Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ο ινδιάνος αρχηγός μίλησε τή γλώσσα τής αλήθειας γιά τή φωτιά τής Αμαζονίας...

Ινδιάνος αρχηγός κατά Μπολσονάρου...
"Πρέπει τον ξεφορτωθούμε γρήγορα"... 
Ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε κατηγορεί τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε για τον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πρόεδρο ο διάσημος ινδιάνος αρχηγός μαχητικός υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει», συνέχισε ο γηραιός ινδιάνος αρχηγός κατηγορώντας τον Μπολσονάρου ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτομίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων.

«Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση», επισήμανε ο 89χρονος Ραόνι που αγωνίζεται για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων κοινοτήτων.Ζητώντας εξωτερική βοήθεια τόνισε πως:

Ετών 81 : Διαπλέει μέ windsurf τό πέρασμα Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης (18 ναυτ. μίλια)

Για ρεκόρ Γκίνες το εγχείρημα 81χρονης να διανύσει 18 μίλια με windsurf
Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με windsurf και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Δηλώνει πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.
Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει...

Πότε τελειώνει τό (τουριστικό) καλοκαίρι στήν Ελλάδα;...

Στην Ελλάδα, το καλοκαίρι δεν τελειώνει τον Αύγουστο...

Φθινοπωρινές διακοπές με χρώμα καλοκαιριού υπόσχεται για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα στους υποψήφιους επισκέπτες των τουριστικών της προορισμών, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά να ορίζεται έως τις 31 Αυγούστου, ωστόσο το Φθινόπωρο και συγκεκριμένα οι δυο πρώτοι μήνες του, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για πολλούς Έλληνες να ξεκινήσουν ή ακόμα να συνεχίσουν τις διακοπές τους στους ελληνικούς προορισμούς, που κατά κοινή ομολογία έχουν αποφορτιστεί από την μεγάλη ένταση του εισερχόμενου τουρισμού.

Την ίδια στιγμή οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες προσφέρονται σε...

Η ανωφελής λογοδιάρρροια πολιτικών και κομμάτων...

Η αφόρητη λογόρροια...
... πολιτικών και κομμάτων...
Όταν είσαι ΣΥΡΙΖΑ και μιλάς για το Μάτι, απαιτείται φειδώ στα λόγια σου και αυτοσυγκράτηση. Εχεις 102 νεκρούς εκεί. Υπάρχει δεδομένη η διαχειριστική ανεπάρκεια των τότε ιθυνόντων, των δικών σου. Και πλήρωσε τεράστιο πολιτικό κόστος το κόμμα σου, το οποίο δεν ευθύνεται για τις εν γένει αμαρτίες της περιοχής.

Γι όλους αυτούς τους λόγους είναι ανόητο, άχαρο και εξοργιστικό να ειρωνεύεσαι τον Μητσοτάκη, επειδή επισκέφθηκε το καθαρό πλέον «οικόπεδο-βόμβα». Ούτε βεβαίως μπορείς να μιλάς εξίσου ειρωνικά για κρέμες που θα μοιράσει στους εγκαυματίες η κυβέρνηση...

Ο κ. Τάκης αυτά. Ως γουοναμπί Ουελμπέκ...

Kύριε Τάκη Αρκά μου...
Ο κύριος Τάκης Θεοδωρόπουλος μας ενημέρωσε ότι η μικρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ «αξιοποιεί ψυχολογικά σύνδρομα για την επίτευξη των στόχων της. Πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και την ταλαιπωρούν διάφορες ιδεοληψίες. Υπηρετεί τη νεογλώσσα της πολιτικής ορθότητας και τη θρησκεία της οικολογίας». Ως εκ τούτου, η Γκρέτα «είναι η κόρη που δε θα ήθελε να έχει». Ο κ. Τάκης αυτά. Ως γουοναμπί Ουελμπέκ.

Ο κύριος Αρκάς μας ενημέρωσε ότι η πολιτική ορθότητα σαν τυφώνας σαρώνει τον πλανήτη και δεν τον αφήνει (τον κύριο Αρκά) να είναι η φλόγα που τρεμοφέγγει στο τελευταίο προπύργιο του ελεύθερου κόσμου, στο Ακρωτήριο Πρώτο Θέμα. Δεν τον αφήνει να φωτίζει χοντρές, αδερφές, μαύρους, πράσινους και άλλα εξωτικά πτηνά που φωνάζουν «για να δώσουν νόημα στη μίζερη ζωή τους». Ή αλλιώς: δεν είναι σεξιστής ο Αρκάς. Αυτές είναι τσούλες. Και χοντρές.

Μια υποψία βασανίζει το φτωχό μυαλό μου: μήπως ο κύριος Αρκάς και ο κύριος Τάκης δεν είναι δύο. Μήπως είναι ένας. Για την ακρίβεια, ένας γραφικός μπάρμπας στο καφενείο του χωριού που φωνάζει «χοντρά αστεία» για να ακουστεί πάνω από το τάβλι και την πρέφα. Πάντα μουτρωμένος γιατί ποτέ δεν τον καταλαβαίνουν.

Δεν είναι ότι δε σ’ αφήνουμε να μιλήσεις κύριε Τάκη Αρκά μου, είναι ότι κυλάς αργά και βασανιστικά στην κοιλάδα της μισάνθρωπης και άτεχνης κοινοτοπίας. Στη μπαναλιτέ της δήθεν πρόκλησης.

Πόσο βαρετός και προβλέψιμος πια. Σαν ομιλία μικροβιοτέχνη χορηγού σε γκαλά του Tea Party στο φουαγιέ του Adam’s Mark Hotel στο Κάνσας Σίτι ένα μελαγχολικό απόγευμα του φθινοπώρου...

Από το FB του Antiphono Kostis Papaioannou

 Γιά τήν Γκρέτα Τούνμπεργκ δείτε ΕΔΩ 
καί γιά τόν Μισέλ Ουελμπέκ  ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος είναι φράση τού κειμένου καί 
προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"