αγωνία να υπάρξουν κακά νέα για τον σταθμό, ώστε να...
μπορέσουν να ξεράσουν χολή και μίσος. Έτσι εισπράττω εγώ την αντίδραση πολλών -πάρα πολλών, δυστυχώς.

Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί επιχειρούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες και τους δυο τρεις προβεβλημένους δημοσιογράφους. Λυσσάνε με την ιδέα ότι θα βρεθούν στο δρόμο και οι 520 εργαζόμενοι (ρεπόρτερς, παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, διοικητικοί, μακιγιέζ, τηλεφωνήτριες).

Καταγγέλλουν το «διαπλεκόμενο» κανάλι και τους εργαζόμενους, που δήθεν πλούτισαν και…ας πρόσεχαν! Σαν να ήταν μίσθαρνα όργανα των ιδιοκτητών, των οποίων τις εντολές εφάρμοζαν πιστά, με στόχο να πλουτίζουν εκείνοι και να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι ίδιοι. Σε βάρος του λαού, εννοείται…

Το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί ΟΛΟΙ τέσσερις ή και πέντε μειώσεις μισθών, αποσιωπάται. Το γεγονός ότι τα εισοδήματα τους έχουν επιστρέψει στα αντίστοιχα του 1998, αποκρύπτεται. Το γεγονός ότι κάνουν διπλάσια δουλειά -λόγω πολλών αποχωρήσεων, ακριβώς λόγω των μειώσεων στις αποδοχές τους- δεν αναφέρεται πουθενά.

Το «επιχείρημα» πως εργάζονταν στο «μιντιακό σύμβολο» της διαπλοκής είναι ακαταμάχητο! Στο κανάλι που δήθεν προσπαθούσε να πείσει ότι τα μνημόνια είναι καλά, που δήθεν τρομοκρατούσε τον κόσμο ότι αν ψηφίσει αντιμνημονιακά θα κλείσουν οι τράπεζες και θα κινδυνεύσει η χώρα με εκδίωξη από το ευρώ. Που δήθεν μετέδιδε διαστρεβλωμένες τις ειδήσεις για να συντηρείται στην εξουσία το παλιό πολιτικό σύστημα και να αναπαράγουν την εξουσία τους οι εκδότες του σταθμού.

Η ρημάδα η αλήθεια είναι μαλώτρα, λέει ο λαός. Και μήπως δεν είναι αλήθεια ότι έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls; Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι θα μας έδιωχναν με τις κλωτσιές από το ευρώ αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τη μνημειώδη κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα, μετατρέποντας το 62% ΌΧΙ σε ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ;

Αλλά, έτσι κι αλλιώς, κάθε πολίτης δικαιούται να...

Ζητούν γη και ύδωρ οι δανειστές...

Παγωμάρα στο Μαξίμου: Γη και ύδωρ ζητάνε οι δανειστές

Παγωμάρα στο Μαξίμου...

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έντονη πίεση των επικεφαλής των Θεσμών αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επιστροφής τους στην Αθήνα. Τα πράγματα για...
την κυβέρνηση δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα περίμενε, αφού το Κουαρτέτο δείχνει πως θέλει γη και ύδωρ και μάλιστα το ζητάει από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρωμάτων, γεγονός που δυναμιτίζει το κλίμα στις συζητήσεις.

Οι δανειστές μοιάζουν ιδιαίτερα αγριεμένοι, θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων τα πάντα. Άμεσο πετσόκομμα σε κύριες συντάξεις, απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων τραπεζικών δανείων, αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος με μείωση του αφορολόγητου και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Οι απαιτήσεις του Κουαρτέτου φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία, ναι μεν επιθυμεί την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των συζητήσεων, από την άλλη όμως δεν μπορεί να ενδώσει αμαχητί σε ό,τι της ζητήσουν.

