Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Άρθρο τής Δέσποινας Νάζου : "Το Μονακό"

Μύκονος, Χειμώνας 2015-2016 Την ώρα που δεν γίνεται ούτε μια τόση δα προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα στο χειμερινό σουλτανάτο της Μυκόνου η φαντασίωση για ένα θερινό(;) πριγκηπάτο γίνεται καραμέλα στα επίσημα χείλη.
Μύκονος, Χειμώνας 2015-2016
Την ώρα που δεν γίνεται ούτε μια τόση δα προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα στο χειμερινό σουλτανάτο της Μυκόνου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας, η φαντασίωση για ένα θερινό(;) πριγκηπάτο γίνεται καραμέλα σε επίσημα χείλη.

Το «Μονακό» ευτυχώς ή δυστυχώς μας διδάσκει ότι κανένα σχήμα λόγου δεν είναι ιδεολογικά ουδέτερο γιατί στηρίζεται σε πραγματικότητες που έχουν πολλά και αδιαφανή σημεία. Μας δείχνει επίσης ότι πέρα από τις πραγματικότητες που το υποστασιοποιούν, ακόμη περισσότερη βαρύτητα έχουν οι δικές μας φαντασιώσεις και επιθυμίες για αυτό που νομίζουμε, ή θέλουμε ή εσκεμμένα προβάλλουμε ότι 'είναι' και 'είμαστε' και εμείς μαζί του. Ατυχώς εμφανιζόμαστε τότε ως 'ψώνια' 'φαντασιόπληκτοι' και 'ξιπασμένοι' ενώ ο ίδιος ο τόπος μας στη σύγκρισή του με πολυδιαστάτους προορισμούς και νησιά με καλές τουριστικές πρακτικές θα μπορούσε να μας δείξει περισσότερο χρήσιμες διαδρομές.

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τής Δέσποινας Νάζου
κάντε κλίκ ΕΔΩ :  https://kepom.wordpress.com/2016/01/11/monaco/

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 16 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 00:18 | 16 Ιαν. 2016

1Tvxs ΑποκλειστικόΗ ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Tvxs.gr, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.
2Λαγκάρντ: Τον Ιούνιο θα αποφασίσουμε αν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα. Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας τους δύο όρους που θέτει το ΔΝΤ για την παραμονή του στην Ελλάδα: Την ελάφρυνση του χρέους και τη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις - κυρίως στο ασφαλιστικό.
3. Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 3,7% η ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατίας εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ 23,6% - ΣΥΡΙΖΑ 19,9%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. 
4. Ο Μητσοτάκης διεμβολίζει το ΠΑΣΟΚ. Η διαγραφή Γρηγοράκου, το μήνυμα της Φώφης, η σιωπή Βενιζέλου...

Ο Κωνσταντίνος Χρήστου νέος ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ



INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αλλάζει ο τουριστικός χάρτης της Μεσογείου

ΣΕΤΕ: Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στον τουρισμό μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν στη χώρα μας τα 15,5 εκατ., καταγράφοντας μια αύξηση κατά 5,7% ή 843.000 επιβάτες σε σχέση με το 2014.
FOSPHOTOS/Manolis Tsafos
Από την έντυπη έκδοση
Toυ Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr
Η Ισπανία είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη κερδισμένη από τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στην τουρκική τουριστική αγορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του SETE Intelligence, η Τουρκία εμφανίζει πτώση στις μέχρι τώρα κρατήσεις κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο, ενώ η Ισπανία καταγράφει διψήφια άνοδο και η Ελλάδα χαμηλή μονοψήφια άνοδο.
Η εξέλιξη του τουρισμού μας φέτος θα κριθεί κύρια από το αίσθημα σταθερότητας και ασφάλειας που θα εκπέμψει η χώρα, σημειώνει σε μήνυμά του μέσω twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.
Να σημειωθεί ακόμη ότι και πρόσφατη έρευνα της Tui, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε τέλη Δεκεμβρίου και πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει ότι η ζήτηση από πλευράς Γερμανών τουριστών για Ισπανία κυμαίνεται σε διψήφια νούμερα, ενώ για την Ελλάδα η τάση είναι σταθερή παρά την αύξηση του ΦΠΑ.
Δείτε, παρακάτω, τά λεπτομερή στοιχεία...

Αυγή: Έρχεται αύξηση του ορίου ανάληψης από τις τράπεζες




SOOC/Nikos Libertas