Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για την «προβοκάτσια» στη Ντούμα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα τη Βρετανία ότι εμπλέκεται στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.
Η εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το Λονδίνο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας. «Είναι γελοίο. Είναι κατάφωρο ψέμα. Είναι το χειρότερο είδος ψευδών ειδήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα από τη ρωσική προπαγανδιστική μηχανή» είπε η Κάρεν Πιρς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.
Παράλληλα, η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες πως αν εξαπολύσει επίθεση κατά του Άσαντ θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ τους.
Πριν τη δήλωση του υπουργείου Άμυνας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η κατάσταση γύρω από τη Συρία είναι άκρως ανησυχητική, υπογραμμίζοντας ότι μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία, όπως οι παλιότερες στη Λιβύη και το Ιράκ, θα οδηγήσει σε νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη.
«Θεός φυλάξοι από οποιαδήποτε περιπέτεια στη Συρία μετά την εμπειρία της Λιβύης και του Ιράκ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Ακόμη και η παραμικρή υπερβολή θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων στην Ευρώπη και άλλες εξελίξεις τις οποίες ούτε εμείς ούτε οι ευρωπαίοι εταίροι μας χρειάζονται», αλλά μπορεί να «χαροποιούν αυτούς που προστατεύονται από έναν ωκεανό», σημείωσε...

Θα γίνει επέμβαση στην Συρία…

υποστηρίζει η Ινώ Αφεντούλη, στέλεχος δημόσιας διπλωματίας, του ΝΑΤΟ…
Οι Αμερικανοί θα επέμβουν στην Συρία. Στις διεθνείς σχέσεις η ισχύς πρέπει να επιβεβαιώνεται. Και οι ΗΠΑ δεν είναι δυνατόν να μην κάνουν προβολή της ισχύος τους.

Είναι η άποψη που εξέφρασε στην εκπομπή του Δημήτρη Καιρίδη «Ω τι κόσμος Μπαμπά» (Αction24), η πρώην δημοσιογράφος θεμάτων εξωτερικού δελτίου και σήμερα στέλεχος δημόσιας διπλωματίας, του ΝΑΤΟ, Ινώ Αφεντούλη.

Αυτή κάτι ξέρει…

Φίλιπ Στίβενς(Financial Times): «Τα μεγάλα Μουσεία της Δύσης θα πρέπει να επιστρέψουν τους λεηλατημένους θησαυρούς τους»

FT: Ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα
«Είναι απολύτως προφανές ότι ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο και ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που έκανε ο Λόρδος Έλγιν με τις τότε οθωμανικές αρχές στην Ελλάδα», γράφει ο επικεφαλής πολιτικός αναλυτής των Financial Times (FT) Φίλιπ Στίβενς, σε άρθρο του με τίτλο: «Τα μεγάλα Μουσεία της Δύσης θα πρέπει να επιστρέψουν τους λεηλατημένους θησαυρούς τους».
«Οι επιμελητές όλων των μεγάλων Μουσείων του κόσμου βρίσκονται σε μια κατάσταση αναταραχής. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να επιστρέψει τους λεηλατημένους θησαυρούς στις πρώην αφρικανικές αποικίες της Γαλλίας...