Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο πουλί που έχει πετάξει ποτέ στη Γη


Εκτιμάται ότι χάρη στις τεράστιες φτερούγες του, μήκους 6,1 έως 7,4 μέτρων, μπορούσε να ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να τις κουνάει καθόλου, με ταχύτητα έως 60 χιλιομέτρων την ώρα.
Το απολίθωμα ενός πουλιού με άνοιγμα πτερύγων επτά μέτρων ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές κατά τη διάρκεια ανασκαφών για τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ και, όπως είπαν, σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου κατόχου, του πουλιού Argentavis magnificens, που έμοιαζε με κόνδορα, είχε φτερούγες εξήμισι μέτρων και ζούσε στην Αργεντινή πριν από 6 εκατ. χρόνια.
Ο εντυπωσιακός νέος κάτοχος του ρεκόρ, που ζούσε πριν από 25 έως 28 εκατομμύρια χρόνια και ζύγιζε 22 έως 40 κιλά, ήταν διπλάσιος από το «βασιλικό άλμπατρος», το μεγαλύτερο πουλί που πετάει σήμερα στους ουρανούς του πλανήτη μας και έχει άνοιγμα πτερύγων τρισήμισι μέτρα.

Εκτιμάται ότι χάρη στις τεράστιες φτερούγες του, μήκους 6,1 έως 7,4 μέτρων, μπορούσε να ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να τις κουνάει καθόλου, με ταχύτητα έως 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Ντάνιελ Ξέπκα του Εθνικού Κέντρου Εξελικτικής Σύνθεσης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και το «New Scientist», ανέφεραν ότι το τεράστιο πουλί, που ονομάστηκε «Pelagornis sandersi», ανήκει στην κατηγορία των πελαγορνιθιδών, μιας προ καιρού εξαφανισμένης ομάδας γιγάντιων θαλασσοπουλιών.

Σημείωση Ν.Μ. : Πάντως τό πουλί πού πετάει ψηλότερα απ'όλα, είναι τό πουλί τού αστροναύτη!

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Αλφρέδο ντι Στέφανο : ...

...Ο βασιλιάς δύο ηπείρων δεν είναι πια εδώ

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής και παίκτης-σύμβολο της Ρεάλ πέρασε στην Ιστορία

Ο Ντι Στέφανο (δεξιά) σκοράρει τον Μάιο του 1960 το πρώτο γκολ της Ρεάλ στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στη Γλασκώβη
Αλφρέδο ντι Στέφανο: Ο βασιλιάς δύο ηπείρων δεν είναι πια εδώ

Πελέ ή Μαραντόνα; Το αιώνιο δίλημμα για πολλούς αναλυτές του ποδοσφαίρου έχει ως απάντηση ένα τρίτο όνομα. Ούτε Πελέ ούτε Μαραντόνα αλλά Αλφρέδο ντι Στέφανο!
Ουσιαστικά αυτό «ψήφισε» χθες και ο Γιόζεφ Μπλάτερ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ότι ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν «ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που έχει δει ποτέ και ο αγαπημένος του».
Η άποψη του προέδρου της FIFA, λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του Ντι Στέφανο από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 88 ετών, μπορεί να προκαλεί πολλές ενστάσεις, όμως πριν από 15 χρόνια την έχει εκφράσει πρώτος ο ίδιος ο Πελέ. «Υπάρχει στον κόσμο μια διαμάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Τον αναζητούν μεταξύ Πελέ και Μαραντόνα. Για εμένα ο καλύτερος όλων είναι ο Ντι Στέφανο. Ηταν σαφώς πολύ πιο ολοκληρωμένος παίκτης» είχε δηλώσει το 2009 ο βραζιλιάνος σουπερστάρ του ποδοσφαίρου για τον γεννημένο στις 4 Ιουλίου 1925 στο Μπαράκας, μία από τις γειτονιές του Μπουένος Αϊρες, «δον Αλφρέδο».
Ομως η Saeta Rubia, ελληνιστί Ξανθιά Σαΐτα, δημιούργησε τον μύθο της στη Μαδρίτη μολονότι όταν το 1953 αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό προορισμός ήταν η Βαρκελώνη. Η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα από...

