Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Μερικά σημερινά Αθηναϊκά πρωτοσέλιδα...



Γιά περισσότερα πρωτοσέλιδα...

Μπουρλότο!...

Αυτός ο πόνος και ο φθόνος για τον Γιώργο δεν ξεπερνιέται. Όλα αυτά που είπε χθες (περονόσπορος, τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το σκάφος κ.λ.π.) κατέληγαν σε...
μία μόνο φράση: Μπουρλότο!

Το έβαλε αλλά σε πρώτη φάση δεν έπιασε. Αλλά δεν απελπίζεται ο Ευάγγελος. Είναι πάντα εδώ και καραδοκεί...
 

Τι πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι όταν καλούνται για έλεγχο από τις Αρχές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΟΥ*
 Αφορμή για το κείμενο αυτό είναι τα πρώτα συμπεράσματα από μια προκαταρκτική μελέτη που κάνουμε στο φορολογικό τμήμα της ASnetwork με βάση τις υποθέσεις φορολογικών ελέγχων, που χειριζόμαστε. Από τη μελέτη προέκυψε ότι:
• Το 67% των φορολογουμένων που είχαν κληθεί για έλεγχο είχε σχεδόν πλήρη άγνοια της διαδικασίας, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του.
• Το 20% είχε κάποια γνώση που είχε συγκεντρωθεί από δημοσιεύματα, συζητήσεις με γνωστούς που είχαν ελεγχθεί ή αποσπασματικές συμβουλές από φοροτεχνικούς.
• Μόνο ένα 13% είχε ικανοποιητική γνώση της διαδικασίας του ελέγχου και των πιθανών συνεπειών.
Στο 95% των διενεργηθέντων ελέγχων η αντιμετώπιση των φορολογουμένων ή των εκπροσώπων τους (δικηγόρων, φοροτεχνικών κ.λπ.) από τους ελεγκτές ήταν άκρως ικανοποιητική, με χαρακτηριστικά στοιχεία την ευγένεια, υπομονή και κατανόηση σχετικά με τις προθεσμίες, την υποβολή στοιχείων και δικαιολογητικών, αλλά και εμβρίθεια στη διεξαγωγή του ελέγχου. Το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις διαφωνούμε με τις απόψεις των ελεγκτών δεν μεταβάλλει τη γενικότερη θετική εντύπωση.
Με απλά λόγια, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής για τη διαδικασία του ελέγχου:

Πώς οι ελληνικές ακτοπλοϊκές έχασαν τελικά τη «ναυμαχία» της Αδριατικής


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Γεγονός αποτελεί πλέον, και επισήμως, η κατά κράτος επικράτηση της ιταλικής ακτοπλοΐας στην Αδριατική. Μετά την έξοδο των Μινωικών Γραμμών από τη συγκεκριμένη αγορά, που δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε από τους Ελληνες επιχειρηματίες του κλάδου κατά τη δεκαετία του ’90, μόνον ένας ελληνικός όμιλος, η κοινοπραξία Attica Group και ΑΝΕΚ, μένει να ταξιδεύει εκεί με την ελληνική σημαία.
Ο έντονος ανταγωνισμός από την Ιταλία, οι ευέλικτες και ολιγάριθμες επανδρώσεις των πλοίων της, οι επιδοτούμενες από τη Ρώμη εργοδοτικές εισφορές και οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ, κατάφεραν, αργά αλλά σταθερά, να εκτοπίσουν τους Ελληνες ανταγωνιστές, που τα τελευταία χρόνια έπρεπε να παλέψουν επιπλέον με αυξημένα φορολογικά βάρη και απαρχαιωμένο, μη ανταγωνιστικό, πλαίσιο λειτουργίας.
Η αλήθεια είναι πως το τέλος της ελληνικής παντοκρατορίας στην Αδριατική είχε ήδη επέλθει εδώ και καιρό. Από 40 και πλέον πλοία...

Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη διάσωση της Μαρινόπουλος ΑΕ

Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη διάσωση της Μαρινόπουλος ΑΕ
Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.
Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής  για την ταχεία έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε 

tanea.gr
16/01/2017

Tό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου...

