Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Έντονα σενάρια για υποψηφιότητα Σκανδαλίδη στο Νότιο Αιγαίο


skandalidis
Σενάριο το οποίο δείχνει να έχει τις πιθανότητές του ώστε να γίνει πράξη, βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω του aftodioikisi.gr. Το έγκυρο site με χθεσινό του παραπολιτικό δημοσίευμα αναφέρεται στο φλερτ που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα τονίζει ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις των δύο πλευρών με αντικείμενο της περιφερειακές εκλογές και την υποψηφιότητα του κ. Σκανδαλίδη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Να σημειώσουμε ότι η καταγωγή του π. υπουργού είναι από την Κω και το όνομά του είχε ακουστεί και στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι.
Ο κ. Σκανδαλίδης έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με τη συγκυβέρνηση. Μάλιστα, προ ημερών κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας της πρότασης μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο έμπειρος πολιτικός είπε απευθυνόμενος στους κυβερνόντες: «Σήμερα παίρνετε την ψήφο μου με υφαρπαγή. Δεν σας ανήκει. Αλλά αναγκάζομαι να σας τη δώσω. Δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε προδικάζει την αυριανή ημέρα».
Εξάλλου, ο κ. Σκανδαλίδης, πέρα από την κυοφορούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τελικά θέσει υποψηφιότητα περιφερειάρχη, είναι πολύ πιθανό να πάρει και την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το γεγονός επιβεβαιώνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από εταιρεία φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα του Κ. Σκανδαλίδη να φιγουράρει στην κορυφή των υποψηφίων.
Εναλλακτική λύση – σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη – είναι ο δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, ο οποίος δείχνει διαθέσιμος να πάρει πρωτοβουλία για τη δημιουργία περιφερειακού συνδυασμού με αντιμνημονιακή ταμπέλα.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό επίπεδο δε βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη και κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει ότι δε θα πρέπει η παράταξή τους να στηρίξει ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το ΠΑΣΟΚ και με τις πολιτικές του συστήματος που μας οδήγησαν στη μέγγενη του Μνημονίου και στη λιτότητα. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε υψηλό επίπεδο και το πιθανότερο είναι τις τελικές επιλογές να κάνει ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.                                                  (cyclades 24.gr 13/11)

Oύτε καν τον Αύγουστο δεν μειώθηκε η ανεργία!


Παραπολιτική
Ούτε καν τον Αύγουστο, τον μήνα αιχμής της τουριστικής περιόδου, δεν κατάφερε να μειωθεί η ανεργία στη χώρα, παραμένοντας στο 27,3%.
Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:
Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27,3% τον Αύγουστο εφέτος, έναντι 25,5% τον Αύγουστο πέρυσι και 27,3% τον Ιούλιο 2013. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.326 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 7,5%) και κατά 6.557 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,5%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.631.430 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 88.242 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 2,4%) και αυξήθηκαν κατά 9.777 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,3%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.360.334 άτομα και μειώθηκε κατά 620 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 0,02%) και κατά 9.068 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο 2013 (μείωση 0,3%).
Η ανεργία πλήττει κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, στον οποίο ανήλθε σε 31,4% (από 29,2% τον Αύγουστο 2012), ενώ στους άνδρες είναι 24,3% (από 22,7%).

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι τα πρώτα δείγματα που έχουμε από την απασχόληση τους φθινοπωρινούς μήνες είναι απογοητευτικά και πια εκφράζονται φόβοι ότι μέχρι το τέλους του έτους η ανεργία θα προσεγγίσει μέχρι και το 30%.
Η εικόνα μπορεί να αλλάξει μόνο με εντατικούς ελέγχους κατά της ανασφάλιστης εργασίας η οποία πλέον αποτελεί τον κανόνα και επηρεάζεται τον δείκτη της ανεργίας. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται περισσότεροι τουρίστες από ποτέ στη χώρα και να μην μειώνεται έστω και για 0,1% η ανεργία για 1 μήνα!

Σκληρή γλώσσα των ιατρικών συλλόγων κατά του υπουργείου Υγείας...

Γιατροί σε Άδωνι: Όλη δική σου η δόξα των απολύσεων...



Επίθεση στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ εξαπολύουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, επισημαίνοντας ότι...
"ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία".
" Η 'δόξα' των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Ας μην ανησυχεί!. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας", αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι η πολιτική υγείας έχει εισέλθει σε "κατήφορο" και κάνει λόγο για "παλινδρομήσεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις και αδυναμίες αντίληψης της πραγματικότητας την οποία βιώνει η κοινωνία"...
voria.gr

Πολιτικές έρευνες από το τηλέφωνο...

Oλοι στο κόλπο, ρε γαμώτο;...




Πολιτικές έρευνες από το τηλέφωνο...
Με πήραν τηλέφωνο σήμερα για να μου κάνουν ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Δέχτηκα να απαντήσω.
Ξεκινήσαμε από...
την πρόταση μομφής – και ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις – και αν έκανε καλά – και πώς πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την Τρόικα – και τι πρέπει να γίνει με το ΠΑΣΟΚ – και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση με την Χ.Α. – και εμπιστεύεστε περισσότερο την δικαιοσύνη μετά τις εξελίξεις με τη Χ.Α. – και ένα 12λεπτο ακόμα με κλασικές ανόητες ερωτήσεις της επικαιρότητας…
Κάποια στιγμή, μου έκανε την ερώτηση «αν υπάρξει τελικά απαίτηση από την Τρόικα για να παρθούν νέα μέτρα, από πού πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντληθούν τα έσοδα αυτά;» και είμαι έτοιμος να δώσω την απάντηση που έχω στο μυαλό μου πριν καν μου δοθούν οι πολλαπλές επιλογές απαντήσεων.
Καθώς όμως η ευγένεια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου (όταν δεν έχω νεύρα), αφήνω την κυρία να κάνει τη δουλειά της όπως εκείνη ξέρει και μου δίνει μία μία τις παρακάτω επιλογές: α) διαρθρωτικές αλλαγές, β) απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, γ) αυξήσεις έμμεσων φόρων, δ) αύξηση φόρων στα ακίνητα, ε) κάτι άλλες μαλακίες που δεν θυμάμαι και … τέλος!
«Συγνώμη, την πιο προφανή απάντηση από όλες γιατί δεν την έχετε;», ρώτησα ο αφελής…»Δηλαδή ποια, κύριε;, απαντάει η κυρία. «Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να μπορεί ο πολίτης να απαντήσει ότι η μεγάλη φοροδιαφυγή από φυσικά πρόσωπα και από εταιρείες είναι μία τεράστια πηγή εσόδων η οποία δεν έχει αποδώσει σχεδόν τίποτα ενώ θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων», ρωτάω και εισπράττω μία αφωνία μέχρι να λάβω την απάντηση «Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, πρέπει να απαντήσετε κάτι από αυτά που σας υπέδειξα». Τότε ήταν που της εξήγησα τι όμορφα που κατευθύνουν τις δήθεν σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης με τέτοιου είδους παραπλανητικές απαντήσεις – παγίδες.
Ο χαβαλές συνεχίστηκε όταν μετά το πέρας της έρευνας, αναζήτησα το τηλέφωνο της εταιρείας στο ιντερνέτ, τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ και εκεί στον συντονιστή της έρευνας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη κυρία που απάντησε στο τηλεφωνικό κέντρο μού είπε ότι εκείνη η κατάλληλη για να κάνω τα παράπονά μου.
Μου θύμισε την Ελληνοφρένεια και τον Αποστόλη που όποτε παίρνει κάποιος κατά λάθος την ώρα της εκπομπής και ζητάει να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο διαφημιστικού ή δημοσιογραφικού ή ή ή, μιλάει πάντα με τον Αποστόλη.
Η στελεχάρα της RASS λοιπόν, τι μου απαντάει ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν: ναι, κύριε, το ξέρουμε ότι αυτή είναι μία ενδεχόμενη απάντηση αλλά δεν την βάζουμε γιατί όλοι τότε αυτό θα απαντούσαν!!!!!!!!!!!!
Εντάξει, ήθελα να βάλω τα γέλια αλλά πιο πολύ συγχύστηκα και το λήξαμε εκεί…
Οκ, καλή η προσπάθεια να ξεχάσουμε όσο γίνεται ότι υπάρχει μία τεράστια φοροδιαφυγή που δεν την αγγίζει κανείς γιατί είναι η Ιερή μας Αγελάδα αλλά όλοι στο κόλπο, ρε γαμώτο;
Οκ, καλή η προσπάθεια να επιβάλουμε στους πολίτες αυτό που σε άλλες εποχές ούτε που θα τολμούσαμε να σκεφτούμε αλλά τόσο ξεδιάντροποι;
Ναι, τόσο. Κι εμείς άλλο τόσο που τους ανεχόμαστε. Ακόμα.
Αντώνης

(Αγαπητέ φίλε, δεν είναι εξοργιστικό να σε αντιμετωπίζουν σαν χαζό. Εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζουμε να κάνουμε τους χαζούς. Μάλλον επειδή είμαστε χαζοί. Να είστε καλά.)


pitsirikos