Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τελικά φύσηξε! Και… χάλκινο στα πανιά τους!.. (Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στά 470)

Και το χρώμα αυτού… χάλκινο!

Στην απίστευτη medal race της κατηγορίας 470 στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έδωσαν μία τρομερή «μάχη» με τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν και...
τελικά, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, «προδομένοι» από μία… σημαδούρα!

Οι δύο Έλληνες ήταν μέχρι και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό μπροστά από τους Αυστραλούς, αλλά αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα, βρέθηκαν μία θέση πίσω τους, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Βέβαια, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία! Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία των δύο παιδιών, που, θυμίζουμε, είχαν εξασφαλίσει από προχθές ένα μετάλλιο, στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία...
sport-fm.gr

Με άπνοια «κλειδώνει» το ασημένιο


Μάντης και Καγιαλής έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο Μάντης και Καγιαλής έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο | ΙΝΤΙΜΕ

Η άπνοια που επικρατεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας οδήγησε σε αναβολή της προσπάθειας των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή χθες.
Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τη medal race στις 20:05 (ώρα Ελλάδας), αλλά τελικά έμεινε στην... αναμονή, καθώς οι διοργανωτές γνωστοποίησαν ότι η τελική ιστιοδρομία αναβλήθηκε και μετατέθηκε για σήμερα (Πέμπτη) με ίδια ώρα έναρξης.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην περίπτωση που υπάρξει και σήμερα άπνοια που δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή της medal race, τότε τα μετάλλια θα μοιραστούν σύμφωνα με τη γενική κατάταξη που διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση της 10ης ιστιοδρομίας, που σημαίνει ότι το ελληνικό πλήρωμα θα πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο.
Υπενθυμίζεται ότι οι Μάντης και Καγιαλής έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο και απομένει η προσπάθειά τους στη medal race για να μάθουν την απόχρωση του μεταλλίου.
efsyn.gr

Παρέμβαση τού Δημάρχου Μυκόνου γιά τήν ενίσχυση τών σωμάτων ασφαλείας. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά
στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα και με τη συνδρομή της Υπουργού Τουρισμού κύριας Έλενας Κουντουρά αποσπάστηκαν για το μήνα Αύγουστο δέκα επιπλέον αστυφύλακες και τροχονόμοι για την ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου, οι οποίοι φιλοξενούνται σε κατοικίες που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από επιχειρηματίες του νησιού.
Στο ίδιο πλαίσιο η Δημοτική Αρχή πέτυχε την απόσπαση για την
θερινή περίοδο πυροσβεστών με πυροσβεστικό όχημα, για τους οποίους ο Δήμος εξασφάλισε αντίστοιχα τη διαμονή τους, για όλη την περίοδο της απόσπασης τους.
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει αιτηθεί προς το ΑΤ Μυκόνου, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, τη ρύθμιση κυκλοφορίας, καθώς και την πραγματοποίηση ελέγχων με αλκοτέστ, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί και από το Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται εμφανείς περιπολίες στην περιοχή του Γιαλού έως τα «Δηλιανά» τις πρώτες πρωινές ώρες, προς αποφυγή περιστατικών, συμπλοκών, επαιτείας και μικροκλοπών.
Είναι γεγονός άλλωστε πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που αριθμούσε 23 άτομα στο Δήμο, δυσχέρανε το έργο μας με αποτέλεσμα την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού από πλευράς του Δήμου.
Ένα ακόμα γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι, ότι η πλειοψηφία των υπηρετούντων αστυνομικών στο ΑΤ Μυκόνου απασχολείται στον έλεγχο χειραποσκευών και διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Μυκόνου, διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τον σκοπό αυτό.
Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που του επιτρέπει ο νόμος για θέματα ασφάλειας, ολοκλήρωσε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχώρησε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο, για την φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, στον παραδοσιακό οικισμό και την Άνω Μερά για την τουριστική περίοδο.
Επιπλέον, έχουμε καταθέσει τροπολογία νόμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα από τους πόρους του Δήμου, να παρέχουμε επίδομα σίτισης και διαμονής σε όλα τα σώματα ασφαλείας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο κίνητρο στους ενδιαφερόμενους να αποσπαστούν στο νησί μας.
 

