Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αποφράς καί γιά τούς απατεώνες η 4η Αυγούστου : Ετοίμαζαν 2 τόνους ποτά-μπόμπες...

...στα μπαράκια της Χαλκιδικής και της υπόλοιπης χώρας
Εντοπίστηκε παράνομο εμφιαλωτήριο στην Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι δράστες έφτιαχναν επικίνδυνη αυτοσχέδια βότκα με καθαρό οινόπνευμα από τη Βουλγαρία, την οποία εμφιάλωναν σε μπουκάλια γνωστών εταιρειών και τα «έσπρωχναν» στα μπαράκια της Χαλκιδικής και της υπόλοιπης χώρας (pics)
Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης παρασκευής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας λαθραίων αλκοολούχων ποτών σε παράνομο εμφιαλωτήριο στην Δυτική Θεσσαλονίκη που εντοπίστηκε ύστερα από έφοδο της Αστυνομίας.


ADVERTISEMENT
Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες. Στην υπόθεση εμπλέκονται οκτώ ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη - αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι τρείς άντρες, σε αποθηκευτικό χώρο όπου είχαν εγκαταστήσει παράνομη μονάδα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών...

Από καρνάγιο σέ "καρνάγιο"...



Η βόλτα, πού έκανα αυτές τίς μέρες, στά καρνάγια τού μαστρο-Γιάννη Λέκκα στήν Κοιλάδα Αργολίδας μέ έφερε κοντά σέ ένα διαφορετικό "καρνάγιο", στό Πόρτο Χέλι.  
Τό "καρνάγιο" αυτό δέν είναι τίποτα άλλο από τό εξοχικό τής οικογένειας Θεόδωρου Καψάνη στό οποίο είδα καί θαύμασα, εκτεθειμένα σέ βιτρίνες, μερικά από τά -υπό κλίμακα- μοντέλα ασυναγώνιστης τέχνης καί ακρίβειας πού έχει κατασκευάσει ο Αρχιτέκτονας-Ναυπηγός Θεόδωρος Καψάνης.
                                                                         ***
Ο Θεόδωρος Καψάνης, έχοντας πίσω του πολυετή καριέρα ναυπηγού -σέ μεγάλες Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες τού Λονδίνου- ασχολείται τίς ελεύθερες ώρες του μέ τόν μοντελισμό υψηλού επιπέδου. 
Ο συνηθισμένος χρόνος γιά τήν ολοκλήρωση ενός σχετικά απλού 
πλοίου-μοντέλου, γιά αυτό τό επίπεδο μοντελισμού, ανέρχεται σέ μερικές εκατοντάδες ώρες πού σέ κάποιες περιπτώσεις "απαιτητικών" μοντέλων φτάνει έως καί μερικές χιλιάδες ώρες εργασίας!
                                                                         ***
Λεπτομέρεια
Δείτε (επάνω) τό H.M.S. VICTORY,  τό πλοίο τού ναυάρχου Οράτιου Νέλσονα -μέσα στό οποίο έχασε τή ζωή του από σφαίρα- σέ μία "πρόχειρη καί εκ τών ενόντων" φωτογράφιση καθώς καί τίς λεπτομέρειες (δίπλα αριστερά φωτογραφία) από τίς καμπίνες τού ναυάρχου καί τών αξιωματικών -στήν πρύμη τού πλοίου-  πού έχουν σκαλιστεί μέ τό χέρι...
Δ.Ν.Α.

Γεροβασίλη: Υπάρχουν κύκλοι που δεν θέλουν συμφωνία...

Από Τετάρτη αρχίζει η συγγραφή της...
«Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας», δήλωσε σήμερα Τρίτη στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε έως τις 18 Αυγούστου να...
κατατεθεί το κείμενο στη Βουλή.

Η κυρια Γεροβασίλη σημείωσε πάντως, πως, προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων και από την πλευρά των εταίρων, προσθέτοντας πως η εμπειρία δείχνει ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις αυξάνονται.

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που, σε συνεργασία με εγχώριους κύκλους, θέλουν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν άνθρωποι – μέσα και έξω – που δεν θέλουν συμφωνία [...] Μιλάω για ισχυρούς κύκλους που θέλουν τη χώρα εκτός Ε.Ε. για οικονομικούς λόγους», είπε, κάνοντας λόγο για «λόμπι δραχμής» που αποτελείται από «ξένα συμφέροντα διαπλεκόμενα με ντόπια συμφέροντα»...

Bloomberg: Εκδόθηκαν 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες...

