Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΣτΕ: Ποιες οικοδομές σε παλαιούς οικισμούς είναι παράνομες

Το ΣτΕ έκρινε ότι είναι παράνομη η οικοδομή σε οικόπεδο άνω των 500 τ.μ., εάν δεν τηρηθεί η υποχρεωτική απόσταση των 4 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.


ste-poies-oikodomes-se-palaious-oikismous-einai-paranomes
Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι παράνομη η οικοδομή σε οικόπεδο άνω των 500 τ.μ. που ανεγείρεται σε οικισμό προϋφιστάμενο του 1923, εάν δεν τηρηθεί η υποχρεωτική απόσταση των 4 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.
Παράλληλα, το ΣτΕ επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που είχε ακυρώσει οικοδομική άδεια του 2014, η οποία επέτρεπε σε οικισμό προϋφιστάμενο του έτους 1923, την ανέγερση δύο διώροφων κτιρίων με υπόγειο σε οικόπεδο, εμβαδού 750,27 τ.μ. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, τα δύο κτίρια ήταν τοποθετημένα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τα όρια του οικοπέδου.
Όμως, ιδιοκτήτης όμορης οικοδομής προέβη σε καταγγελία στην Πολεοδομία και παράλληλα ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και στη συνέχεια προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ «οι διατάξεις των άρθρων 8 και 16 του Προεδρικού Διατάγματος της 2.3/13.3.1981, με τις οποίες επιβάλλεται η ανέγερση οικοδομής σε απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, προκειμένου για τα οικόπεδα με εμβαδόν 500 τ.μ. και άνω των προϋφιστάμενων του έτους 1923 οικισμών που στερούνται εγκεκριμένου σχεδίου, αποτελούν ειδικές διατάξεις, οι οποίες έχουν τεθεί για την προστασία αυτών των παλαιών οικισμών και διασφαλίζουν καλύτερους όρους διαβίωσης».
Κατά συνέπεια σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «οι ειδικές αυτές διατάξεις δεν καταργήθηκαν με το νόμο 1577/1985 αλλά συνεχίζουν, κατά τα λοιπά, ως προς τα οριζόμενα για την ελεύθερη τοποθέτηση του κτιρίου σε σχέση με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου».
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
thetoc.gr

Σπιτική ...γυμναστική!

 
(από ανάρτηση τής  Λυδίας Ανευλαβή)

Οι ΗΠΑ ανησυχούν γιά τή...

...σύγκρουση Ελλάδας - Ευρώπης

oi-ipa-anisuxoun-gia-ti-sugkrousi-elladas---eurwpis


Η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ευρωζώνη και την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρώπη. Τα αμερικανικά συμφέροντα θέλουν μια ισχυρή και σταθερή ευρωζώνη. Οι αμερικανοί θεωρούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας ακόμη και συντεταγμένη θα προκαλούσε σοβαρό ρήγμα στις οικονομικές ισορροπίες των δύο ακτών του Ατλαντικού, αυτό που η Ουάσιγκτον ονομάζει «διατλαντικές εμπορικες σχέσεις» παρά τις διαβεβαιώσεις γερμανών και άλλων αξιωματούχων ότι η ευρωζώνη είναι θωρακισμένη απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να σταματήσει η ύφεση στην ευρωζώνη

Την περασμένη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος είχε την ευκαιρία να θέσει το ζήτημα της Ελλάδας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέφτηκε επίσημα το Λευκό Οικο. Ο αρχηγός του Λευκού Οίκου τόνισε στον συνομιλητή του ότι εδώ και 8 χρόνια δεν υπάρχει ανάπτυξη στην ευρωζώνη γεγονός που προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και στην αμερικανική οικονομία.

