Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Στους Αρκιούς οι παρελαύνοντες : Ένας!

H πιο μοναχική παρέλαση στην Ελλάδα...

Για μία ακόμη φορά, στους Αρκιούς ένας μαθητής -παρελαύνοντας μόνος του- σήκωσε περήφανα την ελληνική σημαία.

Στους Αρκιούς, μερικά ναυτικά μίλια ανατολικά της Πάτμου, σε μόλις 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, ζουν 44 κάτοικοι.

Μεταξύ αυτών, ο Χρήστος Καμπόσος, μαθητής τρίτης δημοτικού και μοναδικός μαθητής στο σχολείο του.

Ο μικρός Χρήστος, παρέλασε μόνος του, κρατώντας την σημαία υπερήφανα, στην πιο μοναχική παρέλαση για την εθνική επέτειο του "Όχι".


Ζωή Στο Χωριό
το Σάββατο
Η πιο μοναχική παρέλαση: Με μόλις έναν μαθητή, στους Αρκιούς.
Σε αυτό το νησάκι του Αιγαίου, μόλις 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανοιχτά της Πάτμου, μένουν μόλις 44 άνθρωποι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Ο Χρήστος Καμπόσος, μαθητής της τρίτης δημοτικού, κράτησε υπερήφανος την ελληνική σημαία, κι ας μην είχε παραστάτες ή άλλους συμμαθητές πίσω του. Άλλωστε, το σχολείο του είναι το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο μικρός Χρήστος έχει μάθει να είναι μόνος του. Αλλωστε, αποτελεί τον μοναδικό μαθητή του σχολείου του. Κι έτσι, στους Αρκιούς, έγινε η πιο μοναχική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 news247.gr

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Νά αγωνισθούμε εναντίον όλων των μορφωμάτων που «νοσταλγούν» τον φασισμό και το ναζισμό..."

ΠτΔ: Θα υπερασπισθούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έναντι των φασιστικών μορφωμάτων


Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018
«Ελλάδα και Ιταλία αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχασαν στο παρελθόν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέστη μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Η Ιστορία έχει αποδείξει, με αμάχητα τεκμήρια, ότι το μεγάλο "OXI" του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν -και παραμένει πάντα, μάλιστα δε υπό όρους άκρως διδακτικής επικαιρότητας- ένα μεγάλο "ναι" στην ελευθερία και στην Δημοκρατία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως επισήμανε, «είναι αυτή ακριβώς η διδακτική επικαιρότητα του OXI της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πρέπει να μας εμπνέει, πέραν των άλλων, και στον αγώνα για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, απέναντι στα άκρως επικίνδυνα μορφώματα του ρατσιστικού λαϊκισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τα θεμέλιά του και την παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή του»...

Νά μήν ξεχνάμε καί τό «ναί» ...μέρα πού είναι σήμερα (κι ενώ γιορτάζουμε τό μεγάλο «ΟΧΙ»)...

Δωσίλογοι: Οι Έλληνες που στράφηκαν κατά των Ελλήνων

Ο δωσιλογισμός είναι μία από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας, που επιμελώς έμεινε κρυμμένη στο σκοτάδι. Υπήρξε για δεκαετίες ένα ταμπού της δημόσιας μνήμης του πολέμου. Όχι τυχαία καθώς εκείνοι που συνεργάστηκαν και δεν τιμωρήθηκαν, στελέχωσαν το μεταπολεμικό κράτος, με τους απογόνους τους να συνεχίζουν την παρακαταθήκη τους μέχρι και σήμερα. Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» για την Κατοχή στην Ελλάδα, είχαμε μιλήσει με τους ιστορικούς Στράτο Δορδανά και Δημήτρη Κουσουρή για τον δωσιλογισμό και τις προεκτάσεις του στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δημοσιεύουμε μερικά ανέκδοτα  αποσπάσματα από όσα είχαν πει στον φακό της εκπομπής.
Αυτοί που συνεργάστηκαν

Tό Μega «μαύρισε» στις 2.10 τα ξημερωματα...

Σαν να μην υπήρξε ποτέ...
Στις 2.10 τα ξημερωματα της Κυριακής έπεσε «μαύρο» στo Μega. Προηγουμένως σολάριζαν στις οθόνες μας οι Απαράδεκτοι Γιάννης Μπέζος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Βλάσης Μπονάτσος, Ρένια Λοϊζίδου. Γύρω στις 2.45 εξαφανίστηκε εντελώς και η συχνότητα του Mega. Σαν να μην υπήρξε ποτέ...
Το μεσημέρι του Σαββάτου..
(27/10) πάντως υπήρξε διαρροή ότι κατατέθηκε στο ΕΣΡ αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης διακοπής του σήματος του καναλιού (ΕΔΩ). Το σίγουρο είναι ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ακρόαση του Mega για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με αίτημά τους, χωρίς να προσδιορίζεται ποιο ακριβώς είναι αυτό το αίτημα.
Oι συνδρομητικές πλατφόρμες (Vodafone, Cosmote) θα συνεχίσουν, λέει, να μεταδίδουν το πρόγραμμα του Mega, διότι το ΕΣΡ δεν τους ζήτησε να το κατεβάσουν.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018
zoornalistas  

Μήν ξεχάσετε νά διορθώσετε τά ρολόγια...

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια σήμερα τα ξημερώματα





rologia
Μία ώρα ύπνου θα κερδίσουμε σήμερα Κυριακή, λόγω της αλλαγής της ώρας.
Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα, 28 Οκτωβρίου 2018, θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, ώστε να δείξουν 3.
Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.