Μπορεί οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να τονίζουν πως η ελληνική πλευρά θα επιμείνει στις προτάσεις της, όμως θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν και υποχωρήσεις, καθώς, η κυβέρνηση ήδη φαίνεται να έχει λειάνει τις γωνίες της στο ασφαλιστικό και στο φορολόγητο, αφού οι πιέσεις που δέχεται είναι ασφυκτικές.

Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους δανειστές πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι και να γλιτώσει ότι μπορεί, ετοιμάζει σαφάρι ελέγχων σε καταθέσεις και ακίνητα, έτσι ώστε να διασταυρώσει αν τα ποσά που υπάρχουν, αντιστοιχούν με τα δηλωμένα εισοδήματα των κατόχων τους.

Newpost.gr

Ντοκουμέντο απανθρωπιάς...

Βίντεο: Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με ξύλα πρόσφυγες μέσα σε βάρκα

Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν πρόσφυγες...

ΒΙΝΤΕΟ...

Το BBC έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει Τούρκους λιμενικούς να κάνουν χρήση κονταριών κατά προσφύγων που επιβαίνουν σε μια βάρκα και ενώ αυτή πλέει προς την Ελλάδα, στο...
Αιγαίο Πέλαγος.

Το περιστατικό συνέβη στα τουρκικά ύδατα και ενώ οι πρόσφυγες ήταν στο δρόμο προς τη Λέσβο.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν την τουρκική επίθεση με τους λιμενικούς να απαντούν ότι προσπαθούσαν να σταματήσουν το πλοίο χωρίς να κάνουν κακό στους επιβαίνοντες.

Η αντιμετώπιση των προσφύγων είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους και αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου.   

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
 

Κινδυνεύουν η πατρίς και η δημοκρατία;...

Σύνταγμα

Τάσος Παππάς 
 Κατά κανόνα τα κυβερνητικά κόμματα που απέρχονται, γιατί ο λαός αποφάσισε να τα στείλει στα αποδυτήρια για να ξαποστάσουν, παραδίδουν κράτος που λειτουργεί σχεδόν τέλεια, οικονομία σε αλματώδη ανάπτυξη, θεσμούς άψογους, κοινωνία σε ηρεμία, χώρα...
υπολογίσιμη στο διεθνές στερέωμα και ύστερα από μερικούς μήνες -από τη θέση της αντιπολίτευσης πια- διαπιστώνουν με τρόμο ότι η νέα κατάσταση, για την οποία βεβαίως είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει ότι συνιστά απειλή, αλλά δεν εισακούστηκαν από τους αφελείς ψηφοφόρους, οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο, καταστρέφοντας είτε από πρόθεση είτε λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας ό,τι θετικό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο είχαν αυτά χτίσει με μεγάλο κόπο.

Δηλαδή, κατά το γηπεδικό σύνθημα, «ομάδα μοντέλο την κάνατε μπουρδέλο». Και γι’ αυτό οργανώνουν «δομική αντιπολίτευση» (τον όρο καθιέρωσε -ποιος άλλος- ο Ανδρέας Παπανδρέου) που στα απλά ελληνικά σημαίνει καμία επικοινωνία με τον πολιτικό αντίπαλο, εκτός από τις θεσμικά προβλεπόμενες, καμία συνεννόηση, ούτε για τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη γιατί καραδοκεί ο κίνδυνος του συμβιβασμού, καμία στήριξη για να μην πάρει αέρα και κατσικωθεί στην εξουσία.

Κατά κανόνα, επίσης, οι αντιπολιτεύσεις που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας παραλαμβάνουν «καμένη γη». Τίποτε δεν πήγαινε καλά με τους άλλους, τα πάντα ήταν στο σημείο μηδέν -λίγο πριν από την κατάρρευση- και επειδή η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών των ολετήρων, δεν μπορούν να υλοποιήσουν όσα είχαν επαγγελθεί προεκλογικά.