Αναβαθμίζονται 3 εκατ. χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας
...σε τρεις εβδομάδες...
Περίπου 1.000.000 χρεωστικές κάρτες εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως διπλασιάστηκαν οι συναλλαγές μέσω χρεωστικών καρτών στο σούπερ μάρκετ και στις πωλήσεις καυσίμων κατά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ η χρήση των καρτών τριπλασιάστηκε στις επαρχιακές περιοχές.
Ο γενικός διευθυντής της Alpha Bank Λεωνίδας Κασούμης δήλωσε: «Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν μια ώθηση. Είναι καλοί για τους εμπόρους επειδή τα μετρητά είναι περιορισμένα. Είναι καλοί για τις τράπεζες επειδή μειώνεται το κόστος λειτουργίας και αποτελεί η καλύτερη είδηση για την οικονομία».
 
Επιπλέον, το δημοσίευμα εξηγεί ότι οι Έλληνες μπορούν να εκταμιεύσουν 420 ευρώ την εβδομάδα και ότι δεν έχει θεσπιστεί κάποιο όριο για τις δαπάνες εντός της χώρας μέσω χρεωστικών καρτών.
Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν είχαν στην κατοχή τους κάρτες αναλήψεως μετρητών, γεγονός που οδήγησε στις σκηνές απόγνωσης με τις ουρές των ηλικιωμένων έξω από τις τράπεζες.
Σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί και στη ζήτηση των συστημάτων πληρωμών μέσω καρτών από επιχειρήσεις, ακόμη κι από οδοντίατρους και γιατρούς δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το συνέδριο βλέπει ο Τσίπρας...

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το συνέδριο βλέπει ο Τσίπρας
Σε πρώτο φόντο η συμφωνία, όμως στο πίσω μέρος των σχεδιασμών του το Μαξίμου έχει σταθερά τις εξελίξεις γύρω από τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η λήξη της πρώτης μάχης με την Αριστερή Πλατφόρμα στην Κεντρική Επιτροπή υπέρ του Αλέξη Τσίπρα έχει δώσει ανάσα στο πρωθυπουργικό επιτελείο ωστόσο άπαντες γύρω από την ηγεσία του κόμματος γνωρίζουν ότι...
η «ανακωχή» είναι προσωρινή καθώς αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό τοπίο και να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις.

Ήδη τα κομματικά όργανα αρχίζουν την προετοιμασία για το έκτακτο συνέδριο του Σεπτεμβρίου, αύριο θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος- ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και πριν από το Συνέδριο ενδεχομένως και καθοριστικές για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινή ομολογία στην προεδρική πλειοψηφία είναι ότι το μοντέλο «ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ» έχει αποτύχει και μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκ των παλαιότερων στελεχών Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει ότι πρέπει να γίνει επανίδρυση του κόμματος, κάτι που μεταφράζεται ως επιθυμία να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε πρόσωπα και καταστάσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα κόμμα πιο συμπαγές και με περισσότερες ενιαίες πολιτικές θέσεις.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο εσωκομματικό τοπίο. Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, αντιθέτως διαδηλώνει ότι θέλει να μπλοκάρει την ψήφιση του νέου προγράμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διαγραφές, αν και θα περίμενε την παράδοση των εδρών στον ΣΥΡΙΖΑ από όσα στελέχη καταψηφίζουν και δεν στηρίζουν την κυβέρνηση στην πορεία της.

Εκτιμά και αυτό έχει πει στους συνεργάτες του ότι ενδεχομένως η... Λαφαζανική πλευρά να επιδιώξει μία ηρωική έξοδο από το κόμμα αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα μέσω της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον δρόμο προς τις κάλπες.

Σε μία τέτοια περίπτωση το συνέδριο δεν θα αναβληθεί αντιθέτως θα γίνει για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του κόμματος και για να επισημοποιήσει τις επιλογές Τσίπρα στην κατεύθυνση της σύνταξης των νέων εκλογικών λιστών. Από τις οποίες όπως διαμηνύουν στελέχη του Μαξίμου θα απουσιάζουν όλοι όσοι ως το τέλος έχουν αμφισβητήσει την κυβέρνηση είτε ανήκουν στην Πλατφόρμα είτε δηλώνουν ότι ενεργούν από μόνοι τους.

newpost.gr

Αααα... τώρα τερματίσαμε!... Άφωνη η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ όταν είδε την αμφίεση της ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη

 Εμφάνιση-υπερπαραγωγή, άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ήταν έτοιμη να κάνει την εισαγωγή στην ανοικτή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Οταν όμως αντίκρισε την grande εμφάνιση της συναδέλφου της, έμεινε με το στόμα ανοιχτό και...
αναφώνησε «Ααααα…».

