Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Η αδιαφορία των καναλιών πλήγμα στήν ενημέρωσή μας...

Στην υγειά μας...
 
Να μην περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών γιατί θα αποτελεί, επέμεναν, πλήγμα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία.
Ενώ δεν αποτελεί αντίστοιχο πλήγμα η αδιαφορία των ελληνικών καναλιών για όσα τρομερά και φοβερά συνέβησαν το Σάββατο στη Γαλλία.
Ούτε ένα έκτακτο δεν είδαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα καίγεται ο κόσμος κι εμείς θα βλέπουμε «Στην υγειά μας ρε παιδιά»...
 03.12.2018
ΔΗΜ.ΚΑΝ.

efsyn.gr 

Επίσκεψη τού Προέδρου τής Δημοκρατίας στό Μουσείο της Ακρόπολης

Παυλόπουλος: Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς


Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο του Μουσείου, Δημήτρη Πατερμανλή «για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου και μάλιστα διεθνώς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι...

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Aφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μέρα αυτή, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Έκτη αίσθηση-Σκύλοι οδηγοί Ελλάδας».
H σειρά εκπομπών της ΕΡΤ3 «Έκτη αίσθηση», που επιμελείται και παρουσιάζει ο.. δημοσιογράφος-δικηγόρος Γιώργος Μπελίρης, ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αναπηρίας, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, και τις φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία. Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρεται στα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που καθοδηγούν με ασφάλεια άτομα με τύφλωση. Tον Αύγουστο του 2010 ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση και η παραμονή του σκύλου οδηγού σε δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού.
«Ο σκύλος οδηγός σου αυξάνει τα πράγματα που μπορείς και θέλεις να κάνεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Σιδέρης, μιλώντας τόσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως άτομο με τύφλωση, όσο και για τις ευκολίες και την ασφάλεια που του έχει προσφέρει η Φρίντα, ο δικός του σκύλος οδηγός. Στην εκπομπή μιλά επίσης η Τζουλιάνα Μπούσι, η οποία αποκαλύπτει πόσο άλλαξε η ζωή της από τότε που απέκτησε την Γιούνι, ενώ αναφέρεται και στις αντιδράσεις του κόσμου, που όπως τονίζει, δεν είναι ενημερωμένος για τους σκύλους οδηγούς. Τέλος, ο Λευτέρης Κίνταντζης, εκπαιδευτής του κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας, εξηγεί πως γίνεται η εκπαίδευση των σκύλων, αλλά και η επιλογή και η εκπαίδευση των χειριστών τους, ενώ δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν συναντάμε στο δρόμο σκύλους οδηγούς με τους χειριστές τους, για να μην τους δημιουργήσουμε πρόβλημα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγιανίδης
Παραγωγή: 2017
Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/pagkosmia-imera-atomon-me-anapiria-3-dekemvrioy/

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο αργυραμοιβός...

Στη φυλακή ο Ριχάρδος των ενεχυροδανειστηρίων
Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του.  Ο Ριχάρδος των ενεχυροδανειστηρίων δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες είναι αυγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,.. λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως.
Με απόφαση της ανακρίτριας διαφθοράς και εισαγγελέως, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά τον Ριχάρδο και η φερόμενη ως υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.
Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.
  Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας