Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Zωντανός ο Ολυμπιακός!..

Πήρε βαθμό «χρυσάφι» από την Μπαρτσελόνα, στο «Καραισκάκης»…
Αφήνοντας πίσω τους την οδυνηρή ήττα στο ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, καθώς πήραν 0-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και...
μάλιστα, μετά το 1-1 της Σπόρτινγκ με τη Γιουβέντους στη Λισαβόνα, διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για την 3η θέση!

Πλέον, η πορτογαλική ομάδα έχει τέσσερις βαθμούς και έναν οι Πειραιώτες, που θα «ψάξουν» τη μεγάλη ανατροπή στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Champions League...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1770-1774»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 


 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: 
«ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1770-1774» 
ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 29/10 η παρουσίαση του βιβλίου της Νικολέτας Καλαμαρά - Ελευθερίου «Μυκονιάτικα Έγγραφα της Ρωσοκρατίας στις Κυκλάδες 1770-1774», στην αίθουσα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) στο Ματογιάννι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Στέλιος Μπρίγγος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρσούλα Χανιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μπουγιούρης και ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης – Δημοτικής Στέγης Μελέτης κ. Παναγιώτης Κουσαθανάς

Το βιβλίο της κ. Καλαμαρά, που αποτελεί έκδοση της ΚΔΕΠΠΑΜ, περιλαμβάνει 15 σχολιασμένα έγγραφα από την εποχή της ρωσικής κυριαρχίας στις Κυκλάδες, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο της Μυκόνου. Πρόκειται για μια μελέτη που φέρνει στην επιφάνεια σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς και την κοινωνική ζωή των κατοίκων της Μυκόνου και των κυκλαδίτικων νησιών, εμπλουτίζοντας την μέχρι τώρα πολύ φτωχή ιστοριογραφία και περιορισμένη έκδοση αρχειακών πηγών σχετικά με την εν λόγω περίοδο που μελετά.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε ευτυχής για την έκδοση αυτή, την οποία, όπως αποκάλυψε, στήριξε χωρίς δισταγμό από την πρώτη κιόλας στιγμή. «Θυμάμαι σαν χθες όταν πριν περίπου δύο χρόνια η κ. Καλαμαρά με είχε επισκεφθεί στο γραφείο για να μου παρουσιάσει τη διατριβή της. Τότε αποφασίσαμε να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια διότι θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έχουμε χρέος να τις στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουκάς και συνέχισε:

«Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί παρά να στέκεται αρωγός απέναντι σε αξιόλογες προσπάθειες που επιχειρούν να εντρυφήσουν σε ιστορικά δεδομένα του τόπου, ανασκαλεύοντας την ιστορική μνήμη και προάγοντας παράλληλα τον πολιτισμό μας. Ως εκ τούτου, σπεύσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην έκδοση του έργου, πράγμα το οποίο έγινε με εξ ολοκλήρου έξοδα του Δήμου Μυκόνου».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το εν λόγω πόνημα, τονίζοντας ότι πρόκειται περί ενός πραγματικού «ιστορικού θησαυρού», που «προσφέρει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος πληροφοριακό υλικό», ενώ, αναφερόμενος στην κ. Καλαμαρά, κατέληξε λέγοντας:

«Η προσφορά της είναι πολύτιμη από κάθε άποψη και τη συγχαίρουμε διότι, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ευρύτητα των γνώσεών της, την ιδιαίτερη γραφή της και την διεισδυτική της ματιά, μας χαρίζει σήμερα ένα μείζων τεκμήριο από την εποχή της ρωσικής κυριαρχίας, ζωντανό κειμήλιο της συλλογικής μνήμης, και κατά συνέπεια βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο και την ιστορία μας. Κάτι προφανώς πολύ σημαντικό, αφού -ως γνωστόν- η γνώση του παρελθόντος κάνει καλύτερο το μέλλον».

