Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Αποκριάτικος χορός, μεθαύριο, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου...

Αγαπητοί Φίλοι,
Το Σωματείο "Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" σας προσκαλεί σε αποκριάτικο χορό στις 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 2:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο Apaggio στον Ορνό. 

Θα γίνει και διαγωνισμός μαγειρικής με γλυκιές και αλμυρές πίτες! 

Είσοδος με πλήρες μενού: 15 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά), τηλ. κρατήσεων: 698 3611 409.

Σας περιμένουμε μασκαρεμένους ή όχι για να διασκεδάσουμε!! 

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Η περιστασιακή ομοιότης τής Μυκόνου μέ τή γέφυρα "Pont neuf" στό Παρίσι καί άλλα αξιοθέατα...

 Η κατάσταση στήν οποία έχουν περιέλθει ορισμένοι νησιωτικοί δήμοι τής χώρας...
Κατηγορία Αρχιτεκτονική                                                                                                                                 
Σε μία προσπάθεια  να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που χαρακτηρίζονται για την αισθητική τους αρτιότητα, σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία από τη γέφυρα Pont Neuf στήν πρωτεύουσα τής Γαλλίας.

Ποιός τά χέζει τά Πούλιτζερ;...!

Ενας φρικαλέα ατάλαντος τηλεοπτικός ρεπόρτερ
Πάλι λάθος φόκους έχουμε κάνει.
Νομίζω.
Ο υπάλληλος του ΣΚΑΙ (διότι όποιος δέχεται να κάνει τέτοιο πράγμα είναι υπάληλος, δεν είναι δημοσιογράφος) αυτοσκηνοθετήθηκε να προσπαθεί να τραβήξει 100 χιλιάρικα από το ΑΤΜ, διότι το θεώρησε ευφυές τηλεοπτικό εύρημα και ίσως και να ήταν. Το 1930, αν υπήρχαν ΑΤΜ. Ή τηλεόραση.

Αυτό, όμως, δεν ήταν παρά μια ατυχής στιγμή ενός φρικαλέα ατάλαντου τηλεοπτικού ρεπόρτερ, που έχει μάθει "τηλεόραση" από φρικαλέα ατάλαντους ανθρώπους και εργάζεται σε ένα κανάλι με φρικαλέα ατάλαντους τηλεοπτικούς προϊσταμένους ειδήσεων, που πέραν της αισχρής προπαγάνδας που κάνουν, καταστρέφουν και την τηλεόραση ως Μέσον.
Δεν είναι το μόνο του είδους ο ΣΚΑΙ, φυσικά...
Το σημαντικό είναι άλλο, όμως:
Μετά πήγε να κάνει "ρεπορτάζ".
Ρωτώντας διάφορους εντελώς άσχετους, έτσι στο εντελώς άσχετο, στο δρόμο, αν θα τους έδινε η Τράπεζα 100 χιλιάρικα, κι επειδή οι διάφοροι εντελώς άσχετοι έλεγαν "εμένα, απαπα, αποκλείεται", στοιχειοθετήθηκε το θέμα, αποδείχθηκαν τα πάντα, έγινε η έρευνα, βγήκε το πόρισμα, ποιος τα χέζει τα Πούλιτζερ.
Οι προϊστάμενοί του αυτουνού θα 'πρεπε να ντρέπονται.
Όπως και οι προϊστάμενοι της Ακριβοπούλου, που φώναζε με ανοιχτά μικρόφωνα "μην μιλάς, μιλάει ο υπουργός, θα μιλήσει όσο θέλει ο υπουργος".
Γενικά, διαφορος κόσμος θα ΄πρεπε να ντρέπεται.
Γενικά και ειδικά.


- από το fb της Μαρίας Δεδούση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"  καί είναι φράση παρμένη από τό κείμενο

Το επίκαιρο σκίτσο της ημέρας...



Ευάγγελος Αντώναρος: Τίς επόμενες ημέρες ανακοινώνει πολιτική κίνηση... (VIDEO)

Πολιτική κίνηση στη Κεντροδεξιά: 
«Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», λέει ο Αντώναρος


Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, στις επόμενες μέρες θα υπάρξει η δημοσιοποίηση θέσεων για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. «Θα είναι μία σύντομη διακήρυξη αρχών και θέσεων που θα τοποθετεί αυτό που πιστεύουμε μέσα στο πολιτικό χώρο. Θα υπάρχουν υπογραφές και από νέα πρόσωπα καθώς θα δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που μέχρι στιγμής δεν είχαν μετάσχει στην πολιτική» τόνισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι πρόθεση είναι να δώσουν το παρών με έναν συνδυασμό στις ευρωεκλογές.