Οι δύο παρουσιαστές έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι όταν είδαν την Ελένη Ιατρού με ένα μεγάλο ροζ καπέλο, γυαλιά και άλλα αξεσουάρ, με τη Νίκη Λυμπεράκη να λέει: «Αααααααα, εδώ Ελένη νομίζω, αυτό ήταν. Τώρα τερματίσαμε!».

«Χρειάζεται να προσέχουμε λίγο και τον εαυτό μας γιατί η αντανάκλαση του ήλιου είναι απίστευτη αυτές τις μέρες», είπε η Ελένη Ιατρού. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
  newsbeast.gr

Τό σημερινό πρωτοσέλιδο τού επίσημου "οργάνου" τών απανταχού "Ελλήνων διανοουμένων". Μιλάμε καί γιά πολύ ...μερακλαντάν αλισβερίσι!.....

Συναντήσεις Τσίπρα, με Ολάντ, Μεντβέντεφ και Ελ Σίσι...

Συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με Ολάντ, Μεντβέντεφ και Ελ Σίσι
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Πέμπτη στην Αίγυπτο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, τον πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Dmitri Medvedev.

avgi.gr

Μείωση κατά 5,6% στις τιμές των διαμερισμάτων...

Μείωση κατά 5,6% στις τιμές των διαμερισμάτωνΜειωμένες κατά 5,6% κατά μέσο όρο, ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) με βάση τα...
στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α' τρίμηνο του 2015 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε σε 4,1%, ενώ για το σύνολο του 2014 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5%.

Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 ήταν 7,1% για τα "νέα" διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 4,7% για τα "παλαιά" (ηλικίας άνω των 5 ετών).

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2015 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των "νέων" διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 4,7% έναντι 3,6% των "παλαιών", ενώ για το σύνολο του 2014 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 6,6% και 8,1% αντίστοιχα.

Από την ανάλυση της ΤτΕ, των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 ήταν 5,2% στην Αθήνα, 8,2% στη Θεσσαλονίκη, 7,1% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 4,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2015 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 4,4% στην Αθήνα, 5,3% στη Θεσσαλονίκη, 4,8% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ για το σύνολο του 2014 η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2013 ήταν 9,4%, 6,6%, 6,7% και 5,0% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2015 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες κατά 5,9% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2014.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2015 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές ήταν 4,3%, ενώ για το σύνολο του 2014 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε σε 8,1%.
 
Εκτιμήσεις οικιστικών ακινήτων
Οι εκτιμήσεις για την αξία των οικιστικών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος για οποιονδήποτε λόγο (χρηματοδότηση για αγορά, επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων δανείων, εγγραφή εξασφάλισης για μη στεγαστικά δάνεια, μεταφορά οφειλών πελατών από μια τράπεζα σε άλλη κ.λπ.) έφθασαν το β΄ τρίμηνο του 2015 τις 2.821, έναντι 3.281 το α΄ τρίμηνο του 2015 (αναθεωρημένα στοιχεία).

Σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2014, ο αριθμός των εκτιμήσεων το β΄ τρίμηνο του 2015 ήταν μειωμένος κατά 24,1%. Ο όγκος των οικιστικών ακινήτων (με βάση το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων) που εκτιμήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των πιστωτικών ιδρυμάτων ήταν το β΄ τρίμηνο 2015 μειωμένος κατά 27,4% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2014. Επιπρόσθετα, η αξία των οικιστικών ακινήτων που εκτιμήθηκαν ήταν το β΄ τρίμηνο του 2015 μειωμένη κατά 31,2% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. Τέλος, σε ολόκληρο το 2014 ο αριθμός των εκτιμήσεων έφθασε τις 17.244 (αναθεωρημένα στοιχεία), καταγράφοντας σημαντική μείωση κατά 29,5%, έναντι του προηγούμενου έτους (2013: 24.446).
 

Κομισιόν: «Ρεαλιστικός» στόχος η πρώτη εκταμίευση πριν τις 20 Αυγούστου


ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Φιλόδοξο» αλλά «ρεαλιστικό» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν τις 20 Αυγούστου.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση της Επιτροπής για τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων. «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».
Τέλος, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.
από kathimerini.gr

