Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

H "MAΡΙΝΑ Φ" σέ λίγες μέρες στή Μύκονο

H "MAΡΙΝΑ Φ" στό Μικρολίμανο

Süddeutsche Zeitung : Η αέναη επανάληψη της ελληνικής κρίσης...


Για αέναη επανάληψη της ελληνικής κρίσης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές αντιδρούν με...
αδιαλλαξία.
Όπως σημειώνει στο δημοσίευμα, τις συνομιλίες στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον θα απασχολήσει μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα: η Ελλάδα. Το Ταμείο έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στο πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν τα δραματικά προβλήματα της χώρας, προσθέτει η SZ, σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Η κρίση σε διαρκή επανάληψη».
Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση διαφαίνεται από το ειρωνικό χιούμορ υψηλόβαθμου αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης δύο μέρες πριν από τη σύνοδο του ΔΝΤ: «Δυστυχώς, η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε καν με την ταινία “Η Μέρα της Μαρμότας”, στην οποία ο πρωταγωνιστής Μπιλ Μάρεϊ, παγιδευμένος στον χρόνο, ξαναζεί την ίδια μέρα». Τουλάχιστον εκεί υπάρχουν μικροαλλαγές από μέρα σε μέρα, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας όχι, επισημαίνει ο Γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «για τον λόγο αυτό στην Ουάσιγκτον θα προκύψουν μόνο προσωρινές απαντήσεις στα ανοιχτά ζητήματα».
Από το κακό στο χειρότερο η ελληνική οικονομία
Και «προσωρινές» σημαίνει: Πολλές συζητήσεις, χωρίς καμία απόφαση. Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών έχουν διακοπεί λόγω διαφωνίας για τις περικοπές 5,4 δισ. ευρώ. Θα συνεχιστούν μετά τη σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 22 Απριλίου στο Άμστερνταμ. Οι αξιωματούχοι στο Βερολίνο έχουν σημειώσει ήδη τη μέρα αυτή στα ημερολόγιά τους ως «μέρα της μαρμότας».
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Βερολίνο δηλώνει σχετικά: «Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την 22η Απριλίου για συζήτηση. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία στην Αθήνα». Η πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες.
Όπως όλα δείχνουν, την Ευρώπη περιμένει άλλο ένα ελληνικό καλοκαίρι. Και το χειρότερο είναι ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιώνεται. Οι επενδυτές αποφεύγουν τη χώρα.  
Διότι ποιος από τους επίδοξους επενδυτές γνωρίζει αν η κυβέρνηση αυξήσει ξαφνικά την επόμενη μέρα τους φόρους επειδή το απαιτούν οι δανειστές;

Σε αυτό προστίθενται και τα ασφυκτικά capital controls, το προβληματικό τραπεζικό σύστημα και κατά συνέπεια η απουσία εμπιστοσύνης από τους έλληνες καταθέτες. Μια από τις προτεραιότητες του τρίτου ελληνικού προγράμματος είναι η επιστροφή των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτός ωστόσο, δεν επιτυγχάνεται. Ή όπως λέει εύστοχα αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη».
 

Θέλουν κατάρρευση της Ευρώπης;...


Δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την ελληνική διαπραγμάτευση: Βαβέλ, αλαλούμ, χάος ή απλώς...
πλήρης σύγχυση.