Η Ωκεανίς «πρό τών πυλών»...

«Έρχεται ιστορικός χιονιάς» 
«Είμαστε προ τον πυλών ενός πιθανότατα ιστορικού χιονιά» γράφει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναφερόμενος στην «Ωκεανίδα», όπως ονομάστηκε από το μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.
«Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες ου Σαββάτου και από την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία ότι θα χιονίζει κατά διαστήματα έως και τις πεδινές περιοχές ή ακόμη και τοπικά σε παραθαλάσσια τμήματα.Προφανώς από το πρωί του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας δίνουν υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά περιόδους οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές και επομένως λόγω και των θερμοκρασιών που θα επικρατούν θα υπάρξουν και αξιόλογες χιονοστρώσεις σε αρκετά τμήματα των διαμερισμάτων που σας προανέφερα. Προφανώς θα χιονίσει κατά περιόδους και στη Θεσσαλονίκη [...] Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σχεδόν στις περισσότερες της ηπειρωτικής Ελλάδας κατά 8-10 και τοπικά ακόμη και 11-12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα», αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. 
(18:52 | 21 Φεβ. 2019)

Έπιασαν τουλίνες -συνολικά- 300 κιλών...

Αυτή ήταν ψαριά...
Έπιασαν τόνους συνολικούς βάρους 300 κιλών...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Είναι να μη σου πάει καλά η ψαριά. Γιατί αν είσαι τυχερός (και επαγγελματίας βέβαια ώστε να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό) μπορείς να κάνεις... θαύματα. 

Όπως οι ψαράδες που βγήκαν με το αλιευτικό τους στα ανοικτά της Νάξου και επέστρεψαν στο νησί με ψαριά πάνω από 300 κιλά...

Δύει τό «άβατο» τών θυρίδων...

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας και οι θυρίδες


Ενημέρωση υποχρεούνται να παρέχουν οι τράπεζες στις φορολογικές αρχές για όλους τους τύπους των τραπεζικών προϊόντων που έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σ΄ αυτές εφόσον τους ζητείται, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου. Βάσει της απόφασης, οι τράπεζες θα ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές όταν δέχονται σχετικό αίτημα από αυτές αν ο φορολογούμενος ή επιχείρηση διατηρεί σ΄ αυτές καταθετικούς λογαριασμούς, δανειοδοτικούς ή και θυρίδες.

Η απόφαση προβλέπεται ότι οι τράπεζες εφόσον ο φορολογούμενος είναι πελάτης τους θα ενημερώνουν για τους ακόλουθους τύπους προϊόντων που κατέχει:
- Καταθετικός πρώτης ζήτησης
- Καταθετικός προθεσμιακός
- Χορηγητικός
- Επενδυτικός
- Τραπεζική Θυρίδα
- Λογαριασμός Πληρωμών

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

από: naftemporiki.gr
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)



ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : Οι θυρίδες ανοίγουν μόνο μέ εισαγγελική παρέμβαση ή μέ δικαστική απόφαση. Μέ κανέναν άλλο τρόπο. Οι τράπεζες θά ενημερώνουν στό εξής τις φορολογικές αρχές, όταν δέχονται σχετικό αίτημα από αυτές, γιά τήν ύπαρξη θυρίδας καί όχι γιά τό περιεχόμενο, στό οποίο, άλλωστε, δέν έχουν πρόσβαση καί τό αγνοούν.  
-O υπέρτιτλος είναι δικός μας.

Ρεκόρ τουριστικού συναλλάγματος -πέρσι- αλλά τό ναυτιλιακό περισσότερο...

Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε το 2018 το τουριστικό
Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2018 ανήλθε στα 16.629,9 εκατ. ευρώ έναντι 14.473,8 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν σημειώνοντας άνοδο κατά 14,9%. Πεκόρ νβ
Τα 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ για το ύψος του τουριστικού συναλλάγματος το οποίο ανήλθε στα 16.112,6 εκατ. ευρώ έναντι 14.630,1 εκατ. ευρώ το 2017 σημειώνοντας άνοδο 10,33%. Η άνοδος του τουριστικού συναλλάγματος οφείλεται στην σημαντική αύξηση κατά 10,8% των τουριστικών αφίξεων οι οποίες ξεπέρασαν τα 30 εκατ. Το 2018 δεν σημειώθηκε ρεκόρ στο ύψος του ναυτιλιακού συναλλάγματος, ωστόσο λόγω της καλής πέρυσι πορείας της ναυλαγοράς η ελληνική ναυτιλία πρόσφερε κάτι περισσότερο σε συνάλλαγμα στη χώρα από ό,τι ο τουρισμός. Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2018 ανήλθε στα...