Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Εσύ που κράζεις τους Μακρόν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ 

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΣΤΕ

Να πω μια σοβαρή κουβέντα που μου τριγυρνάει μέρες; Σιγά που δεν θα την πω. Εσύ που κράζεις τους Μακρόν, στα σοβαρά τώρα, νομίζεις ότι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να βγάζουν πέρα στην καθημερινότητά τους τέτοιες αντισυμβατικές (αυτή είναι η λέξη, δεν υπάρχει άλλη) επιλογές κάθονται ν ασχοληθούν με το τι λες εσύ, ή τους ταράζουν οι βλακείες τού καθενός; Σίριουσλι;

Νομίζεις ότι υπάρχει οτιδήποτε που μπορείς να πεις στη γυναίκα τού Μακρόν και να μην το χει ακούσει ήδη επί 500, από πίσω της, στη μούρη της, στα βλέμματα, στις αντιδράσεις, παντού;
Ή ότι υπάρχει κάτι να πεις σε κάποιον που ΄χει παντρευτεί άνθρωπο του ίδιου φύλου, ας πούμε, που δεν το χει ακούσει ήδη επί 1000, με όλους τους παραπάνω τρόπους;

Έχεις την παραμικρή ιδέα με τι θηρία έχει παλέψει αυτός για να υποστηρίξει αυτό που επέλεξε;
Όχι, δεν έχεις.
Δεν είναι η λεπτομέρεια τώρα το θέμα μας. Άλλος θέλει μικρότερο, άλλος μεγαλύτερο, άλλος γυναίκα, άλλος άντρα και άλλος αυτοκρατορικό πιγκουίνο. Τι με νοιάζει εμένα, εγώ είμαι η τελευταία που θα μιλήσω. Προσωπικά όταν ερωτεύτηκα αυτοκρατορικό πιγκουίνο το 'βγαλα χωρίς σκέψη βόλτα στον κόσμο, αντοχές να έχεις μόνο διότι ο κόσμος μπορεί να σε κάνει σκουπίδι έτσι για να περάσει την ώρα του. Είναι αυτό που όταν δεν έχεις δική σου ζωή ζεις τις ζωές των άλλων και κακίζεις μαζί τους που αυτοί μπορούν ενώ εσύ όχι, διότι εσύ έκανες την «κατάλληλη» επιλογή και τώρα έχεις κάνει τη ζωή σου ένα «κατάλληλο» Γκουαντάναμο, αλλά στα παιδικά πάρτι είσαι ρισπέκταμπλ, εκεί που πας με τους άλλους ρισπέκταμπλς και θάβεις τη γυναίκα του Μακρόν ή καμία σαν εμένα, σιγά το νέο...

Αυτοί που κάνουν αντισυμβατικές επιλογές και τις υποστηρίζουν δημοσίως είναι ειδική φυλή και να τους σέβεστε. Αυτό που κάνουν έχει τεράστιο κόστος καθημερινό και χωρίς τέλος, το 'ξεραν από την αρχή δεν είναι ηλίθιοι, αποφασισμένοι είναι. 

Κι αυτό για το οποίο αποφάσισαν να τραβήξουν το ζόρι, προφανώς τους είναι υπερπολύτιμο.

Μην τους το πειράξετε είναι η συμβουλή μου.

Δημοσιεύτηκε τό Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
 στό  harddog-sport.blogspot.com

Οδηγείτε ...προσεκτικά!

                                                                    του Αρκά

Καί στή ΣΥΡΟ : Ξαναζωντάνεψε τό ...ζιγκολίκι!...

Αφαντος ο… Δον Ζουάν της Σύρου - Στις 150.000 η λεία του από τις κυρίες

Τον «Δον Ζουάν» της Σύρου, που υπεξαίρεσε πάνω από 150.000 ευρώ από ευκατάστατες κυρίες του νησιού, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές. 
Ο επαγγελματίας απατεώνας κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για εξαπάτηση, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού που υπεξαιρέθηκε με δόλιο τρόπο.

Μετά τις καταγγελίες των θυμάτων, οι οποίες άργησαν να έρθουν, γιατί όλες οι γυναίκες ντρέπονταν τον στιγματισμό, αποκαλύφθηκε ότι ο «Δον Ζουάν» είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν.
Οι αστυνομικοί στους οποίους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης ανακάλυψαν ότι...

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, για την Πρωτομαγιά...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφης Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έκανε την...
ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της Πρωτομαγιάς:

Η σημερινή μέρα είναι σταθμός και αφετηρία μνήμης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους. Κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις που αμφισβητούνται και συνθλίβονται από νεοφιλελεύθερες, νεοσυντηρητικές αντιλήψεις.