Σημειώνουμε τα εξής: ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε χτες ότι στην Ελλάδα δεν επίκειται κρίση την τρέχουσα χρονιά και πως δεν βλέπει κανένα λόγο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με άρθρο του τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ειδάλλως επίκειται κοινωνική αναταραχή.
Ενώ το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τη χώρα μας σημειώνει ότι είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο».
Υπάρχει και συνέχεια: το μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δήλωσε ότι οι θέσεις της Τράπεζας συμπίπτουν με τις θέσεις του ΔΝΤ.
Λίγη ώρα μετά στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε ανώνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού υπάρχει σύμπλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενα 24ωρο πριν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε κατηγορήσει τον Μάριο Ντράγκι ότι με την πολιτική του ενισχύει την Ακροδεξιά.
Πρόκειται για διαφορετικά πολιτικά και οικονομικά σχέδια των ισχυρών της διαπραγμάτευσης ή για επικοινωνιακές κινήσεις ελιγμών μπροστά σε μια κρίση, για την οποία ακόμα δεν εφαρμόζεται η ορθή λύση;
Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος «τρέχει» σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.
Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές της περνούν πλέον σε άλλο επίπεδο, καθώς απομένει μια μικρή, αλλά «βαριά» ομάδα ζητημάτων, τα οποία μπορεί να κρίνουν το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της χώρας μας.
Η κυβέρνηση με τους τρεις υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση ανακοίνωσε χτες ότι την προσεχή εβδομάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των συζητήσεων, θα προχωρήσει στην κατάθεση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Και περιέγραψε τα όρια των αντοχών της.
Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη θα υποχωρήσει, διακινδυνεύοντας να συμπέσουν χρονικά τρία κορυφαία θέματα που θα κρίνουν το μέλλον της: η ελληνική οικονομική κρίση, η πίεση από το προσφυγικό ζήτημα και το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στη Ε.Ε.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβάλει η ίδια στην κατάρρευσή της.
efsyn.gr

Αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

Ηλικιωμένοι, περαστικοί, τουρίστες ακόμη και… έντρομα κατοικίδια ξαφνιάστηκαν όταν είδαν πριν λίγη ώρα τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα να πετούν πολύ χαμηλά πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Μετά το αρχικό πάγωμα αρκετών που είχαν παρακολουθήσει και το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από τις Οινούσσες, έγινε γνωστό ότι η αναστάτωση πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας προκλήθηκε διότι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην μεγάλη άσκηση «Ηνίοχος 2016» ήθελαν να φωτογραφήσουν από ψηλά τον… ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Έτσι, περί τις 11.30 το πρωί, ένα ζεύγος αμερικανικών F-15, συνοδεία ενός ζεύγους ελληνικών F-16 πέρασαν δύο φορές πάνω από την Ακρόπολη, με ένα τρίτο F-16 να ακολουθεί σε μικρή απόσταση προκειμένου να επιτύχει την …ιδανική γωνία φωτογράφησης.
kathimerini,gr

Στις 22 Απριλίου το συνέδριο της ΝΔ

Το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου 2016. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 
  Το χρονοδιάγραμμα προς το 10ο Τακτικό Συνέδριο
Με την ανακοίνωση της απόφασης δόθηκαν στη δημοσιότητα η Εισηγητική Έκθεση του καταστατικού, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό, ενώ άνοιξε και το σύστημα online εγγραφών (για νέα μέλη) και επαναβεβαιώσεων στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr.
Οι βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών είναι:

12 Φεβρουαρίου: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr και ανοίγει η δυνατότητα online εγγραφών για νέα μέλη
11 Μαρτίου: Κλείνει το σύστημα online εγγραφών – επαναβεβαιώσεων
20 Μαρτίου: Εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ
3 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων - Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο
6 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων
9 – 10 Απριλίου:
Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

11 Απριλίου: Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το καταστατικό
17 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων
18 Απριλίου: Δημοσιοποίηση προσχεδίου καταστατικού
22 – 24 Απριλίου: Διεξαγωγή Εργασιών 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μυκόνιοι Σύνεδροι...

Συνέδριο 22-24 Απριλίου : Μιά μικρή, ανοιξιάτικη, παράκαμψη στή μεγάλη πορεία (ίσως καί ταλαιπωρία) πρός τό "Μέλαθρον Βοϊνοβιτς"...

Παραλλαγή σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου

Κέρδη και ισχύς!


Ξαφνικά, ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής του «Βήματος», ανέβασε χθες το μεσημέρι ένα tweet που έμοιαζε σαν να του το υπαγόρευε –λέμε τώρα– ο...
Σταύρος Ψυχάρης:

Καρφιά για τους συνέταιρους στο Μεγάλο κανάλι ήταν αυτό, προς Βαρδή Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα, αντίστοιχα. Αλλά το πιο ωραίο ήρθε αμέσως μετά.

