Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Τvxs σκίτσο 07:55 | 10 Ιουν. 2016

Μας νίκησαν κλέφτες και βάνδαλοι...

"Η ήττα της πρωτεύουσας και της δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί γι’ αυτό, διαπληκτίζονται με τους συριζαίους για σαχλαμάρες: τι είπε ο Φίλης για τους «Παραιτηθείτε», τι θα γίνει με τον καημό του Σπίρτζη και πόσο αδειάστηκε τελικώς η Γεροβασίλη από το Μαξίμου. Κρίμα."

                                                                                                    *****


Σωκράτης Τσιχλιάς
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
Η πολιτεία ηττάται κατά κράτος από τους παρανόμους. Υποχωρούμε σε γνωστούς και αγνώστους, επιδρομείς με μολότοφ και ρόπαλα, κλέφτες, απλούς βανδάλους, που άλλοτε επειδή «δεν γουστάρουν» ο κ. Φλαμπουράρης να κατοικεί στα Εξάρχεια επιτίθενται ακόμη και στην πολυπληθή αστυνομική φρουρά του μένοντας ασύλληπτοι και άλλοτε κλέβουν αγάλματα, καίνε λεωφορεία, κάδους, Ι.Χ. αυτοκίνητα. Μετά την απόσυρση των τρόλεϊ από την Πατησίων κάποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας για να γλιτώσουν τις επιδρομές, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε απόγνωση προφανώς ευρισκόμενος, ανακοινώνει ότι θα αποσύρει τα αγάλματα που κινδυνεύουν να κλαπούν! Ακουσα τον κ. Γ. Καμίνη να επιχειρηματολογεί για την απόφασή του: «Ούτε μπορούμε να διαθέσουμε έναν αστυνομικό για κάθε άγαλμα ούτε να γεμίσουμε με κάμερες την πόλη, που δεν θα μας το επιτρέψει, άλλωστε, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων». Αρα φεύγετε να φεύγουμε! Αντί να ηγηθεί μιας πανστρατιάς που θα βρει τη λύση, ο κ. δήμαρχος δίνει το σήμα να το βάλουμε στα πόδια ακόμη μία φορά. Δηλώνει και αυτός υποταγή στον υπόκοσμο των ναρκωτικών, της πορνείας, του λαθρεμπόριου τσιγάρων και στους εχθρούς της αστικής δημοκρατίας. Τους ανακοινώνει ότι δεν έχουμε τον τρόπο, δεν έχουμε ιδέες, δεν έχουμε καινούργιους νόμους, δεν διαθέτουμε ικανές δυνάμεις ασφαλείας να κρατούν την Αθήνα πόλη ανοικτή για τους πολίτες που ζουν σε αυτήν και τους επισκέπτες της. Αντί να ξεσηκώσει το πολιτικό σύστημα και την πνευματική ελίτ να κοιτάξουν κατάματα το πρόβλημα και να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να το εξαλείψουν, προτείνει να κρυφτούμε.
Προφανώς και ο δήμαρχος έχει ελάχιστη ευθύνη για την κατάντια της πόλης, διαθέτει, όμως, το ειδικό βάρος ώστε να γίνει καταλύτης και δεν το χρησιμοποιεί.

Η ήττα της πρωτεύουσας και της δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί γι’ αυτό, διαπληκτίζονται με τους συριζαίους για σαχλαμάρες: τι είπε ο Φίλης για τους «Παραιτηθείτε», τι θα γίνει με τον καημό του Σπίρτζη και πόσο αδειάστηκε τελικώς η Γεροβασίλη από το Μαξίμου. Κρίμα.


από  τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

H μοναδική Σαπφώ Νοταρά



tvxs.gr 09:41 | 11 Ιουν. 2016
Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 1985, έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Σαπφώ Νοταρά. Η φωνή της σπουδαίας ηθοποιού, ένα ιδιαίτερα καλοδουλεμένο όργανο, έμεινε αξέχαστη μέσα από τις καταπληκτικές ατάκες της στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και ως θρυλική Κλημεντίνη στο «Ημερολόγιο ενός θυρωρού» στο ραδιόφωνο, και ως κυρία Κυριακή στην παραγωγή του Κ. Π. Παναγιωτόπουλου.

Γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1907, η Σαπφώ Χανδάνου όπως ήταν το κανονικό της όνομα, σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου που βρισκόταν στην οδό Νοταρά – εξού και το καλλιτεχνικό επώνυμό της. Ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής: Νέζερ, Κατερίνας, Λαμπέτη - Χορν, Εθνικό κλπ.
Στο θέατρο της Κοτοπούλη έπαιζε όλους τους ρόλους αντικαθιστώντας τη μεγάλη ηθοποιό στο εναλλασσόμενο ρεπερτόριο του θεάτρου μαζί με τη Γεωργία Βασιλειάδου, όταν η Μαρίκα Κοτοπούλη ταξίδευε στο εξωτερικό. Άλλωστε, ήταν ένας άνθρωπος με εκτόπισμα πολλών ανθρώπων μαζί, όπως παρατήρησε εύστοχα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Τσαρούχη, ο οποίος της έδωσε το ρόλο της κορυφαίας σε όλα τα χορικά των Τρωάδων του. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε πολλές ταινίες, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, o Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, κ.α.. Η μοναδική ερμηνεία της στην «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι ήταν και το κύκνειο άσμα της, το 1981. Ο θάνατος βρήκε τη Σαπφώ Νοταρά μόνη, σε ηλικία 78 ετών, στο διαμέρισμα της επί της πλατείας Κουμουνδούρου, σημερινής πλατείας Ελευθερίας, στον αριθμό 22 που πλήρωνε για εκείνη ένας άγνωστος θαυμαστής της.
Φιλμογραφία:

Τρία διλήμματα για την κυβέρνηση

Tvxs Ανάλυση  09:15 | 11 Ιουν. 2016
Η κυβερνητική πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με σκοπό να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο κύβος για τη διατήρηση του ορίου κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στο 3% ερρίφθη αλλά το αν θα πρόκειται για αναλογικότερο εκλογικό νόμο ή για απλή αναλογική δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. 
 
Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις για μείωση του μπόνους των 50 εδρών και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών αλλά σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της υλοποίησης της παραδοσιακής δέσμευσής τους για απλή αναλογική. Θεωρούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την εξαίρεση της ΝΔ, θα δυσκολευτούν να μην υπερψηφίσουν και εκ των πραγμάτων θα διαμορφωθούν συνθήκες αναδιάταξης του πολιτικού χάρτη. 
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής φέρεται να τάχθηκε υπέρ...

Η τεχνολογία αυτοκινήτου αποκαλύπτεται

Του Νίκου Λουπάκη

tvxs.gr 19:14 | 11 Ιουν. 2016
«TRANSPARENCY» – Διαφάνεια είναι το όνομα της νέας μόνιμης έκθεσης που διοργανώνεται από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς - FIVA 2016» και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Η έκθεση αποσκοπεί στο να παρουσιάσει την τεχνολογία που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπους αυτοκινήτων.  

Γράφει ο Νίκος Λουπάκης
Πέντε «διαφανή» αυτοκίνητα και τέσσερα εκπαιδευτικά μοντέλα των δεκαετιών από το ’40 έως το ’70, αναλαμβάνουν να αποκαλύψουν στο διερευνητικό επισκέπτη την τεχνολογία που «κρύβεται» μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Πρόκειται για τα Dodge ¾ Light Truck SWB (1940-45), Lancia Flavia Convertibile (1964), Bond Equipe Gt 4S (1967), Porsche 912 (1968) και Lotus Europa Twin Cam Special (1974).
Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν με τον εορτασμό των 50 χρόνων της FIVA (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικών Οχημάτων) και της ανακήρυξης του έτους 2016 ως «Έτους Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς» (World Motoring Heritage Year).
Η FIVA, στα πλαίσια αυτό του επετειακού εορτασμού εξασφάλισε την αιγίδα της UNESCO, ενέργεια που δείχνει τη διεθνή αναγνώριση του πολυετούς έργου της. Είναι η πρώτη φορά που η UNESCO, ως διεθνής οργανισμός που προωθεί τη διατήρηση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θέτει υπό την αιγίδα της τα ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Η έκθεση πραγματοποιείται επίσης και υπό την αιγίδα της της Εθνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΦΙΛ.Π.Α).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γεώργιου Καμίνη, του Προέδρου της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ. Κωνσταντίνου Μπακούρη και του Προέδρου της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α κ. Δημήτριου Βερναρδάκη.
 