Μύκονος, 30/10/2017 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
 

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μαζί του και η κόρη του Αρετή αλλά και η Βίκυ Σταμάτη, έστω και προσωρινά
Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ποινή των 19 ετών που του επιβλήθηκε για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. Το Εφετείο «έδειξε» και πάλι στο δρόμο για τη φυλακή στον πρώην υπουργό όταν τον έκρινε ένοχο  για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, μειώνοντας μόλις κατά ένα χρόνο την ποινή που του είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο.
Το δρόμο για τη φυλακή εκτός από τον πρώην υπουργό παίρνουν, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, άλλοι εννιά από τους συνολικά 16 καταδικασθέντες. Για τους περισσότερους η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει και πάλι σύντομα καθώς έχουν ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής που τους επιβλήθηκε  και αναμένεται  να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και να αποφυλακιστούν.
Μεταξύ αυτών η σύζυγός του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή αλλά και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης.
Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στη φυλακή  οι Κων. Αντωνιάδης που δεν έχει εκτίσει καθόλου ποινή, αλλά βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ο Ιωάννης Σμπώκος που ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση πλην της κάθειρης 8 ετών που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην οποία επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών -τη βαρύτερη μετά τον πρώην υπουργό- δεν πρόκειται να κρατηθεί εκ νέου καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και έχει αποφυλακιστεί με όρους.
Ο Οράτιος Μελάς είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους για τον οποίο το δικαστήριο είπε ναι στο αίτημα του για κατ΄οίκον περιορισμό καθώς  διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.
Με βάση τη δικαστική απόφαση εκτός  φυλακής έμειναν οι: Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζας, Γκούντρουν Μολντενάουερ -Τσοχατζοπούλου. Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές που τους επέβαλε σε χρηματικές οι οποίες θα καταβληθούν σε 36 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2018.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο οπότε το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του επί άλλων ζητημάτων, όπως δεσμεύσεις ακινήτων, λογαριασμών κ.λπ. Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής απόφασης όσοι κρίθηκε ότι πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή θα κρατηθούν στο μεταγωγών.
 31/10/2017
newsbeast.gr 

Δεν τους είδαν ούτε οι συγγενείς τους...

Αποτέλεσμα εικόνας για debate κεντροαριστερα
Ότι δεν θα είχε τηλεθέαση το χθεσινό ντιμπέιτ της κεντροαριστεράς το περιμέναμε όλοι, δεν είναι κάτι καινούργιο… 
Αλλά ότι θα έκανε και μόλις 3% στο γενικό μέσο όρο δείχνει …το ρεύμα! 
Σαρωτικό!
Και το ερώτημα παραμένει: Καλά δεν τους είδαν ούτε οι συγγενείς πρώτου βαθμού; Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιο νούμερο!

enimerosi24.gr

Ο γρίφος με τη βρύση που το… 99% δίνει λάθος απάντηση

Μπορείτε να βρείτε τη λύση;
Ο γρίφος με τη βρύση που το... 99% δίνει λάθος απάντηση

Ένας γρίφος κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα και μπερδεύει αρκετούς χρήστες.
Ο γρίφος απεικονίζει μια βρύση και επτά ποτήρια και το ερώτημα είναι ποιο ποτήρι θα γεμίσει ολόκληρο με νερό. Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι. Εσείς μπορείτε να βρείτε την απάντηση; Δείτε παρακάτω τη λύση...
82ecf26w
 Η σωστή απάντηση στή συνέχεια

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Ο άνθρωπος του Τραμπ...

... που έπεσε στην παγίδα του FBI...
Ο ομογενής πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε την ενοχή του για ψευδορκία απέναντι στο FBI σχετικά με την υπόθεση της υποτιθέμενης εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Ο Παπαδόπουλος που ήταν σύμβουλος Εξωτερικών Υποθέσεων στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ φέρεται να είχε προτείνει συνάντηση του υποψηφίου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ομογενής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, όμως, έχει και άλλες ιδιότητες που αφορούν περισσότερο την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε παλαιότερα η Καθημερινή «ο Παπαδόπουλος συνεργαζόταν με το συντηρητικό ινστιτούτο Hudson ως σύμβουλος για τα θέματα της ενέργειας. Υπό αυτήν τη θέση διοργάνωσε μία από τις πρώτες ημερίδες για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» έχει δηλώσει ότι...