Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Έφυγε, σήμερα από τή ζωή ο μεγάλος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ


Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών.
Είναι πασίγνωστη η τεράστια επιστημονική κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Στίβεν Χόκινγκ καί δέν χρειάζεται, από αυτό τό βήμα, μιά αναδρομή στό περιεχόμενο της...  
...έργο πού -έτσι κι αλλιώς- ανήκει στά εξειδικευμένα επιστημονικά Μέσα τού έντυπου καί ηλεκτρονικού Τύπου.

Αντ' αυτού σάς παραθέτουμε, εδώ, κάποια από τα σημαντικά αποφθέγματα τού μεγάλου κοσμολόγου:
 
 «Είμαστε, απλώς, ένα εξελιγμένο είδος μαϊμούδων σε έναν ασήμαντο πλανήτη ενός πολύ μέτριου αστέρα. Αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε το Σύμπαν. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα σημαντικούς»

 «Αν μας επισκέπτονταν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με τότε που ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, που δεν ήταν καλή εξέλιξη για τους ιθαγενείς. Πρέπει απλά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να δούμε πώς μια ευφυής μορφή ζωής μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι που δεν θα θέλαμε να γνωρίσουμε».
 «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης».

Για τους φανφαρόνους διανοούμενους:
 

«Οι άνθρωποι που κομπάζουν για τον Δείκτη Νοημοσύνης είναι losers» (Συνέντευξη στους New York Times, Δεκέμβριος 2004).

Για την τελειότητα:

«Χωρίς την ατέλεια, εσείς και εγώ δεν θα υπήρχαμε» (Ντοκιμαντέρ «Into the Universe», The Discovery Channel, 2010).


Μιλώντας στά παιδιά του κάποτε είπε :
 
«Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς».

"Η τεράστια συμβολή της Μυκόνου στην ανάδειξη του αυθαιρέτου ως πηγή ...“πολιτισμού” στη σύγχρονη ζωή..."

...συσσωρευμένα μπετά κάπου στην νησιωτική Ελλάδα...
 ...εκεί όπου κάνει κουμάντο...   
...ο Σάντας, ο Μάντας και ο ...Περικλής Αβάντας... 
 ...διά χειρός, βεβαίως, κάποιου Αυθαιρετάρα...

Με τα
"σέα μας και με τα μέα μας"...

...με τα "έτσι μας και με τα ...ώπα! μας"...
...αλλά και με τα "know how" μας... 
...και με τα "modus operandi" μας...   
[που διαθέτουν ειδικοί ...αρμόδιοι(!) επί των ...αυθαιρέτων κατασκευών...]
...προστρέχουμε, υπερήφανοι και αφιλοκερδείς, στις διεθνείς εκθέσεις και στα τουριστικά φόρουμ...*
...προσφέροντας τα "φώτα"
μας στους αδαείς...
(αυτής της Γής...)


-Τί ευτυχία που μας δέρνει!
  Δ.Ν.Α.


* Σημείωση: Η χρήση της λέξης "φόρουμ" και όχι "φόρα" ή "fora", ίσως, ξενίσει. Όμως, έτσι, είναι ο σωστότερος τρόπος γραφής της σε Ελληνικό κείμενο, παρά την επικράτηση -της λανθασμένης εκδοχής- του πληθυντικού και της λατινικής γραφής.
Δείτε τό γιατί :   ΕΔΩ                                                     

Tanta Mykonos Tanta Monaco


Ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ.
κ. Ατζαμόγλου προκαλεί την αποχώρηση της Άννας Καμμή
από συνεδρίαση του Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.



Έχει φανεί από τις αρχές αυτής της δημοτικής θητείας ότι κύριο μέλημα  του κ. Δημάρχου και της παράταξής του είναι να γίνουμε «Μονακό». Αυτό το είδος ανάπτυξης οραματίζονται  για την Μύκονο!
MONACOΤο δήλωσαν άλλωστε  μετά την επίσκεψή τους στο πριγκιπάτο τον Οκτώβριο του 2015 και από τότε το επιβεβαιώνουν διαρκώς!
Με τα έργα και τις ημέρες τους μάλιστα έχουν βάλει σκοπό να αντιστραφούν οι όροι και τελικά η Μύκονος να ξεπεράσει ακόμη και αυτή την προοπτική  ώστε τόποι σαν το  Μονακό και το Μόντε Κάρλο να θέλουν να της μοιάσουν!
Ο στόχος αυτός κυριαρχεί σε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις της διοίκησης.

