Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Συνάντηση τού ΠτΔ μέ τόν διάδοχο τού Αγγλικού θρόνου, πρίγκηπα Κάρολο

ΠτΔ: Ευελπιστούμε να ευοδωθεί η επιστροφή των γλυπτών του παρθενώνα
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Η Ελλάδα συνδέεται με μακροχρόνιους, ιστορικούς, δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από τις απαρχές του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ υπογράμμισε πως αυτοί οι δεσμοί φιλίας «μας κάνουν να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».
Στην προσφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της Δούκισας της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε...

Συνδέθηκε -ηλεκτρικά- η Μύκονος, σήμερα Τετάρτη 09/05/2018, μέ τή στεριανή Ελλάδα...

Με τη στεριά συνδέθηκαν ηλεκτρικά οι Κυκλάδες 
- Πρώτος σταθμός η Μύκονος
Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, με την τροφοδοσία της Μυκόνου από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ξεκίνησε στις 10:00.
Ταυτόχρονα σταμάτησε η λειτουργία του τοπικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, καθώς το νησί τροφοδοτείται από τον νέο υποσταθμό, ο οποίος συνδέεται με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω του νέου υποθαλασσίου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου που διακλαδώνεται στην Πάρο και τη Μύκονο.
 09/05/2018
  
dikaiologitika.gr

Αναδοχή : Λίγες σκέψεις για την συντήρηση και την πρόοδο...

Ο συντηρητισμός, η πρόοδος και η ευλογία της αποδοχής...
Με αφορμή την υπόθεση της αναδοχής, λίγες σκέψεις για την συντήρηση και την πρόοδο:

1) Κάποτε εθεωρείτο αδιανόητο να ψηφίζουν οι γυναίκες, να εκλέγονται, να οδηγούν αυτοκίνητο, να πηγαίνουν στα καφενεία κλπ. Με την πάροδο του χρόνου το ασφυκτικό συντηρητικό πλαίσιο διερράγη. Και σήμερα, όλα αυτά που τότε ήσαν δεδομένα, απαρασάλευτα και απαγορευμένα, σήμερα θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά.

Φυσικά, οι αλλαγές δεν ήρθαν ουρανοκατέβατες. Απαιτήθηκαν αγώνες και θυσίες, τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες και αγνόηση του πολιτικού κόστους.

2)Κάποτε δεν υπήρχε αυτόματο διαζύγιο στη χώρα μας, ούτε πολιτικός γάμος ,ενώ η μοιχεία εθεωρείτο ποινικό αδίκημα. Όταν εξαγγέλθηκαν από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξέσπασε σάλος. Τελικά, η κοινωνία κατενόησε συν τω χρόνω ότι ήσαν απαραίτητες και χρήσιμες οι αλλαγές αυτές. Και σήμερα όλα αυτά θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα.

3)Το Σύμφωνο Συμβίωσης και η Αναδοχή (και) από ομόφυλα ζευγάρια έχουν προκαλέσει ζωηρές συζητήσεις και συγκρούσεις. Αναπόφευκτο και φυσιολογικό: ...

Μέ πολιτική χροιά τό ταξίδι Παπανδρέου στήν Τουρκία...




Ο πρώην πρωθυπουργός είχε φροντίσει, από καιρό, να θέσει τις εν λόγω συναντήσεις σε απολύτως θεσμικό πλαίσιο. Ως τομεάρχης Εξωτερικών, δε, του Κινήματος Αλλαγής είχε ενημερώσει και την Φώφη Γεννηματά και το Πολιτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία του, με δεδομένη και την κρίσιμη περίοδο που διέρχονται τα ελληνοτουρκικά.
Από πρόσωπα που συνομιλούν με τον Γιώργο Παπανδρέου...