Δυο λόγια για τα μοντέλα της έκθεσης

Επιασαν λευκό καρχαρία στ' ανοιχτά της Σύρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2016 03:15 |

Επιασαν λευκό καρχαρία στ ανοιχτά της Σύρου
Ο καρχαρίας, που είχε μήκος 1,60 μέτρων και βάρος 40 κιλών, πιάστηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βάρης και Μέγα Γιαλού.
 
Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στην Σύρο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για την ύπαρξη των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του…

Ο καρχαρίας, που είχε μήκος 1,60 μέτρων και βάρος 40 κιλών, πιάστηκε στ’ ανοιχτά της Σύρου, μεταξύ Βάρης και Μέγα Γιαλού.

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι του Αχλαδιού, όπου οι ψαράδες έβγαλαν τον καρχαρία, εξέφραζαν την ανησυχία τους «για την ύπαρξη της λοιπής οικογένειας», αφού όπως έλεγαν «στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρχουν οι γονείς και όχι μόνο… ».

Ο λευκός καρχαρίας επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού στην Ελλάδα παρατηρείται σε: Κέρκυρα, Κόρινθο, παράλια Ιονίου, Αιγαίο (Θερμαϊκός Κόλπος, Θάσος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), μέχρι τα τουρκικά παράλια στον Βόσπορο, αλλά και στην Κύπρο.

tanea.gr

Κοτζιάς: Η Ελλάδα έχει ζητήσει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

 Κοτζιάς: Η Ελλάδα έχει ζητήσει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
 Η Ελλάδα έχει ζητήσει εναλλακτικό σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ωστόσο, αναγνώρισε πως μέχρι τώρα η Τουρκία έχει στηρίξει όλες τις πλευρές της συμφωνίας της και χαρακτήρισε θετική τη μέχρι τώρα εφαρμογή της, επισημαίνοντας πως έχουμε μεγάλο περιορισμό της ροής των προσφύγων.

 Εστιάζοντας περαιτέρω στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να έχει επεξεργασμένο εναλλακτικό σχέδιο γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και παρατήρησε πως είναι η συνέπεια και όχι η αιτία των προβλημάτων.

«Το προσφυγικό κύμα είναι η συνέπεια των πολέμων σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ και στη φτώχεια της περιοχής, και ο μόνος που δεν φταίει γι' αυτό είναι χώρες όπως η Ελλάδα» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «άλλοι φταίνε και άρα πρέπει και άλλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 Επισήμανε, επίσης, ότι η Αυστρία για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια κάλεσε την Ελλάδα στην επόμενη σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια «μετά τις σαφείς ελληνικές διπλωματικές κινήσεις», όπως την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως και την...

