Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Tvxs Σκίτσο | 02 Δεκ. 2016

Ο Σόιμπλε μίλησε καί είπε ...«Ναι»!!!...

«Ναι» Σόιμπλε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Βήμα


tvxs.gr  | 02 Δεκ. 2016
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικο-οικονομικά θέματα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων» τονίζει ο κ. Κόλμπεργκ ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους .
Σχετικά με τις πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας για...

Κρητικοί μεζέδες από την Μπακογιάννη για Παυλόπουλο και Βούτση. Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι (ΦΩΤΟ)...

Οι κρητικοί μεζέδες της Ντόρας σε Παυλόπουλο και Βούτση (Photos) - Media
Ένα απολαυστικό γεύμα με μεζέδες από την περίφημη Κρητική κουζίνα και με οικοδέσποινα τη Ντόρα Μπακογιάννη απόλαυσαν μετά τις εκδηλώσεις για την 103η της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και φιλικά πρόσωπα.
dora_paulopoulos-3
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της κας Μπακογιάννη ξεναγήθηκαν στην περίφημη βίλα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι και...
(Δείτε κι άλλες φωτογραφίες)

Ζουράρις. Επίθεση στο Ποτάμι: «Θα πολτοποιήσω στη Βουλή τον Θεοδωράκη αν κάνει μου πρόταση μομφής»

Ζουράρις: «Θα πολτοποιήσω στη Βουλή τον Θεοδωράκη αν κάνει μου πρόταση μομφής»
Επίθεση στο Ποτάμι, το οποίο κατηγόρησε πως φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Υποστήριξε επίσης πως η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», αλλά σε μία συζήτηση στη Βουλή «θα τους πολτοποιήσω».

Αν θέλει ο κ.Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Είπε, δε, ότι υπήρξε δάσκαλος του επικεφαλής του Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας. «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις... δεν κράτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε» ανέφερε.

Απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις για τα όσα είπε, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν εν ενεργεία πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «τέσσερις έγκριτους πολίτες ... νταβατζήδες» και προέτρεψε σε αντίστοιχη κίνηση με τη βοήθεια της ΝΔ κατά του Κ.Καραμανλή.

Σε πολιτικό επίπεδο, εκτίμησε ότι το Ποτάμι φυλλορροεί, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι δεν είχε κοινωνική αντιστοίχιση και ήταν «κατασκευή των μεγάλων καναλιών και των πλουτοκρατών» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φάνηκε αυτή η έλλειψη κοινωνικής αντιστοίχισης... σε ένα χρόνο το έριξε» σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας.
tanea.gr

Γειά σου Γιάννη Ντερμπεντέρη!...

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Ήταν από τους ανθρώπους (ο κ. Ντερμπεντέρης, φυσικά) που κανιβάλισε όσο κανείς άλλος τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν είναι ότι του έκανε κριτική (αυτό είναι δικαίωμά του και υποχρέωσή του) αλλά ότι...
του έριξε τόνους λάσπης με απίστευτες συκοφαντίες και τερατώδη ψέματα. 

Όταν όλα αυτά (ιδιαιτέρως τα γεγονότα των Καννών και η συνωμοσία Βενιζέλου) άρχισαν να τοποθετούνται στην πραγματική τους διάσταση, λούφαξε. Τελευταία φαίνεται πως ξαναθυμήθηκε τις "ηρωικές" εκείνες δημοσιογραφικές στιγμές. Και τραβάει πού και πού από τη στήλη του στα "Νέα" μερικές απαξιωτικές πινελιές για τον Παπανδρέου. Όπως στο χθεσινό άρθρο του: Ο Παπανδρέου δεν γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ - διότι τον θεωρούν μπελά χωρίς όφελος. 

Αντίθετα θεωρεί μεγάλο όφελος για την Φώφη να μιλάει με τον Θεοδωράκη που με το ζόρι πιάνει στις δημοσκοπήσεις 1,5% και φυσικά με τον ανύπαρκτο - πολιτικά και δημοσκοπικά - Θεοχαρόπουλο της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ. 

Τι να του πεις!...

Ιταλία : Τό μνημόνιο "ante portas"...

The Italian job


tvxs.gr  | 02 Δεκ. 2016
Αλέξανδρος Ζέρβας
Την ώρα που οι ευρωπαϊκές ηγεσίες περιμένουν να διαπιστώσουν (σε κατάσταση πανικού πάλι) «τα όρια της απήχησης του λαϊκισμού» αυτή τη φορά στην Ιταλία στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ένα πράγμα είναι πια ηλίου φαεινότερο.