κοντρα στο κυμα

Περήφανος για τον γιο μου

08
ΙΟΥΛΙΟΥ
2014
Σήμερα ο γιος μου κλείνει τα 26 του χρόνια. Ανήκει σε μια γενιά που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από τη ζωή και το χειρότερο; Δεν έχει καμία ευθύνη γι’ αυτό. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που άλλοι δημιούργησαν για αυτά τα παιδιά, προσπαθεί να μην το βάλει κάτω.

Στα μάτια μου φαντάζει απίστευτος ο τρόπος που προσπαθεί να βρει μια θέση στον ήλιο. Με έχει ξεπεράσει προ πολλού, όπως μας έχουν προσπεράσει όλα αυτά τα παιδιά. Όλους εμάς που τα βρήκαμε «έτοιμα» και τα παραδώσαμε όλα σε μια «νύχτα».

Φοβηθήκαμε. Δεν ξέρω όμως τι. Το πολύ φως και κρυφτήκαμε; Ή το σκοτάδι που ερχόταν και παραλύσαμε, μένοντας θεατές της λεηλασίας της ζωής μας; Λίγη σημασία έχει πλέον.

Σίγουρα μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δυστυχώς όμως η Ιστορία δεν γνωρίζει εξαιρέσεις μα γεγονότα.Tο γεγονός είναι ότι όλη αυτή η γενιά στερείται το δικαίωμα στο να ονειρευτεί.

Είναι ευτυχής ο άνθρωπος που διδάσκει με το πάραδειγμά του και ένας τέτοιος είναι ο γιος μου, οι αδελφές του και όλη η γενιά του. Ειλικρινά νιώθω πολύ περήφανος που έχω αυτά τα παιδιά δίπλα μου.

Χαμηλώνω το βλέμμα μπροστά στον αγώνα τους. Αγώνα αξιοπρεπή και περήφανο. Είμαι πολύ περήφανος που γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους. Ελπίζω σ’αυτή τη γενιά και της εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να μην πιαστεί κορόιδο, όπως πιάστηκε η δική μου.

Χρόνια πολλά Άλεξ.

 (από τό : imerologioanergou.gr )

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ενας κροκόδειλος στο Ρέθυμνο


Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Ξέραμε ότι η Κρήτη μετακινείται προς την Αφρική - περί τα τέσσερα εκατοστά ετησίως. Ετσι έλεγαν οι επιστήμονες μέχρι χθες. Με την εμφάνιση κροκόδειλου στο Ρέθυμνο όμως ίσως αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Και αντί για εκατοστά, να μιλούν για χιλιόμετρα. Ή, μάλλον, για παρασάγγες, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί στις μετρήσεις του ο Ηρόδοτος, αναφερόμενος στην Αίγυπτο, ως αυτόπτης μάρτυς. Σ’ αυτόν χρωστάμε την πρώτη περιγραφή του κροκόδειλου αλλά και της καταλληλότερης μεθόδου θήρευσής του. Ενα λαθάκι που έκανε έχει την εξήγησή του. Εγραψε ότι ο κροκόδειλος είναι το μόνο ζώο δίχως γλώσσα («γλώσσαν δε μούνον θηρίων ουκ έφυσε»). Εχει γλώσσα· απλώς δεν είναι ευκίνητη, λόγω της εξάρτησής της από το πάνω μέρος του στόματος.

Το λαθάκι αυτό δεν κόστισε στον πατέρα της ιστοριογραφίας. Αλλα πλήρωσε. Οσα αμερόληπτα έγραψε για τις οφειλές των Ελλήνων στους Αιγυπτίους του κόστισαν τον χαρακτηρισμό του ως κακοήθους και ανθέλληνα. Αυτά του καταλογίζονται στο «Περί της Ηροδότου κακοηθείας» σύγγραμμα, σαν πατέρας του οποίου φέρεται ο Πλούταρχος, αλλά μάλλον δεν είναι. Τα ίδια και σήμερα. Αν θελήσει κάποιος να πει ότι οι Ελληνες δεν τα έχουν πει όλα και δεν τα έχουν πει όλα πρώτοι, ας κρατάει και μεγάλο καλάθι· για να βάλει μέσα τις πέτρες που θα του πετάξουν οι αμόρφωτοι ελληνοφύλακες.

