Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Mε καταμετρημένο το 15% των ψήφων : Φώφη Γεννηματά 50,48%

Κεντροαριστερά: Ευρύ προβάδισμα Φ. Γεννηματά στα πρώτα αποτελέσματα
SOOC/Menelaos Myrillas
Ευρύ προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά, στο όριο της εκλογής από τον πρώτο γύρο, καταδεικνύουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαρίστερας, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου.
Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 50,48%, ενώ δεύτερος αναδεικνύεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με 25,43%.
Σε 15 % των καταμετρημένων των εκλογικών τμημάτων το δίδυμο που ξεχωρίζει από τις εκλογές στο πρώτο γύρο για τον αρχηγό
Ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με 11,54%, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεωδοράκης με 5,5%, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης με 3,16% και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης με 1,8%.
H συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 210.000 ψηφοφόρους.
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 21:43
UPD:22:01
naftemporiki.gr

Paradise Papers: η κρυφή φάρσα του καπιταλισμού

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής*

Διαβάζεις τον Τύπο και τα βλέπεις όλα, ακόμα και τα «Paradise Papers» σε μελόδραμα: οι αποκαλύψεις της ICIJ (Διεθνής  Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων)  ράγισαν την καρδιά της παγκόσμιας ελίτ του χρήματος, θρηνεί ο αρθρογράφος των Financial Times – της εφημερίδας της παγκόσμιας ελίτ του χρήματος. Και αμέσως μετά τοποθετεί την καρδιά του τραγουδιστή των U2 Bono ανάμεσα στις… ραγισμένες καρδιές της Apple και της Nike. Ταυτίζοντας τον γνωστό ως φιλάνθρωπο και ακτιβιστή ροκ-σταρ με τα πολυεθνικά brand name της ελίτ του χρήματος…
Ο ίδιος δηλώνει αηδιασμένος από την εμπλοκή του ονόματός του στις λίστες των...
«Paradise Papers», διευκρινίζοντας ότι όχι, καμιά σχέση με την ελίτ του χρήματος:  «είμαι απλά ένας  μειοψηφικός και παθητικός επενδυτής». Και, για ξεκάρφωμα, δεν παραλείπει να συγχαρεί τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου φοροαποφυγής.
Δεν γνωρίζω τον βαθμό εμπλοκής του Bono στο σκάνδαλο αλλά, σίγουρα, ελίτ του χρήματος δεν τον λες. Εκτός κι αν ο όρος απέκτησε τέτοια ελαστικότητα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, που χωράει όχι μόνο τον Bono, αλλά και τον… Ρέμο και τον Βέρτη μαζί. Σχεδόν σίγουρο, επίσης, θεωρώ το γεγονός ότι οι «ραγισμένες καρδιές» των Bono των U2 και  Λιούις Χάμιλτον της Formula1, εντελώς τυχαία τοποθετούνται  ανάμεσα σε… ραγισμένες καρδιές της πραγματικής παγκόσμιας ελίτ του χρήματος τύπου Apple και Nike…

Κώστα… την πατήσαμε: Ένας στημένος διαγωνισμός στη Διαύγεια

Σε μια πρωτοφανή «γκάφα» υπέπεσε ο Δήμος Περιστερίου, αποκαλύπτοντας, μόνος του, έναν «στημένο», όπως φαίνεται, διαγωνισμό. Το θέμα έφερε στο φως ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης με ανάρτησή του στο Twitter.
Σε απόφαση του Δήμου Περιστερίου σχετικά με διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», στην παράγραφο 9.3, σχετικά με τους όρους για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μέσα σε παρένθεση μια επισήμανση: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».
Έκθετη η δημοτική αρχή του Ανδρέα Παχατουρίδη καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις. Κοινώς «Κώστα… την πατήσαμε».
Πάντως σε πρώτη φάση ο δήμαρχος αποδίδει το θέμα σε «προβοκάτσια». «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν καμπάνες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να παίξει με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης : H Αυτοδιοίκηση είναι στην κορυφή της διαφθοράς...

Κώστα… μας πήρανε χαμπάρι !