Καλούν λοιπόν τους πολίτες να βάλουν στο ράφι τις προσδοκίες τους, να παραμερίσουν την οργή τους για την καθυστέρηση στην εφαρμογή των υπεσχημένων, να σφίξουν το ζωνάρι, να κάνουν υπομονή, γιατί αυτό που προέχει είναι να σωθεί η πατρίδα.

Προσθέστε στα παραπάνω και τις καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά, πελατειακούς μηχανισμούς, διαπλοκή, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και προσωπικό πλουτισμό που εκτοξεύουν οι επόμενοι για τους προηγούμενους (και ανάποδα) καθώς και τις δεσμεύσεις για τις επιχειρήσεις αρετής και εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος που ανακοινώνονται πομπωδώς, αλλά δεν ολοκληρώνονται ποτέ, και θα έχετε την πλήρη εικόνα για το πώς γίνεται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα από το 1974 και μετά. Κάποιοι πίστεψαν ότι αυτό θα αλλάξει με την εκλογή στη θέση του αρχηγού της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλωστε ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πεπατημένη, ότι θα υποστηρίζει αυτό που συμφέρει τη χώρα, ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει καταστροφολογικές λογικές και ρητορική διχασμού και εσχάτως δήλωσε (στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο Μέγκα) ότι θέλει να πραγματοποιήσει γενναία ανοίγματα στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου. Αν κρίνουμε πάντως απ’ αυτά που βλέπουμε και ακούμε να λένε δημοσίως κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., μάλλον δεν ελέγχει το κόμμα του.

-Πόσο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους αντιπάλους «κανονικούς φασίστες», φράση που δεν έχει ειπωθεί από σημαντικά στελέχη του κόμματος με περίοπτες θέσεις στην ιεραρχία ούτε για τους χρυσαυγίτες;
-Πόσο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση είναι αυτή που μιλάει για καθεστώς τύπου Βόρειας Κορέας;
-Πόσο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση είναι αυτή που υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα οικοδομείται σήμερα ολοκληρωτικό σύστημα από τους ανεύθυνους, αδίστακτους, επικίνδυνους, δηλητηριώδεις τριτοκοσμικούς νεομπολσεβίκους;
-Πόσο υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση είναι αυτή που λέει πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. «κινδυνεύουν πραγματικά οι σχέσεις μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας μας και η ίδια η Δημοκρατία μας»;
Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου «ευώδη», που δεν είναι μειοψηφικά, σίγουρα δεν συγκροτούν σοβαρό και υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο και βεβαίως δεν ταιριάζουν σε αστικό κόμμα που θέλει να λέγεται φιλελεύθερο. Θυμίζουν την εποχή Σαμαρά, τότε δηλαδή που πρωτοκλασάτοι παράγοντες της Ν.Δ. δήλωναν ότι θα πάρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να μην τις βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι αστικές δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες για όλες τις μορφές αντίδρασης (ακόμη και για εκτροπή) και ο πρώην πρωθυπουργός μέσα στον πανικό του για την επερχόμενη ήττα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα θα κατεβούν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια και θα δημιουργηθούν σοβιέτ σ’ όλη τη χώρα.

Σίγουρα, επίσης, δεν ανήκουν στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, αν και προσωπικά δυσκολεύομαι να τον προσδιορίσω, αφού κι αυτοί που μιλούν στ’ όνομά του τα έχουν μπερδεμένα στο μυαλό τους. Αυτό όμως ας το σκεφτούν όσοι δηλώνουν κεντροαριστεροί, μεταρρυθμιστές, εκσυγχρονιστές, φιλοευρωπαίοι και ερωτοτροπούν με τη νέα (;) Νέα Δημοκρατία για να εξαφανιστεί αυτό που μισούν περισσότερο και από τις αμαρτίες τους (και είναι πολλές): το «λαϊκιστικό μίασμα» που κυβερνά τη χώρα.

 
efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