Σπέκχαρτ: Η Ελλάδα είναι πιο σημαντική απ όσο νομίζουν οι Ευρωπαίοι

Την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις γεωστρατηγικές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης εξέφρασε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπεκχαρτ. Σε άρθρο του Fortune» με τίτλο «Θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος την Ελλάδα στην τροχιά της Ρωσίας;», ο Κρις Μάθιους θυμίζει την δήλωση Σπέκχαρτ ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών κοιτάζουν τα δέντρα και χάνουν το δάσος. Ο αμερικανός διπλωμάτης προειδοποιεί τους Γερμανούς και την ευρωζώνη ότι το τίμημα της σκληρής γραμμής έναντι της Αθήνας θα έχει μεγάλο κόστος σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα και τη γεωπολιτική εξουσία.
Ο Σπέκχαρτ αναφέρεται στον κίνδυνο απομάκρυνσης της Ελλάδας από τη σφαίρα επιρροής της Δύσης και της Γερμανίας, δηλώνοντας: «Λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μοιάζει με μεγάλη απώλεια, αλλά εάν λάβουμε υπόψη ότι η καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας στην Αν. Ευρώπη είναι σημαντική για τη διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή, τότε ίσως αξίζει μακροπρόθεσμα η υιοθέτηση μιας πιο ήπιας στάσης έναντι του ελληνικού χρέους.»
thetoc.gr

Πεταμένα λεφτά ε;..

Ξεσπάθωσαν τα μνημονιακά κόμματα κατά της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

«Η απαράδεκτη αυτή απόφαση μας…
γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, τότε που την είχαμε εμείς, είχε μηδενική τηλεθέαση, λιβάνιζε αηδιαστικά την κυβέρνηση και διορίζαμε τις γκόμενές μας», δηλώνουν σε ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Και θα μας στοιχίσει ένα κάρο λεφτά, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και στο κάτω κάτω γιατί να πετάμε τα λεφτά των φορολογούμενων σε επιχειρήσεις που δεν είναι του Μπόμπολα;..
Avgi.gr

Ποιοι τουριστικοί προορισμοί θα χάσουν και ποιοι θα κερδίσουν

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Κερδισμένοι θα είναι για τη φετινή σεζόν οι προορισμοί της χώρας που δέχονται περισσότερο Αμερικανούς και Βρετανούς τουρίστες και χαμένοι αυτοί που δέχονται Ρώσους.
Αυτό δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία των κρατήσεων στα συστήματα των ελληνικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσο, η μεγάλη υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας ενισχύει την πεποίθηση ότι το τουριστικό ρεύμα αλλά και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, τη φετινή σεζόν, από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία προς τη χώρα μας θα κινηθούν αυξητικά.
Επίσης, θετικές παραμένουν οι εκτιμήσεις για την ταξιδιωτική κίνηση από σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, αν και ο ρυθμός των κρατήσεων έχει παρουσιάσει σημάδια επιβράδυνσης το τελευταίο διάστημα. Στον αντίποδα, από τη Ρωσία αναμένεται να σημειωθεί σημαντική απώλεια αφίξεων και εσόδων. Πάντως, το τουριστικό οικονομικό ισοζύγιο εκτιμάται ότι θα είναι θετικό για τη χώρα στο τέλος της χρονιάς, καθώς εκτός απροόπτου οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις θα αναρριχηθούν στον αριθμό ρεκόρ των 14 δισ. ευρώ. 
Εξάλλου, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι για την Ελλάδα τα...

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

undefined
                                                                                                                                                από "ΤΑ ΝΕΑ"

Ελληνόπουλα διαπρέπουν στην Αμερική

Οι μετεγγραφές Τσίπρα από Παπανδρέου

Oι σύμβουλοι και οι δύο κρίσεις


Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H Boυλή, πλέον, εργάζεται...

Στους ρυθμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Σε ποιον να πεις ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή λιγότερο από τρία χρόνια και να μην αισθανθεί αιφνιδιασμένος; Ο πολιτικός χρόνος που κύλησε από τις εκλογές του 2012 όσον αφορά τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της είναι τόσο πυκνός, που δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο με μακρά πορεία και μεγάλη εμπειρία. Ετσι, έμοιαζε περίπου φυσιολογικό να επιλεγεί ως «αρχιέρεια» στον Ναό της Δημοκρατίας, αν και «αντικειμενικά» δεν ήταν και τόσο: Βουλευτής με πολύ μικρή θητεία, να εκλεγεί τώρα πρόεδρος του Κοινοβουλίου; Από μόνο του, το γεγονός, μοιάζει με μεγάλο ρίσκο.

