Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πρόστιμο ρεκόρ: 116.000 Euro για οδική παράβαση

Αγνοεί ο ΣΚΑΪ; Είναι δυνατόν;
«Για να καταλάβεις γιατί (σ.σ. οι Συριζαίοι) αδιαφορούν εντελώς για την κοινωνία! Φτιάξανε τώρα ένα σύστημα "ταξικό" που αναλόγως με τη φορολογική σου δήλωση θα πληρώνεις λιγότερο ή περισσότερο πρόστιμο στις οδικές παραβάσεις. Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν το έχει ξανασκεφτεί αυτό», δήλωσε με έμφαση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ.
Εδώ υπάρχουν δύο τινά: είτε πράγματι (που είναι και το πιθανότερο) ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα και την εφαρμογή αυτού του αποτελεσματικού μέτρου σε κάποιες πολύ αναπτυγμένες μάλιστα χώρες (πολλές άλλες ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν ως ικανό να αποτρέπει την πρόκληση τροχαίων λόγω.. επικίνδυνης οδήγησης), οπότε καλύτερα θα ήταν να το ψάξει, είτε σκόπιμα παραπληροφορεί τους ακροατές του.
Η Φινλανδία, για παράδειγμα, συνδέει τα πρόστιμα με το ύψος του εισοδήματος του δράστη. Π.χ. πρόστιμο 54.024 ευρώ κατέβαλε το 2015 ο R. Kuisla (ετήσιο εισόδημα 6,5 εκατ. ευρώ) γιατί παραβίασε το όριο των 80 χλμ./ώρα. Ενώ το ρεκόρ σε πρόστιμο για οδική παράβαση είναι 116.000 ευρώ σε στέλεχος της Nokia το 2002, που έτρεχε με μηχανή με 75 χλμ./ώρα σε ζώνη με όριο τα 50.
Δ.Υ. (efsyn)


zoornalistas 

Δημεύτηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώση ύψους 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου
Δημεύτηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου
Στο δημόσιο περνούν όλα τα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας το οποίο , πριν από δυο εικοσιτετράωρα, τον καταδίκασε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.
Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας αποφάσισαν οι δικαστές και για ακόμη 12 καταδικασθέντες .
Το δικαστήριο έριξε σήμερα αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ολοκληρώνοντας την απόφαση του που κράτησε τρεις ημέρες.
Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη.
Το μεγαλύτερο ποσό, αυτό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Το δικαστήριο είπε «ναι» κατά πλειοψηφία (3-2)  στην άρση της κατάσχεσης του διαμερίσματος της Βίκυς Σταμάτη...

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση Ζαφειρόπουλου. Ομολόγησε ο δράστης...

Αυτό ήταν το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης στον Ζαφειρόπουλο
Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης – Πού καταλήγουν οι έρευνες
Αυτό ήταν το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης στον Ζαφειρόπουλο
Έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ, από την οποία πήραν 3.000 ευρώ προκαταβολή, δολοφόνησαν τον 52χρονο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι δύο Αλβανοί που «νοικιάστηκαν» από άλλους ομοεθνείς τους για να τον εκφοβίσουν. Κίνητρο της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται πως είναι εκβίαση σε βάρος κρατούμενου για την υπόθεση της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτά και πολλά άλλα για τη δραματική εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και το προφίλ των εμπλεκομένων, αποκάλυψαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος μετέβη στο κτίριο της ΓΑΔΑ ακριβώς για να εκφράσει την ικανοποίηση του ίδιου και της πολιτικής ηγεσίας για αυτή την σημαντική επιτυχία.
Ο 32χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ως ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη, πριν από 19 ημέρες στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού 154, ομολόγησε χτες την πράξη του και έδωσε στοιχεία που γνώριζε, φωτίζοντας τα κενά που υπήρχαν για να κλείσει οριστικά η υπόθεση.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαζαφείρης, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται τρεις Αλβανοί, σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 34, 35, και 40 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι των φυλακών για απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα βαρεία αδικήματα.
Οι τρεις αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέλαβαν τον 32χρονο και έναν ακόμα 30χρονο, ο οποίος διέφυγε αμέσως μετά την δολοφονία στην Αλβανία και καταζητείται, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ώστε να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με τις οποίες τον κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου (αντιδίκου του στην υπόθεση της Energa), που είχε διαπραχθεί το 2014 στην Πεντέλη.
Η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, όπως προκύπτει...

Τι δεν είπε ο Δένδιας στον Τσίμα ...και τι δεν ρώτησε ο Τσίμας τον Δένδια.

Διάλογος για την τάξη και την ασφάλεια...


Καλεσμένος στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα ήταν το πρωί ο Νίκος Δένδιας. Η ερώτηση που τέθηκε στον πρώην υπουργό Πρoστασίας του Πολίτη ήταν γιατί τη στιγμή που η αστυνομία έχει μεγάλες επιτυχίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την Παρασκευή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την τάξη και την ασφάλεια.

Με κάπως πομπώδες ύφος ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θεωρεί χρέος της να προστατεύει την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών και επομένως όλα αυτά κινδυνεύουν!

Ίσως λόγω ευγένειας, ο Παύλος Τσίμας δεν προχώρησε να ρωτήσει από πού άραγε αντλεί αυτήν βεβαιότητα ο πρώην υπουργός και πού βασίζεται αυτή του η κρίση.

Κατά συνέπεια ο Ν. Δένδιας με αυτό το «δεδομένο» συνέχισε πληροφορώντας τους ακροατές του ΣΚΑΪ ότι οι ληστείες και οι κλοπές έχουν αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Ούτε εδώ ρωτήθηκε και φυσικά δεν διευκρίνισε πώς κάθε χρονιά της κρίσης αυτοί οι δείκτες αυξάνονται, δυστυχώς σταθερά, όσο αυξάνονται τα ποσοστά φτώχεια και ανέχειας. Ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται παντού στον κόσμο όταν υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε φυσικά στα «Εξάρχεια», ξεχνώντας τόσο ο ίδιος όσο και ο συνομιλητής του ότι...