Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πρόστιμα συνολικού ύψους 967.015 ευρώ σε επιχειρήσεις απασχολούν οδηγούς διανομής φαγητού (delivery)...

ΣΕΠΕ: Έλεγχοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν διανομείς φαγητού...
«Παράδοση» 273 προστίμων 967.015 ευρώ...
Πρόστιμα συνολικού ύψους 967.015 ευρώ επέβαλε το ΣΕΠΕ σε επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες απασχολούν οδηγούς διανομής φαγητού, στο χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως και 22/10/18. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ (Διευθύνσεις και Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων σε όλη τη χώρα), κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (από 01.01. 2017 έως 22.10.2018), οι επιθεωρητές εργασιακών σχέσεων στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που διενήργησαν για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.165 ελέγχους στον κλάδο οικονομικής δραστηριότητας που απασχολούνται οδηγοί διανομών (delivery). Από τους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κυρίως για...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σέ Γενική Συνέλευση του Σωματείου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Το Σωματείο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου σας καλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση για το έτος 2018 την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 στο ‘Σπίτι της Λένας’.

Θέματα της Γενικής συνέλευσης:

1. Απολογισμός δράσεων έτους 2018

2. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

3. Προϋπολογισμός δράσεων για το έτος 2019

4. Εξέταση διαφόρων θεμάτων του Σωματείου


Επίσης, δεδομένης της συμπλήρωσης τριών ετών από την εκλογή του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται τα μέλη του Σωματείου σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 11.30 – 14.00 στο ‘Σπίτι της Λένας’.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Η Πρόεδρος 


Μαριγούλα Αποστόλου

Μαραθώνιος της Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα το βράδυ...

Προ των πυλών ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα το βράδυ...
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο Αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από 105 χώρες θα κατακλύσουν το λεκανοπέδιο, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.

Εκτός της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Οι Μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Aπό το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...

Ο Κυριάκος δέν έχει ρεύμα στήν κοινωνία ...καί τό αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά...

Προσλήψεις και αντιλήψεις
Κυριάκος Μητσοτάκης Μετά τη συναινετική πρωτοβουλία για συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περίπου δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, στη θέση των ιερέων και των υπαλλήλων της Εκκλησίας που θα πάψουν -εφόσον εγκριθεί η συμφωνία- να φέρουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Διευκρινίστηκε μάλιστα ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προσληφθούν, κατά κύριο λόγο, γιατροί, νοσηλευτές και διδακτικό προσωπικό.
Είναι αλήθεια ότι οι προσλήψεις αυτές θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι ιερείς και οι υπάλληλοι, χωρίς να είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, θα συνεχίσουν να πληρώνονται από το Δημόσιο. Είναι, όμως, εξίσου αληθές ότι η κυβέρνηση προσδοκά δικαίως σημαντικά έσοδα από τη συνεκμετάλλευση με την Εκκλησία τής έως τώρα αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας. Υπολογίζει μάλιστα ότι αυτά τα έσοδα θα καλύψουν το κόστος των προσλήψεων.
Υπάρχει, αλήθεια, σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να αρνείται πως έχουμε ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους; Υπάρχει πολιτικός ή πολιτικό κόμμα που να αντιτίθεται στην πρόσληψη προσωπικού στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας; Υπάρχει σοβαρή πολιτική δύναμη σε αυτή τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα στην Υγεία και την Παιδεία είναι πρόοδος και ανάπτυξη; Και όμως, υπάρχει.
Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση για να απαντήσει στον πρωθυπουργό, αλλά μάλλον προδόθηκε. Είπε:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έσπασε το εμπάργκο του ο Άδωνις...

...και βγήκε ζωντανά στον ΣΚΑΪ...
Εμπάργκο στον ΣΚΑΪ έκανε από τις 00.30 τα μεσάνυχτα έως και τις 10.00 το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να βγει στο κανάλι του Φαλήρου κατά τη διάρκεια του ξημερώματος. Γιατί ακόμα και δεν έχει εκπομπές αυτές τις ώρες, στον ΣΚΑΪ εκτιμούν τόσο την πολιτική του σταθερότητα, που του έχουν προτείνει να βγαίνει και να μιλά μόνος του μεταμεσονύκτια.

Με το που πήγε 10.00, βέβαια, βρισκόταν ήδη στις εγκαταστάσεις (φήμες λένε ότι έχει νοικιάσει γκαρσονιέρα απέναντι), έτοιμος να υπερασπιστεί τον Μητσοτάκη, που κάποτε περνούσε γενεές δεκατέσσερις. Όσο για τα σημερινά πολιτικά επιχειρήματα που επιστράτευσε; Ευφάνταστος...

«Βουτηγμένος στα σκάνδαλα ο Τσίπρας, «μιλάνε αυτοί που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το σημείο», «του ΣΥΡΙΖΑ του αρέσει η Βενεζουέλα, εμείς θέλουμε μια Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση», «θα μειώσουμε φόρους, θα μειώσουμε ΕΝΦΙΑ, θα μειώσουμε ΦΠΑ». 

Δε μειώνετε και λίγο τις εμφανίσεις σας αντιπρόεδρε;...

«Θαμμένα» 19 εκατ. Ευρώ σε ακατοίκητο σπίτι μέ σεκιουριταδες στό Ψυχικό...

19.000.000 ευρώ μετρητά σε σπίτι που ανήκουν σε πολιτικό του ΠΑΣΟΚ;
  • Η Αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό
  • Το σπίτι παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν security 24 ώρες το εικοσιτετράωρο
  • Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης πιθανόν να παραπέμπουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα
Κρυμμένα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες βρήκαν αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ έπειτα από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό βρισκόταν, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα «Δημοκρατία», σε ειδική κρύπτη σε μεγάλες δεσμίδες κυρίως των 50 ευρώ και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί.
Η Αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός.
Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι, παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν security 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Όλο αυτό το διάστημα της παρακολούθησης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το ακίνητο, εκτός από τους τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό), οι οποίοι άλλαζαν με βάρδιες...

Ιστορικοί περίπατοι με Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» είναι μια εκπομπή-ντοκιμαντέρ που έχει σκοπό να αναδείξει πλευρές της ελληνικής Ιστορίας άγνωστες στο πλατύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο. Η εκπομπή παρουσιάζει την ιστορία αλλιώς. Χωρίς στούντιο, με εξωτερικά γυρίσματα στην Αθήνα ή την περιφέρεια σε χώρους που σχετίζονται με το θέμα του κάθε επεισοδίου και «εκμετάλλευση» του πολύτιμου Αρχείου της ΕΡΤ και άλλων φορέων..
Αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στις 17:00 στην ΕΡΤ1 η Μαριλένα Κατσίμη μαζί με τον ιστορικό Νίκο Ανδριώτη θα περπατήσουν σε προσφυγικές γειτονιές του Μεσοπολέμου και με τη βοήθεια πολύτιμου αρχειακού υλικού θα προσπαθήσουν να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη τομή αποτέλεσε για την Ελλάδα η έλευση των Μικρασιατών προσφύγων. Οι πρόσφυγες αποτέλεσαν το 1/5 του πληθυσμού της Ελλάδας και η αποκατάστασή τους ήταν ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα.
Η Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 υπήρξε μια εθνική τραγωδία, η οποία όμως «πλούτισε» την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα...

Το επίκαιρο σκίτσο του... Γιάννη Δερμεντζόγλου