Ωστόσο, ο μεγάλος θόρυβος που προκλήθηκε –και ο οποίος δεν προβλέπεται να κοπάσει για καιρό- από τη συγκεκριμένη επιλογή του πρωθυπουργού δεν οφείλεται στη -λόγω μικρής προϋπηρεσίας- κοινοβουλευτική «απειρία» του προσώπου που καταλαμβάνει το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα: Υπενθυμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι βάσει του Συντάγματος η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υπό ορισμένες έκτακτες συνθήκες θα αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις οι οποίες προκαλούνται από άλλες, βαθύτερες πηγές, βρίσκουν ένα εθνικό ακροατήριο εθισμένο σε μια αρνητική για τη νέα πρόεδρο εικόνα που καλλιεργήθηκε σχεδόν συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα: Δεν ήταν, κατά κανόνα, το τι έλεγε ή τι έκανε, αλλά ο τρόπος που εμφανιζόταν η δραστηριότητά της.

Η νέα περίοδος

Στο λίγο χρόνο από την ημέρα εκλογής της ώς σήμερα, περισσότερο κρίνεται σε επίπεδο διακηρύξεων ή και διαφαινόμενων προθέσεων, παρά από πολιτικές πράξεις, μια και κυρίως ενημερώνεται για «διαδικαστικά», σχεδιάζει και προαναγγέλλει. Σε αυτή τη φάση, εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν έχουν συνηθίσει τέτοιους ρυθμούς: δηλαδή...

Παπαδημούλης: Δεν θα οδηγηθούμε σε εθνική περιπέτεια...



«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σταθερή, ισχυρή, σοβαρή και μυαλωμένη. Ασφαλώς και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική περιπέτεια. Δεν έχουμε εντολή ρήξης και ...
επιστροφής στη δραχμή. Έχουμε εντολή διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς λύσης εντός της Ευρωζώνης» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
 Υπογραμμίζει, πως, «το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσουν εντατικά και σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο των τεχνοκρατών οι αναγκαίες συζητήσεις έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν ως πλαίσιο στις 20 Φεβρουαρίου. Οι χρονικές προθεσμίες είναι πιεστικές και πρέπει να τρέξουμε».

Ο Παπαδημούλης εξηγεί, πως, «για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας έστω με κάποιες καθυστερήσεις, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να ακυρωθεί το σχέδιο στραγγαλισμού της χώρας και να μετάσχουμε , από το καλοκαίρι και μετά στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

«Απαιτούμε, δεν επαιτούμε, δεν εκδικούμαστε»...


undefined
Άρθρο του Μανώλη Γλέζου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις...

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, επαναφέρει σε συνεντευξη του στην REAL NEWS το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Ο Μ. Γλέζος επισημαίνει, πως τέσσερις είναι οι πυλώνες αυτών των διεκδικήσεων:
Α. Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
Β. Οι επανορθώσεις για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας
Γ. Οι κλαπέντες αρχαιολογικοί θησαυροί.
Δ. Οι οφειλές προς τους πολίτες

Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι τρεις πρώτοι αφορούσαν και αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ ο τέταρτος οφειλή προς ιδιώτες, κυρίως απογόνους των κάθε είδους θυμάτων του Γ’ Ράιχ.
Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Η οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθική, για αυτό και η διεκδίκησή μας είναι δίκαιη. Ωστόσο δεν θα μας ακούσετε ποτέ να μιλάμε για ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Εμείς, που χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους, δεν νιώθουμε μίσος για τον γερμανικό λαό και δεν επιζητούμε εκδίκηση». 
Τέλος αναφέρει ότι ήταν χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων να εγείρουν το θέμα των γερμανικών οφειλών ενώπιον της Γερμανίας, μετά την ενοποίηση της χώρας και κακώς δεν το έπραξαν. Την ίδια στιγμή εκφράζει την ικανοποίησή του που η σημερινή κυβέρνηση έχει, όπως λέει χαρακτηριστικά, την πολιτική βούληση να το κάνει.

Κώστας Γαβράς : «Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Αλιέντε»...


undefined
Να αντιδράσουμε με μποϊκοτάζ στα προϊόντα των Γερμανών...
«Να αντιδράσουμε στους Γερμανούς με μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους. Είναι μια αντίσταση ειρηνική» αναφέρει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς από το Παρίσι και σημειώνει ότι «η δραχμή θα είναι μια...
καταστροφή». 