Ο Δήμος Μυκόνου θέτει ως βασικό μέλημα την ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού μας, διασφαλίζοντας έτσι την ευημερία των πολιτών και την ποιότητα διακοπών των τουριστών.
Για το Δήμο Μυκόνου

Ίδρυμα Bertelsmann: Παραμένουν τεράστιες οι επιπτώσεις της λιτότητας στην Ελλάδα

Έρευνα
tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 12:55 | 18 Αυγ. 2016
Η προσφυγική κρίση και οι κοινωνικές δυσκολίες που προκύπτουν από την κρίση στην ευρωζώνης θέτουν το ευρωπαϊκό σχέδιο υπό πρωτοφανή πίεση, με τον εθνικιστικό λαϊκισμό να κερδίζει έδαφος σε πολλές χώρες της ΕΕ - από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Γαλλία ως τη Βρετανία και τη Γερμανία, προειδοποιεί στην ετήσια  έκθεσή του το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann. Όπως επισημαίνει επίσης η λιτότητα συνεχίζει να επηρεάζει την Ελλάδα.

Σε έρευνα του που δημοσιεύει σήμερα, το Ίδρυμα Bertelsmann κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική ανισότητα μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου αλλά και στο εσωτερικό κάθε χώρας επίσης.
«Οι διαιρέσεις στην ΕΕ έχουν επιδεινωθεί καθώς η Γηραιά ήπειρος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ροή των προσφύγων από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, και το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κινδυνεύει να αποτύχει», αναφέρει συγκεκριμένα.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα εστιάζει στις μελλοντικές προοπτικές 41 χωρών που Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της ΕΕ.
Καλύτερες «επιδόσεις» στη σχετική αξιολόγηση σημείωσαν οι σκανδιναβικές χώρες, με πρωτοπόρο τη Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Ελβετία και η Γερμανία. Ωστόσο, ακόμη και οι ισχυρές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά αρχίζουν να εμφανίζουν αστάθεια, υπογραμμίζεται στη μελέτη. Η οικονομία της...

Μεγάλη κάμψη εξαγωγών λόγω και capital controls

Κατά 8% μειώθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
Την τρίτη μεγαλύτερη μείωση, 8%, μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Τα στοιχεία αυτά της Eurostat έρχονται όχι μόνο να επιβεβαιώσουν τη φθίνουσα πορεία που ακολουθούν φέτος οι ελληνικές εξαγωγές, αλλά και να καταδείξουν την υστέρηση της χώρας σε ό,τι αφορά το εξαγωγικό εμπόριο σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους εταίρους, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αποδίδεται, δε, από τους ίδιους τους εξαγωγείς στην εξάντληση των ορίων αντοχής των ελληνικών επιχειρήσεων έπειτα από πολυετή ύφεση και δώδεκα μήνες capital controls.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η αξία των ελληνικών εξαγωγών κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 ανήλθε σε 12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,1 δισ. ευρώ ήταν προς τις χώρες της Ε.Ε. και τα υπόλοιπα 4,9 δισ. ευρώ αποτελούσαν εξαγωγές προς τρίτες χώρες. Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ε.Ε. εμφανίζουν αύξηση κατά 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, όμως οι εξαγωγές προς τις τρίτες χώρες συρρικνώθηκαν δραματικά, κατά 18% σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2015.

Οι Ελληνες εξαγωγείς αποδίδουν τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη στην έλλειψη κανονικότητας στην αγορά, ένα χρόνο και πλέον μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων και –κατά συνέπεια– στην έλλειψη ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αδυναμία υλοποίησης επιθετικών στρατηγικών προώθησης των ελληνικών προϊόντων. Η κατάσταση δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, σε αγορές για παράδειγμα όπως η βρετανική, ως αποτέλεσμα της εξασθένησης της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Η αξία των εισαγωγών διαμορφώθηκε στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 σε 21,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εισαγωγές αξίας 11,9 δισ. ευρώ προέρχονταν από χώρες εντός της Ε.Ε. και 9,6% από χώρες εκτός Ε.Ε. Η συνολική αξία των εισαγωγών υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση εξαγωγών μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. παρατηρήθηκε στην Κύπρο, 21% και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με μείωση εξαγωγών κατά 11%.

Χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία είδαν τις εξαγωγές τους να αυξάνονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά 2% και 1%, ενώ στην Πορτογαλία καταγράφεται μείωση των εξαγωγών κατά 2%. Η μεγαλύτερη αύξηση εξαγωγών παρατηρήθηκε στην Τσεχία (7%), στη Μάλτα (5%), στην Ουγγαρία (4%), στην Κροατία (4%), στη Ρουμανία (4%), στη Σλοβενία (4%). Στη Γερμανία, τη χώρα της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο εξαγωγικό εμπόριο (604,4 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2016), οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η συνολική αξία των εξαγωγών των χωρών της Ευρωζώνης τον Ιούνιο του 2016 ανήλθαν σε 178,8 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015, ενώ και οι εισαγωγές εμφανίζονται το ίδιο διάστημα να υποχωρούν κατά 5%. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω, η Ευρωζώνη σημείωσε αύξηση του πλεονάσματος του εμπορικού ισοζυγίου –κάτι, βεβαίως, που δεν ισχύει στην Ελλάδα, η οποία παραμένει ελλειμματική– στα 29,2 δισ. ευρώ, από 25,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015. Το εμπόριο εντός της Eυρωζώνης διαμορφώθηκε σε 150,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016, υποχωρώντας κατά 1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015, εξέλιξη η οποία από την αγορά αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 η αξία των εξαγωγών από τις χώρες της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε σε 1005,5 δισ. ευρώ, έναντι 1013 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας μείωση 1%. Το εξαιρετικά αρνητικό στοιχείο για την Ε.Ε. και κατ’ επέκτασιν για την Ελλάδα είναι ότι στο εξάμηνο υποχώρησαν οι εξαγωγές της προς όλους τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της σε ποσοστό από 2% –σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 (όπως στην περίπτωση των εξαγωγών προς ΗΠΑ και Καναδά)– έως 12%, που ήταν η μείωση των εξαγωγών προς τη Νότια Κορέα.

από τήν Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
kathimerinh.gr 

Clarissa Ward (πολεμική ανταποκρίτρια του CNN) ξεσπά για τη Συρία: Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, έτσι είναι η κόλαση (video)




Η Αμερικανίδα πολεμική ανταποκρίτρια του CNN Clarissa Ward κλήθηκε να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Συρία και τα λόγια της σοκάρουν, αν και δεν συγκινούν ιδιαίτερα τις ισχυρές δυτικές κυβερνήσεις.
Περιγράφοντας με πάθος όσα είδε με τα ίδια της τα μάτια, η έμπειρη δημοσιογράφος ανέφερε ότι ήδη από το 2012 είχε νιώσει
ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι η κόλαση, τονίζοντας ότι τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
από parapolitiki.com

Δείτε ένα σύντομο video των όσων είπε:


Αυτοί που αδιαφόρησαν για το «τι θα πει ο κόσμος»


Αν κάτι με γοητεύει φοβερά στις ιστορίες πίσω από τα μετάλλια της Άννας Κορακάκη και του Λευτέρη Πετρούνια, είναι η άρνηση τους να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους υπέρ της εθνικά μίζερης νοοτροπίας που λίγο-πολύ συνοψίζεται στην ανατριχιαστική φράση «τι θα πει ο κόσμος».

Κι αν η Άννα Κορακάκη είχε την...τύχη να μην καταλαβαίνει ουσιαστικά κανείς με τι ακριβώς ασχολείται, είμαι σίγουρος ότι ο Πετρούνιας θα είχε βαρεθεί να ακούει ότι ασχολείται με κάτι που είναι κυρίως «για τις αδερφές και τις μπαλαρίνες».