Ταξιδέψαμε με το ολοκαίνουργιο Anthem of the Seas της Royal Caribbean, το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Το πλωτό Resort του 21ου αιώνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΟΣ
 H περιβολή που σου έρχεται αυτόματα στο νου όταν ακούς «κρουαζιερόπλοιο», είναι μαγιό και σαγιονάρες, να μαστε όμως εδώ, δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες απ’ όλο τον κόσμο, στο ολοκαίνουργιο Anthem of the Seas της Royal Carribbean, με φόρμες ολόσωμες, κράνη, προστατευτικά γυαλιά και ωτασπίδες, έτοιμοι για πτήση. Ή μήπως πτώση; Παρακολουθώ επιμελώς το βίντεο με τους κανονισμούς ασφαλείας και δεν μπορώ να αποφασίσω. Λίγο μετά, κι αφού η εκπαιδεύτρια μας έχει μάθει τα βασικά της Νοηματικής για να συνεννοούμαστε στο κυλινδρικό αεροτούνελ RipCord by iFLY, στέκομαι στο κατώφλι του, αφήνω ελεύθερο το σώμα μου να πέσει μπροστά και ο ανεμιστήρας τούρμπο με παίρνει και με σηκώνει, χέρια ανοικτά, γόνατα ψιλολυγισμένα, μάγουλα να κυματίζουν σαν ζελέ απ’ την ορμή του αέρα. Η εκπαιδεύτρια προσπαθεί με τις χειρονομίες να με επαναφέρει σε οριζόντια θέση πτήσης / πτώσης για να μην εκτοξευθώ ανάποδα στα 7 μέτρα και εγώ χαμογελάω σαν χαζός από το fun της όλης εμπειρίας. Η οποία παρεμπιπτόντως διαρκεί γύρω στο ένα λεπτό, που φαντάζει λίγο όταν έχεις περάσει γύρω στα 45 λεπτά προετοιμασίας, αλλά πολύ, μα πάρα πολύ, όταν βλέπεις τον εαυτό σου στο βίντεο.
Η προσομοίωση ελεύθερης πτώσης είναι ένα απ’ τα πολλά τεχνολογικά κερασάκια που έχει αυτή η γιγάντια «τούρτα» με τα 18 καταστρώματα, τους 168.666 τόνους βάρος, τα 348 μέτρα μήκος και 42 πλάτος, τις 2.090 καμπίνες και τη δυνατότητα φιλοξενίας 4.905 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος. Mε συνολικό κόστος -κρατηθείτε- ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το Anthem of the Seas είναι το πιο εξελιγμένο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, εξοπλισμένο με καινοτομίες που ανεβάζουν τον πήχυ για τη λίαν ανταγωνιστική (και διαρκώς αναπτυσσόμενη) αγορά της κρουαζιέρας. Εχει, για παράδειγμα, στο τελευταίο του κατάστρωμα το North Star, έναν τεράστιο βραχίονα που «κρατάει» έναν γυάλινο θαλαμίσκο, σε ανεβάζει 100 μέτρα πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας και σου προσφέρει απρόσκοπτη θέα 360 μοιρών, για selfies που θα αφήνουν τους φίλους σου με το στόμα ανοικτό. Εχει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων που λέγεται Seaplex και μεταμορφώνεται, ανάλογα με την ώρα, σε σχολή τσίρκου, πίστα πατινάζ ή συγκρουόμενων. Ναι, συγκρουόμενων, όπως στο λούνα παρκ. Εχει και προσομοιωτή ορμητικών κυμάτων, το FlowRider, που αποτελεί δοκιμασία ακόμη και για δεινούς σέρφερ. Εχει τοίχο αναρρίχησης, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, υδρομασάζ και γενικώς ό,τι...

Αργά, ή γρήγορα...

Μπορεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η συμφωνία, όμως και οι εκλογές παραμένουν πάντα πάνω στο τραπέζι. 
«Στόχος της κυβέρνησής μας δεν είναι οι...
εκλογές», δήλωσε το Σαββατοκύριακο η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη («Αγορά»), για να συμπληρώσει με νόημα: «Αν και πότε θα καταστούν αναγκαίες οι εκλογές θα κριθεί με δεδομένο ότι η ομαλή και στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την κοινωνία και για την οικονομία». 
Πολύ πιο ξεκάθαρος για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εκτίμησε («Χωνί»): «Για να κυβερνηθεί η χώρα χρειάζεται πλειοψηφία, άρα εκλογές».
 Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε ραντεβού με τις κάλπες...

Δ.Κ.
"Πολιτικά Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Ο Γούντι, ο υδραυλικός κι ο Βαγγέλης...