Σε συνέντευξή του στο "BΗΜΑgazino", ο κ. Γαβράς μίλησε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι έχει απέναντί της την δεξιά πλευρά της Ευρώπης: «Ουσιαστικά το πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι διοικεί με 36,34%. Με αυτό το δεδομένο και έχοντας και την Ευρώπη απέναντί του όλα είναι εναντίον του. Αν είχε 51%, θα ήταν διαφορετικά. Για αυτό το ποσοστό ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζουν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε – και αυτός είχε το ίδιο ακριβώς ποσοστό και αυτός είχε όλο τον κόσμο εναντίον του. 

Αν πετύχαινε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Αλιέντε, θα άλλαζαν τα πάντα στην Λατινική Αμερική. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τσίπρα. Απλώς τον Αλιέντε τον καθάρισαν με τα όπλα. Σήμερα δεν σε καθαρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα έχεις απέναντί σου την οικονομία, τη δεξιά πλευρά της Ευρώπης, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Δεν θα τον αφήσουν εύκολα να κερδίσει», ανέφερε. 

Για την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε: «Είναι ενοχλητικό αλλά είναι απαραίτητο. Δεν θα μπορούσε αυτή την δεδομένη στιγμή να συμφωνήσει με άλλο κόμμα. Με ποιον να πήγαινε; Με το ΠΑΣΟΚ, ένα ξεπερασμένο κόμμα που έζησε, μεγάλωσε, κυβέρνησε και τώρα πια πέθανε»; 

Για το γεγονός ότι το όνομά του είχε ακουστεί για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: Πλέον όταν βλέπω 210 στο τηλέφωνό μου δεν απαντώ. Για ένα διάστημα όλοι έγραφαν και μιλούσαν για αυτό. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο για αυτό, γίνεται λίγο αστείο πια». 

«Η δραχμή θα είναι μία καταστροφή. Ακόμη θυμάμαι την υποτίμησή της επί Μαρκεζίνη το 1953. Η δραχμή θα είναι μία επιστροφή στο 1830», δήλωσε ο Κώστας Γαβράς . 
TO BHMA

Βάσω Παπανδρέου : «Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

  Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές...

Βάσω Παπανδρέου στο ΘΕΜΑ: Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές, δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό
...δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό...
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, υπό τον τίτλο «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας. 

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο. 

Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό. 

Καλώ επομένως τους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. 

Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».


Σταθάκης: Ανακριβές το δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος"...


undefined... για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ...
Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος", περί "παγώματος" του νέου ΕΣΠΑ.
«Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά...
εντελώς εκτός θέματος», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.



Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο flashnews.gr, επανέλαβε, πως,  "το δημοσίευμα είναι ατυχές, εκτός τόπου και χρόνου". Και πρόσθεσε, πως, "πριν δέκα ημέρες είχαν έρθει στην Ελλάδα ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιβλέπουν το ΕΣΠΑ και τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά".
 Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας στην ερώτηση που του έγινε, αν υπάρχει οποιοσδήποτε κινδυνος, ή ενδεχόμενη μελλοντική απειλή για το ΕΣΠΑ, τόνισε στην ιστοσελίδα, πως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τι αναφέρει "Το ΒΗΜΑ"
Σύμφωνα με «Το Βήμα», οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα, τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ...

Τα τριγωνικά μυστήρια του Σχιστού ...