Σκηνικό διασυρμού της χώρας στον Πειραιά λόγω απεργίας

 «προσωρινή έστω απεμπλοκή» ζητά ο Δρίτσας

Μετά από τη σημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων ξένων επιβατών κρουαζιερόπλοιων, που κάποιοι παράγοντες του λιμανιού χαρακτηρίζουν «διασυρμό της χώρας», ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί μεν τους εργαζόμενους στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης να επιλέξουν «εναλλακτικές μορφές διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους», πλην όμως για ακόμη μια φορά αποφεύγει να τους καλέσει με ξεκάθαρες κουβέντες να σταματήσουν την απεργία
Αντιθέτως, τους διαβεβαιώνει πως επιχειρεί να διασφαλίσει δικαιώματα που προκύπτουν από τον γενικό κανονισμό προσωπικού ενός δημόσιου οργανισμού, τη στιγμή που η εισηγμένη ΟΛΠ Α.Ε. βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ιδιωτικοποίησής της.
Η χλιαρή, όπως χαρακτηρίζεται, παρέμβαση το υπουργού, εκτός από το ότι εκτιμάται ότι θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα, έρχεται ίσως με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Από το πρωί, χιλιάδες ξένοι τουρίστες κρουαζιερόπλοιων που επιχειρούν να επιβιβαστούν ή αποβιβαστούν σε αυτά, διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών τους ή των ιδίων και αναγκάζονται, πολλοί από αυτούς ηλικιωμένοι, να διανύσουν αποστάσεις που προσεγγίζουν ακόμη και χιλιόμετρο μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον Πειραιά καυτηριάζουν το γεγονός πως δεν έχει επιτραπεί στη διοίκηση του ΟΛΠ να προσφύγει σε ένδικα μέσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, που φιλοδοξεί να γίνει κέντρο της κρουαζιέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού:
«Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό που να αφήνει περιθώριο...

Λ. Κατσέλη: Οι τρεις προϋποθέσεις για την άρση των capital controls


INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:52 | 10 Ιουν. 2016
1Το Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα. Τι έγινε στο χθεσινό EuroWorkingGoup. Εκταμίευση έως τις 20 Ιουνίου;
 
2Νέος εκλογικός νόμος «εδώ και τώρα», νέο Σύνταγμα το 2021. Το μήνυμα Τσίπρα και το σχέδιο της κυβέρνησης για τις θεσμικές αλλαγές. 
3. Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Τη νέα σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στον ΟΛΠ και το ελληνικό δημόσιο ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού.
4. Τι δείχνει η έρευνα των ιατροδικαστών για τον Μαυρίκο. Ταυτοποιήθηκε και επίσημα μέσω DNA ότι ο νεκρός είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος
5. Κι όμως, η Ασφάλεια μας φακέλωνε και το 1982. Η μεγάλη έρευνα του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. 
6. Το Euro ανοίγει αυλαία: Οι όμιλοι και το πρόγραμμα, αλλά και επεισόδια με Άγγλους στη Μασσαλία πριν ακόμη ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή [Βίντεο]. Επίσης, Δώδεκα ταινίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. 
7. Το τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι. Η σορός του ξεκίνησε την τελευταία της διαδρομή, μήκους 30 χλμ, στο Λούιβιλ του Κεντάκι, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για να αποχαιρετίσουν τον θρύλο της επαγγελματικής πυγμαχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ 18.000 Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν για τη διαθρησκευτική τελετή. 
8. Συνάντηση Αυστριακών και Γερμανών ακροδεξιών για «κοινό πρόγραμμα και στόχους». Επιδιώκουν την «ευρωπαϊκή συνεργασία» αλλά απορρίπτουν το μοντέλο της Ε.Ε.
9Μηχανισμός Αντικυθήρων: Τα μυστικά του αρχαιότερου... tablet. «... Βλέπουμε να υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής ήδη μέσα στο Μηχανισμό, τόσο στις επιγραφές όσο και στους αριθμούς 76, 19, 223 και αποδεικνύουν, όχι μόνο αυτοί αλλά και όλη η δομή του Μηχανισμού, ότι εντέλει είναι και η υπογραφή αυτού που τον έφτιαξε. Μας λέει καθαρά είμαι ένας πυθαγόρειος». 
10Toξικές τροφές λόγω κλιματικής αλλαγής. Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την ασφάλεια των τροφίμων.

