Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσκοβισί: «...βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών...»

Μοσκοβισί: Σκάνδαλο για τη δημοκρατία το ελληνικό πρόγραμμα

«Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας…» δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί στην εφημερίδα Corriere della Sera, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο. 
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
«Σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» χαρακτηρίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
«Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας…» δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί στην εφημερίδα Corriere della Sera, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο.
«Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017
από  naftemporiki.gr

Στή Μύκονο οι ενεργές καταχωρήσεις της Airbnb είναι 2.600 σπίτια...

Στα 450 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή μέσω... Airbnb!...
Στα 450 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή μέσω... Airbnb!
Πάνω από 63.000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή καταχωρημένα στην Airbnb και προσφέρονται για μίσθωση σε τουρίστες, με τη χώρα μας μάλιστα να αναδεικνύεται μία από τις καλύτερες, πανευρωπαϊκά, αγορές για τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, με βάση την άνοδο της προσφοράς τον τελευταίο χρόνο.

Και πράγματι, η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο ενεργών καταχωρήσεων μεταξύ των μεγάλων τουριστικών προορισμών της Μεσογείου (βλ. Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία ή ακόμη και Τουρκία) με θεαματική αύξηση 62% σε σύγκριση με τον περυσινό Αύγουστο.

Ακριβώς αυτοί οι αριθμοί, που αφορούν μόνο την Airbnb, χωρίς να περιλαμβάνονται μεμονωμένα sites ιδιοκτητών ή άλλες πλατφόρμες της λεγόμενης «οικονομίας του διαμοιρασμού», επιβεβαιώνουν ότι η βραχυχρόνια ενοικίαση κατοικιών σε τουρίστες, αφενός, αποτελεί αποδεδειγμένα διέξοδο και λύση για δεκάδες πλέον χιλιάδες Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων που επιζητούν ένα επιπλέον -αφορολόγητο κυρίως μέχρι στιγμής- εισόδημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εκατομμύρια των χαμένων εσόδων για τα δημόσια ταμεία λόγω φοροδιαφυγής, αφετέρου, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους επαγγελματίες του τουρισμού σε μια χρονιά όπου οι επιδόσεις του κλάδου έχουν αγγίξει κόκκινο. Ειδικά ως προς την...

H μαγεία τού Αιγαίου...

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μία γυναίκα κάνει μακροβούτι στη θάλασσα της Κέας
από naftemporiki.gr

Όταν γεννιούνται τά κόμματα τό λόγο έχουν οι Ιστορία καί οι αγώνες, ...όχι οι μιντιάρχες καί οι σπόνσορες!

“Νέος φορέας” της Κεντροαριστεράς: ποιοι τον στηρίζουν και γιατί θα γίνει το Mεγάλο μας Tσίρκο!


Για όσους έχουν παραστάσεις από τις ημέρες του 1974, όταν -τέτοια εποχή  -ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε τον τρόπο που γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα, οι διεργασίες για «ίδρυση» «νέου φορέα» που θα αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει τη βλασφημία.
Αρκεί να ληφθεί υπόψη ποιοι είχαν πάρει μέρος στην ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ και ποιοι παριστάνουν τους «ιδρυτές» σήμερα-,  μιλώντας και για « ιστορική» πρωτοβουλία τρομάρα τους. Τότε ήταν ο Ανδρέας, ο Σημίτης, ο Καράγιωργας, η Φλέμινγκ, ο Χαραλαμπόπουλος  και ο αφρός της αντιδικτατορικής νεολαίας με τον Λαλιώτη, τον Τζουμάκα, τον Τσούρα… Σήμερα είναι η Φώφη, ο Σταύρος, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Καμίνης και ο Πόντας…
Τότε το λόγο είχε η ιστορία και οι αγώνες που σήκωσαν στην πλάτη τους όσοι συνίδρυσαν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μιλούν οι μιντιάρχες και οι σπόνσορες που αποφασίζουν ποιος «αξίζει» και ποιος δεν τους κάνει.
Πολλοί σχολίασαν το...