undefined
Μπορεί κάποιοι να γελάτε με το "Brussels Group" και τους «θεσμούς», εγώ, όμως, γουστάρω πολύ. Γουστάρω που...
αντί για τους Μαζούχ και τους Τόμσεν, θα έρθουν στην Αθήνα κάτι λιμά, κάτι υποδιευθυντές, κάτι τμηματάρχες βήτα, κάτι γραμματείς και υπογραμματείς. Γουστάρω που δεν θα μπαίνουν στο Μαξίμου και στα υπουργεία ακολουθούμενοι από τα κανάλια, την Πετρούλα και τη Λουκά. Γουστάρω που θα είναι κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο και θα τους πηγαίνουν εκεί τα στοιχεία οι Έλληνες ομόλογοί τους. Γουστάρω που τελείωσαν, επιτέλους, οι υπουργικές και οι πρωθυπουργικές επικύψεις.
Αυτό με το ξενοδοχείο, πάντως, να το προσέξετε εκεί στην κυβέρνηση. Μην τους βάλετε τους «θεσμούς» στα πεντάστερα του Συντάγματος, γιατί θα σχηματίσουν λανθασμένη εντύπωση για τον ελληνικό λαό. Θα νομίσουν ότι είμαστε μπρούκληδες που πάνε πρωί - πρωί στα λόμπι να πιούνε σαμπάνια και να φάνε φουαγκρά. Να τους πάτε στα λαϊκά ξενοδοχεία της Ομόνοιας, στη «Ρούμελη», στον «Έλατο», στην «Ιτιά», να μπαίνει ο Χατζηχρήστος με τις κότες να τους γεμίζει πούπουλα, να τους τρυπάει τ' αυτιά το κλαρίνο που θα λαλάει μέχρι το ξημέρωμα στο υπόγειο - "Σαν πήρα έναν κατήφορο, στην άκρη στο ποτάμι"...
Αν δεν σας αρέσει η Ομόνοια, να τους πάτε τους «θεσμούς» στα παραθαλάσσια του Σχιστού, στη «Χαριέσσα Φλόσι», την «Ευεπίφορη Λόλα», τον «Ευσταλή Τσέλιγκα». Να ακούνε τα βογκητά του ελληνικού λαού, να μυρίζουν τη μούργα του Σκαραμαγκά, να ατενίζουν το φουγάρο της Χαλυβουργικής. Πού ξέρεις, εν μέσω βογγητών, μούργας και φουγάρων, μπορεί να καταλάβουν, επιτέλους, τι είναι αυτές οι ρημάδες οι τριγωνικές συναλλαγές. Αυτό που, αντί να σου δώσω απευθείας τα λεφτά, στα δίνω μέσω off shore και στο τέλος δεν πληρώνεις φόρο ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε η off shore.
Μακάρι να ανοίξουν τα μάτια τους εκεί στα ξενοδοχεία, γιατί στα υπουργεία που μπαινόβγαιναν πέντε χρόνια δεν άνοιξε ούτε βλέφαρο. Έμπαιναν στα υπουργεία για να πολεμήσουν -υποτίθεται- τη φοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή θέριευε κάτω από τα μπατζάκια τους. Να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους για να ακούσουν τον Δημήτρη Στρατούλη που αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο Στουρνάρας έφερε τροπολογία με την οποία χάριζε αναδρομικά για το 2010 φόρους και πρόστιμα 1,2 δισ. στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Βαρδινογιάννης) και στα ΕΛΠΕ (Λάτσης) για τριγωνικές συναλλαγές που αφορούσαν πώληση και αγορά προϊόντων τους μέσω ενδιάμεσων off shore στην Κύπρο. Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο χάρισαν στους πετρελαιάδες 1,2 δισ. ευρώ και τώρα λοιδορούν τη νέα κυβέρνηση επειδή ψάχνει για 200 εκατομμύρια προκειμένου να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς την ανθρωπιστική κρίση.
Πέντε φορές την κατέθεσε την τροπολογία ο Στουρνάρας, πολύ εργατικό παιδί, γι' αυτό τον έκαναν διοικητή της ΤτΕ, γι' αυτό κάποιοι τον καλοβλέπουν και ως πρωθυπουργό σε μελλοντική κυβέρνηση Σόιμπλε. Forget it, Giannis...

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Ποιοί πληρώνουν τά έξοδα τής Πέτροβα;...

Ο λογαριασμός στην… δανειακή σύμβαση!..

Αν δείτε τούτες τις ημέρες κάποιους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να κυκλοφορούν στους δρόμους κρατώντας ανά χείρας τα laptop τους και να…
οδεύουν, εν ώρα εργασίας, στο Χίλτον μην ανησυχήσετε.
Εκεί έχουν εγκατασταθεί τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, επικεφαλής των τεχνικών αυτών κλιμακίων είναι η Βουλγάρα Εύα Πέτροβα, του ΔΝΤ.
«Θα πείτε : δεν είναι η ίδια που ήταν και στην προηγούμενη κατάσταση; Τι σημασία έχει, απλώς η κυρία Πέτροβα είχε στο παρελθόν (επί μνημονίου δηλαδή) εγκατασταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνεργαζόταν εκεί με τους υπαλλήλους, ενώ τώρα θα είναι εγκαταστημένη στο Χίλτον και θα πηγαίνουν οι υπάλληλοι εκεί. Ρώτησα ποιοι πληρώνουν όλα αυτά τα έξοδα και σας μεταφέρω την απάντηση του αρμοδίου: «Τα έξοδα της αποστολής των τεχνικών κλιμακίων, δηλαδή διαμονή, διατροφή κτλ, περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση»…