Όλα τα έχουμε δει στην αυτοδιοίκηση, αλλά οδηγίες «προς ναυτιλομένους» για να στήσουν φωτογραφικούς  διαγωνισμούς να δημοσιεύονται φαρδιά-πλατιά στην Διαύγεια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η γκάφα που εξέθεσε το «γαλάζιο» Δήμαρχο του Περιστερίου Α. Παχατουρίδη εκτός από τη  διαφθορά, ανέδειξε και την αντίληψη που ταλαιπωρεί την αυτοδιοίκηση.
Τα τελευταία χρόνια, διαδοχικές νομοθετικές πρωτοβουλίες αυστηροποιήσαν τις διαδικασίες ανάθεσης για έργα και υπηρεσίες και αύξησαν τη διαφάνεια. Το «πάρτυ» περασμένων δεκαετιών όταν με μια υπογραφή ένας Δήμαρχος ανέθετε χωρίς διαγωνισμούς έργα δισεκατομμυρίων δραχμών, έχει παρέλθει αλλά ακόμη και στα στενά περιθώρια που έχουν απομείνει, καταγράφονται υποθέσεις όπως του Περιστερίου.
Άλλωστε, αν πρόσφατα Δήμαρχοι έφτασαν να βγάζουν εκατομμύρια από το Ταμείο του Δήμου και Νομάρχες να κατατέμνουν έργα σε μικρότερα «45άρια», δηλαδή κάτω από το όριο της απευθείας ανάθεσης, φαντάζεται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει με διάφορους «βλαχοδήμαρχους» μικρών και μικρότερων Δήμων. Μόνο θετικό, ότι με το αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο, δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι υπάλληλοι για να διευκολύνουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Οι Εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δείχνουν διαρκώς ότι η Αυτοδιοίκηση είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της δυσπιστίας. Γι’ αυτό και δεν εξέπεμψε ποτέ αυτόνομο πολιτικό στίγμα αλλά αποτελεί πελατειακό δίκτυο και παρακολούθημα των παλαιών κομμάτων ως πόλος αναφοράς στην (κακο)διοίκηση. 
Παρά τη βελτίωση του πλαισίου με σημαντικό σταθμό τον Καλλικράτη, η αυτοδιοίκηση παραμένει ένα πεδίο διαφθοράς και καθιστά επιβεβλημένη την ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των υποθέσεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, όπως η πρόσφατη που «βγάζει μάτι». Χαμένη είναι η κοινωνία πάντως, καθώς η διαφθορά κοστίζει αρκετά στην εθνική οικονομία. 
12 Νοε. 2017
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κειμένο.

Κίτρινοι κονδυλοφόροι καί αργυρώνητες πέννες...

 Δημοσιογραφία ή "δημοσιογραφία"...;
Όταν η δημοσιογραφία ασκείται ως δημοσιογραφία...

...καί όχι ως ..."δημοσιογραφία"... ...κοντολογίς, ως υπηρέτρια μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων πού σφιχταγκαλιάζεται μέ πολιτικά πρόσωπα... 
(αυτός είναι, άλλωστε, ο -κατεξοχήν- ορισμός τής διαπλοκής)
...μέ τέτοιο ασύστολο τρόπο, μάλιστα, -φόρα παρτίδα πού λένε!... 
...ώστε τό διακαναλικό φαινόμενο πού παρατηρείται επί σειρά ετών μέχρι καί εσχάτως νά είναι απολύτως κατανοητό καί νά μήν χρειάζεται ...δραγουμάνο γιά τήν αξιολόγηση τού είδους τής "δημοσιογραφίας" πού, οι καναλάρχες καί επιλεγμένοι "δημοσιογράφοι" τους, διακονούν...


Όταν, λοιπόν, η δημοσιογραφία ασκείται σωστά, κατά πώς είναι ταγμένη, γιά τήν εξυπηρέτηση δηλ. τής αλήθειας καί τής κοινωνίας, γίνεται αμέσως -καί απ' όλους- αντιληπτή.
Γιατί :

Δ.Ν.Α.

Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" : Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Σωματείο ‘Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου’
Κάστρο, Μύκονος, 84600

                                    Μύκονος, 10/11/2017

                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σωματείο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου σας καλεί στην
Τακτική Γενική Συνέλευση για το έτος 2017 την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 6.00 μ.μ.
στο ‘Σπίτι της Λένας’.
Θέματα της Γενικής συνέλευσης:
1. Απολογισμός δράσεων έτους 2017
2. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
3. Προϋπολογισμός δράσεων για το έτος 2018
4. Εξέταση διαφόρων θεμάτων του Σωματείου
Σε περίπτωση μη νόμιμης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στις 11.30 π.μ. στο ίδιο μέρος με τα ίδια θέματα.

Για την Διοίκηση

Η Πρόεδρος
Μαριγούλα Αποστόλου

"O Μητσοτάκης μοιάζει με κομοδίνο του Άδωνι"...

Οι άνθρωποι ψηφίζουν το λιγότερο κακό...
Πριν από μερικές ημέρες, συζητούσα με μια Γερμανίδα φίλη και μου έλεγε πόσο μισογύνικη είναι η γερμανική κοινωνία.

Η εικόνα που είχα εγώ στο μυαλό μου για την γερμανική κοινωνία δεν ήταν ότι είναι μια κοινωνία macho, οπότε ένιωσα έκπληξη όταν την άκουγα να μου λέει πως στην Γερμανία οι γυναίκες είναι σχεδόν πολίτες β΄ κατηγορίας.
Μου είπε για τον αριθμό των γυναικών στη Βουλή, για την ποσόστωση στις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις -που δεν αφορά όμως ακόμα τις διευθυντικές θέσεις, όπου οι γυναίκες είναι ελάχιστες- και για τις διαφορές σε μισθούς ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.
Εγώ την άκουγα κάπως έκπληκτος και κάποια στιγμή σκέφτηκα να υπερασπιστώ τους Γερμανούς.
«Και αφού οι Γερμανοί είναι τόσο φαλλoκράτες, πώς εξηγείται ότι τόσα χρόνια καγκελάριος είναι η Μέρκελ;» τη ρώτησα.
«Η Μέρκελ ήταν ένα ατύχημα» μου είπε ψύχραιμα.
Καλά, ξέρω πώς έγινε πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών η Μέρκελ, όπως και το πώς νίκησε στις πρώτες εκλογές. Ήταν, όντως, ένα ατύχημα.
Επέμεινα, όμως, και ρώτησα τη φίλη μου πώς κέρδισε η Μέρκελ όλες τις εκλογές που ακολούθησαν.
Η φίλη μου μου είπε πως «οι άνθρωποι ψηφίζουν το λιγότερο κακό. Η Μέρκελ δεν νικούσε επειδή οι Γερμανοί την αγαπούν αλλά επειδή οι αντίπαλοί της ήταν χειρότεροι από αυτήν».
Δεν έχει και άδικο. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι.
Ήξερα πολλούς μήνες πριν πως ο Τραμπ θα νικήσει στης εκλογές στις ΗΠΑ, γιατί αντίπαλός του ήταν η Χίλαρι Κλίντον, που έχει τον ανθρωποδιώκτη.
Πράγματι, οι άνθρωποι ψηφίζουν τον λιγότερο κακό.
Έτσι κατάφερε η Άνγκελα Μέρκελ να είναι σήμερα στην τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, αν και οι γυναίκες στην Γερμανία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες (σ.σ. Οι άνθρωποι που κατηγορούν τις γυναίκες που βρίσκονται στην ηγεσία των χωρών τους ότι συμπεριφέρονται σαν άνδρες, ξεχνούν πως αυτές οι γυναίκες είναι περικυκλωμένες από άνδρες και ζουν σε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από άνδρες για άνδρες -σε έναν ανδρικό κόσμο-, οπότε είναι απόλυτα λογικό να συμπεριφέρονται σαν άνδρες.)
Αν ισχύει πως οι άνθρωποι ψηφίζουν το λιγότερο κακό, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος που έχει απέναντί του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη -κάτι που έμοιαζε με αστείο-, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως αυτό ήταν ένα ωραίο δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να τους επιβεβαιώσει...