Αυλαία για τα «Ποσειδώνια 2016»


Ποσειδώνια Από την έκθεση

Αυλαία έπεσε για τα «Ποσειδώνια 2016» το απόγευμα της Παρασκευής στα οποία σημειώθηκε ρεκόρ επισκέψεων με πάνω από 22.000 επαγγελματίες της ναυτιλίας να συμμετέχουν στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση. Οι εκθέτες ανήλθαν στους 1.800 από 90 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 40.000 τ.μ του εκθεσιακού χώρου στο Metropolitan Expo.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αύξηση της τάξης του 14% σε αριθμούς επισκεπτών σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών πριν από δύο χρόνια, είναι ενδεικτική της δυναμικής των "Ποσειδωνίων", ενισχύοντας παράλληλα τη φήμη, την εικόνα και την απήχησή τους ως το απόλυτο ναυτιλιακό γεγονός.
Ήδη και πριν ακόμη ξεκινήσει η αποσυναρμολόγηση των εντυπωσιακών περίπτερων της έκθεσης, οι διοργανωτές είχαν κατακλυστεί από κρατήσεις για ακόμη μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο για την επόμενη έκθεση των Ποσειδωνίων, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 4-8 Ιουνίου 2018.
«Τα Ποσειδώνια 2016 δημιούργησαν νέα ρεκόρ όσον αφορά τον εκθεσιακό χώρο, τον αριθμό των συνεδρίων και σεμιναρίων αλλά και τον αριθμό των επισκεπτών, καταδεικνύοντας έτσι την καθολική αποδοχή που απολαμβάνει η διοργάνωση από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. και πρόσθεσε:
«Η ψήφος εμπιστοσύνης των εκθετών που συμμετέχουν σταθερά στην έκθεση είναι μια αναγνώριση που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και μας δίνει την ώθηση να εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά για να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία για όλους όσοι μας τιμούν με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους κάθε δύο χρόνια», πρόσθεσε.
Η διοργάνωση «Ποσειδώνια 2016» πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η διοργάνωση της έκθεσης τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, του δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Αμερικανική κυβέρνηση : «Σεβαστείτε την Αγιά Σοφιά»...


Την αντίθεσή της στις ενέργειες της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας, που στοχεύουν την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση...
του «Έθνους», στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην Εθνική Λέσχη Τύπου της Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, είπε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Αγία Σοφία ως ένα μνημείο ιδιαίτερης σημασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοση της και την πολύπλοκη ιστορία της».

Ο κ. Τόνερ, κλήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που προηγήθηκε, να απαντήσει σε ερώτημα που αφορούσε την κύρωση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν της συνταγματικής τροποποίησης για την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας, που στοχεύει βασικά τους Κούρδους βουλευτές. Είπε τα εξής:
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι πως αυτή η τροποποίηση θα επιδράσει περιοριστικά στην ελευθερία του λόγου σ’ ολόκληρη την Τουρκία. Αποτελεί κοινό δόγμα σε δημοκρατικές κοινωνίες η ισότητα έναντι του νόμου. Πιστεύουμε πως η ελευθερία να εμπλέκεσαι σε ελεύθερο διάλογο και η πολιτική ομιλία πρέπει να προστατεύονται εκ του νόμου. Αυτό οπωσδήποτε σχετίζεται με την ομιλία αιρετών αντιπροσώπων των πολιτών μιας χώρας».
Ο αναπληρωτης εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίζουν να επιτηρούν στενά την κατάσταση.
«Θα εκφράσουμε τις ανησυχίες μας προς την τουρκική κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Τέλος ο κ. Τόνερ ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι το αμερικανικό  Πεντάγωνο αναπτύσσει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω», είπε, «τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν αυτά τα δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, αν όντως υπάρχουν».
Μιχάλης Ιγνατίου 
ethnos.gr

Η Μαρία της «σιωπής», διοικητής στην Σαντορίνη…

Το νησί της Σαντορίνης, πριν από λίγες ημέρες, έγινε ακόμα ομορφότερο, καθώς το αστυνομικό τμήμα στα Θήρα απέκτησε γυναίκα διοικητή, την...
αστυνόμο 'Α, Μαρία Καραγιάννη. Η γυναικεία παρουσία στην καρέκλα του διοικητή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους της περιοχής. Πρώτη φορά μια όμορφη, ομολογουμένως, γυναικεία παρουσίααναλαμβάνει τις ευθύνες μιας ανδροκρατούμενης θέσης.