Τα σημάδια πάντως για τον εξαφρικανισμό της χώρας ήταν ορατά: Η άμμος της ερήμου είναι τακτικός επισκέπτης μας, η δε εξαλλαγή του κλίματος επιτρέπει πλέον την καλλιέργεια εξωτικών οπωροφόρων και στη βουνίσια Ελλάδα. Ορισμένα αποδημητικά μάλιστα αναθεώρησαν τα πτητικά τους σχέδια και προτιμούν να μένουν εδώ παρά να μπαίνουν στους κινδύνους του ταξιδιού. Αλλωστε, εδώ προστατεύονται διά νόμου και διά τυφεκίου.

Κατόπιν αυτών, η εμφάνιση κροκόδειλου στην κρητική λίμνη δεν πρέπει να αποδίδεται σε κάποιον που βαρέθηκε το κατοικίδιό του και το απέρριψε· τέτοια ανάγωγα δεν τα συνηθίζουμε. Προφανώς ο κροκόδειλος είναι προάγγελος των επερχομένων, ένας οιωνός στον οποίο σίγουρα θα αναφέρεται κάποιος από τους αμέτρητους προφήτες που παράγουμε ως έθνος. Αλλά δεν χρειάζεται να προσφύγουμε στις μυστικές γραφές. Είναι φανερό ότι ο κροκόδειλος ήρθε στα μέρη μας για να μας δείξει από κοντά τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «κροκοδείλια δάκρυα». Κάμποσα χρόνια τώρα ακούμε δακρύβρεκτα λόγια συμπόνιας από Ελληνες και ξένους λιτοτητάρχες. Χρειαζόμασταν λοιπόν το σύμβολό μας.

Οσο για το κυνήγι του θηρίου, αντιγράφω τον Ηρόδοτο (σε μετάφραση Αγγελου Βλάχου): «Οι Αιγύπτιοι δολώνουν ένα αγκίστρι με κρέας που το κόβουν από την πλάτη του χοίρου, το ρίχνουν καταμεσής στον ποταμό και στέκονται στην όχθη χτυπώντας ένα ζωντανό γουρουνάκι. Ο κροκόδειλος ακούει τα τσιρίσματά του, κατευθύνεται προς τα εκεί, βρίσκει το κρέας και το καταπίνει. Οταν τον τραβήξουν στη στεριά, το πρώτο που κάνει ο ψαράς είναι να του ρίξει λάσπη στα μάτια. Αμα το κάνει αυτό, τον καταφέρνει εύκολα, αλλιώς δυσκολεύεται πολύ». Τώρα εξηγείται γιατί παράγουμε περισσότερη πολιτική λάσπη απ’ όση μπορούμε να καταναλώσουμε.
kathimerini.gr

Όταν ο Ντίσνεϊ "εμπνέει" το ΠΑΣΟΚ!...

mavros pitΤη γνωστή ρήση του Θεόδωρου Πάγκαλου περί επτά-οκτώ πρωθυπουργίσιμων στο ΠΑΣΟΚ, θύμισε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, για να σχολιάσει πως αυτοί πλέον φτάνουν τους 20, την ίδια ώρα που το...
ποσοστό του κόμματος μικραίνει και η κοινωνία παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις με μεγάλη απόσταση.

"Οι μόνοι που δεν έχουν θέσει υποψηφιότητα (σ.σ. για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ) είναι ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι", είπε, αφήνοντας αιχμές για τους "δελφίνους" που ήταν παρόντες και όχι μόνο, αφού υποστήριξε πως "οι πρωθυπουργήσιμοι περιχαρακώνονται πίσω από τίτλους και ομαδοποιήσεις, όταν το ζητούμενο είναι η ενότητα".