Όσοι θεωρούν ότι η επιμονή στη λιτότητα είναι η μόνη απάντηση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο ας μην ξεχνούν ότι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετίζονται πρωτίστως με πολιτικές επιλογές. Εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ξανά για την πλήρη εργασία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική προστασία. Μόνο έτσι θα ανακόψουμε τον λαϊκισμό και τις ακροδεξιές φωνές που τρέφονται από την ανασφάλεια και τρέφουν με τη σειρά τους τον διχασμό. 

Οφείλουμε να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής για τις γενιές που έρχονται. Να χαράξουμε τη διαδρομή της επιστροφής για όσους έφυγαν. Να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό στην δική τους πατρίδα...

Η «παγανιστική» Πρωτομαγιά



Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έλκει την καταγωγή του από τις αρχαίες και παγανιστικές τελετές του μακρινού παρελθόντος.
Η σημασία της ημέρας για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Ο Μάιος πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια) το όνομα της οποίας προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, που σημαίνει τροφός και μητέρα.
Η Μάγια ταυτίστηκε επίσης, με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίον και αφιερώθηκε ο μήνας.
Στην Αρχαία Αθήνα γιόρταζαν τον ερχομό της άνοιξης με τριήμερη γιορτή, τα Ανθεστήρια.
Τα Ανθεστήρια τελούνταν την 11η ως και την 13η του μηνός Ανθεστηριώνος. Η πρώτη μέρα των Ανθεστηρίων ονομαζόταν «πιθοίγια», επειδή την ημέρα αυτή ανοίγονταν και δοκιμάζονταν για πρώτη φορά οι πίθοι με τον οίνο της χρονιάς. Η δεύτερη μέρα λεγόταν «Χόες», από το ομώνυμο οινοδοχείο και η τρίτη μέρα «Χύτροι», επειδή προσφέρονταν αγγεία με άνθη, μαγειρεμένα λαχανικά και πανσπερμία σιτηρών.
Επίσης, την τρίτη και τελευταία ημέρα εορτάζονταν τα Υδροφόρια προς τιμήν όσων χάθηκαν στον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα...

Γαλλία: Αφίσα-μήνυμα από το «Κοινωνικό Μέτωπο»...

... κατά Μακρόν και Λεπέν...

Διπλό είναι το σημερινό μήνυμα της ομάδας «Κοινωνικό Μέτωπο» του γαλλικού εργατικού συνδικάτου CGT, για την Πρωτομαγιά. 

Σε αφίσα που κυκλοφόρησε με αφορμή την εορτή της εργασίας, πρωταγωνιστούν ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. 

Οι φωτογραφίες των δυο προεδρικών υποψήφιων, συνοδεύονται από το μήνυμα προς τους Γάλλους ψηφοφόρους «Πανούκλα ή Χολέρα; Κοινωνικό Μέτωπο» και το χάσταγκ «#Δεν θέλουμε»...

Γιά τήν Πρώτη τού Μάη : Ευχές από τή "Νέα Μύκονο"...

...σ΄όλους τούς φίλους καί ιδιαίτερα στούς ανθρώπους τής εργασίας
Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης.
Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

(Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς καί γιά τήν Πρωτομαγιά στήν Ελλάδα δείτε μέ κλίκ στή : Βικιπαίδεια)

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά

131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη  βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.  
Αύξηση ωρών εργασίας, πλήρης ελαστικοποίηση  εργασιακών σχέσεων, μείωση αποδοχών, περιορισμός των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι μερικά μόνο παραδείγματα.
Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους - από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις  τελευταίες δεκαετίες - απέκτησε  ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε  πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση έδωσε  μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του  ευρωπαϊκού  κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα . Μάχη που,  στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων  έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.
Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις  κυβερνήσεις  ειδικά  στους  σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και  παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες  για εργασιακά  δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. «Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την Πρωτομαγιά...

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης νδ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται φέτος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τους επιφυλάσσει διαρκώς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Είναι φανερό ότι αδυνατεί να διασφαλίσει μια υποτυπώδη κανονικότητα για τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Τους εμπαίζει διαρκώς με μόνο στόχο την παραμονή της στην εξουσία, χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα ο φετινός εορτασμός να συμπέσει ουσιαστικά με το τέταρτο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή των κ. Τσίπρα - Καμμένου.
Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή.
Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ευκαιρίες, πρωτίστως για τη νέα γενιά.
Χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμό.
Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει τη σημερινή μέρα.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με αλλαγή πορείας η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα, θα διασφαλισθούν οι υπάρχουσες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Είμαστε αποφασισμένοι με σχέδιο και με διαρθρωτικές αλλαγές να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας για τα πραγματικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων.
Ο καθημερινός αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων τους γίνεται ακόμα πιο ουσιαστικός όταν βασίζεται στην αλήθεια».