Η διοικητής γεννήθηκε στην Καλαμάτα, στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και πολύ σύντομα πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Η κυρία Καραγιάννη εκτός από την στολή έχει και άλλη μια αγάπη, αυτή της συγγραφής. Μυθιστόρημα της, μάλιστα, έχει εκδοθεί και τιτλοφορείται «Στη σκιά της σιωπής»...
 

«Έφυγε» ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος...

Νοσηλευόταν στο ΚΑΤ με σοβαρά προβλήματα υγείας...

O Γιάννης Μιχαλόπουλος, έφυγε, σήμερα τα ξημερώματα, από τη ζωή στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στο οποίο νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο...
γνωστός ηθοποιός, ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927 αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας την τελευταία δεκαετία.

Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», και άλλες. Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το «Ορκιστείτε παρακαλώ», από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές κωμικές σειρές της δεκαετίας του 1980, όπου πρωταγωνιστούσε ως δικαστής...
 

Τον έκαψαν, για να μην τους κάψει...

Μία ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο τουίτερ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο...
κ. Παπαδημούλης σχεδόν έβγαλε το δικό του πόρισμα για το φρικτό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου, αφού όπως υποστήριξε κάποιοι «έκαψαν» τον εκδότη «για να μη τους κάψει».(ΕΔΩ)

«Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής οδού. Τον έκαψαν για να μη τους κάψει» ήταν το σχόλιο που ανέβασε στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Την ίδια ώρα, η αστυνομία δεν έχει υιοθετήσει το σενάριο της δολοφονικής ενέργειας, αφού, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έως τώρα δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού.

Καταιγιστικά είναι τα σχόλια των χρηστών του twitter, οι οποίοι εγκαλούν τον Δημήτρη Παπαδημούλη για λάσπη στον ανεμιστήρα και τον προτρέπουν αν έχει στοιχεία για τις αιχμές που αφήνει να τα παρουσιάσει.

Συγκεκριμένα, η αποστροφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως τον έκαψαν για να μην τους κάψει ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από αποδείξεις για τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου...
 

Έπεσαν στην παγίδα του Τσίπρα...

Κάποιες φορές, είναι να απορείς. Η Αντιπολίτευση, Αξιωματική αλλά και… μικρότερη, έκαναν ένα ακόμη απρόσμενο δώρο στον Αλέξη Τσίπρα, με τη στάση αρνητισμού που...
επέλεξαν να κρατήσουν στο θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί ουσιαστικά να… κυβερνήσει, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2015, και αφού έχει πλέον αφήσει πίσω του την εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης. Αναζητεί λοιπόν εκ των πραγμάτων, θετική, προωθητική ατζέντα.

Το Σύνταγμα και η Αναθεώρησή του, αποτελούν τον πυρήνα μιας τέτοιας στρατηγικής. Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι το Σύνταγμά μας χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Και ακόμη πιο… προφανές, ότι στη σημερινή κρίση δεν μπορούμε να πορευτούμε προς την έξοδο και την υπέρβασή της, με φανατική τυπολατρία.

Με την αρνητική στάση τους λοιπόν, και την επίκληση της πρόνοιας του Συντάγματος… να μην αλλάζει, η Αντιπολίτευση χαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα τον ρόλο του μεταρρυθμιστή. Και η ίδια καθηλώνεται στη συντήρηση.

Φυσικά, υπό το βάρος της φορολαίλαπας, όλα αυτά φαντάζουν ήσσονος σημασίας. Σε επίπεδο διαμόρφωσης και διαχείρισης της ατζέντας ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε και πάλι να βγει στον αφρό…

ysterografa.gr