Τι ακολούθησε; Πανδαιμόνιο! "Εγώ δηλαδή ποιος είμαι, ο Ντόναλντ;", ρώτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που δεν παρέλειψε πάντως να απαντήσει σχετικώς στον Κώστα Σκανδαλίδη. Όταν ρώτησε και εκείνος από την πλευρά του ποιος ήρωας του Ντίσνεϊ είναι, τον λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να του απαντήσει με αφοπλιστικό τρόπο  "Ο μαύρος Πιτ".

Καταλαβαίνετε...
matrix24.gr

Τρέχουν να σβήσουν τα τατουάζ με την Ελιά



  Παραπολιτική

Σημαντική κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε δερματολογικά εργαστήρια και tattoo studio καθώς χιλιάδες Έλληνες σπεύδουν να σβήσουν ή να τροποποιήσουν τα τατουάζ τους με το σήμα της Ελιάς, μιας και το ΠΑΣΟΚ θα μετονομαστεί σε «Δημοκρατική Παράταξη».

Φαίνεται λοιπόν ότι παρά την υπονόμευση που δέχθηκε το συγκεκριμένο εγχείρημα, οι πολίτες είχαν ταυτιστεί περισσότερο από όσο κανείς θα περίμενε με την ιδεολογική διακονία των προσωπικοτήτων που συμμετείχαν στην Ελιά, κάτι που επέλεξαν να αποτυπώσουν μέχρι και στο κορμί τους.

Ευτυχώς, εγώ δεν αντιμετωπίζω σήμερα τέτοιο πρόβλημα καθώς επέλεξα να χτυπήσω ένα πάντα επίκαιρο tattoo με το όνομα του Νίκου Μπίστη.


Ο νονός


Παραπολιτική


«Δημοκρατική Παράταξη» ενδέχεται να λέγεται από το φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ καθώς το brandname «Ελιά» ολοκλήρωσε τον κύκλο του μετά τη γνωστή θυελλώδη του επιτυχία στις Ευρωεκλογές.
Έτσι τουλάχιστον αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος το οποίο αποτελούν άνθρωποι που όλως τυχαίως καταλήγουν να συμφωνούν πάντοτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο απαλλάσσουν έτσι από το μπελά να τους αγνοήσει τελείως.
Με αυτά και με αυτά, νομίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κερδίσει με την αξία του τον τίτλο «ο νονός» με τα ονόματα με τα οποία βαφτίζει συνεχώς το κόμμα που διέλυσε. Βλέπω τον ιστορικό του μέλλοντος να πέφτει στα ναρκωτικά καταγράφοντας όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια...

 Σημείωση Νέας Μυκόνου : ...TO απόλυτο πολιτικό κατάντημα καί ο ευτελισμός, ακόμη καί τής έννοιας, τού "πολιτικού γραφείου ή (γιά φαντάσου) ...συμβουλίου"!

Σε ποιες περιοχές θα λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
 Οι περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους, ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής, αναφέρονται σε υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό μέτρο για τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων θα είναι διευρυμένης εφαρμογής σε σχέση με τα όσα είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση, πρόκειται για τις ακόλουθες περιοχές:
α) Στην Περιφέρεια Αττικής: το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Ως ιστορικό κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 13/1979 είναι η περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και τις οδούς Ελευσινίων, Δεληγιάννη, Αγίου Κωνσταντίνου, Νικηφόρου, Σατωβριάνδου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), Μετσόβου, Καλλιδρομίου, Ασκληπιού, Χερσώνος, Σίνα, Ακαδημίας, Κανάρη, Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, Καψάλη, Ηροδότου, Ρηγίλλης, Ησιόδου, Βασ. Κωνσταντίνου, Ευφορίωνος, Θρασώνος, Αρχιμήδους, Δικαιάρχου, Τριβωνιανού, Μάρκου Μουσούρη, Αρδηττού, Αθ. Διάκου, Λ. Συγγρού, Χατζηχρήστου, Καβαλλότι, Προπυλαίων, Θηραμένους, Μουσών, Παναιτωλίου, Πινότση, Φιλοπάππου, Αρακυνθού, Απόλλωνος, Μελιταίων, Παλληναίων, Δημοφώντος, Θριασίων, Τριών Ιεραρχών, Πλατείας Αφαίας, Περσεφόνης και Δεκελέων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περιοχή από την Ομόνοια μέχρι τα Πετράλωνα και το Κουκάκι και από το Κολωνάκι μέχρι το Γκάζι.
β) Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική. Ως ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 3046/51009 του 1994 είναι η περιοχή που ορίζεται από το λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλαιά παραλία (α΄προβλήτα έως Λευκό Πύργο), την οδό Π. Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ. Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το λιμάνι.
γ) Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου: η Ρόδος, η Κως, η Σύρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Τα δύο τελευταία νησιά προστέθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική συμφωνία με την τρόικα.
kathimerini.gr