                                                                                                                                  ...από ΤΑ ΝΕΑ

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



1. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέρχεται στο θέμα της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο ο ίδιος άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα ως πιθανό ενδεχόμενο. Τη Δευτέρα πάντως επέστρεψε στο γνωστό απειλητικό του ύφος. Δήλωσε «χαλαρός» με οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλά είπε πως «δεν θα συνιστούσα στην ελληνική κυβέρνηση αποχώρηση του ΔΝΤ». Παράλληλα σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε μια αλλαγή στο πρόγραμμα, που θα πρέπει να εγκριθεί από τη γερμανική Βουλή.
2. Επί του ίδιου θέματος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του ESM, για τον οποίο ο Σόιμπλε είπε πως θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του ΔΝΤ σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου, ανέφερε επίσης πως κάτι τέτοιο θα χρειαστεί την έγκριση του γερμανικού κοινοβούλιου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το τρίτο πρόγραμμα και θα επιστρέψει στις αγορές. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σημείωσε πως «στόχος είναι το 2018 η Ελλάδα να δανείζεται χρήματα από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι εφικτό».
3. Αεροπλάνο μεταφοράς εμπορευμάτων έπεσε πάνω σε σπίτια στο Κιργιστάν προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιών. Το αεροσκάφος ναυλωμένο από την τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νέα αεροπορική τραγωδία οφείλεται σε λάθος του πιλότου. 

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης [ΦΩΤΟ]





Συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά. Ο άντρας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο προάστιο Εσένγιουρτ της πόλης. 

Είναι Ουζμπέκος και ονομάζεται Αμντουλκαντίρ Μασαρίποφ αν και χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Μοχάμεντ Χορασανί. 
Οι τουρκικές αρχές τον αναζητούν από την 1η Ιανουαρίου αλλά δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές τελικά τον εντόπισαν στο σπίτι ενός φίλου του από το Κιργιστάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του βρισκόταν ο 4χρονος γιος του. 
Πριν από μερικές ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγό του, αλλά δεν έδωσε το όνομά της στη δημοσιότητα. Εκείνη δήλωσε ότι έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση. 
Κατά την επίθεση στο κλαμπ Reina 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ακόμη 69 άτομα τραυματίστηκαν. 
Την ευθύνη για την επίθεση είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του, ο Μασαρίποφ εμφανίζεται με τραύματα στο πρόσωπο. 

Οι μνηστήρες μιας «ορφανής» κεντροαριστεράς

Από την Φώφη και τον Γιώργο έως τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις -κρυφές και φανερές- των τελευταίων μηνών τρίτο «κόμμα» αναδεικνύονται σταθερά οι αναποφάσιστοι, η αποχή και η αδιευκρίνιστη ψήφος. Και από τα ποιοτικά στοιχεία των ίδιων δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της δεξαμενής των αναποφάσιστων προέρχεται από τις τάξεις των απογοητευμένων, αποστασιοποιημένων και αποπροσανατολισμένων ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.
Πρόκειται για τη δεξαμενή που μπορεί να κρίνει τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, και να βγάλει κυβέρνηση – κι είναι ακριβώς αυτή η δεξαμενή στην οποία στοχεύουν οι, έντονες πλέον, πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και όχι μόνον.
To reunion του ΠΑΣΟΚ και το παρασκήνιο
Η επιχείρηση επανένωσης του ΠΑΣΟΚ και το παράλληλο εγχείρημα για νέο κόμμα από την τριάδα του εκσυγχρονισμού -Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη- δεν ήταν παρά η αφετηρία αυτών των ζυμώσεων, που δεν αφορούν μόνον τον κατακερματισμένο χώρο του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ αλλά παρακολουθούνται και επηρεάζουν τις στρατηγικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιλογή της Φώφης Γεννηματά, άλλωστε, για το πολιτικό reunion την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, εντάσσεται ακριβώς στην στρατηγική που στοχεύει να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή των εξελίξεων μετά τις επόμενες εκλογές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από το ρίσκο της επαναπροσέγγισης Φώφης - Γιώργου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν δύο πρόσωπα, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Δημήτρης Ρέππας. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν όχι μόνον τα συγκεκριμένα δύο στελέχη αλλά και την ίδια την Φώφη Γεννηματά να θεωρούν ότι η μόνη προοπτική για να ανανήψει και να παίξει ουσιαστικό ρόλο η κεντροαριστερά -είτε ως ΠΑΣΟΚ, είτε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη- είναι η εμφανής και καθαρή μετατόπισή της… αριστερότερα της σαμαρικής κυβερνητικής διετίας και η αποστασιοποίησή της από το «φλερτ» του παλαιού εκσυχγρονιστικού μπλοκ με τον φιλελευθερισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι άσχετες με αυτή την επιλογή και οι πιέσεις που άσκησαν, και συνεχίζουν να ασκούν, οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ -μια προσέγγιση, πάντως, που...