«Και γιατί να τα πετάξουν σε κάτι που έχει ζημιές 20 εκατ. το ‘11, 21 εκατ. το ‘12, 19 εκατ. το ‘13, 14 εκατ. το ‘14 και 31 εκατ. το 9μηνο του '15;» τον ρωτάει ένας χρήστης του Twitter, με τον κ. Καρακούση να δίνει μία επική απάντηση που δεν χρειάζεται σχολιασμό: 



Από την στήλη "Παρασκήνια"
efsyn.gr

Όλοι της ίδιας παρέας…

και της ίδιας άποψης…

Ο Ντερμπεντέρης δεν τόλμησε να καλέσει στην εκπομπή του, ούτε έναν, της άλλης πλευράς…

Η προπαγάνδα λοιπόν συνεχίζεται. Στην «Ανατροπή» του, ο Ντερμπεντέρης δεν κάλεσε κανέναν δημοσιογράφο της άλλης άποψης. Μια θλιβερή παρέα, που τα είπαν μεταξύ τους και…
συμφώνησαν απολύτως, ο ένας με τον άλλον.

Ο γελοίος Μπογδάνος (που δεν έκανε την… χάρη στην ΕΣΗΕΑ, να γίνει μέλος της), η εν πολλαίς – δημοσιογραφικές - αμαρτίες περιπεσούσα γυνή, Όλγα Τρέμη, ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, που αρθρογράφησε υπέρ των καταδικασθέντων από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ο γνωστός Παπαχρήστος και ο… καταλληλότερος οικοδεσπότης, Ντερμπεντέρης.

Αίσχος!.. 

Ιερώνυμος: Να μην είναι ταξίδι φιγούρας η επίσκεψη του Πάπα...

Ιερώνυμος: Να μην είναι ταξίδι φιγούρας η επίσκεψη του Πάπα

«Η πράξη αυτή είναι από μόνη της ένα μήνυμα», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εν όψει της ιστορικής συνάντησης των προκαθήμενων της Ορθόδοξης και...
της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας το Σάββατο στη Λέσβο.

«Η πατρίδα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση», εξηγεί στο «Έθνος», ο Αρχιεπίσκοπος.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα, την οικονομική πορεία της χώρας, την ανάπτυξη η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτήν τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε και το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Είναι δύσκολο πρόβλημα. Θα περίμενε κανείς η Ευρώπη να είναι πιο ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί έχει μεγάλη ευθύνη γι όλα αυτά που γίνονται.

Επομένως, μέσα στα όπλα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εμείς, είναι η ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και του κόσμου. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; με έναν λόγο χωρίς να έχει πολιτικές ρίζες μέσα και σκοπιμότητες. Νομίζω ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι σε θέση αυτό να το πετύχουν», τονίζει.

Σχολιάζοντας το ταξίδι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας σημειώνει: Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας. Είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούμε για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα».
 

Η «κόκκινη γραμμή» του Ευκλείδη...


Όσοι μιλούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει πολλών ειδών συμβιβασμούς για να κλείσει η αξιολόγηση, υπό μία προϋπόθεση: να είναι...
οι συμβιβασμοί αυτοί «ταξικά μεροληπτικοί».

Μάλιστα, συνομιλητές και συνεργάτες του τον έχουν ακούσει πολλές φορές να αναφέρεται σε συγκεκριμένες ιδέες για μέτρα και να τα απορρίπτει ή να τα εγκρίνει με το επιχείρημα κατά πόσον «μπορεί να τα υποστηρίξει μία κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι η δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου δεν είναι... ταξικά μεροληπτική, καθώς θίγει τους φτωχούς. Γι' αυτό και ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24, έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα μία χάρη: να μην δεχθεί η κυβέρνηση να πέσει το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 ευρώ. Πρόκειται, μ' άλλα λόγια, για μία δική του «κόκκινη γραμμή», την οποία έχει συνδέσει με την παραμονή του ή μη στην κυβέρνηση.

Και χθες, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, εξέφρασε αυτό ακριβώς: την δική του «κόκκινη γραμμή», καθώς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι εγώ διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή των Ελλήνων ένα αφορολόγητο μικρότερο από αυτό που θα δείτε» (σ.σ. στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση). Σημειωτέον, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο κατανοεί αυτή την ευαισθησία του υπουργού Οικονομικών, αλλά τού έχει υποσχεθεί ότι αυτή θα τηρηθεί μέχρι τέλους...

matrix24.gr