Θρίλερ στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης...

BINTEO-Ντοκουμέντο...
Τα τρομακτικά λεπτά που παρολίγο να οδηγήσουν στην μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αεροδρομίου της Βαρκελώνης κατέγραψε πολίτης με την κάμερά του την Κυριακή.

«Πρωταγωνιστές» ένα...
Boeing 767-300 και ένα Airbus A340-300.

Το πρώτο αεροσκάφος, που είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα, ετοιμαζόταν σχεδόν να ακουμπήσει τις ρόδες του στο διάδρομο προσγείωσης όταν ο πιλότος του είδε μπροστά του να φράζει κάθετά το δρόμο το δεύτερο αεροσκάφος της Aerolíneas Argentinas, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί με προορισμό το Μπουένος Άιρες.

Χωρίς, ευτυχώς, να χάσει την ψυχραιμία του ο πιλότος κατάφερε να «σηκώσει» εκ νέου το Boeing ώστε να κάνει άλλον ένα γύρο πάνω από το αεροδρόμιο, μέχρι, δηλαδή, να αποχωρήσει το Airbus πλήρως από το διάδρομο προσγείωσης.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες παρολίγον να σημειωθεί πλαγιομετωπική σύγκρουση με άγνωστες συνέπειες παραμένουν άγνωστες και ερευνώνται.

protothema.gr

Όταν ο Βενιζέλος καρφώνει τον Σκανδαλίδη στον Nτερμπεντέρη...



Συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να παραμείνει στην ηγεσία του ιστορικού κόμματος κυρίως μέσω της...
ηθικής εξόντωσης διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ μέσα από τον Τύπο.

Το πιο σαφές δείγμα της συγκεκριμένης στρατηγικής εντοπίζεται στο χθεσινό άρθρο του γνωστού κ. Πρετεντέρη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο οποίος παραθέτει αυτούσιο διάλογο μεταξύ του Βενιζέλου και του Σκανδαλίδη, με τρόπο τέτοιο που δείχνει ότι η πηγή του δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απολαύστε σχόλιο Πρετεντέρη:

Ενα στέλεχος του ΠαΣοΚ (ας πούμε ο Σκανδαλίδης) επισκέπτεται τον πρόεδρο του κόμματος - αυτός είναι σίγουρα ο Βενιζέλος...

Ακολουθεί ένας διάλογος που μου μεταφέρθηκε και τον μεταφέρω με τη σειρά μου, διότι είναι χαρακτηριστικός και γλαφυρός.
- Πρέπει να βγούμε να δηλώσουμε ότι μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστούμε ξανά με τη ΝΔ, λέει ο (ας πούμε) Σκανδαλίδης.
- Δηλαδή να πούμε ότι υποχρεωτικά θα συνεργαστούμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι άλλος για να συνεργαστούμε δεν υπάρχει, λέει ο Βενιζέλος.
- Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν γίνεται, συμφωνεί εντελώς λογικά ο Σκανδαλίδης.
Και ρίχνει τη νέα ιδέα:
- Τότε να πούμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν!
- Δηλαδή να δηλώσουμε όχι παράγων σταθερότητας, αλλά δημόσιος κίνδυνος, συμπεραίνει εξίσου λογικά ο Βενιζέλος.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός διότι καταγράφει πλήρως το πρόβλημα του ΠαΣοΚ.
Δεν τους αρέσει αυτό που κάνουν, αλλά δεν υπάρχει και τίποτε άλλο να κάνουν - πλην της πολιτικής αυτοκτονίας για την οποία δεν βλέπω πολλές υποψηφιότητες...