Όταν τινάζονται οι κομματικές σωληνώσεις στον αέρα, κάποιος πρέπει να φέρει το γαλλικό κλειδί
Ο Γούντι Άλεν έχει πει τα πάντα κι έχει πει κι αυτό: «Όχι μόνο δεν υπάρχει Θεός, αλλά...
άντε βρες υδραυλικό το Σαββατοκύριακο». Και είναι αλήθεια απόλυτη, είναι αλήθεια αξιωματική που λέγαμε και στο Φυσικό όταν ήμασταν φοιτητές και βαριόμασταν να μπούμε σε διάλογο με τους διπλανούς. Στη Νέα Υόρκη ιδίως, όπου πέρασε και περνάει τη ζωή του ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, πιο εύκολα κανονίζεις ακρόαση με τον Γιαχβέ παρά ραντεβού με υδραυλικό το ΣουΚού. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, έτσι και σου συμβεί διαρροή το Σαββατόβραδο (αντί για πυρετό…), την έβαψες. Αν όμως τα καταφέρεις και τον βρεις τον υδραυλικό και τον πείσεις να σε επισκεφθεί και έρθει και στο λύσει το πρόβλημα, σε κοιτάνε όλοι με εκείνο το βλέμμα ανάμεσα στην έκπληξη, την απορία και το θαυμασμό. Όπως κοιτάνε πάνω κάτω οι Νεοδημοκράτες τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Γιατί τους έσωσε ο άνθρωπος στην πιο δύσκολη τη στιγμή για το κόμμα. Στο γουικέντ του τρόμου, όπου δεν χάλασε απλώς μια βρύση αλλά τινάχτηκαν όλες οι σωληνώσεις στον αέρα και πλημμύρισε η αποχέτευση. Και να μην μπαίνει κανένας στον κόπο να φέρει ένα στουπί κι ένα κλειδί γαλλικό, αλλά να ακούγονται στους διαδρόμους φράσεις όπως «αφήστε με ήσυχο», «παρακαλέστε με», «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας». Και πάει λέγοντας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με είκοσι μονάδες, την ώρα που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Όταν εγκατέλειπε την μία μετά την άλλη τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Εκείνη ακριβώς την ώρα, φόρεσε τη φόρμα ο Μεϊμαράκης, έβαλε τις γαλότσες, πήρε το κουτί με τα εργαλεία, έβαλε ένα μανταλάκι στη μύτη και στρώθηκε στη δουλειά. Και μια χαρά τα κατάφερε, τηρουμένων των αναλογιών πάντοτε.

Πρώτον, έκοψε μαχαίρι στην προεδρολογία την ακατάσχετη που κόντευε να τινάξει στον αέρα το κόμμα του. Δεύτερον, έδειξε διάθεση συνεννόησης μπροστά στα εθνικά προβλήματα αναστέλλοντας το σαμαρικό τζιχάντ. Τρίτον, έστειλε όπου χρειαζόταν τα μηνυματάκια του στον Τσίπρα ότι θα είναι εταίρος αλλά όχι σκλάβος. Τέταρτον, χαλάρωσε λίγο την τσίτα την πολιτική κάνοντας αστεία ακόμη και με το «μαύρο πρόβατο» της δεξιάς, τον Πάνο Καμμένο. Γιατί ο Μεϊμαράκης, όπως λένε οι φίλοι του, είναι πραγματιστής, δεν είναι ιδεολόγος. Πράγμα που του «καρφώνουν» οι εχθροί του, ότι δηλαδή δεν διαθέτει την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ταμάμ τους ήρθε στη Νέα Δημοκρατία.

Καθότι άμα χρειάζεσαι υδραυλικό, τι στο διάολο να τον κάνεις τον καθηγητή πανεπιστημίου; Άμα έχει γίνει το σπίτι σου πισίνα και σου έχει φτάσει το νερό ως το γόνατο, δεν θα ψάξεις για άνθρωπο να σου αναλύσει τις βασικές αρχές της ροής και της πίεσης. Θα αναζητήσεις σωτηρία εκεί και τότε. Κι όταν, όταν λέω, μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, το ξαναβλέπεις το ζήτημα και επιτρέπεις στον εαυτό σου πολυτέλειες και χλιδές. Ως τότε τσιμουδιά, “zip it” που θα ‘λεγε κι ο Γούντι κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι.

Υ.Γ.: Όπως σημειώνουν όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, ο Μεϊμαράκης γνωρίζει πολύ καλά τις βασικές αρχές της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Και δεν έχει πρόβλημα να κάνει ένα βήμα πίσω, αρκεί να μην του πατήσεις τον κάλλο. Τότε ανοίγει το στόμα του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Βλέπε την περίπτωση Παυλόπουλου που τα άκουσε χύμα και τσουβαλάτα και, κυρίως, την περίπτωση Καρατζαφέρη που στο τσακ το γλύτωσε το μπερντάχι…

Χρήστος Ξανθάκης
newpost.gr