Κατά τα λοιπά θα ήταν φλύαρο να κάνω οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, όταν ο Αντώνης Καρπετόπουλος έχει γράψει πρόσφατα το παρακάτω:
Ναι, με συγκινούσαν πάντα πιο πολύ οι ιστορίες αθλητών, που εμφανίζονταν από το πουθενά και κέρδιζαν μετάλλια – με συγκινούσαν πάντα πολύ περισσότερο από τα κατορθώματα των αθλητών που είχαμε στο στίβο ή στην άρση βαρών, όταν κάναμε μαζική παραγωγή πρωταθλητών, επειδή είχαμε λεφτά για ξόδεμα. Ναι, δύσκολα θα έβλεπα μια συνέντευξη της Αννας ένα χρόνο πριν και μπορεί να μην τη δω κι ένα χρόνο μετά, αλλά στο εξής στους μεγάλους Αγώνες θα την περιμένω πάντα για να την καμαρώσω νικήτρια χωρίς να αισθάνομαι ότι μου το χρωστάει. Ναι, δεν γνώριζα το Μουρούτσο, τον Κακλαμανάκη, το Δήμα, την Μπεκατώρου, πριν πάρουν τα μετάλλια, αλλά τη στιγμή που τους έσφιξα το χέρι τη θυμάμαι ακόμα. Ναι, το μετάλλιο είναι της Αννας Κορακάκη και του μπαμπά της, αλλά όταν η Αννα έτρεξε να τον αγκαλιάσει πετώντας από πάνω την άγια ένταση, ομολογώ ότι ανατρίχιασα. Ναι, θυμήθηκα το φίλο μου τον Ηλία τον Μπαζίνα που αγαπούσε τη σκοποβολή και την Αγη Κασούμη για την οποία πάντα έτρεφα μεγάλη συμπάθεια γιατί είναι μια μεγάλη κυρία του αθλητισμού μας. 
Ναι, συγκινούμαι χωρίς ενοχές όταν ακούω τον εθνικό ύμνο και βλέπω την ελληνική σημαία να κυματίζει για την πρωτιά ενός δικού μας αθλητή στους μεγάλους αγώνες. Συγκινούμαι όχι γιατί «γονατίζει η υφήλιος μπροστά στην Ελλάδα», ούτε γιατί επιβεβαιώνεται «η υπεροχή της χώρας έναντι των εχθρών της», ούτε γιατί «υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε», αλλά γιατί ένα δικός μας παιδί έκανε το όνειρό του πραγματικότητα σε μια χώρα, που και για να ονειρεύεσαι κάποιος πάντα θα σου ζητήσει το λογαριασμό.
Θέλω απλά να πω τον επίλογο αυτής της υπέροχης καλοκαιρινής ιστορίας. Ενα κορίτσι από τη Δράμα σε ένα σπορ ιστορικό, δύσκολο και παγκόσμιο πήρε δυο μετάλλια στους Ολυμπιακούς και ναι έκανε   κόσμο να χαρεί και να συγκινηθεί– συγκίνησε ειδικά εκείνους που κατάλαβαν ότι τα κέρδισε με τη δουλειά της και την αξία της μόνη της. Και σε όποιον την επιτυχία του κοριτσιού ή τη δική μας χαρά και συγκίνηση θέλησε να τα φαρμακώσει λέω μόνο και από καρδιάς «άι σιχτίρ, σκατόψυχε».      
parapolitiki.com

Τό φετινό βραβείο ...δημοσιογραφίας (Πούλιτζερ μαζί μέ πέντε φάσκελα) έχουνε στήν τσέπη(!), "δικοί μας", τσανοκογλύφτες και σφουγγοκωλάριοι...

Δημοσιογραφικές αγιογραφίες που τιμούν το... λειτούργημα...

Με τέτοια ρεπορτάζ η δημοσιογραφία περνάει σε άλλο επίπεδο, δεν αποτελεί πια σκέτο λειτούργημα όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αλλά και κάτι παραπάνω. Κάτι ακόμα πιο... θεόπνευστο, βοήθειά μας.

Από...
δύο τρόπον τινά «κρατικά» και ιστορικά ΜΜΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Βήμα της Κυριακής, τα παραδείγματα. Το πρώτο αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα δημοσιεύματα αφορούν αμφότερα, τις επισκέψεις για τον Δεκαπενταύγουστο των δύο πολιτικών αρχηγών (ηγέτες δεν τους λες, έτσι;) στις γενέτειρές τους.
Σας παραθέτω μόνο τον πρόλογο, δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα λόγια για να καταλάβετε το μεγαλείο της... δημοσιογραφίας.

Πρώτα ο Βηματοδότης από το Βήμα της Κυριακής:

«Συγγνώμη, Κυριάκο, μπορείς να μου πεις τι τους έχεις κάνει εδώ πέρα και όλοι σε λατρεύουν;». Την ερώτηση αυτή έκανε η Μαρέβα Μητσοτάκη στον Κυρ. Μητσοτάκη μετά τις «εκδηλώσεις λατρείας», όπως τις χαρακτήρισε, που είδε για τον σύζυγό της στα Χανιά, όπου το ζεύγος παραθερίζει με τα παιδιά του. Η Μαρέβα, η οποία έχει ζήσει και άλλες διαφορετικές καταστάσεις στα Χανιά με τους Μητσοτάκηδες, δεν πίστευε στα μάτια της πόσο θερμά υποδέχονταν τον σύζυγό της οι Χανιώτες, αλλά και στη Νότια Κρήτη όπου πήγαν εκδρομή.

Και ιδού και η αρχή από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όχι με το πρωτόκολλο που επιβάλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.

Θα δοθεί μάχη για το βραβείο Πούλιτζερ φέτος, είναι σοβαροί αυτοί οι δύο διεκδικητές. Στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ξανά τη δημοσιογραφία (από την ανάποδη)...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σημείωση "Ν.Μ." : Ο υπέρτιτλος δικός μας.