Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                                  ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (22.01.17)

Ρευστοποιούν λίρες οι Έλληνες...

για να πληρώσουν φόρους και χαράτσια...
Ρευστοποιούν λίρες για να πληρώσουν φόρους και χαράτσια οι Έλληνες - Κεντρική Εικόνα
Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις αγοραπωλησίες λιρών το 2016, που δημοσιεύει η...
«Καθημερινή της Κυριακής» δείχνουν ότι οι Έλληνες ρευστοποιούν λίρες για να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το 2016 οι Έλληνες ρευστοποίησαν υπερδιπλάσιο αριθμό χρυσών λιρών Αγγλίας, σε σχέση με αυτές που αγόρασαν.

Συγκεκριμένα από τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), που επεξεργάστηκε τις αγοραπωλησίες στη διάρκεια του 2016, προέκυψε ότι πέρυσι οι πολίτες εξαργύρωσαν συνολικά 56.972 χρυσές λίρες έναντι 27.080 που αγόρασαν.

Το 2015, όποτε είχαμε και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (28 Ιουνίου), οι οποίοι συνεχίζονται έως σήμερα, παρατηρήθηκε η εξής εικόνα:

Ο καρτουνίστας Tom Janssen περιγράφει το «σκληρό» Brexit της Τερέζα Μέι...

Το «σκληρό» Brexit της Τερέζα Μέι
                                                                                                             ...από tvxs.gr 22/1/'17


«Όχι» Μοσκοβισί σε περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα


Να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας και να μην απαιτούνται ολοένα και περισσότερα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, ζητεί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι είναι φυσιολογικό να ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να έχουν «διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις».
«Από τότε που ανέλαβα στο Eurogroup πριν από πέντε χρόνια, έχω την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ θέση στους κόλπους της Ε.Ε.. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, και δεν μιλάω μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, έχουν συναινέσει σε δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα ανακάμπτει...

Η λογική του Ντόναλντ Τραμπ...

Ντόναλντ Τραμπ
Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ συχνά παρουσιάζονται ως μια ακατάσχετη σειρά προκλήσεων χωρίς εσωτερικό ειρμό και χωρίς μια βάση στρατηγικής ανάλυσης.

Πολλοί αναλυτές εστιάζουν στις...
τοποθετήσεις ανθρώπων του στις θέσεις-κλειδιά ώστε να κατανοήσουν την κατεύθυνση της πολιτικής του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Θα υποστηρίζαμε όμως ότι οι απόψεις Τραμπ δεν είναι αποτέλεσμα παρορμητισμού.

Εκφράζουν δύο βασικά ρεύματα σκέψης που έχουν αναδειχθεί μάλιστα από πολύ σημαντικούς θεωρητικούς.

Το ένα είναι ο φόβος ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν τον λευκό, προτεσταντικό, αγγλοσαξονικό χαρακτήρα τους «υποκύπτοντας» στην αυξανόμενη κοινότητα των Λατινοαμερικανών και των Ασιατών.

Ο Σάμιουελ Χάντιγκτον στο βιβλίο του «Who Are We? The Challenges to America’s National Identity» θέτει ακριβώς αυτό το θέμα.

Το δεύτερο είναι επίσης η έντονη ανησυχία ότι η αμερικανική αυτοκρατορία βρίσκεται σε πορεία παρακμής και πτώσης. Μια σειρά από πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους, είτε στην Αριστερά είτε στη Δεξιά, το έχουν υποστηρίξει.

Μια Αμερική που παραμένει ανοιχτή στις ροές, οικονομικές, πληθυσμιακές και πολιτιστικές, θα γίνεται...

Τέλη κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα από το 2018...

...έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία του νέου συστήματος...
Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλη κυκλοφορίας
Τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την...
καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας) επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία του νέου συστήματος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018 με στόχο την υιοθέτηση και εφαρμογή «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας» ώστε «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος», επισημαίνει η υφυπουργός. Η κ. Παπανάτσιου δεν αποκλείει για φέτος και εφόσον συντρέχουν λόγοι να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύει...

«Είδε ο ...Μπέπε Γκρίλο τή γενιά του κι αναγάλιασε η καρδιά του»!