Όλη η Μύκονος μια μαρίνα!
Διαβάστε τή συνέχεια ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «Verde. Tec»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «Verde. Tec» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων κ. Αλέκος Κουκάς.
Δόθηκε έμφαση στην πράσινη και στην κυκλική οικονομία μέσω της διαχείρισης των υδάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις αποκαλούμενες «έξυπνες πόλεις», στην ενέργεια, στη διαχείριση της βιομάζας και στην προοπτική δημιουργίας υποδομών μηδενικών αποβλήτων.

Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και Αλέκος Κουκάς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικά με καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζονται στηριζόμενες στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο και σε βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν με:

Ένας μυκονιάτης μεταξύ τών Γιατρών τού Κόσμου που επισκέφθηκαν τήν Αμοργό

Μαθαίνουμε ότι μεταξύ τών "Γιατρών τού Κόσμου" πού επισκέφθηκαν τήν Αμοργό, τίς τελευταίες μέρες, στά πλαίσια τών δραστηριοτήτων τους γιά ιατρική συνδρομή -όπου συντρέχει λόγος- συμμετείχε καί ο μυκονιάτης γιατρός Ιωάννης Σκαγιάς τού Δημητρίου. Στή σημερινή "δύσκολη εποχή" τέτοιες πράξεις αλτρουϊσμού μόνο μέ συγχαρητήρια μπορούν νά κριθούν. 
Δ.Ν.Α.

                                                                        *****

Ποιοί είναι οι "Γιατροί του Κόσμου"

Οι Γιατροί του Κόσμου (Medecins Du Monde) είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση. Δημιουργήθηκε για την παροχή περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πολέμους κλπ. Αποτελείται κυρίως από γιατρούς.

Οι Γιατροί Του Κόσμου ιδρύθηκαν στη Γαλλία το 1980. Δέκα χρόνια μετά, μία ομάδα 150 μελών συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ίδρυσαν το Ελληνικό παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου.

Οι Έλληνες Γιατροί Του Κόσμου αποτελούν ισότιμη εθνική αντιπροσωπεία του Δικτύου MEDECINS DU MONDE INTERNATIONAL με 12 άλλες αντιπροσωπείες σε: ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά, Ελβετία, Κύπρο, Ιταλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία.

Οι Γιατροί Του Κόσμου μέσα από την Ιατρική Ανθρωπιστική δράση τους είναι σταθεροί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντιτίθενται αποφασιστικά στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, στην πολιτική της Εθνικής Κάθαρσης και στην κοινωνική ανισότητα...

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας Ελλάδας - Πορτογαλίας στον Τουρισμό...


Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, ο οποίος τον συνοδεύει, υπέγραψε σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά Συμφωνία Συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού... 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διέκοψε από το “‘Εθνος” ο Γ. Λακόπουλος...

 
Διέκοψε τη συνεργασία του με το “Εθνος”  ο αρθρογράφος  Γιώργος Λακόπουλος, δύο μέρες μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μάρη από το εκδοτικό εγχείρημα...

typologies.gr

Ο γνωστός εκπομπάρχης (του ΣΚΑΙ) Άδωνις…

Σήμερα, ανέλαβε και επίσημα το «Σήμερα»…
Ένα ολόκληρο μισάωρο, το τελευταίο και πλέον κρίσιμο, είχε παρουσιαστή τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Είχε βάλει κάτω τα χαρτιά του, τις σημειώσεις του, τα στοιχεία του και έκανε παιχνίδι μόνος του. Νύσταζε λίγο και ο Οικονόμου και…
η εκπομπή κύλησε και ολοκληρώθηκε με τον κ. αντιπρόεδρο.

Και εις ανώτερα…

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...