Δεν τους αρέσει ενδεχομένως ο Βενιζέλος, αλλά δεν υπάρχει και κανένας άλλος στις παρούσες συνθήκες να σηκώσει το βάρος που σηκώνει ο Βενιζέλος.

Βρείτε μου εσείς άλλο έναν πολιτικό αρχηγό που να καρφώνει στον Τύπο τα ίδια του τα στελέχη, που να αποκαλύπτει τι συζητά μαζί τους όταν κλείνονται μόνοι τους σε ένα δωμάτιο. Και κατά τα λοιπά, ενότητα...
parapolitiki.com

«Βιβλίο» για μπιντέ...




Ο για βαριά κακουργήματα κατηγορούμενος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου περιγράφει την κρατούμενη Βίκη Σταμάτη με όλα τα αγοραία κλισέ που αφορούν γυναίκες.


Ο γνωστός εκδότης της μπανιέρας έβγαλε χθες (Κυριακή) ένα «βιβλίο» για μπιντέ. Ο για βαριά κακουργήματα κατηγορούμενος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού εξασφάλισε την αποφυλάκισή του, τώρα αποφάσισε να χτυπήσει την κρατούμενη Βίκη Σταμάτη, σύζυγο Τσοχατζόπουλου.

Σε απόλυτο εμετικό και σεξιστικό παροξυσμό την περιγράφει με όλα τα αγοραία κλισέ που αφορούν γυναίκες: αράχνη, Αντουανέτα, αρπακτικό, μέγαιρα, στα όρια της πορνείας, σπάταλη, βίαια και άσπλαχνη.

Με τον ίδιο παροξυσμό περιγράφει και την «Άγκελα», την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου φιλοτεχνώντας το άλλο αγοραίο γυναικείο πορτρέτο, εκείνο της «Γερμανίδας».

Στην μπανιέρα του Αναστασιάδη, εκτός από αυτό το τυπωμένο σκουπίδι, χωράνε όμως και οι 100 χιλιάδες αναγνώστες της φυλλάδας του που χωρίς ντροπή για την έννοια «βιβλίο» πήραν αυτό το πράγμα στα χέρια τους πληρώνοντας 4,5 ευρώ!

Α.Ψ.

efsyn.gr

Νέα προβλήματα για Σαρκοζί...

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας έρευνας, που συνδέεται με...
τις κοστολογήσεις των δαπανών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2012.
Οπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ:

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας έρευνας που συνδέεται με τις κοστολογήσεις των δαπανών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2012, με τη Δικαιοσύνη να καλείται να αποφανθεί εάν ήταν νόμιμη η απόφαση να αναλάβει να πληρώσει το κόμμα του τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον υποψήφιο για υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου δαπανών.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος τέθηκε επίσημα υπό έρευνα την περασμένη Τετάρτη για διαφθορά, βλέπει με αυτόν τον τρόπο να προβάλει ένα νέο εμπόδιο για την ενδεχόμενη επιστροφή του στην πολιτική.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε μια προκαταρκτική έρευνα για την πληρωμή από το κόμμα του, το UMP, των ποινών που του είχαν επιβληθεί μετά την ακύρωση του απολογισμού των δαπανών της εκστρατείας του το 2012, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Η έρευνα αυτή, η οποία ξεκίνησε τη 2η Ιουλίου, εξετάζει μια ενδεχόμενη «υπεξαίρεση» εις βάρος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), που ανέλαβε να ρυθμίσει τα βεβαιωμένα πρόστιμα εξ ονόματος του υποψηφίου. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας.

Η έρευνα αυτή αποτελεί τη λογική συνέχεια της ακύρωσης του απολογισμού δαπανών της τελευταίας του προεκλογικής εκστρατείας, εξαιτίας της υπέρβασης των επιτρεπόμενων δαπανών.