«Αρκετά αισιόδοξος» για την προεδρία Τραμπ ο Μπέπε Γκρίλο...
Την στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σε συνέντευξή του στη...
γαλλική εφημερίδα "Le Journal du Dimanche".
Ερωτηθείς για την προεδρία Τραμπ ο Γκρίλο δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος». «Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ.  Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», είπε ο Γκρίλο.

«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει», πρόσθεσε, σημειώνοντας:

Τετρακόσια εντάλματα σύλληψης σε όλη την Τουρκία...

σε...48 επαρχίες σε όλη τη χώρα...
Αποτέλεσμα εικόνας για σύλληψεις σε όλη την Τουρκία
Σε συνέχεια των μαζικών διώξεων  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 400 ανθρώπους σε...
48 επαρχίες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το κανάλι Haberturk, οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή ανταλλαγής...

Καταρρίπτονται οι κατηγορίες εναντίον της Αθήνας...

Ο Άιντε πρότεινε τις τριμερείς στη Γενεύη...
Καταρρίπτονται οι κατηγορίες εναντίον της Αθήνας: Ο Άιντε πρότεινε τις τριμερείς στη Γενεύη

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τις...
κυβερνήσεις των τριών εγγυητριών δυνάμεων, της Τουρκίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας, ότι η Διάσκεψη της Γενεύης θα ήταν διήμερη, όχι μονοήμερη, και θα ολοκληρωνόταν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. 

Από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το mignatiou.com προκύπτουν τα παρακάτω:

Τούρκοι στρατιωτικοί: Ήρθαμε στην χώρα σας για να μας σώσετε...

«Το ζήτημα της έκδοσής μας δεν είναι πολιτικό. Είναι θέμα ζωής...»
Τούρκοι στρατιωτικοί: Ήρθαμε στην χώρα σας για να μας σώσετε
Λίγο πριν το «ναι», ή το «όχι» του Άρειου Πάγου στο αίτημα της Άγκυρας  για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο ζητώντας άσυλο, αμέσως μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, το...
"Έθνος της Κυριακής" μίλησε με έναν από αυτούς.

«Το ζήτημα της έκδοσής μας δεν είναι πολιτικό. Είναι θέμα ζωής. Κι εμείς ήρθαμε εδώ για να μας σώσετε» , λέει τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι είναι αθώοι καθώς είναι μεν στρατιώτες, αλλά διασώστες στην ειδικότητα.

«Μέσα σε μια νύχτα οι ζωές μας άλλαξαν» λέει ο εκζητούμενος, μιλώντας εκ μέρους και των υπόλοιπων συναδέλφων του.

Καθώς αναμένεται η ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, δηλώνει ανήσυχος αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος: « Έχουμε αγωνία γιατί θέλουμε να δικαστούμε ανεξάρτητα. Άλλωστε για αυτό ήρθαμε στην Ελλάδα και δεν πήγαμε σε άλλη χώρα» .

Σε περίπτωση που η απάντηση είναι «ναι» στην έκδοση; «Τότε θα ψάξουμε άλλον τρόπο να σώσουμε τις ζωές μας. Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» λέει.

Και οι "8" πάντως πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστεί, αφού έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στην Ελλάδα...
 

Ο Ριβάλντο παίζει μεταμφιεσμένος και τρελαίνει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα (video)

Ριβάλντο επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην Μπαρτσελόνα για να αγωνιστεί στην ομάδα παλαιμάχων, αλλά η εμφάνισή του στην προπόνηση των μπλαουγκράνα ήταν αυτή που τρέλανε τους φιλάθλους και τους παίκτες.Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε μεταμφιεσμένος με περούκα και μάσκα χωρίς κανένας να τον καταλάβει. Στο τέλος του αγώνα, όταν ο προπονητής τον φώναξε με το όνομα Ρομπέρτο Ντα Σίλβα για να βραβευθεί ως καλύτερος παίκτης, έβγαλε την περούκα και τη μάσκα και όλοι αναφώνησαν από έκπληξη!
Γιά νά δείτε τό VIDEO κάντε κλίκ ΕΔΩ