Η χώρα με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι εδώ κι αρκετό καιρό χρεοκοπημένη.
Οι 14 μεγαλύτερες τράπεζές της είναι κυριολεκτικά σε μαύρα χάλια, καθώς διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περίπου το 1/3 του συνόλου των «κόκκινων δανείων» στην Ευρωζώνη.
Ποιο είναι λοιπόν το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» σε τέτοιες περιπτώσεις; Ναι, σωστά μαντέψατε.
Το ιταλικό μνημόνιο βρίσκεται πλέον προ των των πυλών.
Έλα όμως που στις παρούσες συγκυρίες το θέμα έχει κολλήσει στο «σερβίρισμα» της νέας σκληρής λιτότητας που θα έλθει να πέσει στο κεφάλι του ιταλικού λαού.
Γιατί, με δεδομένο ότι η ιταλική οικονομία θεωρείται, τυπικά τουλάχιστον, «too big to fail», δεν είναι και πολύ εύκολο για το ευρωπαϊκό διευθυντήριο να ομολογήσει πως τα έκανε σε τέτοιο βαθμό μαντάρα, ώστε να την οδηγήσει σε αυτό το οριακό σημείο.
Επιπλέον, ένα μεγάλο κομμάτι το πολιτικού προσωπικού της χώρας (μέσα σε αυτό κι ένα σημαντικό τμήμα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος) δε μοιάζει κι ιδιαίτερα πρόθυμο να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.
Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται το δημοψήφισμα.
Τυπικά οι Ιταλοί καλούνται την Κυριακή να αποφασίσουν για το...

Οι υπηρέτριες στις ελληνικές ταινίες των δεκαετιών του 50, του 60 και του 70...

Οι "δούλες" που... υπηρέτησαν τον ελληνικό κινηματογράφο
Τα στερεότυπα
Υπηρέτησαν την αστική τάξη του περασμένου αιώνα, τα κοινωνικά στερεότυπα και πάνω από όλα, τον ελληνικό κινηματογράφο...
Οι υπηρέτριες στις ελληνικές ταινίες των δεκαετιών του 50, του 60 και του 70...
Μερικές φορές  οι ρόλοι τους ήταν ασήμαντοι, ένα πέρασμα, μια ατάκα, ένα πλάνο...
Όπως εδώ, στην αρχική φωτογραφία, ο ρόλος της Κατίνας  στην ταινία «ο Ζηλιαρόγατος». [Η ηθοποιός είναι  η Αντιγόνη Κουκούλη στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση].
Συχνά όμως, ο ρόλος της υπηρέτριας είναι σημαντικός και λέει πολλά για τη θέση της κοπέλας αυτής στην ελληνική κοινωνία , στην αυγή του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα...
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της δουλείας... ένα αφιέρωμα στους ρόλους, στα πρόσωπα, στα στερεότυπα...

Πιο επικίνδυνος και πιο τυχοδιώκτης από ό,τι ήταν πριν, ο Ερντογάν...

Σταύρος Λυγερός: Μπαίνουμε σε ένα επικίνδυνο δίμηνο...

Όσοι νομίζουν πως η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα - σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία - κάνουν λάθος υπογράμμισε ο Σταύρος Λυγερός στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" (Κόντρα Chanel). Όπως είπε "η Ευρώπη είναι βυθισμένη στην κρίση της. Και...
από την άλλη στις ΗΠΑ έχουμε μία μετάβαση εξουσίας από έναν πρόεδρο όπως είναι ο Ομπάμα σε έναν άλλο όπως είναι ο Τραμπ που δεν ξέρουμε πώς μπορεί να διαχειριστεί αυτού του είδους τις κρίσεις". 

Κατά τον γνωστό πολιτικό αναλυτή "μπαίνουμε σε ένα επικίνδυνο δίμηνο. Ο Ερντογάν μετά την νίκη του στο εσωτερικό μέτωπο έχει γίνει πιο επικίνδυνος και πιο τυχοδιώκτης από ό,τι ήταν πριν"...

ΠΝΟ : Χωρίς πλοία σήμερα καί αύριο. Επίσης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα για 48 ώρες θα είναι από σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς πληροφορήθηκε ότι στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης οι θεσμοί έθεσαν θέμα ως προς το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σε προσχέδιο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, «προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτεργάτες και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το κράτος».
Η ΠΝΟ έχει προκηρύξει επίσης ήδη από την περασμένη Κυριακή ακόμη μία απεργία για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
kathimerini.gr