Κοίτα που ο Σταύρος Θεοδωράκης έγινε καλός ξαφνικά (και το ανάποδο)...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Θεό τον έκανε η ΕΡΤ σήμερα τον Σταύρο Θεοδωράκη στις εκπομπές της, πολλά τα θετικά σχόλια υπέρ του. Αιτία, φυσικά, η τρόπον τινά προσέγγισή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς αρχίζει και βλέπει με μεγαλύτερη συμπάθεια πια τον Θεοδωράκη, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω και προσωπικά (ναι, ναι... ), έπαψε πια να χρηματοδοτείται από τον Μπόμπολα φαίνεται! Εντάξει έπαιξαν ρόλο και κάτι ψηφοφορίες στη Βουλή που το... Ποτάμι στάθηκε στην καλή όχθη του... ποταμού, από το σύμφωνο συμβίωσης μέχρι τη χρήση της ινδικής κάνναβης στην ιατρική.

Την ίδια ώρα η από κει πλευρά, ειδικά οι ακροκεντρώοι, τον έβαλαν στο στόχαστρο. Τα ΝΕΑ και ο Φιλελεύθερος κάνουν σαν να έχουν απέναντί τους τον Πάνο Καμμένο. «Ο,τι ισχύει για τον Κουβέλη ισχύει και για τον Θεοδωράκη» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Ηλίας Κανέλλης αναρωτιέται αν ο Σταύρος Θεοδωράκης «επιδιώκει όντως να παίξει ρόλο μπαλαντέρ αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο στην κυβερνητική πλειοψηφία» κ.ο.κ. Ηθελα να ήξερα τι ύμνους θα έγραφαν αν ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν συναντούσε τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι αριστεροί τον αγάπησαν τώρα ενώ τον έβριζαν πριν και οι δεξιοί, το αντίθετο, τον βρίζουν τώρα ενώ τον υμνούσαν πριν. Ή τα κάνει όλα λάθος ή τα κάνει όλα σωστά ο Σταύρος...


από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

«...έπιασαν στασίδι (ή μάλλον άμβωνα δεσποτικό) στην ίδια πλευρά: την πλευρά του συμφέροντος...»

Το κουμπούρι και το τρύπιο τρόπαιο...
Σκηνοθέτης σαδιστικά ευφάνταστος η ζωή, για να στήσει μια φάση-δυναμίτη περίμενε έως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους, του Βορρά και του Νότου. Δηλαδή ανάμεσα στους «Βούλγαρους» και τους «Τούρκους». Ετσι αλληλοχαρακτηρίζονται οι φανατικότεροι των οπαδών τους, σε πνεύμα προσφυγικής αλληλοκατανόησης. Κι έτσι τους αποκαλούν, αφελληνίζοντάς τους με σκαιή ελαφρότητα, οι οπαδοί των άλλων «μεγάλων» ομάδων, σε πνεύμα εθνικής ενότητας.

Και όταν ήρθε η φάση, ένα γκολ στο 90΄, που ίσως έκρινε το πού θα καταλήξει το τρύπιο τρόπαιο του πρωταθλήματος (τρύπιο από τις ρουκέτες που εξαπολύουν εναντίον του όλοι οι εμπλεκόμενοι), οι τηλεοπτικοί καθηγητές διαιτησίας μοιράστηκαν περίπου στη μέση, αφού είδαν και ξαναείδαν σε ριπλέι την επίμαχη φάση. Αντίθετα, οι καθηγητές υποκρισίας, οπαδοί, ρεπόρτερ ομάδων, βουλευτές, μεγαλομέτοχοι που αλλάζουν συμμαχίες με κυνικό ωφελιμισμό και, βέβαια, οι βασιλικότεροι των βασιλέων εκπρόσωποι των μεγαλομετόχων έπιασαν στασίδι (ή μάλλον άμβωνα δεσποτικό) στην ίδια πλευρά: την πλευρά του συμφέροντος. Αυτοί δεν χρειάζεται να δουν κανένα ριπλέι. Ξέρουν τα πάντα πριν συμβούν. Εχουν «κάθετη» άποψη για οτιδήποτε, κι ας μην το έχουν παρακολουθήσει. Και έχουν βεβαίως πάντοτε το δίκιο με το μέρος τους, όλο το δίκιο. Είναι άλλωστε όλοι τους...